Hamilton: "Rakiplerimizin Katettikleri Mesafeler İnanılmaz"

yazar:

kategori:

Hamilton bugün 93 tur attı ancak en uzun sürüşü 10 tur oldu. 16 turluk bölüm ise istedikleri şekilde ilerlemedi.

Hamilton “Bugün bir kaç uzun sürüş oldu ancak gerçek yarış simülasyonu değildi.”

“Diğer araçlar tarafından geçiliyordum.  Sezon başında testlerde  pit stop ve yarış simülasyonları yapmak her zaman önemlidir. Eğer gün içerisinde bu ikisini yapabiliyorsanız harika olur.” dedi.

Webber’in 140 turunu yorumlayan Hamilton “Webber’in 140 tur atmış olması çılgınca. Tek yapabileceğim buna gülmek.”

“Bu inanılmaz. Harika iş çıkarıyorlar. Biz çok fazla tur atamadık ancak yavaş yavaş onlara yaklaşacağız.”

“Her dayanıklılık sorunu bir endişedir ancak etrafımda harika insanlar var ve ne sorun olursa olsun çözeceklerdir.”

“Adım adım sorunları çözeceğiz ve bu şekilde çalışıyoruz. Tabi ki sorun olmamasını tercih ederiz ancak o zaman kolay olur.”

“Bazı sorunları çözebildik ve bugün 90 tur atmış olmamız bizim için ileri yönde bir adım.”

“Bazı uzuna yakın sürüşler gerçekleştirdik ancak daha fazla mesafe kat etmeliyiz. Bunu yarın yapmaya çalışacağız. Çalışma sürecindeyiz ve biraz daha zamanımız var.” dedi.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Mclaren açıkça geride hem de Ferrari ve Redbull dan 1sn olduğu söyleniyor o haberi bende duydum.Yanlış stratejinin bedelini ödüyorlar ve durum düzelmez Bahreyn iptal olmaz ise q3 mücadelesi düşünülüyor şu an.Tek umutları yarışın iptal edilip ekstra test yapılması.Benim de kıymetli kişilerle konuşup bana verdikleri bilgiler böyle kendi fikrim değil bana sorsan ne olduğunu bilmiyorum derdim

  2. Biri bana button ve hamilton'ın şu sözlerini açıklasın.

    Button cumartesi günü verdiği demeçte şöyle demiş:
    “I think if we get everything together and put the parts on the car that will make the car go quicker, and get everything together with KERS and the rear wing, our pace won’t be too bad.

    Buradaki haberin konusu olan röportajın tamamı incellendiğinde ise hamilton mp4-26 nın performansını tarif ederken:
    “OK, not too bad” demiş.

    Ben bu sözlere hamilton'ın webberin turlarına güldüğü gibi güldüm. Ne demek çokta kötü değil=). Çok kötü olsaydıda hrtlerle yarışsaydık. Son olarak şöyle bi habere rastladım:
    " An unnamed engineer from the Woking-based team admitted yesterday that they needed to find a full second to be able to challenge the RB7 and F150.”

    Bu bence durumu gayet iyi açıklıyor. açıkça gerideyiz

    Yazıları ingilizce vermemin sebebi, herkesin orjinal haliyle görmeyi isteyebileceğini düşündüğüm için.

  3. mclaren bu sene ligin başlarında biraz geri kalcak gibi ama lig ortalarında ve ikinci yarı rb ve ferrariyi (tren Çoktan kaçmamışsa) yakalayacak potansiyele sahip bir mühendis grubu ve pilotlara sahipler.şampiyonluk yarışının içinde olacaklardır.

  4. Dayanıklılık problemini 2005 Suzuka da anca çözmüşlerdi. Lastik problemini İmola 2005 de çözmüşlerdi. Yanlış anlaşılmasın.

  5. Diğer rakiplerden bir bilgide gelmedi bu güne kadar. Özellikle pilotlardan. Mesela arkadan takip ederken araç nasıl gibi.

    McLaren çok yavaş değil öyle 2009 gibi başlamaz sezona. Sadece öndeki RB ve Ferrari nin dayanıklılık ve lastik performansını gösteremiyor, hepsi bu gibi. 2005 deki McLaren gibi bir McLaren olursa hiç şaşırmam doğrusu. Suzuka 2005 te çözebilmişlerdi problemi.

  6. Aynen katılıyorum yine 2009 daki qibi macaristanı bekleyemem ben ama :S

  7. 2009'da da aynen böyle olmuştu. Hep farklı birşeyler deniyorlar diye konuşulmuş ama sezonun ilk yarısı en gerilerdeki takımlardan biri olmuştuk. Hatta Bernie bile McLaren birşeyler saklıyor herhalde demişti. Ama sonuç hüsrandı. Şimdi de kaç gündür testler yapılıyor daha takımdan doğru dürüst bir bilgi çıkmadı dışarıya. Bu kötüye işaret.

    Ve bu konuda pilotların demeçleri her ne kadar kendileri kesin konuşmak istemeseler de doğruları gösteriyor. Geçtiğimiz senelerde pilotların hiçbirşey belli değil ama şöyle şöyle görünüyor dedikleri herşey tam da onların anlattıkları gibi oldu. Tabii ki istisnalar da var, onun için kesin değil diyorlar. Ama adamlar genel manada aşağı yukarı kim nerede, hangi araç daha iyi bilebiliyorlar. Bu sene içinse RedBull ve biraz daha iyi olan Ferrari zirvede görünüyor pilotların dediklerine göre. Galiba biz Mercedes ve Renault'la yarışabilmek için çırpınıyor olacağız. 🙁

    Umarım bu sene yanılır pilotlar (aynen 2009'da Webber'in yanıldığı gibi, McLaren hızlı demişti ama sonuç malum), söylentiler doğru çıkar ve 2009 gibi olmayız.

  8. "..Tabi ki sorun olmamasını tercih ederiz ancak o zaman kolay olur."
    bu da mclaren'in demek istediği diyelim.birşeyleri değiştirmeden hız elde edilmiyor ve değişiklikler için en uygun zaman bu zaman

  9. şuna da dikkat çekmek istiyorum, Ferrari aracı performans anlamında geliştirmek adına yeni parçalar denemek yerine, lastikler-dayanıklılık ve set-up konusuna yoğunlaştı.

    Benim öğrendiğim kadarıyla, yepyeni bir aerodinamik paket ve egzos sistemi sezonun başında hazır olacak, bu Ferrari'yi performans olarak ön sıralara çıkartırsa süper olacak

  10. Sezon başında testlerde pit stop ve yarış simülasyonları yapmak her zaman önemlidir. Eğer gün içerisinde bu ikisini yapabiliyorsanız harika olur."

    gün içerisinde takip eden arkadaşlar fark etmiştir, felipe ve ferrari, tam yarış simülasyonuna başlamadan önceki 4-5 turda arka arkaya pite girip pit stop ve start antrenmanı yaptılar. sonrasında da 3 pit stopluk yarış yaptılar.

    ferrari bugüne kadar yeni aracıyla toplam 1070 tur katetti, alonso ve felipe ile birlikte.

    bir aracın sürüş karakteristiğini, dayanıklılığını, pistteki davranışlarını, lastikler ile olan uyumunu öğrenmenin ve pilotun yeni araca alışmasını sağlamanın en geçerli yolu mümkün olduğu kadar fazla sürüş yapmaktan geçiyor bence.

    hamilton doğru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir