Red Bull Artık Infiniti Motorlarını Kullanacak

yazar:

kategori:

Nissan-Renault ortaklığının seçkin bir kolu olan Infiniti, daha da büyümek amacıyla Formula 1’i kullanmayı hedefliyor.

Motorlar aynı Renault motorları olacak ancak yapılan anlaşma sayesinde Red Bull motorları ücretsiz alacak. Bu anlaşma çerçevesinde Red Bull, yıllık motor harcaması olan 8 milyon Euro’dan kurtulmuş olacak.

Renault ya da Nissan’ın Red Bull’a başka desteğinin olup olmayacağı bilinmiyor ancak bu motor anlaşması bile takım için oldukça kârlı görünüyor.

Bu anlaşmanın resmi olarak yarın Cenevre Otomobil Fuarı’nda açıklanması bekleniyor.

Renault/Nissan birlikteliği 1999’dan beri devam ediyır ve Fransız üretici Nissan hisselerinin % 44.3’üne sahip. Nissan ise Renault’nun% 15’ine.


Yorumlar

  1. Güvenlik olayınada girelim hocam

    Euro NCAP testleri Renault’nun güvenlik alanındaki üstünlüğünü bir kez daha kanıtladı…

    2004 yılında «5 yıldız» alan Modus’ten sonra, Clio III de bağımsız kuruluş Euro NCAP tarafından yapılan testler sonucunda, 37 üzerinden 32,67 puan ile maksimum not olan «5 yıldız»ı aldı. Clio III de, Modus gibi, çocukları koruma konusunda en yüksek not olan 4 yıldız ile ön plana çıktı ve böylece aile otomobili olma özelliğini ortaya koydu.
    Clio III Renault’nun güvenlik alanındaki tüm bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanıyor ve «herkes için güvenlik» kavramını yaygınlaştırma hedefini simgeliyor. Euro NCAP’tan «5 yıldız» alan sekiz farklı modele sahip dünyadaki tek marka olan Renault, güvenlik alanında liderliğini bir kez daha kanıtladı.

    Euro NCAP yetkilililerinin gözetiminde yapılan çeşitli testlerde Clio III’ün mükemmel koruma düzeyi kanıtlandı. Otomobilin kasası, darbe anında açığa çıkan enerjinin emilmesi ve iç mekâna herhangi bir dış aksamın girişinin engellenmesi amacıyla mükemmel bir deformasyon özelliği gösterdi. Cansız mankenlerin analizinden sonra çıkartılan yaralanma bilançosuyla, başta iki kademeli açılan ön hava yastıkları ve kemer altından kaymayı önleyici düzenler olmak üzere, otomobilin yolcuları koruma sisteminin etkinliği kanıtlandı.

    Tüm yolcular için ödünsüz koruma

    Clio III’te, tüm koltuklarda oturan yolcuların optimal şekilde korunmasını garanti eden 3. nesil Renault Koruma Sistemi kullanıldı.

    Bu sistem, versiyonlara göre altı ilâ sekiz arasında değişen sayıda hava yastığı içeriyor : Bunlar, iki kademede açılan 2 adet ön hava yastığı, 4 adet yan hava yastığı (ön koltuklarda iki adet yan göğüs hava yastığı ile ön ve arkadaki yolcuların kafalarını korumaya yönelik iki adet perde hava yastığı) ve 2 adet kemer altından kaymayı önleyici hava yastığı (3 kapılı versiyonda).
    Cepheden çarpışma sırasında, bu farklı hava yastıkları, algılayıcısı ile ölçülen sürücünün boyu ile uyumlu şekilde açılır. Ön koltuklarda aynı zamanda kemer altından kaymayı önleyici sistemler ile kemerde göğsü koruyan 400 daN’lık bir güç limitörü bulunmaktadır.

    Sesli bir sinyal ve gösterge panelinde görüntülenen resimli simge ile emniyet kemerini takmayı unutan sürücü ikaz edilir.

    Arka koltuklarda oturanlar için kemer altından kayma riski, öngergili emniyet kemerleri, düşey konumlu sert kemer tokaları ve üç koltuk minderinin altındaki saç aksamdaki tümsekler ile sınırlandırılmıştır. Arka yan koltuklarda, piroteknik (fişekli) makaralı ve 600 daN güç limitörlü emniyet kemerleri vardır; bu donanım sadece Renault’ya özgü bir özelliktir.
    Clio III aynı zamanda, arka koltuk sırtlığının alt kısmında taban saçına vidalanmış bir bagaj tutma kirişine sahiptir. Bagajın yükleme hacmini kısıtlamayan bu düzen, herhangi bir darbe halinde bagajdaki eşyaların güvenli şekilde tutulmasını sağlar.

    Clio III, çocukların korunmasına ilişkin testler sonucunda elde ettiği 4 yıldız ile, Modus’ün yanı sıra, bu alanda kendi sınıfının en güvenli otomobilleri arasında yer alıyor. Clio III modelini arka yan koltuklarda ve ön yolcu koltuğunda dört noktalı Isofix bağlama sistemi ile donatıldı. Clio III aynı zamanda, arka koltuk sırasının ortasında 6-10 yaş arasındaki çocuklar için yeni bir koltuk tasarımının da öncüsü oldu. Koltuk minderi, çocuğun düzgün şekilde oturmasını sağlamak üzere kısaltıldı.

    Takviyeli kasa yapısı

    Çarpışma halinde tepki gösterme özelliğine sahip olan kasa, kinetik enerjiyi daha iyi emen ve dağılımını sağlayan yeni tip çelik ve malzemelerden oluşuyor. Kaportanın ön, yan ve arka bölümleri, darbenin yolcular üzerindeki etki ve şiddetini azaltmak üzere planlı şekilde deformasyona uğrayacak şekilde tasarlandı. Çok sert olması nedeniyle deforme olmayan kabin, her türlü ön blok aksamının (motor, vites kutusu, akü, diğer kutu ve aksesuarlar) iç mekana girmesine karşı koyarak, çarpışma anında yolcuların can güvenliği sağlayan bir yaşam hücresi gibi davranır. Bu aksamlar bir çarpışma halinde üst üste istif olacak şekilde tasarlandı.

    Deforme olabilen magnezyum direksiyon simidi armatürü ile pasif geri çekilmeli direksiyon sütunu, muhtemel bir darbe anında direksiyon simidi ile sürücü arasındaki mesafenin arttırılmasını sağlar. Direksiyon simidinin altındaki bölüme yerleştirilen dolgu malzemesi ve koruyucu saç, sürücünün bacaklarından yaralanma riskini azaltır. Fren pedalını gizleme sistemi de sürücünün ayak bileklerinden yaralanma risklerinin sınırlandırılmasını sağlar.

    Clio III’ün kapı panolarında dolgu malzemeleri ile birlikte, yandan çarpışma durumunda, darbenin en başından itibaren yolcuları mümkün olan en etkili biçimde korumak amacıyla açığa çıkan kuvvetlerin azaltılmasını sağlayan alüminyum bir kuşak kullanılıyor.
    Bir ağaca veya bir direğe çarpma halinde, bir perde hava yastığı ön ve arkadaki yolcuların kafalarını korurken, ön koltukların içine yerleştirilmiş yan hava yastıkları da göğüs bölgelerini korur.

    Arkadan çarpışma halinde, Clio III’ün ön bölümünde yine bir Renault yeniliği olan enerjiyi emme özelliğine sahip koltuk ve kafalıklar bulunuyor. Bu yeni teknoloji, «kamçı etkisi» yaratan arkadan çarpışma halinde boynun korunması yönünden önemli bir gelişme oluşturuyor. Kafalığın yükseklik ayarı sırasında, artık sert malzemeden yapılmayan çubukları değil, kafalığın kendisi kızak üzerinde kaydırılıyor. Çarpışma halinde, yolcunun sırtı, başı kafalığa deyinceye kadar koltuk sırtlığı içine daha fazla gömülebiliyor. Darbe halinde sırtlığın eğilmesini sınırlamak üzere, üç adet virgül tipi kafalıkla donatılmış olan arka koltuk sırası ile kasaya bağlanma bölümleri güçlendirildi.

    Euro NCAP’ta tartışmasız başarı tablosu

    Renault’nun Yeni Vel Satis modelini yolcu koltuğunda emniyet kemerinin takılı olmadığını ikaz eden sesli alarm sistemi ile donatma kararı üzerine, EuroNCAP bu modelin notunu bir puan arttırdı. Yani Vel Satis yine « 5 yıldız »’lı, ancak şimdi 37 üzerinden 34,12 toplam puana sahip. Kemerin takılı olmadığını ikaz eden sesli alarm yolcuların sorumluluk bilincini arttıran önemli bir sistem oluşturuyor. Araştırmalar gösteriyor ki, örneğin eğer Fransa’da herkes emniyet kemerini taksaydı, kazalarda her yıl yaklaşık 1200 hayat kurtarılabilirdi.

    Euro NCAP’tan "5 yıldız" alan sekiz modeli ile Renault, otomobil pazarının en güvenli ürün yelpazesini sunuyor.

  2. merhabalar redbul infinity formula 1 birincisi infinity(nissan) nin motorları bu araçta ilk kez kullanıldı ve kendini kanıtladı ebrikler redbull

  3. Nissan nerde Reno nerde Nissan ibo reno ajdar
    Nissanın adı Bugatti killere porsche killere çıkmış insaf ülkede satılmayan yaklaşık 55 tane farklı modelde aracı var. hepsi efsane yani ülkede modelleri satılmadı diye bilmeden konuşmakmı gerek japonya ayrı bir kıta haberinizin olmaması doğal + japonlar asla övünmeyi ve gösteriş yapmayı sevmez. saftırlar yani vur eline al ekmeğini cinsinden.

    -şuanda türkiyeye gelen tüm Nissan modelleri ingilteredeki sunderland fabrikasından çıkma yani siz japon malları ile karşılaşmadınız bile eski kuşak bilirde yeni kuşağın pek haberi olmayabilir.

    en son japon malı nissanlar 1994 te Nissan sunny exsaloon ile son buldu+ bu araçalr 750000 km de olmalarına rağmen 0-100 km hıza 7-8 sn de çıkabiliyorlar redline çevirebiliyorlar

    nissanın tüm motorları çift eksantrik zinncirli seri ve uzun ömürlü TWİNCAM MOTOR renoda çift eksaantrik varmı.

  4. Renault 1999 da Nissanın çok zor olduğu bir dönemde birlikte iş yapalım deyip ortak oldu o günden beri Reno Nissanın sahip olduğu motor teknolojileri ve tasarımları kendi lehine kullanmaya başladı yani reno bugün renoysa nissanın katkıları ile ama burada Nissana ve alt markası olan İnfinitye haksızlık yapılıyor bence çok ayıp.

    2-bir arkadaş nissanın skylinedan başka güçlü aracı yok demiş araştırmadan yazılan bir mesaj diye düşünüyorum renonun torosu varken Nissanın 10 larca spor otomobili vardı 1935 ten itibaren nissan spor araç alanın da üretim yapıyor. mesela sana bazı modelleri

    -Gt-R
    -Skyline
    -R32
    -R33
    -Silvia
    -350z
    370z
    -Z
    -300ZX
    -180SX
    -240SX
    -esflow

    + infinity ninde bazı spor yarış araçları var Formula ayrı bir sektör

  5. kalite anlamında laguna ile aynı.tek fark isim ve cisim:) yeni olduğu için biraz daha zarafet gereği donanım eklemişler. ahşap görünüm vs. özgünlük istiyorsan laguna daha önde. farklı çizgilere sahip. latitude ise sıradan bence. ses sistemi sınıfının en iyisi bence. mercedes c serisinden vs iyi. güvenlik olayına hiç girmiyorum bile.

  6. kalite anlamında laguna ile aynı araba. özgünlük olarak ele alırsan, laguna daha iyi bir araç. kalite olarak ikiside aynı. biraz daha fazla zarafet katmışlar yeni araç olma dolayısı ile. ses sistemi sınıfında tek diyebilirim.mercedes vs dahil. güvenlik olayına hiç girmiyorum bile.

  7. magicalonso haklı onur kardeş renault yavaş yavaş değil biranda çekti elini f1'den isminden başka birşey kalmadı ama üzülüyorum böyle büyük üreticilerin f1den ayrılması iyi değil.

  8. Evet performans derigisi Reysad bülten var birde.Okulum gereğide gidip geliyorum böyle

  9. valla magane'da sarmıyo artık Latitude güzel diyorlar hocam nasılmış haberim varmı. :))

  10. renault dergisi derken. performans dergilerinden mi bahsediyorsun 🙂

  11. Bir dostumdan Renault un Redbull dan hisse alacağını duymuştum acaba bu plan ile bunumu gerçekleştirecekler bunu hep beraber göreceğiz.
    Renault a gelince F1 geçmişine baktığımızda F1 e ilk turbo beslemeli motoru yapan marka buda büyük bir başarıdır ve gururdur daha o yıllarda.Renault markasının prestişine baktığımızda Halen ülkemizde Toros ile Broadway ile tanıyanlarlar var bunlara diyeceğim şuki bir Safrenesini görün yada binin bir Alpinesine bakın bir Baccarasına bakın hadi bunlarıda geçelim spor model arabada o devlerle nasıl rekabet ettiğine bakın diyeceğim şuki Renault çekilip gitse tamamen bir çok arkadaş sevincek hadi Renault u geçelim F1 yılların devini kaybetmiş olacak yüzde yüz bir takıma sahip olmamasına rağmen halen podok alanına kendine has orjinal sarı rengi ile iki tır girdiriyorsa bu marka halen bizim burda olduğumuzu gösterir bu.Nissanın ne yapmak istediğini gayet iyi anlıyorum amacı reklam Renault zaten yüzde 44 lük bir hisseye sahip lüks segmentde reklam yapacak hepsi bu Lotusun yaptığı gibi.Eğer iki dev Nissan Lotus bu işlerde Renault bünyesine girip tanınmak reklam istiyorlar ise bir Renault fanı olarak bu bana gurur verir kimse benim kadar Renault dergisi alıp yada mais ile bağlantılı değildir ben buna imzamı atarım.Bakalım zaman ne gösterecek.2010 Fia F1 dünya şampiyonu motoru imzasını taşıyoruz ve 2 yıldır bir çok rakibimizin önündeyiz kazanmaya devam

  12. kesinlikle. insanlar bu ismin f1 için bir tarih olduğunun farkında değiller.

  13. yavaş yavaş biraz hafif kalır.bu el çekmenin resmiyet kazanmış hali.Tabi mevcut anlaşmalar gereği motor sağlamaya devam ediyorlar.

  14. şanssızlık olmuş. megane'den başlasaydınız keşke.

  15. olay fanatiklik değil. ben sadece renaultun nissandan edinecek bir bilgisi olmadığından yanaıyım. senelerdir motor üreten bir firma neden başkasından motor bilgisi alsın? tek alacağı bilgi bence 4×4 sistemleridir. binek araçlarda sadece büyük hacimli benzinli motorları nissan bünyesinden alıyor renault ( 3,5 v6 vb. ) geri kalanıda renaulttan temin ediliyor. ( 1,6 2,0 vb) dizel olayına hiç girmiyorum bile.diğer japonlar derken ben hiç nissan'ın bir honda gibi ün yapmış ödül almış motorunu duymadım. ki renault'la birleşmeden önce nissan iflasın eşiğindeki bir markaydı diye hatırlıyorum. motor sporlarında da bu zamana kadar özel seriler dışında nissan ne yapmış? ben bir başarısını göremedim. formula nissan denilen olayın arkasında bile renault var.

  16. İki çeşit söylem duyacağız: 'Yakıt tüketimi avantajlı ve homojen güç dağılımı sayesinde viraj çıkışlarında yüksek tutunma sağlayan Infiniti motoru sayesinde RedBull araçları şöyle de böyle falan' bi de 'düşük güç dezavantajlı Renault motoruna rağmen RedBull araçları Monza'da falan da filan' gibi… Benim için imaj hiçbirşeydir, ancak insanlar prestijsiz gördükleri Renault markasına herhangi bir başarıyı yakıştıramıyorlar nedense. Taraftarı olmamama rağmen bana göre Renault markası Formula 1'de gözardı edilemeyecek derecede önemli bir yere sahiptir.(Konu aslında bu olmamasına rağmen değinmek zorunda hissettim kendimi, çünkü son zamanlarda bu markaya çok kolay sallanılabiliyor)

  17. ewet 🙂

  18. red bull geride kaldığı yarışların ardından bu sefer de "infiniti motorlara gelişim izni verilmeli" diye mi ağlayacak acaba =)

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Renault'nun takımdaki hisselerini Genii Capital'a satması ve takımın Lotus takımına dönüşmesinin ardından takımda Renault artık sadece motor sağlayıcı olarak bulunuyor, bunu unutmamak lazım. Şimdi de RB motorlarının adı Renault olmaktan çıkıyor. Kafamdaki soru şu; Renault yavaş yavaş elini F1'den çekiyor mu?

  20. Renault nun başarılı olduğu alan esas itibari ile zaten dizel motorlardır.Peugeot da öyledir.Hatta almanların birçoğu da öyle.Bu sebepten alman ve fransızlar dizel motorda japonlar ise benzinli motorlarda şuan dünyanın en iyisi konumundadırlar.infinity teknik yükümlülükleri karşılayacak buda zaten renaultnun tamamen F1 den çekildiği anlamına geliyor.Artık renault tarih oldu.Motor anlaşma gereği veriliyor fakat sorunların giderilmesi ve ileride yapılacak olan gelişimler infinitye ait.Ayrıca şu ortaklıkları sanki markaların birbirini satın alma yada boyundurluğuna girme gibi görmeyin.İyi oldukları özelliklerini karşılıklı kullanarak gelişmek pazar payını arttırmak.Burda nissan yerine infinity isminin kullanılmasının tek anlamı var oda pazardaki konumu.Yani tamamen ticari.

  21. arkadaşım olayı sadece skyline olarak niye düşünüyorsun.Kaldıki nissan benzinli motorlarda diğer japonlar gibi tüm fransızlardan iyilerdir.Zaten bu ittifakda renault benzinli motor ve yürüyen aksam konusunda nissan yardım aldı nissan da dizel motor olarak renaultdan faydalandı.Firmaları neye göre küçültüp büyütüyorsun anlamak güç.Ayrıca renault ile pazar olarak kıyaslanacak sa kusura bakma ama süpor spor motoru üreten markadır nissan.Her markanın iyi olduğu alanlar vardır.Salt birbirinden iyi veya kötü olarak değerlendirilmez.Anlamsız fanatiklik yapmaya gerek yok.

  22. Red Bull'a en az 7 milyon sterlin kazandıracağı söyleniyor bu olayın. Infiniti Avrupa'da ender görülüyor ancak 2009 ve sonrasında şirketin pazarlarını arttırma planları vardı ve Rusya'dan başladıklarını biliyorum. Bu planın parçası olarak, Renault şampiyon Red Bull'la daha da tanıtmayı seçmiş Infinitiyi anlaşılan.

  23. salih yildiz avatarı

    Yalnız başlık da hata var,orada sanki İnfiniti motor üretmeye başlayacak ve Redbul onu kullanmaya başlayacakmış gibi aktarılmış. Red Bull yine Renault motoru kullanacak sadece adı İnfiniti olacak oda hepimizin bildiği Nissan-Renault ortaklığından kaynaklanıyor. Nissan ın lüks sınıfını temsil eden İnfiniti demek ki F1 in cazibesinden faydalanmak istiyor en mantıklısı da Bu olacak marka bilinirliği ve prestiji açısından. Bu arada Renault a motor teknolojisi konusunda laf söylemek doğru olmaz sanırım. Her ne kadar dizel motorların F1 le alakası olmasa da geliştirilen teknoloji sayesinde Nissan, Renault, Dacia tarafından kullanılan 1,5-1,9 lt üniteler çok başarılı olmuşlardır. Hatta Mercedesle yapılan anlaşma gereği bu 1,5 lt üniteler Mercedesin küçük hacimli araçlarında da kullanılmaya başlanacaktır. Yani 1977 yılından bu yana özellikle motor olarak çok başarılı olan Renault bunun meyvesini fazlasıyla toplamıştır ve toplayacaktır.

  24. Arkadaşım demişin Renault oldu Lotus acaba Lotusu bu işe çeken ortada bir vidalara bile yokken ne olmuştur onu sormak isterim.

  25. RB reanult'un sırtından mı geçiniyor yoksa tersi mi iyi düşünmek lazım.Nissan'ı bu işe sokan RBR başarısı, kimsenin yardımıyla gelmediler.
    Ayrıca Renault olmuş Lotus, f1'de arka plana çekilen bir firma oldular artık

  26. evet clio'yla fena anılarım oldu.

  27. renault ismi bi anıları canlandırıyo herhalde sizde 🙂

  28. iyide ne gibi bi katkısı olacak ki. nissanın skylıne serilerinden başka nerede performanslı araçları var. birkaç ufak seriler dışında nissan motorsporlarında pek varlıklı değil. ki renault nissandan akıl alacak firma değil. neredeyse yarısına sahip bir firma renault 🙂 he bence renault ismi varken infinity ismi biz renaultcular için hoş değil, orası ayrı. şu redbull renoya taş atmaktan bıkmadı ama sırtımızdan geçinmedende edemiyorlar 🙂

  29. 1977 yılından bugüne Renault motorları bu arenada hertürlü vardır ve bundan sonrada olmaya devam edecek.Hani birileri reklam yapmak ister ya bu reklmıda babalar ile yapılacağını bilir Nissanda bunu yapmak istiyor hepsi bu Renault işinin eridir her zaman her türlü.Redbull yine dört ayağının üstüne düştü Renault a dua etsin yine iyiler Renault Frover

  30. nissan benzinli motorlar konusunda diğer japonlar gibi oldukça iyi konumdalar.Bu nissanın dayanıklılık geliştirme yoluyla performans artışı sağlamasını da sağlayabilir.Sonuçta farklı mühendisler ve farklı bakış açıları ve çözümleri olacaktır.Hadi redbull yine iyisin.

  31. Ggüzel haber keşke tamamen motor üretimini üzerine alsa.
    REnaultu sevmesemde Nissan sayesinde biraz daha pozitif gözükebilir RBR.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir