Massa Takım Emri Tartışmalarını Geçmişte Bıraktı

yazar:

kategori:

Zor geçen 2010 sezonunda Brezilyalı pilot, Hockenheim’deki yarışta liderliği takım arkadaşı Alonso’ya bırakmış ve tartışmaların merkezine oturmuştu.

Bu tartışmalarda Massa, özellikle vatandaşları tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

O Estada de S.Paulo gazetesine konuşan Massa: “İnsanlar, bazı şeyler bunun kadar güçlü bir şekilde hatırlıyor.”

“Bir zaferi unutmak, bundan çok daha kolaydır. Ama bu, kafama takılan veya mümkün olduğunca fazla yarış, şampiyonluklar kazanmak için mücadele etmemi engelleyen bir şey değil”

Şüphesiz son birkaç sene Massa’nın hayatında büyük inişler çıkışlar oldu. 2008’de son yarışın son virajında kaybedilen şampiyonluk, 2009’daki korkunç kaza ve 2010’da zorlu bir sezon.

Massa da aynı fikirde “Bunda şüphe yok. (Ama) iyi sonuçlar, insanların sizi kutlaması ve size karşı olması arasında fikirlerini her zaman değiştirir”

“Olan her şeye rağmen biliyorum ki destekleniyorum, özellikle de ülkemde”

“Brezilya’da restorana gittiğimde, caddeye çıktığımda elbette kimse beni tebrik etmiyor ama ‘güçlü olmaya devam et, başın dik olsun’ dediler ve bu da bana çok yardım etti.”


Yorumlar

  1. Alonso'yu resmen ezmen lazım. Yoksa hiç şansın yok.Ama bu zor. Şu anda f1 in en iyisi Alonso.Üzgünüm Massa.

  2. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    dip not: en büyük rakibiniz takım arkadaşınızdır.

  3. dip not:
    Massa & diaz Ferrari sürüyor.
    bu ne demek:
    her ikisi de TAKIM ARKADAŞI

  4. senin yorumda herzaman olduğu gibi kadükötesi. pitgirişinde iki takım arkadaşından birinin diğerine pirinç tanesi kadar saygısı olmadığı kanıtlanmıştır.sen kabul etme pek birşey değişmez. farklı takım pilotları arasındaki mücadeleyi örnek vermekte zaafiyet göstergesi. aynı şey değil. singapurda yaşanan lewis-weber olayı button-lewis arasında yaşansa aynı sonuç tabiki çıkmazdı,aralarında belli bir saygı var.olmadığı zaman tarihte görüldüğü üzere neler olacağını herkes bilir. takım arkadaşları birbirlerine daha saygılı olmalılar.umarım ferrari pit ekibide almanyada olduğu gibi alonsonun ağzına herzaman emzik takmaz. i hope, you understand that message!!!

  5. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Aynı yarışta Sebastian Vettel ile carl arasında bu tip olay 2 kere yaşandı.O zaman heyecanla havalara sıçramışsınızdır.yani gerçeği yansıtmayan KADÜK bir yorum.

  6. çin gp'sinin pit girişinde diazın Massa'ya yaptığı hareket (aslında hakaret demek lazım) bence daha ağır.

  7. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    2006'daki deneyimsizliğini aşan ve 2008-2009 da Raikkonen'i yenen Massa,Alonso kadar güçlü bir takım arkadaşını beklemiyordu.
    Aldo COsta:Alonso'nun takımı bu kadar pozitif etkileyeceğini ve çabu alışacağını beklemiyorduk.
    2010 Almanya GP'sine geldiğinde takım durumu biliyor,şampiyon olmak için artık Alonso'ya odaklanılması gerektiğini düşünüyordu.Ancak bunu Massa'ya söylemediler.Herşey plansız gelişti.Ferrari teknik hata yapmıştı.
    1999-Mika Salo-Irvine
    2000'ler Rubens Schumi
    2006 Massa-Scumi
    2007-Massa Kimi
    2008-Kimi Massa

    2010'da bunlardan farklı değildi.Ama bu planlanmamıştı.Tüm hafta sonu hızlı olan Alonso start anında sıkıştırılınca bu olay yaşandı.

    F1 RACING dergisinden alınmıştır.
    ————————————————————————

    Bu ve benzer olaylar tüm takımlarda hem daha önce hemde 2010 da yaşanmıştır ve yaşanacaktır.Dediğim gibi,biz Ferrariyiz.Takım birlik olmalı,pilotların birbirleri hakkındaki demeçlerindeki gibi olmalı,bunu kullanmak isteyenlerinki gibi değil.
    Ama Massa'yı 2010 la değerlendirmemek gerek.2007-2008 deki Massa ve hatta 2009'daki aracıyla Massa ,Alonso-Kimi-Schumi,Lewis ve Vettel'i çoğu zaman zorlamıştır.Bazen yenmiş,bazen yenilmiştir.Sene başında ikinci pilot olamayacaktır.Abu Dhabi'de Alonso'yu tebrik teselli edişini görünce,onun bir takım oyuncusu olduğunu anlamanız yeter de artar bile.
    Güçlü bir Massa sıralama turlarında 4 as pilottan geri değildir ve hatta çokta zorlu bir rakiptir.Webber,Button,Nico ve Kubica'dan eksiği yoktur fazlası vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir