Mercedes, Güncellemelerle Galibiyete Ulaşacağından Emin

yazar:

kategori:

Yeni ön kanat, fren kanalı ve barge board gibi yenilikleri içeren güncel paket, takıma göre tam boyutlu rüzgar tüneli testlerinde bekleneni verdi ve bu yeniliklerin pist üstünde de çalışması bekleniyor.

Tamamiyle yeni paketin dün akşam Barselona’ya geldiği tahmin ediliyor ve bugün Michael Schumacher tarafından test edilmesi bekleniyor. Takım şimdiye kadar yeni egzoz sistemini, tabanı ve sidepodları test etmişti.

Schumacher “Şu anda Red Bull’u geçebilecek pozisyonda değiliz ancak daha şimdiden o konumda olmayı zaten beklemiyorduk. Sezon uzun ve arkadan kimin geleceği konusunda büyük soru işareti var. Umarım bu konuda yeterli rol oynayabilirim.” dedi.

Ross Brawn “Şu anda kimin nerede olduğunu tahmin etmek zor. Biraz arkada olduğumuzu hissetmiştik ve getirdiğimiz güncellemelerle birlikte rekabetçi bir pozisyona geleceğimizi düşünüyoruz ancak diğer takımların nerede olduklarını ve ben tür adımlar attıklarını asla bilemiyorsunuz.”

“Bu yüzden Melbourne’de iyi olacağımızı düşünüyorum ancak dürüst olmak gerekirse diğerlerini bilmiyoruz çünkü ne kadar yakıt yüküyle sürdüklerini bilmiyoruz.”

“Bizim ne yaptığımızı biliyorum ve mantıklı bir program uyguluyoruz. Bu yüzden tahmin etmek zor. Bugün öğleden sonra az yakıtla sürüş gerçekleştirdik ancak tamamen boş değildi. Ancak sıcak koşullarda süren tek biz gibiydik. Diğerlerinin nerede olduğunu tahmin etmek zor ve umarım Michael’in hatalı olduğunu kanıtlayabiliriz.” dedi.

Brawn, en başından beri testlerde amaçlarının dayanıklılık olduğunu ve bu haftaki testlerde hıza odaklanmayı planladıklarını söyledi.

Brawn “Araç beklediklerimizi yapıyor. Tam olarak beklediklerimizi yapıyor ve tur zamanları ile aero performansı beklediğimiz gibi. Ancak diğerlerinin neler başardığını asla bilemezsiniz.”

“Bildiğiniz şey kendi başardıklarınızdır ve araç tam olarak beklediğimiz ölçüde tepki veriyor. Aerodinamik numaralara ve rüzgar tünelinde gördüklerimize bakıyoruz. Pist üstüne yansıyanlar tam olarak bu verilerde gördüklerimiz.”

“Aracı tasarlarken dışarıdan soyutlanmaya çalışırsınız ancak birlikte sürmeye başlayınca nerede olacağınızı bilemiyorsunuz. Ancak şu an için aracımız beklediğimiz gibi.” dedi.

Bu seneki aracın geçen seneki araçtan daha iyi olduğunu söyleyen Brawn, yeni sezon öncesinde testlerde, endişelenmeleri için bir neden olmadığını söyledi.

Brawn “Referans noktası olmadığınızda sıkı çalışıp biraz maceracı olmanız ve yaptıklarınızda agresif olmanız gerekiyor. Bu yüzden hiçbir şey aynı olarak kalmaz.”

“Bu nedenle bir takımın bir sezonu domine etmesi, o takımın doğal olarak sürekli domine edeceği anlamına gelmez. Yakalamaya çalışanlar bazen daha öne geçerler ve bu sektördeki güzellik de buradan geliyor.”

“Red Bull bu seneye oldukça güçlü giriyor gibi görünüyor ve sezonun ilk bölümü için onları referans noktası olarak görüyorum.  Bu yüzden ilk yarışlarda onları yenmeye çalışmalıyız. Ancak onların yenilmez olduğunu düşünmüyorum ve F1’de işler bir anda değişebilir.” 

“Bunun yanında yarışlar da lastikler ve diğer yeni faktörlerle birlikte daha heyecanlı olacak. Belki ilk yarışlarda en hızlı olmayan araçlar da kazanabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. mercedesSchumi avatarı
    mercedesSchumi

    Pilotlar araçlarında ne kadar rahat hissederlerse anlayınki aracı o kadar iyi sürebilir ve geliştirebilirler.Aynı şekilde mühendislerde aracı o kadar iyi bir şekilde değişime uğratabilirler Mgp geçen seneden beri bu araç üzerinde çalışıyor alman disiplini takımda hakim bunu asla küçümsememek gerekir.Şartlar ne olursa olsun 2 pilotta aracı gayet iyi şekilde geliştiricektir ve bir idda atmak gerekirse schuminin bırakmadan önceki son senesinde yaptıgı gibi avrupa gp yi domine dahi edebilme şartları oluşabilir gelişim hızları bu tempoda devam ederse ve başarılı olursa o yüzden hep dediğim gibi sorunları bilmek çözümün yarısını oluşturur.Mgp de brawn da schumide rosberg de sorunları biliyor ve çözümleride üretiyorlar bizede sadece arkamıza yaslanıp yarışları izlemek kalıyor.

  2. mehmet ceviz avatarı

    ön gruba yakın olmak!istediğimiz bu değil.
    istediğimiz,Gottlieb DAİMLER'inde dediği gibi,en iyisi yada hiçbir şey!!!

  3. M.Schumacher Mercedes 1:21.268 en iyi turu.Son tur: 1:21.714 32ci tur.
    İLK SIRADA SHUMİ.
    Yazdım;arkasından Shumi'den cevap geldi bana.Sevidim tabiki de

  4. Testlerde diğer takımlardan önde görünüyorsan ÖNDESİNDİR; ama değilsin Brawn.O takımlar senin gibi güncelemeler yapıyor ve senden bir adım öndeler.
    Geçen sezonun ortasında başladın gelişmelere ve 1,5 saniye geridesin.Yeterli çalışılmamış.
    İyi bir şampiyon pilotun var ve bu takım için bir avantaj.En azından araçta Button'dan kalma değil.Shumi'ye göre ayarlanmış ve bu bize biraz umut veriyor.

  5. İkisi içinde umutlandım araçta kendilerini daha rahat hissettikleri görülüyor.Dediğin gibi Rbr'e yakın olsak çok iyi olur…

  6. mgp ilk yarışlarda rbr kadar güçlü olmasada avrupa dışında yarışların yapılacağından ve iklim koşullarının değişiklilik göstereceğinden podyum şansı yüksek.sonraki avrupa dönemine kadarda aracı geliştirebilirler.heyecanlanmaya başladım rosberg için.
    zaten benim şahsen istediğim rbr kadar güçlü olmak değil onların arkasından ikinci takım olsa mgp yeterli.çünkü rosberg o zaman ne kadar güçlü olduğunu ispatlamış olacak.yani geçen yılki ferrai gibi bir araç rosbergin işini görür.schumininde muhtemelen.

  7. "This afternoon we ran lower fuel, not empty, but we look like we were the only people who ran lower fuel in the warmer temperatures. It has been quite difficult to judge where everybody is, so I hope we can prove Michael wrong."

    ogleden sonra dusuk yakıtla surduk, bos degil, ama sicakta dusuk yakitla surus yapan sadece bizmisiz gibi gorunuyoruz. herkesin nerede oldugunu tahmin etmek oldukca zor, bu yuzden umarim michael'in hatali oldugunu kanitlayabiliriz.

  8. Alonso&Massa  avatarı

    Dün öğleden sonra sıralama turunda atmışlar.Öğleden sonra hafiftik ama çok sabahkiler kadar hafif değildik.Onlardan daha ağır olmamıza rağmen pist daha sıcakken bu turu attık.Diğerlerinin hakkında fikrimiz yok.
    Michael hatalı derkende,RBR hızlı demişti.Bu konuda hatalı çıkmasını umuyor.
    Mercedes şu anda iyi gözüküyor.Gerçektende büyük bir güncellemeyle geldiler.Ben motor kapağıda getirecekler diye biliyordum.Belkide değiştirmişlerdir.
    Benim anladığım bu.

  9. Schumacher demeç vermişti redbull çok iyi diye sanırsam ona değinmiş…

  10. Bu nası çeviri yaw?? yada bu cümlede ne demek istemiş???;

    "Bizim ne yaptığımızı biliyorum ve mantıklı bir program uyguluyoruz. Bu yüzden tahmin etmek zor. Bugün öğleden sonra az yakıtla sürüş gerçekleştirdik ancak tamamen boş değildi. Ancak sıcak koşullarda süren tek biz gibiydik. Diğerlerinin nerede olduğunu tahmin etmek zor ve umarım Michael'in hatalı olduğunu kanıtlayabiliriz." dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir