Button: "McLaren İçin Son Test Çok Önemli"

yazar:

kategori:

MP4-26, 2011 araçları arasında tasarım açısından farklı çizgisiyle dikkat çekmişti ama Button ve Hamilton, testlerdeki dereceleri ile pek göz doldurmadı ve dayanıklılık sorunları, gelişim çalışmalarına engel oldu.

Autosprint’e konuşan Button: “Kesinlikle beklediğim turları atamadım ve konu, yeni bir aracı geliştirmekse, çok yol kat etmeniz hayati önem taşır”

“Bu araçta büyük potansiyel var ama gelişim çalışmaları geç olursa, şampiyonanın ilk yarışlarında (öndekilerle) bir fark olabilir.”

Autosprint’in haberine göre MP4-26’in hakimiyet açısından sinirli karakteri, son Barselona testlerinde göze çarptı, özellikle de Red Bull ile kıyaslandığında.

Button: “Barselona, aero dengesini ödüllendiren bir pist. Ama bu, sadece McLaren’in üzerine yoğunlaşacağı bir konu değil”

Sezon öncesinin son testi yine Barselona’da, gelecek hafta gerçekleştirilecek.

Button: “Her şeyi bir araya getirmek için önemli bir test olacak. Ama güç sırası hakkında tam bir şey söylemek de bence çok zor olacak.”

“Yarış temposunda Red Bull’un Ferrari’den 0,6 saniye, Ferrari’nin de herkesten 1 saniye hızlı olduğu yönünde söylentiler duydum”

“Bana göre genel tablo için ilk yarışa kadar beklemeliyiz.”


Yorumlar

  1. ohaa şimdi biz 1.6 sn yavaşmıyız. ulan futbolda beşiktaş berbat. :)) f1'dede mclaren yavaş kalırsa güme gitti bu seneki spor aktivitelerim. :)))

  2. daha tek tur atmadan süper ilan edenler vardı.biz onlara gülmeyi tercih ettik.

  3. Hep aynı şeyleri söylemeye gerek yok. İlk yarışı bekliyorum sadece.

    Görücez ozaman kim nerde.

  4. http://www.facebook.com/enestas1

    belki biraz daha araştırmacı olursun sonra cvp verirsin.

    röportajlarını takip et.

  5. "tamda solediği gibi mudehaleye ters cevap bir otmobil mp4-26"

    oha daha aracı görmeden teşhis kondu, onuda geçtim mclaren garajında çalıştığınızı bilmiyordum. ters cevap verdiğini bile söylediniz ya güldürdünüz beni 🙂

    üstün yetenekleriniz var harcanmayın burada

  6. Ama Alonso bunu deseydi,nasıl duydun sen bilmiyormusun,sözde teknik bilgileri yüksek diye övünürler,şimdi gelmiş duymuş Diaz diyen insanlar bunun altına 300 tane yorum yapardı.Farklı yerlere gelirdi konu.button olunca duymuş,mclaren olunca radikal oluyor.Bunu senin için söylemiyoruz.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Drawback arkadaşım.Öncelikle şunu bilmenizi isterim.Artniyetli değilim.Dikkatimi çeken nokta; Başlıkta sanki button sıradan veya herkesin her zaman söylediği bir cümleyi söylemiş gibi gösterilmiş olmasıdır.Yani son testlerin önemli olduğunu her an herkes söyleyebilir.Chandoka sorsanız o da önemli der.Elbette son testler önemlidir.Ama bence burada button çok farklı bişeyden bahsediyor.Her ne kadar duyum bile olsa arada devasa bir fark olduğundan bahsediyor.1,6 saniye büyük takımlar arasında devasa niteliğindedir.Ayrıca f1 de söylentilerin yüzde 90 ı doğru çıkar..Sanki bana başlık başka konu başka gibi geliyor.Neticede sitenin takdiri bişey diyemeyiz.Ama ben olsaydım daha dikkat çeken bir başlık atardım.Ben ilk bakışta buttonun formalite icabı bir soruyu yanıtladığını zannetmiştim.Ama konuyu okuyunca şaşırdım..

  8. arkadaşım o haberde bana ait tek bir yorum var oda tartışma odaklı yada tahrik içeren bir ifade değil önceki olayları gündeme getirmek çok seviliyor ne yazık ki. ama benim takıldığım nokta

    ''Alonso: Ferrari Redbulldan 1,6 saniye geride!!! deseydi ''

    yani bununla zan altında bırakılıyor site ama Button duydum diyor kendi çıkarımı değil ki

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    birincisi Button duydum diyor ikincisi malum ifedenin bir öncesine ve bir sonrasına baktığımızda asıl saptırılmaya çalışılan anlamı değil anlamamız gerekeni kolaylıkla anlıyoruz.

    Drawback arkadaşım bak ne güzel izah ediyorsun.Gönül isterdi ki aynı şeyleri 432 sayfalık alonso kitabı gibi yayınlanan yazıların altına da yazabilseydiniz.Orada konu öyle yere getirildi ki anlamak imkansız.2008 singapurlardan tutun da 2010 almanyalara kadar..Sadece ailesinden bahseden olmamış.Ne kadar hazin değil mi????

    Ben konudan ziyade,taraftar grupları arasındaki farklara dikkat çekmek istedim.Bunu Alonso söyleseydi en az 300 yorum olurdu.Kimisi dergiden alıntı yapardı,kimisi karekter sorgulardı, kimisi de takıma gelmeden önce ""mclaren ancak köpek kadar hızlı "" dedi gibi abuk sabuk yorumlar yaparlardı..

  10. ''Teknik veri okumayanlar sinirli kelimesini agresiv olmakla karıştırıyorlar.Sinirli kelimesini; yapılan müdahalelere ters cevap vermesi olarak değerlendirin.Çok iyi birşey olmadığını ;ayar tuttutamadığınız zaman anlarsınız.''

    bir arkadsımız gercek ten cok iyi bir noktaya değinmiş.tamda solediği gibi mudehaleye ters cevap bir otmobil mp4-26.genel lig anlamında olmaz ama mclaren için bir 2009 senesi daha kapıda galiba..

  11. Button: "Her şeyi bir araya getirmek için önemli bir test olacak. Ama güç sırası hakkında TAM BİR ŞEY SÖYLEMEK de bence çok zor olacak."

    "Yarış temposunda Red Bull'un Ferrari'den 0,6 saniye, Ferrari'nin de herkesten 1 saniye hızlı olduğu yönünde söylentiler DUYDUM"

    "Bana göre genel tablo için ilk yarışa kadar BEKLEMELİYİZ."

    birincisi Button duydum diyor ikincisi malum ifedenin bir öncesine ve bir sonrasına baktığımızda asıl saptırılmaya çalışılan anlamı değil anlamamız gerekeni kolaylıkla anlıyoruz

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button acı bir olaya değiniyor ama taraftarları autosprintin haberinin arkasında teselli arıyor.Bırakın autosprintin sinirli haberini de 1.6 saniyeyi konuşun.Alonso böyle bir demeç verseydi başlık bu kadar mütevazi olmazdı.Diyelim ki:
    Alonso: Ferrari Redbulldan 1,6 saniye geride!!! deseydi..
    Yorumlar:Alonso araç yavaş olunca ağlamaya başladı vs.vs.vs. sonrası 300 adet yorum..
    Ama konu mclaren olunca , button itirafta bulununca 1,6 saniye bile görmezden gelinip ""sinirli araç"" diye yorum yazıyorlar.Hedef saptırmada üstünüze yok.

  13. rocco junior avatarı

    Yani bu nedir bir gün 2saat 3 saat başka gün 10 15dk aralıkla yorum görüntüleniyor üstelik kimseye sataşma ve hakaret yok yaptığınız uygulamada bir istikrar olsun bari madem liseteye aldınız ya aynı sıklıklta görüntüleyin ya hiç görüntülemeyin

  14. rocco junior avatarı

    Bir diğer husus arkadaş anlatmış Lewisin işi bu sene çok daha zor çünkü agresif sürüş stili lastiklere çok acımasız olacaktır.Bu bakımdan şikayetini testlerde dile getirmiş lastikler hemen kayboluyor aracı zorlayamıyorum demişti.Kendisi aracı çok zorlayan bir sürüş yapısına sahip o yüzden sürüş stilinde ciddi değişikliğe ihtiyacı var yoksa 4ten aşağı pit yapmaz =)

  15. rocco junior avatarı

    Ferrari'nin herkesten 1sn hızlı olmasını beklemiyorum ama Redbull dan 0.6sn fark geri kalmasını da beklemiyorum.James Allena göre bu fark 0.3 0.4sn şu an ama Ferrari çok büyük bir paket getirecek ilk yarışa kadar keza diğerleri de ama ortak fikir lastik korumada en iyi takımın Ferrari olduğunu öne sürüyor.Lakin yarışın ertelenip testin ileri alınması aracında sorun yaşayıp ciddi perfonmansa ihtiyacı olanlar açısından bulunmaz bir nimet.Eğer diğerleri 3 pit yaparken bir takım 2 pit yaparsa ekstradan 25sn cepte demektir ve bu sene lastiklar arası farklar çok fazla 4 tip lastik var.Her bir yumuşaklık derecesi 0.8-1sn kadar oynuyormuş renkleride sarı,beyaz,kırmızı,mavi şeritler halinde…

  16. Teknik veri okumayanlar sinirli kelimesini agresiv olmakla karıştırıyorlar.Sinirli kelimesini; yapılan müdahalelere ters cevap vermesi olarak değerlendirin.Çok iyi birşey olmadığını ;ayar tuttutamadığınız zaman anlarsınız.

  17. Maalesef. 🙁

    birde
    Lewis'in sinirli stili (+) veya (X) Aracın sinirli karakteri= ?

    malum Lewis lastiklere hiç acımaz. birde dayanıksız pirellilere acımazsa. ki tahminim lambalar söndüğünde bizimkisi klasik transına geçip…….

  18. Yavuz Balcı avatarı

    Lastiklerin bu kadar ön planda tutulduğu zamanda sinirli bir araçtan nasıl bir sonuç alınacak ? bu araç ne kadar doğru ? bahsettiği gibi bu kadar uçuk farklar doğruysa diğer takımlar ancak figüran görevi mi görecek ? anlaşılan o ki 2009 sezonu gibi bir sezon göreceğiz. atı alan Üsküdar'ı geçecek. bizde sezonun ikinci yarısı mı en güçlü olacağız ?

    hepsi soru soru soru. Sevmedim bu sezon başlangıcını. McLaren kısa tabirle ya herro ya merro diyor :))

  19. Lewise uygun sinirli araçlar button pürüzsüz araçlar seviyor.

  20. benimde 07 didem

  21. Aracın sinirli karakterli olması hoşuma gitti doğrusu.

  22. Sinirliyse yandınız bence öfke ile kalkan zararla oturur çünkü:D

  23. -Aracın sinirli karakteri.

    Galiba anahtar sözcük bu.

  24. Bu sene tahmin edildiği gibi lastikler performans açısından en büyük unsur olacak. Ross Brawn'ın söylediğine göre uzun turlarda performans lineer olarak düşmüyor. Bir anda 4 saniyeye yakın bir düşüş yaşanabiliyormuş. Böyle bir durumda aynı anda pistte çok farklı hızda araçlar görebiliriz.

  25. O kadar fark yoktur.En azından Ferrari ve Redbull arasında.Mclaren,Mercedes ve Renault 1.6 fark yiyecek gibi durmuyorlar.Artık Kers sayesinde startlar daha kritik olacak.Redbull gücünü göstermedi deniyor,sanki diğerleri göstermiş gibi.

  26. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    oha ne demek redbull ferrariden 0,6 sn daha hızlı ve ferraride diğerlerinden 1 sn daha hızlı yani bu söyleme göre red bull diğerlerinden 1,6 sn dahamı hızlı bukadarda olmasın yaaa yuh artık derimmm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir