Kobayashi, Geçişlerin Artacağından Şüphe Ediyor

yazar:

kategori:

Sauber pilotu, bütün takımların KERS’e sahip olmasının, sistemin avantajını ortadan kaldırdığına inanıyor ve hareketli kanatlarla ilgili mevcut kuralların, sistemin etkili çalışmasını sağlayacağından şüphe ediyor.

Kobayashi: “KERS’in yardımı olacağını düşünmüyorum. Çünkü neredeyse herkeste olacak. Bu yüzden geriye arka kanatlar kalıyor ve o konuda da önceki ile arada bir saniye fark fikrinin gerçekten işe yarayıp yaramayacağından emin değilim”

Geçiş hamleleri nedeniyle 2010 sezonunun yıldızlarından biri olan Kobayashi, artık geçiş yeteneğinin değerinin azaldığına inanıyor.

Kobayashi: “Belki evet, özellikle de herkes için geçişlerin gerçekten çok kolay hale gelmesi ile. Ama bu konuda endişe edilecek bir şey yok. Çünkü kuralların bir parçası bu”

Japon pilot, bütün yeni sistemleri daha iyi kullanabilen pilotların, bu sezon avantaja sahip olacaklarını düşünüyor.

Kobayashi: “En önemli soru, yeni sistemlerle tur derecelerini nasıl ve ne kadar geliştirebileceğinizdir. Yeni sistemlere alışmak için çalışıyorum”

“Bu bir pilot görevidir ve bunu iyi kullanan kişi, daha az verimli kullananlara göre avantaj sahibi olacak. Yoğunlaşma meselesi, bu doğru. Bunu kesinlikle idare edebilirim”

“Bütün konuşulanlara gelince; evet, bizler yarış pilotlarıyız ve şikâyet etmek bazen bu işin parçası olabiliyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir