"Bir Pilotun Böyle Bir Şey Yapabileceğini Düşünemiyorum"

yazar:

kategori:

Bernine Ecclestone hakkında yazılan bir kitapta, 2007’de McLaren’de olan Fernando Alonso’nun, takımdan, Lewis Hamilton’un aracına sabotaj yapılmasını istediği yazıyor.

İspanyol pilot, bu konunun sorulması üzerinde hafta başlarında, diğer ülkelerden yapılan açıklamalarla ilgilenmediğini söylemişti.

Verstappen: “Bu suçlamalar doğru ise endişe etmelisiniz.”

“Bir pilotun bu kadar ileri gidebileceğini hayal edemiyorum. Bu konuda pek bir şey söylemek istemiyorum ama şüphelerim var”

Verstappen ayrıca Ecclestone’nin suni yağmur fikrini de eleştirdi.

BBC’ye konuşan Mark Webber de hemfikir.

Webber: “Ayrton Senna, Jackie Stewart ve Jimmy Clark gibilerini düşünün. Onlar…. Evet Jackie hâlâ burada ama diğer ikisi, bu düşünceyi duysa mezarlarında ters dönerlerdi.”


Yorumlar

  1. ee yuh artık mclaren nefreti bu kadar olur herhalde. ingiliz basının konuyu sıcak tutmak istiyor olabilir, yada kitabın satılması için hoş bir yol olmasada reklam yapmaya calısıyor olabilirler ama mp4-26 nın performansı bu haberin gündemde tutulmasına mı baglı.
    habere gelince bende bir pilotun böyle birsey yapacağını düşünmüyorum, kim olursa olsun o kadar da değil.

  2. OLdukça yeni yorumcu görüyorum bu sitede. Aramıza hoş geldiniz arkadaşlar.

  3. Katılıyorum.F1'in en iyi yorum yapan elemanı.Her şeyi olduğu gibi çekinmeden söyleyen bir pilot.Mezarda ters dönerdi:))) Haklı bence.Kurallar getiriyorlar,araçlarda değişiklikler yapıyorlar gene yarışlara heyecan katamıyorlar.Seyirci sayısında düşüş oldukça azalmıştı ki bunun için Shumi'ye teşekür etmeliler.Sunu yağmurla mı heyecan katacaklar.Olmaz sa biraz da kar serpiştirsinler:))

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu güzel tepkilerini,her Alonso haberinin altında tahrik yorumları yapan arkadaşlara da gösterdiğin günler de gelecek mi acaba??.

    Özellikle neden Alonso düşmanlarına ve kimler tarafından mikrofon uzatılıyor?Neden adam gibi adam diye hitap edilen Mika Hakkinen bu tür abuk sabuk konuşmalar yapmıyor.Bundan birkaç gün önce Mika Hakkinen'le bir dizi sohbet yapılmış.Hamiltonun menejerliği ve şuminin performansı ile ilgili açıklamalar yapmış.Neden bu Bay e kitabı hakkında soru sorulmamış veya Hakkinen konuşmamış.Demek ki bu tür polemiklere girmeye ,reklam yapmaya ve seviyesini düşürmeye ihtiyacı yok..Dün Hakkinen konuştu bugün de villenueve ve verstappen konuştu.Her üç pilotun da konuşmalarına dikkat edin.Kim hangi konudan bahsediyor.

    Benim demek istediğim şudur.İngiliz basını konuyu sıcak tutmak ve mp4 26 nın üzerindeki kara bulutların bir an için dağılmasına uğraşmaktadır.Mikrofunu uzatıkları adamlardan,konunun ehemniyeti bellidir.Ayrıca Beni o şekilde yazmaya iten sebeb, aynaya bakmadan yapılan konuşmalardır.2001 brezilyada montoyanın tur bindirmesini hazmedemeyip montoyayı biçip zaferine engel olan bir adamdan başka birini bulamadınız mı?.Bu olay ile ilgili versttapene kadar mikrofon uzatılması neye işaret olabilir bunu düşünmek lazım.Yarın da İngilterenin Brighton şehrindeki North Laine' de bir esnafa sorarlar.Ağzı olan herkes konuşmak zorunda mıdır?

    Elbette derdimiz o pilotun kariyeri değil.Derdimiz Buradan çıkarılması gereken sonuçtur.Bu kitaptaki konuyu kimler ciddiye alıyor,kimler iplemiyor.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bayatladı o sakız artık, atın ağzınızdan, dicek başka söz bulamayınca tabii….

  6. Webber yine saçmalamış.Senna yağmur ustası olmasını suni yağmurda çalışmasına borçludur.Islak zeminde başarılı olamayınca hırs yapıp brezilyada özel pistinde suni yağmur yaptırıp bayaaaaa bi zaman çalışmıştır.Webber ıslak zeminde iyi olmadığı için eleştirmiş bence.Ben suni yağmur fikrini sonuna kadar destekliyorum.

  7. Öyle ama takım emri ile arkadaşını geçince önümdeki yavaştı ben ondan daha hızlıydım ve geçtim diyen adam değil 😉

  8. Gizem Aydın avatarı

    webber ya adam yine doğru söylemiş :))

  9. verstappen'in ne dediği umrumda değil. konu da zaten beni ilgilendirmiyor. ama dikkatimi çeken bir şey var. konuşan eski pilotların, konuşma hakkı elde edebilmek ve yorum yapabilmek çin illa 3-5 şampiyonluk yaşaması mı gerekir?

    aynı sözleri verstappen değil de fitipaldi, baba pike, stewart, prost, falan söylemiş olsa, "vaay, adam şu kadar başarılı, demek ki dediği doğru" mu diyeceksiniz?

    3 kez şampiyon olmuş lauda'nın bile ağzını her açtığında yemediği küfür kalmıyor.

    o nedenle, derdimiz demek ki konuşan pilotun kariyeri değil. boşa saptırmaya gerek yok konuyu.

  10. Kendisine daha önce sorsalar eminim bir plotun takım arkadaşı yarış kazansın diye kasıtlı kaza yapması hakkında da aynı şeyi söylerdi.

    Ancak maalesef biz bir plotun bu kadar ileri gitmeyeceğini düşünüyor olsak da bazı kişiler çizgiyi aşabiliyor.

  11. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    admin senin bir Alonso ve ferrari düşmanı olduğunun biliyoruz onu anladık neden yorumlarımızı yayınlamıyon! biraz objektif ol objektif

  12. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    eğer yanılmıyosam bu adam schuminin benetton yıllarında takım arkadaşı, 1. olduğu yarışlarda 12. olan adam ve haber spikerinin nasıl oluyorda michael bu araçla şampiyon oluyoda sen orta sıralarda geziniyosun sorusuna schumi için o bu dünyadan deil die yanıt veren adam değilmi?

  13. "carl 5 senede 1 şampiyonluk pilot? olarak kalmaya devam edecek." demişsin ama 10 senede 2 şampiyonluk yaşayan pilotu tutuyorsun dostum.Doğru orantı konusunu işlemediniz galiba daha 😀

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu ingilizlere çok şaşırıyorum.Madem bu konuyu gündemde tutup nemalanacak ve tatmin olacaksınız bari adam gibi birilerine mikrofon tutun.Kariyerinde 75 yarışa katılıp sadece 16 puan almış ve en iyi derecesi 3.lük olan adamlara kadar düşmeyin.
    Bu adama birisi 2001 brezilyayı hatırlatsın.Ya da ispanyol medyası gidip montoyayı bulsun ve konuştursun.Bilenler bilir.Montoya dan tur yedikten hemen sonra montoyayı biçip adamı zaferden etmek çok mu güzelmiş acaba..bu endişelenecek bir durum değilmiymiş..

  15. ₣ệЯЙąЙĐỔ  avatarı
    ₣ệЯЙąЙĐỔ

    Alonso haberleri olmasa 1.6 saniye nerden çıkacak sevgili carlcılar.hemen aman hemen savunun şımarık çocuğunuzu.aslında o masumdur kesin.Bu sene sonunda biz 3.şampiyonluğu alacağız ve carl 5 senede 1 şampiyonluk pilot? olarak kalmaya devam edecek.

  16. gerçekler malesef acıdır alonsocular,hazmı zordur yavaş yavaş olur zorlamayın kendinizi. ne schuminin monacodaki yalanı nede avustralyadaki lewisin, alonsonun istediği bu iğrenç durumun yanında devede kıl etmez. o yüzden ne deseniz boş.karakteri böyle adamın bu yaştan sonrada değişmez. çünkü yaptığı şey delikanlı,adam,erkek adına her ne derseniz hiçbirinin kitabına uymaz.adam gibi adam olsaydı gerçekten üzülürdüm. asıl psikolojik vaka ise bu adamın yaptıklarını hala savunabilenlerin olmasıdır.

  17. ₣ệЯЙąЙĐỔ  avatarı
    ₣ệЯЙąЙĐỔ

    Melbourne 2009 da yalan söylemedi diyen carlcılar taksimde toplandı.o yalan söylemez f1 den ayrılamayı düşündüm diye ağlamaz diye slogan atan carlcılara polis biber gazı sıktı.Polislerin Alonso taraftarı olduğu ortaya çıkmasının ardından carlcılar kaçarak olay yerinden uzaklaştı.:P

  18. OUTLAW RIDER " public enemy avatarı
    OUTLAW RIDER " public enemy

    Biraz yaratıcı ol arkadaşım yaa üretken olun biraz alonso gibi çalmayın çok mu zor yeni bir şeyler üretmek >: ) alonsocular GÜRUH halinde Taksim de yürüdü >:)

  19. sizde carllar ölünmez carla bruni bizimdir diye karşıdan gelir,dayağı yer kös kös geri dönerdiniz ^^

  20. OUTLAW RIDER " public enemy avatarı
    OUTLAW RIDER " public enemy

    GÜRUH halinde ellerinde pankartlar dövizler "alonso suçsuzdur", "alonso şerefsiz değildir" gözümde canlandırdımda çok komik yaaa >:)

  21. OUTLAW RIDER " public enemy avatarı
    OUTLAW RIDER " public enemy

    Allah tan Lewis Hamilton Ronald Dennis ten alonsonun aracına sabotaj yapılmasını istememiş "gerçi hiç bir zaman ihtiyacı olmaz" Burada alonso taraftarları toplanıp güruh halinde Taksim de yürüyüş yaparlardı.
    >:)

  22. MEHMET KÖROĞLU avatarı
    MEHMET KÖROĞLU

    Anlamıyorum anlamak istemiyorum f1 nereye gidiyor.F1 kimsenin oyuncağı değil hele bernie'nin hiç değil…

  23. Bu haber sıktı artık.
    Birinci ağızdan konuşsunlar diyorlar…
    Piquet yapmadı diyor: yalan diyorlar.
    Alonso yalanlıyor, uğraşmıyor ciddiye almıyor.
    ron ve carl konuşmuyor.Herşeyi anlatıyorlar bunumu anlatmayacaklar.

    Son söz:benim için sporcu yada insan olarak hiç bir değeri olmayan bu iki insana ne yapılsa müstahaktır.Monaco'da ilk başlatan carldır.Macaristanda pite girmeyen carldır.Haketmiştir.Umarım doğrudur.Doğruysa daha fazla sevienceğim.Bu kadar.Açık ve net.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir