Bu Sefer Vettel Rakiplerini Yorumladı

yazar:

kategori:

Sport Bild’e konuşan Vettel: “Alonso elbette. Ve şüphesiz Hamilton’da en iyi pilotlardan birisi.”

Ama Vettel, 2006’da Ferrari’deki beraber yarışan Massa ve Schumacher’in de gözden uzak tutulmaması gerektiğini ekledi.

Vettel: “(Massa) iyi bir sezon geçirmedi ama kimse onu küçümseyemez. Gerçekten güçlü olduğu zamanın üstünden çok geçmedi.”

Alman pilot, aynı mantığın Schumacher için de yürütülebileceğini ifade etti.

Vettel: “Nasıl sürüldüğünü unuttuklarını düşünmüyorum. Schumacher’in geçmişi, onu göz ardı ettirmeyecek kadar büyük ve Nico Rosberg de gücünü bize gösterdi.”

Vettel ayrıca Button’un, geçen sene şampiyonluk yarışına tutunmada yeteneğinin yardım ettiğini söyledi ve Mark Webber’in de benzer şekilde tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Vettel: “Aracımız yeteri kadar iyi olursa, (Webber) tekrar mücadelede olacak.”

Webber için Vettel, 2010’daki kazalarının ardından havanın sakinleştiğini söyledi ama Avustralyalı pilotla aynı frekansta olmalarının gerekmediğini de ekledi


Yorumlar

  1. webbere de lütfen değinmiş. eliyle hediye etti şampiyonluğu bu çocuğa…

  2. evet en azından sabote etmiyor birilerini, yada takıma ağlamıyor kendisi.

  3. Schumacher ve Alonso şampiyon oldukları için o entrikalar insanların gözüne batıyor okadar entrika varki 😀 diğer pilotların yaptığı uuuu
    Ama bunları çok düşünmeyin yoksa sevdiğiniz şeyden zevk almazsınız…

  4. spine surgeon avatarı

    bundan daha politik ve yuvarlak konuşamazdı sanırım… işte modern f1 pilotlarının en kötü özellikleri, hiç biri(alonso'nun bazı konuşmaları hariç) içinden geldiği gibi konuşamıyor.. neredeyse herkesi rakip olarak değerlendirmek(ki bazı isimler testlerden anlaşılacağı gibi saçma kalıyor) için f1 pilotu olmaya gerek yok.. bir MR'de rahatça bu değerlendirmeyi yapabilir.

  5. schuminin vukuatları alonsonunkiler yanında hiç kalır kardeşim.

  6. Özgür PEKTAŞ avatarı
    Özgür PEKTAŞ

    Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum özelliklede yorumları sürekli okumaya çalışıyorum.Sizin yukardaki yorumunuzu okuduğumda cevap verme gereği duydum.Öncelikle şuradan başlamak istiyorum kubica rogberg ve Heidfeld gibi hırslı pilotlardan farkı olmadığınızı sölemişsiniz ( sizce )Alonsunun , herşeyi bir tarafa bırakalım bahsettiğimiz kişinin 2 şampiyonluğu var.Başka hiç bir kıyasa girmiyorum siz sadece bunu düşünün.ve gecen senede son yarışta 3. şampiyonluğu kaçırmıştır.bunuda düşünün.sizin sölediklerinize itiraz niteliği taşımasın sadece fikirlerinizi beyan ederken sanırım bazı parametreleri atlamışsınız hatırlatma gereği duymaktan alamıyorum kendimi.Alonsoyu ben şöyle nitelendiriyorum gecenlerde tv programında Aziz Yıldırım a aynı benzetmeyi yaptılar.destekleyenlerinde sevmeyeni çok azdır Alonsonun ,ama desteklemeyenlerinde de seven kimse yoktur.adam ağzıyla kuş tutsa 2 şampiyonluğunu 4 e 6 ya çıkarsa sizin için bi ehemmiyeti yoktur.çirkeftir.efsaneliğin hamurunda olduğu 1-2 pilot söylemişsin sonua kadar katılıyorum sana.ama örneğin sumi( çok destekler ve severim bu sporu sevdiren adamdır brezilya da ki son yarışının videolarını hala izlerim ) sütten çıkmış ak kaşık mı?bence hayır onunda sporun doğasında olan çekişmeden ötürü yaptığı yanlıklıklar yok mu? elbette var.rubens e yol verişi monaco daki sıralamalarda yol ortasındaki duruşu.bunlar şu an için hatırladıklarım.onun efsane oluşunu gölgeler mi bence hayır.sölediğim gibi sporun doğasında rekabet ortamında bu tarz şeyler olabiliyor.Adamın hamurunda bence şampiyonluk ve büyük pilot yetenekleri var.suni bi efsane yaratıldığı yok zaten ortada.''Massanın arkasında bikaç yarış geçirdikten sonra Ferraride ne çirkeflikler, rezillikler yapacak.
    Yakında F1 sinemalarında 🙂

    Kaynak: http://www.trf1.net/formula1_haberler/19207-bu-sefer-vettel-rakiplerini-yorumladi.html#ixzz1EzpQpYPO''

    bu tarz ucuz temennilerle sadece kendinizi küçük düşürüsünüz.BENCE

    saygılar..

  7. eee alonsoda aracı geliştirme özelliği olan bı pilot ayrıca hakkinen sadece pilot değildir suandakı ferrarı koltuğunu en fazla hakeden ısım alonso aracı geliştime ozelliği var hızlı tecrübelı sakinnnn zeki sıcak kanlı bı bakıma schumı ıle aynı ozellıkler haksız mıyım

  8. Yorumların hepsini okusaydın yada okuduğunu anlasaydın neden 05-06 sezonunu örnek verdğimi idrak edebilirdin. F1 sporu camiasının ve yazarlarının suni bir efsane pilot yaratma çabaları Alonsoyu bence en iyi pilot yapmıyor.
    Ben ilk yazımda net olarak ifade ettim. Ferrari koltuğunda oturmuyor olsaydı Vettel aynı cevabı verebilirmiydi? Ben söyleyim cevabını HAYIR.
    Alonsonun Kubica, Heidfeld, Rosberg tarzındaki hırslı pilotlardan bir farkı yok.(Bence)
    Bazı insanlar vardır hamurunda strar kumaşı var derler ve o insanlara star olmak yakışır. Efsane pilot olmakta öyle bişet. Hamurunda olması gerek. Örneğin Senna gibi, Örneğin Schumi gibi. Zorlama değil doğuştan. Bu adamlar yarışmak için doğmuşlar.
    Alonso gibi entrikalar çevirerek tehditlerle yarış kazanmamışlardır.
    Ama ben ne yazarsam yazayım sen ve senin gibi düşünenler hep nuh diyeceksiniz zaten. Alonso bakalım bu sene Massanın arkasında bikaç yarış geçirdikten sonra Ferraride ne çirkeflikler, rezillikler yapacak.
    Yakında F1 sinemalarında 🙂

  9. Ya konu altından heryeri alonsoya çekmeyi bırakın sitede birkaç tane tip var her konuya lapin gibi atlıyorlar alonso alonso alın başınıza çalın adamınızı bir halt yediği yok ağlanmaktan sızlanmaktan başka

  10. senin yorumlarını inan formula 1 kadar takip ediyorum….fakat sen yorum yaparken işine geldiği gibi yapıyosun yani gerçekleri görmüyosun kardeş…..Alonso "lewis pistteki belkide en hızlı pilot" dedi bir demecinde…sen bunu aldın evirdin çevirdin sanki alonso carl en iyi pilot demiş gibi aksettirdin millete…..lewisin fernando ile aşık atması için çok tecrubeye ve zamana ihtiyacı var….Bunu f1'in patronları ve dünyadaki tüm f1 yorumcuları ve taraftarları dile getiriyosa kusura bakma kardeş ama sen "bil ama bilmemezlikten gel" taktiğini uygulamayı bırak bence….dünyada gelmiç geçmiş en iyi on pilottan biri demiştim alonso için sana!!!bu bilgi bir internet ansiklopedisinde geçiyo haberin olsun…ben orda lewis hamilton ismini görmedim bundan da haberin olsun…..şunu da söyliim sana bu en iyi on pilotu senin söylediğin gibi steward ve diğer f1 pilotları seçmiyo….dünya seçiyo bunu da bilmeni isterim…..kusurum varsa affola….

  11. Jakie Stewart; ingiliz bildiğim kadarıyla. ondan demiş olmasın. inglizler kendi milletlerinden olanları pek severler:)

  12. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Herkes en komple Alonso diyor.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir şumi taraftarı ortalığı karıştırıp,7 dünya şampiyonluğu olan adama burada laf söylettirmek istiyor.İstiyor ki 2001 a1 ring ler konuşulsun.İstiyor ki rascasse virajları konuşulsun.Belki de takımın testlerden sonraki durumu bu arkadaşları buhrana sokmuştur.Ya da şuminin bu yıl da daha sezon başlamadan havlu atarcasına demeçleri içine oturmuştur.Haber de vettelin yorumları var ama bazı tipler 2005 2006 yılına kadar inip acılarını tazelemeyi seçmişler.Yazık..

  14. Sizin pilotunuz derken McLaren pilotu Lewis Hamilton dan bahsediyorsan oda ilk 10 un içindedir merak etme. Hem Alonso hem Vettel hemde biraz daha önceden Sir Jakie Stewart da demişti en iyi yarışcı şuan Lewis diye. Daha diyecek birşey yok yani. Ama herkesin görüşü aynı olacak diye birşey yok, ama bari kötü pilot yapmayın adamı.

    Bu McLaren taraftarları içinde söylüyorum. Alonso yu bende sevmem ama adam en iyilerden biri bunu kabullenmek lazım.

  15. Shuminin saygı duyduğu nadir pilotlardan biridir Hakkinen yani sadece pilottu demek saçma olur hertürlü.

    Birde nasıl takip etmişsin bilmiyorum fakat en son 2000 yılıydı herhalde McLaren ın Ferrari ile başa baş bir araç ürettiği. Sonra 2005 e kadar McLaren tam anlamıyla denklem hatası araçlar üretti. Her zaman bir veya iki şeyi eksik olan araçlar. Tabi bunlar görünen kısımları neyse…

    Yani söylediklerin çok yanlış.

  16. seninde pek aşağı kalır yanın yok öyleyse:) at gözlüklerin bayağı iyiymiş, başka yeri hakkaten göstermiyo 🙂

  17. arkadaşlar alonso'ya laf atmayı bırakın lütfen ya!!!!Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi on formula 1 pilotundan biri…..siz önce kendi pilotlarınız neden orda değil ona bakın!!!Bırakın artık tüm dünyanın kabul ettiği bişeyi yargılamayı ve b..k atmayı……Ben bir alonsocu olarak kazandığı şampiyonluklardan ziyade onun duruşunu sürüş şeklini ve formula 1 e olan katkılarını destekliyorum…..Herkesin "elbette Alonso" dediği şeye siz hayır derseniz bunun adı kıskançlıktır bunun adı çekememezliktir haberiniz olsun!!!!!

  18. Ferrari koltuğnda Schumi oturuyordu çünkü Ferrarinin yıllardır süren şampiyonluk hasretine son verecek pilottu. O sadece aracı sürmedi gelişimindede rol oynadı. Jakinnende iyi pilottu ama sadece pilottu. Üstelik o dönemdeki Mclaren ferrariden aşağı kalır bir takım değildi. Az öncede yazdığım gibi Ferrariden üstündü ve yıllarca şampiyonluğu Ferrariye vermediler.
    Ben sana sorarım Hakinnen veya David neden Mclarende Schumiin başarısını yakalayıp rekorları kıramadılar araç o kadar iyiyken????

  19. Takım tutar gibi pilot tuttuğun belli.

  20. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Biraz geçmişi araştır.Sana şimdi onları tekrar tekrar anlatamam.Tüm efsaneler,pilotlar,patronlar bilmiyor sen biliyorsun.Onlarda senden öğrenir.

  21. Farkındaysan 3 sezondan bahsediyorum tek bir yarıştan değil. Alonso üstün meziyetleri olan bir pilot değil ayrıca herkes sütten çıkma akkaşıkmış gibi konuşuyor. Nerde entrika var orda Alonso var. 2008 singapuru unuttunuz heralde. Sporcu dediğin birazda dürüst ve ahlaklı olmalı, adam olmalı.
    Bu sene Alonsoya en güzel cevabı massa verecektir. Ancak Alonsonun entrika çevirme konusundaki yeteneği massayı pit duvarından gelen emirlerle yenesine yetebilir.

  22. ha bıde ferrarı koltuğunda alonso oturmasaydı o zaman schumının 5 liğinde o koltukta hakınen veya coulthard otursaydı schumı rekorların adamı olmucaktı dımı ya bole bı mantık var mı ya eden alonso yu almıslar yetenek varkı almıslar neden petrov u almadılarda onu aldılar

  23. ee alonsonunda monza da patlamıştı motoru 2006 da kımının aracaınıda sağlam yapsalarmış şöle olsaydı bole olsaydı dıye bısey yok arkkadaşım ooldu bıttı o zaman ferrarının pıt hatası olmasaydı dımı ama oldu bıttı ve şampıyon vettel oldu bu kadar artık sole bole olsaydıları bırakın adam dedi diyeceğini elbette alonso daha ne

  24. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Madem bu kadar kısır bir şekilde yorumlayıp 1 yarışla değerlendireceksin,o zaman Schumacher 3 sene ara verdi,lastikler değişti demeyeceksin.Gaza basıp gidiyorlar zaten değilmi?Diğer faktörlerin hiç bir anlamı yok.

  25. Ferrari koltuğunda Alonso değilde Schumi oturuyor olsaydı elbette Alonsomu derdi? yada alonso renoda kalsaydı yine Alonso elbette dermiydi??? hiç sanmıyorum. Şampiyon olurken bolca şansı yaver gitmişti. 2005 de kiminin başına gelenler 2006 da da Schuminin japonyada başına gelenleri kimse hatırlamıyor sanırım.
    Ha birde petrova yaptığı el kol hareketleri 🙂
    40 tur renoyu geçemeyeceksen hatta atak bile yapmaya yeltenemeyeceksen nasıl şampiyon olacaksın???…..

  26. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Önce Fernando Alonso,ondan sonra carl.Her zaman olduğu gibi.

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ağzından çıkan ilk isme dikkat.
    Kısa, Öz ve Net
    Elbette Alonso

  28. schumi,hamilton,vettel,webber,massa daha bilmem ne pilotlar alonso diyor, ama ülkemizde hala alonsoya söven ve yeteneğinden süphe eden arkadaslara selam olsun.

  29. aynen vettel tabıkı alonso:)))

  30. Vettel weberle ilgili konuşurken hep mesafeli ve dokundurmalı konuşuyor. Özellikle bu tavrı sergilemesinni nedeni kendisini 1. pilot olarak görmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak bu yıl herşey tahminlerden farklı olacak. Weber işi başından sıkı tutacak belkide en büyük rakipler iki takım arkadaşı olacak. Tabi bu durum ferrari ve mgp ye yarayacak.
    Pole pozisyonunu yada ilk çizgileri almayı başaranlar sezonu domine edecekler bence.

  31. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Kesinlikle.

  32. Basın açıklaması ve röportaj sadece medyada yeterli oranda yer almak için yapılır. Ne söylediğin önemli değildir, politikacı gibi kuru laf yapılır. Hangi pilotun veya takım görevlisinin vay be demek böyleymiş dedirtecek bir demeç verdiğini gördünüz?

    Niki Lauda'ya bakın. Dağ evine yerleşip organik domates yetiştirerek emekliliğini sürdüreceğine gelip hatırda kalmak için çoğu zaman boş bir şekilde konuşuyor. Coulthard'da öyle. Bunlar ben burdayım demektir, bir adım ötesi değil.

  33. vatandaşı olduğundandır, başka bir nanesi yok

  34. ii de bunları herkes biliyo ki 🙂

  35. ayrıca rosbergide yorumlamış.
    alonso rakiplerini yorumlarken rosberg in ismini bile ağzına almamıştı ! çok manidar

  36. rakipleri hakkında gayet mantıklı yorumlar yapmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir