Ron Dennis'e 6 Ay Sürüş Yasağı

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz sene bir kırmızı ışıkta durmayan Dennis, bu hafta Woking Sulh Mahkemesi tarafından suçlu bulundu. Bu ceza ile 3 puan ceza alan Dennis’in toplam ceza puanı 12’ye çıktı ve bu yüzden Dennis 6 ay sürüş yasağı aldı.

Bir siteye göre Dennis bu cezanın affını istedi ve bunun hayatı ile ailesini kötü etkileyeceğini belirtti. Dennis ayrıca arkasından takip eden aracın kendisine vurmaması için kırmızı ışıklarda geçtiği savunmasını yaptığı iddia edildi.

Mahkemede konuşan Dennis “Cezayı almamı gerektiren bir karardı ancak dediğim gibi gerçekten ehliyetime ihtiyacım var.”

“Geçim sıkıntım yok ancak haftasonları kızıma bakamazsam çok büyük sorunlar yaşayabilirim.” dedi.

Mclaren sözcüsü ise Dennis’in ehliyetinin 6 ay için alındığını doğruladı.

Ceza nedeniyle Dennis’e 350 Pound ile mahkeme masraflarını karşılama cezası verildi.

 


Yorumlar

  1. fantastico _alonso, buradan devam ediyorum kardeşim.

    Sen anlaşmaya inanmıyorsun, olasılıkla konuşmayalım diyorsun ama anlaşmanın taraflarından Bay E anlaşmayı duyurunca Ferrari cephesi sessiz sedasız izlemekle yetindi. Max'ın açıklamalarına da bir şey diyemedi. Anlaşmanın bir diğer kanıtı da 2009 kural değişikliklerinin iptali için Ferrari'nin veto hakkını kullanarak mahkemeye gitmesi değil miydi? Nereden geliyor bu hak?

    Bak fantastico _alonso kardeşim, burada çelişme yok mu? Önce;

    kabul ediyorum, geençken bu takımda başarılar kazanmış. senna gibi pilotlara, gerçek pilotlara sahip olduğu vakit kazanmış.

    dedin. Sonra;

    tüm büyük pilotlar. bu zamanda olduğu gibi eskidende o zamanın en başarılı takımlarına gitmek isterler. sennanın zamanında ferrari 17 senelik şampiyon olamamış yıllarıydı. bende olsam başarısız takıma gitmek istermiydim? sende istemezdin değilmi. senna gibi pilotlarda bu yüzden mclareni seçtiler.

    dedin.

    İşte benim de demek istediğim senin son söylediğindir. Büyük pilotlar büyük takımları ister. Ron'un zamanında McLaren her alanda ve her anlamda büyümüştür. Ron öncesi zamanla Ron dönemini istediğin kaynaktan araştır, farkı çok net göreceğine eminim.

    Yanıldığın bir başka nokta da şudur: Senelerdir şampiyon olamayan McLaren, büyüklüğünden bir şey kaybetmemiştir. Bunun en açık ve çarpıcı örneği Ferrari'dir. 83'den 99'a kadar geçen şampiyonluksuz yıllarda ve sonrasında Ferrari Ferrari'dir.

    Bu konuya ait bir örnek verelim: Alonso McLaren'e 2007'de katıldı. Yani son McLaren şampiyonluğunun üzerinden tam 8 sezon geçmişti. Sen ne demişsin;

    tüm büyük pilotlar. bu zamanda olduğu gibi eskidende o zamanın en başarılı takımlarına gitmek isterler.

    Senin mantığın doğrudur. Ama iki laf etmek gerekirse, ya Alonso büyük bir pilot değildir (ki ben buna inanmam) ya da McLaren hala başarılı bir takımdır (aynen öyledir).

    Motor konusuna gelirsek: Mercedes, McLaren'in en başarısız olduğu motor ortaklarındandır. Bu dönemde sportif başarı tartışmasız beklentilerin çok gerisindedir. Bunun tek nedeni elbette motor değildir ama en önemli etkilerin başındadır.

    Sportif başarının durumu ortadadır ama alt yapıda bu dönemde büyük gelişmeler olmuştur. Fabrikadan tut, teknolojik ve teknik imkanlara kadar McLaren'in büyümesi artmıştır.

    Not: Senna zamanında Ferrari 17 sezon şampiyon olamamış değildir. Senna'nın vefat ettiği sezon Ferrari'nin son şampiyonluğunun 11. senesidir.

  2. öyle bir anlaşma olduğuna inanmıyorum şahsen.olasılıklarla konuşmak mantıklı değil. o zaman 2010 yılı içinde farklı anlaşmalardan mı bahsedeceğiz. hamiltonun korunması ile ilgili? hamiltonun neler yaptığını geçen sene sende bende herkeste gördü.

    tüm büyük pilotlar. bu zamanda olduğu gibi eskidende o zamanın en başarılı takımlarına gitmek isterler. sennanın zamanında ferrari 17 senelik şampiyon olamamış yıllarıydı. bende olsam başarısız takıma gitmek istermiydim? sende istemezdin değilmi. senna gibi pilotlarda bu yüzden mclareni seçtiler. ama bu devirde mclaren kazanan takım değil. 12 senedir en azından. ve bundan sonrada toparlanacak bi oluşum içinde değiller bence. varsayımlı konuşmak istemiyorum ama, mercedeste elini ayağını çektikten sonra kolay toparlanabileceklerini sanmıyorum. 2012den sonra mclaren ne yapacak merak ediyorum. artık kendi motorunu üretir mclaren:) tarihte hiç motor üretmemiş diye hatırlıyorum. (yanlışım olabilir) efsane denilen mclarenF1 in motoru bile bmw üretimi bir motordu. ferrarinin 17 senelik olayını bile egale edebilirsiniz bence.

  3. Bay E, Max ve Ferrari anlaşma yapmasalardı bu 12 sezonluk ara olmazdı. Hoş, demişsin ki "işine geleni sen duyuyorsun asıl." ve bunu da uydurma olarak kabul edersin.

    Belki de farkında olmadan güzel bir konuya da dikkat çekmişsin, bu adam Senna gibi, Prost gibi müthiş sürücülerle yarıştı. Bu sürücüler Ron Amca'nın kaşına gözüne kanıp da takıma katılmadı. Senin, benim, diğerlerinin göremediği, fark edemediği bir şeyleri gördüler. Bu da Ron'un büyüklüğünü gösterir. Bazı taraftarlarının tapma noktasına geldiği Alonso, ilk yakınlaşmalarında Ron'a ne demiş bilirsin. Ron Alonso'yu överken O da cevap olarak "Seni diğerlerinden ayıran özelliğin sürekli araçlarını geliştirmendir". (Kelimesi kelimesine böyle değildi ama mealen budur.)

    Neyse güzel kardeşim, F1'in istatistiki manada 1 numarası Ferrari, '83 sezonunda şampiyon olduktan sonra '99 sezonuna kadar mutlu sona ulaşamadı. Yani bu 12 senelik McLaren'in olayı en büyük rakibininki kadar acı değil. (En azından şimdilik.)

  4. ele verirsin talkını kendin yutarsın salkımı yani sende öylemi? işine geleni sen duyuyorsun asıl. kabul ediyorum, geençken bu takımda başarılar kazanmış. senna gibi pilotlara, gerçek pilotlara sahip olduğu vakit kazanmış. ama şimdi kazanamıyor. 12 senedir kazanamıyor. bu şansı 2007 yılında eline geçirdi, ama o fırsatıda acemice harcadı.. bir dahaki yıldız pilotlarına inşallah.

  5. "İşime geleni bilirim, işime gelmeyeni bilmem" diyorsun yani. Ne diyeyim, o da güzel.

  6. son 12 sene de şampiyon olamayan takımın başında da bu kişi vardı. ondan haberim var ama 😀

  7. son 12 sene de şampiyon olamayan takımın başında da bu kişi vardı. ondan haberim var ama 😀

  8. Aynı insanın yönettiği takım 8 sezonda 6 şampiyonluk kazandı, sanırım haberiniz yok.

  9. yolda düzgün gidemeyen adamların yönettiği takımdan ne beklenirki? 12 senedir neden şampiyon olamıyorlar sebepleri belli. en başta ron amca.

  10. biri kırmızıda geçer öbürü güvenlik aracını geçer. korkulur valla bu adamlardan.

  11. rocco junior avatarı

    Mclaren'de gelenek herhalde pilotundan patronuna.Eee ne demişler imam… ahah şaka şaka kızmayın=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir