Vettel'e Göre Pirelli, Geçişleri Güçleştirecek

yazar:

kategori:

Red Bull’un Alman pilıt, bu sene yeni lastiklerin, yarış çizgisinde fazlaa kauçuk kütlesi bıraktığını söyledi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Vettel: “(Yarışın) yarı mesafesinde bunlardan pistte çok fazla olacak ve ayarlanabilir arka kanat yardım edemeyecek”

“Çünkü çizginin dışında kalınca çok daha erken fren yapmanız gerekecek”


Yorumlar

  1. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    insanlar istediği yorumu yapar be dostum,o arkadaşımız öyle düşünüyor.niye saçma olsun?

  2. umarım böyle birşey olmaz.

  3. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Her vettel haberinin altında jet man ın davetsiz misafir gibi,kin kusan gereksiz ,ucuz, saçma, çocukca yorumlarını okumak zorundamıyım kardeşim?

  4. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    +1

  5. bence tamamen karışık bir kural ki fia da bu kuralla ilgili takımlardan gelen önerilere açığız demişti.demekki fia da aklı başında tüm olasılıkları düşünebilen bir tek adam bile yok !

  6. 05Alonso| SF' F150th  avatarı
    05Alonso| SF' F150th

    Sanırım Fren yapıldığı anda Arka Kanat otomatikman kapanıyordu. Yada böyle bişeylerdi yanlış hatırlamıyorsam.

  7. örneğin ben gp2 den gelen sergio perez in f1 de çok başarılı olacağını düşünüyorum.ama olamayabilirde.

  8. ferrari fernando alonso gp2 ile f1 farklı olgularmış.bunları çözdük.mükemmel pilot her kategoride en iyilerden birisidir.olamayanlar zaten f1 de barınamadı barınamayacakda.

  9. Konu yanlış anlaşılmış.

    Atak yaptıktan sonra firenajda yarış çizgisi dışındaysan, heleki birde yanyana durumu varsa daha erken fren yapmak zorunda kalırsın ve geçiş yapmak zorlaşır demek istemiş Vettel.

    Arka kanadın firenajda bir etkisinin olup olmadığını bende merak etmiştim ve yazmıştım. Ama kimseden bir cevap gelmemişti. Bilen yoktu demekki. Bence frenajda bir etkisi yok arka kanat ayarı değişimi sırasında. Çünkü geçiş için yani düzlük hızı için tasarlanıyor kanatlar.

  10. http://www.trf1.net/formula1_haberler/19164-lauda-arka-kanatlari-desteklemiyor.html
    işte bu haberdeki o arkadaşımızın son yorumu bence mükemmel.hatırladığım kadarıylada bir konuda çok ters de düşmüştük o arkadaşla ama cevap yazmamıştı

  11. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Benim aklımda kalan bir Scoot Speed var.Bu isme sahip bir insan yarışçı olmak için doğmuş derdik.Ama bir türlü tutunamadı.Halbuki gp2 de çok iyi işler yapmıştı 2005 te.

  12. evet aradım buldum.arkadaşımızın ismi onur ömer öztürk.kusura bakmasın bir çırpıda hatırlayamadım.

  13. komik bir durum aslında.nico yu geçmeye çalışan bir pilot tüm imkanlarını kullanacak nico ise adeta eli kolu bağlı duracak.saçma.bu kuralın saçma olduğunu hep söyledim.bir akadaşımızda şöyle demişti yorumunun son cümlesinde kanatların değil pilotların geçmesini istiyorum

  14. fernando alonso rosberg den bahsetmiyoum.örneğin rosberg 2008 singapurda ilk yarış galibiyetini kazanabilirdi.pit çıkışında yarış çizgisini ihlal etmeseydi.ama mesele o değil sadece rosbergden bahsetmiyorum.yani alguersuari-kobayashi gibi yetenekli yada sayamadığım yetenekli ama aracından dolayı kendini ispatlayamamış pilotlarda var.

  15. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    atak yapan kullanabilir.öndeki sadece kersi kullanabilir.

  16. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    jetman sana Rosberg kötü diyen birimi var?Bence Nico'da,Massa,Button,Webber,Kubica gibi,Alonso,Kimi,Schumi,Hamilton ve Vettel'i zor durumda bırakacak,hatta zaman zaman yenebilecek dolayısıyla iyi bir aracı oluncada şampiyon olabilecek bir pilottur.Nico'nun şansızlığı hiçbir zaman iyi bir aracı olmadı.Mesela 2010 Kore'de bence ikinci olabilirdi.Suzuka'da yine iyi bir sonuç gelebilirdi.Kırılma noktalarında hiç bir zaman şans onunla birlikte olmadı.

  17. bende zannetmiyorum.niye en başta hem kers hemde arka kanat aynı anda kullanılabilirmi f1 ilyo.bilgin varsa söylermisin yoksa başkaları cevaplasın.

  18. şu konuyada açıklık getiriyim.daha öncede yazmıştım aşağıda schumi ayarında bir pilot dedim.schumi hakkındaki fiirlerimin tamamen değiştiğini kimse düşünmesin.bu pilotlar şu an için göründüğü kadarıyla göründüğü kadarıyla diyorum çünkü göremediğimiz belkide nice iyi pilotlar var yani iyi bir araca sahip olamamış pilotlar.schumi ayarında pilotlar:kimi-alonso-hamilton şeklinde görünüyor.schumi bu pilotlardan daha üstün değildir yada daha aşağıda değildir benim nazarımda.ama buzdağının yada madalyonun arkası var.zaman zaman belirttim bu dörtlünün dışında öyle pilotlar varki bu dörtlü ayarında en başta benim savunduğum rosberg.ve başkaları.ve her şey rakamlarlara ölçülmez f1 de yani şampiyonluklar yada rekorlarla

  19. "Çünkü çizginin dışında kalınca çok daha erken fren yapmanız gerekecek"

    Kağıt üstü hesaplamalarda böyle birşey olsa bile gerçekte böyle birşey olucağını zannetmiyorum.

  20. diğerleride kaza yapmış olabilirler ama vettel gibi rakiplerine ağır zararlar vermemiş olabilirlermi hemde sadece bir sezonda en az 2 kez belkide daha fazla.belkide o olaylar bir pilotun kariyeri boyunca yapacağı en büyük 2 hatada olabilir.yağmurlu gp dede takım arkadaşı webbere arkadan çarpmış ve onun muhtemel bir galibiyet şansına sebep olmuştu.bu çocuğun hatalarını saymayı bile gözüm kesmiyor.

  21. asfalt yerine tam lastik yüzeyli pistler yapılsın konu kapansın.
    tabii alttan ısıtmalı olsun. lastik ısısı problemi ortadan kalksın.

    🙂

  22. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    boşver olur öyle arada.yeterki kasıt olmasın =)

  23. püf noktası rakibine zarar vermeden geçmektir.kimi bu konuda uzmandır.hep temiz geçişler yapmıştır.alnsoda bu konuda çok iyidir.nico nunda zarar veren geçişini hatırlamıyorum.senin dediğin gibi çarpa çarpa geçişlere bende karşıyım.o geçişler haksız geçişlerdir.burda ortamı germeden bahsediyorsun.isteksiz kelimesini böyle algılamışsın oda senin yorumun saygı duyarım sadece

  24. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    tamam jetman öyle olsun.benim için geçiş sorunsuz olandır.o tip çarpa çarpa geçişleri gp2 dede izleriyoruz,indycar'dada.ben sevmiyorum,bana zevk vermiyor.sen seviyorsan sana saygı duyarım.
    şunu unutmaki Alonso hissettiği zaman geçen,istediği zaman bekleyendir.
    isteksiz pilot ise Button'dır,Nick'tir.
    geçiş yapamıyor dediğiniz Massa 2007'nin en fazla geçiş yapan pilotdur.
    Sen madem eleştiriyorsan arasıra kendininkileride eleştir.Kimi&Nico KERS butonunu unutan pilotlardır.
    Gerçektende bu kadar yargılamaya,irdelemeye gerek yok.
    İsteyen istediği adamı,istediği tarzı&pilotu desteklesin.Bazı arkadaşlarımız konuyla alakasız kasıtlı ortam gerdi,umarım birdaha böyle şeyler yaşanmaz.Kaç gündür site ne güzeldi.

  25. her pilot kaza yapar alonso da ama tabi fazla olmammak kaydıyla.ancak kimi den ve hamilton dan bahsediyorsan öyle hatırlıyorum çok güzel bir mücadeleydi kimi nin kiler hep öyleydi varsın bir kerede kaza yapsın ama unutulmaz geçişlerde yaptı bazen kazalarda yaptı ama o geçişler o hırs o azim asır geçse hatırlanır ve takdir toplar.bizler pist üzerinde katar sürüsü seyretmek istemiyoruz mücadele geçiş zorlama görmek istiyoruz heyecan istiyoruz.en azından ben öyle istiyorum

  26. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    geçiş yapacağım diye dağa çarpan (yani tam anlamıyla beceremeyen )pilotlardan sonra bunlar isteksiz yetneksiz gelir sana.
    Geçiş yapmak,temiz bir şekilde geçmektir,rakibini tehlikeye sokmamak,en ufak bir hata yapamamaktır.mesela Spa 2008,adam başı 3 kere spin attılar,biri dağa çarptı,biri ceza aldı.bumudur?budur diyorsan bunların sonları pek iyi olmaz genelde.

  27. Öyle birşey söylemiyorum ama aptalça kazalarda değildi. Spa'da düzlükte Mclaren'e yaklaşamıyordu, geç frenaj yapıp viraja bi şekilde önünde veya yanında girmeye çalıştı sürekli kaza kaçınılmaz bir hal aldı.

    Webber ile olan kazada her ikisininde suçu var.

    Bütün sürücüler geçiş yapmaya çalışırken kaza yaptı ama nedense en çok göze batan Vettel oldu. Hamilton falan kaç tane kaza yaptı hiçbiri bu kadar konuşmadı.

  28. üstelik alonsoya sadece isteksiz dedim.istekli olduğunda zorluyor.
    alınması gerekenler varsa vettelciler dir.

  29. evet senin sürünüyor dediğin rosberg silverstone alonso ya kök söktürdü.alonsoya geçit vermedi üstelik sürünen mgp aracı ile.diğeride anlatmaya bile gerek yok bilen biliyor zaten.

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    jetman mercedesin ilk 10 a bile giremeyeceği haberi seni bayağı rahatsız etmiş.Asıl tuhaf olan bu yıl hem wrc de hem de mercedeste işlerin yolunda gitmiyor olmasıdır.
    Ne tuhaf ki biri wrc de sürünüyor diğeri de ilk 10 a giremeyen araçla sürünecek..

  31. ne tuhafki birisi geçiş yapma konusunda beceriksiz.diğeride isteksiz.çok tuhaf değilmi

  32. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    ehe oda bir hayal =) senenin 2/3 ünde Ferrari hızlıydı sizden,Alonso iki mclaren pilotunu geride bıraktı.Umarım bu 2011 aracınızın olabileceğin en iyi durum olur.Siz zorladıkça ters teper umarım.=))) yeterki Ferrari ve ALONSO&MASSA mutlu olsun.Gerisi sadece detaydır.

  33. evet tüm o kazaların suçlusuda vettel değildi değilmi p:

  34. karın ağrın mı var senin, sakin ol yahu memleket meselesi yaptın.

  35. merak etme, olmadı geçen seneki aracı çıkartırlar sizden hızlı nasıl olsa:D

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aynı şeyleri bir hafta önce Alonso'da söylemişti.Hareketli kanadın çok fazla yardımcı olamayacağını ve öndekiler arasında geçişin yine zor olacağını söylemişti.Renocular,Tofaşçılar,mclarenciler ve daha buraya yazan ne kadar insan varsa bu cümleleri eleştirmiş alaya almış ve kin kusmuştu.Dolaysıyla sayfa da yoruma kapatılmıştı..Şimdi aynı şeyleri vettel de söylüyor.Demek ki bazı test mağdurları anlama kıtlığı çekiyor diye son şampiyon da fikir belirtmek zorunda kalmış..

  37. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    biriniz gidioyor,biriniz geliyor.amacınız ortam germek.bak boru ne oldu?bak sokakta yapılan puzzle ne oldu?bak 2 haftaya muhtaç kaldınız.bak pilotlarınız da itiraf ediyor.bakkk ileeeeeeeeeeeeeeeriiiiiii biiiaak!!!!

  38. konuyla alakasız yorum yaparsan böyle cevap alırsın he 🙂 şu an içime bir şey oturdu, bak hayatım karardı yahu yapmayın böyle şeyler

  39. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Bizde gördük.Monza'da istikrarlı ve iyi strateji uygulamıştı.Monza'da 100 metre gidemeyenleride,sabredemeyenleride gördük.Konuyla alaksız yorum yaparsan böyle cevap alırsın =)

  40. Gecis yapamadigi nerden cikiyor anlamiyorum.2 defa gecis yaparken kazaya karisti webber ile olan kaza biraz cekismeden dolayi gerceklesti o araba webber degil baska birisi olsaydi olmazdi vettele fren boslugu birakmamisti. Button kazasida redbullun duzluk sonunda mercedese yaklasamamasindan dolayi gerceklesti viraj girislerinde gecmeyi denedi ve kaza oldu. Gecis yapamayan bir surucu olduguna inanmiyorum.

  41. schumi ayarında bir pilot daha ilk yılından çaylak yılından itibaren kendini belli eder zaten.heleki 2.sezonunda herkes onu parmakla gösterir.vettelde tam tersine millete parmak gösteriyor.vettelin üstüne alguersuvari okursa hiç şaşırmam.bu çocuk okumaz

  42. bi halt olmaz 3,5 yıl olmuş kendini geliştirememiş. taa ezelden beri saçma kazalar yapıp geçişlerde hep zorlanıyor.bu satten sonrada bi halt olmaz bu ndan hele 2.schumi siddin sene olmaz.

  43. Schumii Kimii avatarı

    Lstikler çok çabuk aşındığı için fazla lastik değiştirilecek ve lastikten aşınan kauçuklar yarış çizgisinde birikeceği için yarıs çizgisi dışında tutunma çok az olacak ve start düzlüğünde arka kanadı kullanarak geçiş yapmak isteyen pilot mecburen yarış cizgisi dışına çıkacak ve ilk viraja gelene kadar geçişi yapıp yarış çizgisine dönemediyse geçmek istediği araca nazaran tutunması daha az olduğu için daha erken fren yapmak zorunda kalacak ve geçiş yapamayacak diyor.

    eğer lastiklerdeki aşınma az olsa yarış çizgisi fazla kauçaukla kaplanmayacak ve yarış çizgisi ile yarış çizgisi dışındaki alanlar arasında tutunma farkı fazla olmıycak böylece yarış çizgisindeki pilot geç fren yapabilme imkanı bulamıycaktı da diyor başak bir deyişle :DD

    biraz uzun oldu ama napıyım bi yazmaya başladımmı tutamıyorum kendimi virajı kaçırıp pist dışına çıkıyorum :))

  44. Lastikler eskilerine göre daha fazla aşındığından yol üzerine daha fazla kauçuk artık bırakır. Bu kauçuk artıklar yol tutuşunu artırır. Yarış çizgisi üzerinde biriken kauçuklar kendi çizgisinde giden aracın geç, geçiş yapmak için yarış çizgisinden ayrılan araç ise diğerine nazaran daha erken fren yapmak zorunda kalacak. Böylece ataklar sonuçsuz kalacak.

  45. bıktım artık bu lastik olayından. WRC'de konuşmuyoruz bu kadar lastikleri, F1 lastik üzerine kurulmuş sanki.
    eskiden bu motor kaç hp derdik şimdi sadece lastik, lastik parçası, lastik rengi, lastik scaklığı vs.

    tek tip sert lastik yapın en az 2 oluklu, kullansınlar gitsin.

  46. doğrusu haksız sayılmaz, viraja kadar geçtiniz geçtiniz çizgiye dönemezseniz kaçış alanından eski yerinize belki daha geriye dönersiniz.

  47. Kerem Toprak avatarı

    Dediğiniz gibi geçiş problemi var. İki kez usatalığını sergileyebileceği durum oldu. geçiş yaparken birinde takım arkadaşına diğerindede Mclarene çarptı sanırım. Hızlı araba ile pole kazanıp gidiyor hep:)

  48. rbr için dizayn edilmiş diyecek kadar hızlı viraja sahip silverstone da 2-3 kişiyi geçince bazıları bak hani vettel geçiş yapamıyordu denmişti. gerçi aynı pistte illegal geçiş yapanlarıda gördük 🙂

  49. Ben bu açıklamadan bişey anlamadım anlayanlar daha güzel açıklayabilirlermi acaba?

  50. -katiliyorum bu adam önde oldu mu kimse tutamiyor cok iyi konsantre oluyor tipik alman disiplini ile yaris sonunu kolayca getiriyor
    -ve zayif yönü gecis yapamamasi
    -ama daha 23 yasinda insaf
    -isterse kendini gelitirmek gecislerle ilgili
    -bunu yapabilir
    -o zaman da hakkaten 2. schumacher olur

  51. Düzgün iki geçiş yapmaya çalıştı. Birinde Mc laren diğerinde takım arkadaşına patlatmadımı.Dediğiniz gibi zaten sıralama turlarında hep önde başladı:)

  52. vettel için pek fark edeceğini sanmam.zaten lider giderken lider bitiriyor diğerleri ona yetişemiyor rbr nin güzünden dolayı.arkalarda kalınca zaten geçiş sıkıntısı yaşıyor.bu çocukta geçiş problemi var en büyük dezavantajı bu zaten.geçen yıl f1 deki geçiş sıkıntısını bahane etmişti.bu yılda bahanesi hazır anlaşılan kabahatini ört bas etmek için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir