Red Bull, VW İle Çalışmak İstiyor

yazar:

kategori:

Sport bild’e konuşan Mateschitz: “Şirketimiz, zaten nispeten birbirine yakın”

Audi ve Porsche’yi de bünyesinde barındıran VW Grubu, 2013 motor kuralları çerçevesinde Formula 1’e girişi düşünebileceklerini açıklamıştı.

Ve Red Bull, rakipleri Mercedes ve Ferrari’ye göre güç kaybı yaşadıklarını sürekli olarak dile getirmiş ve durumdan hoşnut olmadıklarını ifade etmişti.

VW için Mateschitz: “Sadece DTM değil, Dakar Rallis’nde de birlikteliğimiz var, hatta bazı diğer alanlarda da”

Mateschitz ayrıca VW ile görüşmelerinin, sadece kendilerinin değil, fabrika takımı olmayan diğerlerinin de menfaatine olduğunu ekledi.


Yorumlar

  1. VW firmasının f1'e girer girmez harika bir motor yapacağına eminmisiniz peki renault'yu her zaman güçsüz gibi gösteriyorsunuz ama o kadar hız nerden geliyor merak ediyorum doğrusu tamam biraz güçsüz oluğunu bende kabul ediyorum ama okadarda değil yinede illa alman bir marka ile çalışacaksanız siz bilirsiniz ama benim alman otomobili ve motoru deyince aklıma herzaman Mercedes-Benz ve BMW AG gelir. VW bana hep soğuk gelmiştir. :))

  2. ewet rb buyuk takım olacak bence. ama dediğin gibi zaman zaman zaman,tecrube tecrube tecrube.aslında cokta gusel oldu rb nin bukadar iyi olması.kac yıldır bıkmıştık mclaren ferrari egomonyosundan 😀

  3. bak zaten bende olacaktır demişim oldu demedim herşeyin zamanı ve sırası var ferrari mclaren bu duruma zamanla geldiler ama siz bu zamanı tanımak istemiyorsunuz sadece siz olamazsınız bu piyasada başkalarıda gelicek bunu hazmetmek önemli olan

  4. evet cok buyuk şirket rb.ama f1 e 2005 te girdiler.bence ferrariyle karşılaştırmak gibi bir hata yapma.newey olmasa forc india ve torro rossyla kapışıyorllardı.bilmiyorum newey i tanıyomusun? ama o adamı tanımakta fayda var ki f1 de gittiği her takımı şampiyon yapan tek tasarımcı ,mühendis,aerodinami uzmanı.rb halen tam şampiyon olamadı bence.okadar buyuk takım olmak kolay deil.daha bi fırın ekmek yemeleri lazım.

  5. Ben şahsen bu haberi gorunce korktum çünkü eger biraz araştırısanız redbull un diğer tip yarışlarda hep volkwogen motoru kullandıgını gorursunuz.basarılarınıda goruyoruz zate.vw motorları cekiç olarak reno dan daha kuvvetli vede mercedes kadar hızlı ve dayanıklı.vw cok buyuk bir motor üreticisi.olası bir birleşmede newey ve vw ortaklığıyla 2013 ten itibaren bir redbull egomonyası olursa f1 çekilmez hal alacak. 🙁

  6. VW sadece Volkswagen değil. Adamlar dünya pazarında çok bir paya sahip şuan. Öyle FSI TSI benzetmesi çok gerçekçi olmadı yani.

    Küçümsenmiyecek bir firmayı küçümsemeyin. Otomobil piyasasında Mercedes bile iflas etse ki imkansız VW öyle bir ihtimal dahilinde bile değil.

    Onu geçtik WTCC de şampiyon oldular dizel teknolojisiyle. IRC de şampiyonlar. Dakar da kırallar. Lemans da kazanmayı hala biliyorlar. Bunların yanında kendilerinin düzenlediği bin tane GP ler var.

    Başlı başına Porsche zaten yeterde artar.

    Daha öncede yazmıştım sadece kazanma odaklı bir firma F1 e gelmez.

  7. Çalışmak istiyor da daha dün düzgün otomobiller yapmaya başlayan VW F1'de nasıl mücadele edecek. Bu işin geçmişle de alakası yok ama yetenek ile alakası var F1 öyle supersport yapmaya, diğer motorsporlarına benzemez. Tecrübe bakımından kıyas tutulamayacak Cosworth'ün hali bile bugün ortada. Ne Renault kıyasından bahsediyorsunuz Reno F1'in krallarından biridir tarihinde ismi vardır. Halk arabacılığından F1'e demek…

  8. Redbull`u sevmekle birlikte bu motor sikayetlerinden pek hoslanmiyorum, tamam renault motoru biraz gucsuz kalabilir ama oldukca tasarruflu oldugu soyleniyordu, yani diger motorlardan o kadar geride oldugunu dusunmuyorum, yoksa FIA bir dengelemeye daha izin verirdi. VW grubundan ise hic hoslanmiyorum, bu kadar buyuk firma olacaksin ve F1`e girmemek icin kirk dereden su getireceksin, yazik yazik..

    Bunlarin motorlarinin da oyle cok iyi oldugunu falan dusunmuyorum, FSI ve TSI motorlarda benzin sarfiyatinin onune gecemiyorsunuz, turbo yu taktiktan sonra herkes guclu motor yapiyor, onemli olan hem guclu hem ekonomik motor yapabilmek..

  9. Bazı fanlar sizi içer kutunuzu sıkar atarım diye akıllarınca makara yapıyordu ben ozamanda diyordum redbull küçümsenecek kadar ufak bir firma değildir dtm dakar haricinde hava gösterileri düzenleyen pilotlara bile sponsorluk yapan bir firma ferrari f1 den başka nerde peki ? tamam ferrari büyük küçük demiyoruz da bukadarda kör gözle bakmasın kimse olaya ummadığın taş baş yarar demiş atalarımız zamanla redbull racing f1 in sayılı takımlarından olacaktır.

  10. Kesinlikle doğru. Bakın Williams'a: Cosworth motoru kötü diyorlardı, bu motorla mercedesli findiayı, ferrarili sauver ve torro rossoyu geride bıraktılar.

  11. VWRB olursa tehlikeli olur. Ama dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım tabi. VW nin F1 e girmesi şuan için pek ufukta gözükmüyor.

  12. en tehlikeli birleşme olur. vw kendi başına bir takım olabilecek büyüklükte ve küçük motor başarısı ortada rbr ile giriş yparsa. şu anki performansın üstünde başlarlar.

  13. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    bence boşuna yaygara çıkarıyorlar. geçen sene ve önceki sene gördük. motor çokta güçsüz değildi. herşey aero ilemi oluyor.. hızlı olmalarının tek sebebi aero mu sizcede?

  14. VW sayılı motor üreticisinden birisi. Başarılı olacaktır.

  15. Tabi bir dönem Red Bull'un da partnerleri arasında geçiyordu Volkswagen Commercial ancak şimdi öyle bir ibare göremedim internet sitelerinde.

  16. "Sadece DTM değil, Dakar Rallis'nde de birlikteliğimiz var, hatta bazı diğer alanlarda da"

    O diğer alanlardan biri de Torro Rosso'ya Volkswagen'in sponsorluk yapmasıydı. Hala da devam ediyor ilişki.

    Red Bull doğal olarak takımının geleceğini düşünüyor. Çıkarını düşünüyor. Açıklama da çok normal.

  17. "Ve Red Bull, rakipleri Mercedes ve Ferrari'ye göre güç kaybı yaşadıklarını sürekli olarak dile getirmiş ve durumdan hoşnut olmadıklarını ifade etmişti."

    Renault'ya gönül vermiş arkadaşlar çifte şampiyonluğu kutluyordu ama Red Bull o yönde düşünmüyormuş.

  18. Motormu yapacaksınız yapında görelim

  19. Motormu yapacaksınız yapında görelim

  20. Çok güzel olur VW teknolojisi Fransız Renault a göre çok daha üstün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir