Güvenlik Aracı ve Pit Stop Kuralında Değişiklik Yapıldı

yazar:

kategori:

Geçen sene, güvenlik aracı piste çıktığında pilotların o tur içerisinde belli seviyede hızla gitmesi gerekiyordu. Bu sene bu kural, güvenliğin daha iyi olması ve yetkililerin daha fazla zamana sahip olması amacıyla 2 tur kontrollü olunması gerektiği açıklandı.

Yapılan açıklamada “Güvenlik aracındaki hız periyodundaki sınır bir tur yerine 2 tura çıkarıldı. Böylece sürücüler güvenlik aracına yetişene kadar daha güvenli sürüşün olması amaçlanıyor.” 

“Güvenlik aracı periyodunda, yarış durdurulana kadar pit çıkışındaki ışık yeşil yanacaktır.”

“Bunun yanında güvenlik aracı pite girmek zorunda kalırsa, güvenlik aracı pitten çıkana kadar araçlar lastik değişimi için pite giremez.” sözlerine yer verildi.

 


Yorumlar

  1. David Jones avatarı

    peki lewise ceza neden 7 tur sonra verildi
    güvenlik aracı pite dönmeden cezayı verselerdi görürdüm ben lewisi 2. olabiliyormu o zaman

  2. Güvenlik aracı herhangi bir kaza durumunda hemen piste çıkıp arkasından kim geliyorsa durdurmak zorunda mı veya bana SC nin ikinciyi üçüncüyü arkasına alıp konvoyu o şekilde oluşturduğun bir yarış söyle bende "yanlış biliyormuşum,SC istediği kişiden başlayabiliyormuş" derim.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Aslında asıl düzenlenmesi gereken SC piste çıktığında tüm araçların aynı sabit hıza düşmesi gerekliliği ve böylece araçlar arası süreler korunmuş olur. önde olupta fark açan pilotlarında emekleri genellikle arkadaki yavaş araçların hatası sonucu oluşan kazalardan dolayı kaybolmamış olur, zira başkasının hatasının lider pilota kesilmesi hiç adil değil…

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    siz olayın farkında değilsiniz galiba…
    adam SC yi solladı beyler, SC onun arkasından gelip önüne geçmedi :)))

  5. Siz bana Spa 2008 deki galibiyeti verin bende size Lewis in diskalifiyesini veriyim.

    Millet cezaları bile kendi istedikleri şekilde yorumluyor vay diyorum yani…

  6. Alonso&Massa  avatarı

    FIA hatalı ama güvenlik aracını gördükten sonra önce yavaşlayıp,sonra geçti.

  7. O olayla ilgili anlamadığım bişey var.SC piste çıktığında lider Vettel ve Lewis ikinci(yanlış hatırlamıyorsam böyleydi).SC niye lideri değilde ikinciyi arkasına almaya çalışır, bunu emsali var mı.Alsaydı en çok yaygarayı da siz koparacaktınız zaten.Olay pit-stopa denk geldiği için göze batmadı ama normal yarış seyrinde böyle birşey olduğunu düşünün ve kimsenin pite girmediğini.SC ikinciyi ve arkasındakileri durdurur ve lider pilot konvoyu tekrar yakaladığında tüm pilotlara birer tur bindirmiş olur.Soruyorum size böyle birşey olabilir mi?FIA ve SC pilotunun hatasıdır bence olay ama ihale Lewis e kaldı.

  8. Alonso&Massa  avatarı

    1.6 saniye.

  9. Bilgilendirmen için sağol 😉

  10. Bilgilendirmen için sağol 😉

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    çok güzel bir noktaya temas etmişsin arkadaşım tebrikler. güvenlik aracını geçen cezasını alır tıpkı lewis in aldığı gibi. birde ceza verildiği halde zırlayan malum şahıslara emzik verilmesi konusunda kural çıkarsalar çok sevineceğim.

  12. Alonso&Massa  avatarı

    Ayrıca şunuda belirtmekte fayda var.Güvenlik aracını geçmek yasaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir