Kış Testlerinin Son Lideri Rosberg Oldu

yazar:

kategori:

Barselona’da kuru zeminde geçen 4 günün ardından testlerin son gününde aşırı yağmur vardı ve takımlar istedikleri çalışmaları yapamadılar. Ama buna rağmen geç saatlerde sürücüler piste çıktılar ve yağmur lastikleriyle testler yaptılar.

Sabah bölümünde sadece Lewis Hamilton piste çıkarken öğleden sonra Maldonado ve Rosberg de çalışmalara katıldılar.

Bu 3 sürücü içerisinde 1.43.814 elde eden Rosberg en hızlı isim olurken onu yarım saniye geriden Maldonado takip etti. Hamilton ise 0.7 sn geride 3. sırada kaldı.

Sabah Michael Schumacher de piste çıktı ancak tur zamanı atmadı ve bir kaç piste çıkış turundan sonra aracını Rosberg’e devretti. Ferrari de Fernando Alonso ile 5 keşif turu atarak günü tamamladı.

Dün yeni aracını tanıtan HRT, süspansiyonlarının gelmemesi nedeniyle yeni aracı piste çıkaramadı.

Test dönemi bugünkü seans ile sona verdi ve bundan sonraki ilk etkinlik 25 Mart’ta gerçekleştirilecek Avustralya GP antrenman seansları olacak.

Poz  Sürücü            Takım         Süre       Fark       Tur
 1.  Nico Rosberg        Mercedes           1m43.814s            35
 2.  Pastor Maldonado    Williams-Cosworth  1m44.333s  + 0.519s  23
 3.  Lewis Hamilton      McLaren-Mercedes   1m44.560s  + 0.746s  33
 4.  Michael Schumacher  Mercedes                                5
 5.  Fernando Alonso     Ferrari                                 5

 

 Barselona Testleri Fotoğrafları İçin Tıklayınız.


Yorumlar

  1. @çağlar sende umarım sezon içersinde sorunlarını aşarsın bi mclerenci olarak güvenim tam :))

  2. mehmet ceviz avatarı

    evet minardi arkadaş.2006 türkiye savunma oydu.efsane çok değişik çizgiler denemişti.ama olmamıştı.üstelik 2006 türkiyede ferrari açık ara renodan hızlıydı.2005 sanmarinoda güzeldi ama o sene reno ferrariden hızlıydı.inşallah bu sene şumi gümüş okuyla,alonso kırmızı arabasıyla bize bol bol izlettirirler.neyse azkaldı ak kara herşey ortaya çıkacak.

  3. bu arada redbull'u unutmuşsun sevgilid dostum benim kanaatim rb7'ninde hızını baz alarak konuşuyorum eğer vettel çok hata yapmazsa kore'de şampiyonluğunu kutlar hamilton'ın avustralyada tur yiyeceğini sanmıyorum bu arada korede alonso nerdemi olur bu sefer kesinlikle petrovu dövmekle uğraşıyor olacaktır.:))))

  4. bende umut besliyorum açıkcası çünkü araçlar tanıtılmdan önce martin yeniliklerimiz olacak bunlar f-kanal gibi farklı yaklaşımlar olacak demişti acaba bu sistemi avustalyada kullanacaklarmı yoksa sadece bizmi umut ediyoruz. :))

  5. saol kardeşim allaha şükür şimdi çok iyiyim.

  6. schumi taraftarıyım ama o hızlı tur zamanının şikan kestiği için sonradan iptal edildiğini duymuştum, doğruysa işler değişir 🙂 ama göründükleri kadar yavaş değiller sanırım.

  7. geçmiş olsun umarım tam olarak iyileşmişsindir.

  8. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    eğer ferrarinin şimdiden iyi olduğunu söylemek için erkense 2 gün önce iyi tur atıp aracı daha yenı toparlayan mercedesciler hiç konusmasın

    Ferrarinin iyi olduğunu söylemek için erken diyor yaaw

  9. uzunca bir sağlık sorunlarından sonra herkese merhaba bu sene bütün f1 takımları için hayırlı olsun.redbull ve ferrari arasında hemen hemen fark yok gibi mercedesin güncellemeleride bayağı mercedese yol aldırdı.bizim takım ise testleri iyi kullanamadı ama biliyoruz kisezon içindeki en gelişime açık takım velhasıl bu sene çok rekabetçi ve bol geçişli yarışlar geçecek herkese iyi seyirler.

  10. Evet o yarış çok mükkemmeldi tampon tampona rekabet işte f1'in heyecanı bu bahsettiğin çekişme çok heyecan verici bir çekişme idi…

    Bilmeyenler için…
    http://www.youtube.com/watch?v=9wGtSz1dZIk&feature=related

  11. bencede 2005 san marino alonsonun schumiye yaptığı savunma en iyilerden biriydi.

  12. birini sevmeyen onu tebrik edemezmi.geçen senede schumiye çok atıfta bulundum ama yeri geldiğindede hklı olduğunda destekledim.
    felsefem şu sezarın hakkı sezara(kim olursa olsun).zaten insanların burda yapamadıkları bu.

  13. Evet güzel bir savunma, lakin savunma ve Alonso deyince aklıma 2006 istanbul geliyor hani o kadar tur arkasında tutmayı başarmış hatasız olarak. Bu imola işini uzun zaman önce sanırım vega nitro dostum ile tartışmıştık. Ben imola'nın doğal olarak savunmaya müsait olduğunu savunuyordum, o da tabii başka birşeyi savunuyordu. Tam hatırlayamıyorum ama bu minvalde birşeydi. Gecenin bir yarısı nereden aklıma geldiyse artık.

  14. Mclaren o kadar düşmez.Kaldıkı ferrarininde cok iyi oldugunu söylemek şimdiden erken.gülme komsuna gelir başına

  15. 2005 imola.Alonsonun Schumacher'e yaptıgı savunmanın üstüne savunma tanımam

  16. bunu içten söyledigine hiç inanmıyorum

  17. schumi yide tebrik ediyorum helal olsun barcelonanın en hızlısı oldu.o gerçekten farklı bir pilot.

  18. evet defansın en güzel örneklerinden biri silverstone;rosberg ve alonso !

  19. Bana kalsa Her yarısı Mclaren Mercedes 4 pılotla ılk 4 de bırlıkte bıtırmesını ısterım.

  20. vallahamı 7 numarayı ben vermedim schumiye rosberg verdi.

  21. yuhh isim "Mrcds tr" mclarenci demişim sana kusura bakma. mclaren gibi bende de sorun var anlasılan =)

  22. hiç zannetmiyorum hamilton ilk yarışta alonsodan tur yemenin provasını yapsın bence simulasyonda gerçi tur yiyecek kadar gidebilecekmi araç oda var tabi 😀

    Alonsodan 3. şampiyonluğu bekliyorum şöyle bitime 3-4 yarış kala ilan ederse tadından yenmez go alonso go massa

  23. yuh yuh.hepiniz yazın burda enayi yok jetman var

  24. ayrıca pist üstünde rosberg korede hamilton ı geçti

  25. her yarıştamı el insaf hungaroringte rosbergin lastiği fırladı korede webberin kurbanı oldu.katalunyada kubica onu sıkıştırdı rosberg çimlere taştı şükürkü bariyerlere çarpmadan toparladı.japonyada sol arka süspansiyonu koptu dalgamı geçiyorsunuz ?

  26. hehe, sende benim gibi ümitli mclarecilerdensin demekki =) ama öyle brisey olsa en azından mevcut aracı hazır edip, yeniliklerden önce butun isi bitirirlerdi diye düşünüyorum ben. bir sorun oldugu kesin, bekleyip görecegiz az kaldı azz =)

  27. Mclaren acaba bır seyler planlıyor olabılır mı? Herkezin sezon baslamadan ıtıraz edebılıcegı bır bulusları mı var? (Boyle bır sey olabilir mi? ) nacızane dusuncelerınız neler. hepinize tesekkurler

  28. Dun M.Schumacher'in test gunu ıdı ama Ross Brawn ve Schumacher Ona dun turlaması ıcın aracı verdı. bu planan test sıralamasında schumachere de denk gelebılırdı. onemlı olan Mercedes toplam tur sayısı ve testı nasıl gecırdıgıdır.

  29. Hangi yarıştı hatırlamıyorum Schumi vs hamilton yazınca bulursun youtube sitesinde… Schumacher çok güzel defans yapıyordu hamiltona karşı

  30. doğru ben orda " o tur içinde Schumacher'in şikanı kaçırdığı düşünülüyor" demek istemiştim yanlış yazmışım.

  31. son günde beklenen büyük yağmur gelmiş. dün, verimli çalışma adına testlerin son günüydü. ferrari, red bull, büyük ve işe yarayan güncellemesi ile mercedes, araçlarını ilk yarışa hazır hale getirdiler. tek tur, yarış simülasyonu, dayanıklılık ve lastik davranışları hakkında yeterli testleri yaptılar. ama mclaren, ilk testleri pas geçmesi yetmiyormuş gibi tüm testler boyunca da (tahminim) planladığı hiç bir programı uygulayamadı. her şeyden evvel dayanıklılık sorunlarından başını kaldıramadı ki, adam gibi performans üstüne çalışsın.. durumları gayet kötü görünüyor. üstüne yetmezmiş gibi kuru test gününü iptal edip bugüne test planladılar, bol bol yağmurda yıkanmakla ziyan ettiler son günlerini de.

  32. Yanliz benim merak ettigim bir sey var gecen sene mercedes iyi degildi malum ve sezon oncesinde her pilot heyecanliydi schumi dondugu icin ve bir kac kez schumi mc larenlere gecildi ve button alay etti gerci onu daha sonra o yavas aracla bile schimi gecip rezil etti ama aynisi hamiltona yapamadi cunku bir yarista rosbergden dah hizli oldugu halde ne hikmetse puan muhabbetinden dolayi izinmi verilmedi her neyse bu o kadar onemli degil daha sonra hamilton artik schumiyi gecmenin kendisi icin siradan bir sey oldugunu falan soyledi sezon oncesinde gorunen o ki bu sene de tam tersi mercedes mc larene gore daha iyi bakalim schumi hem hamiltonu hemde buttonu pist uzerinde gecince ne olucak

  33. O da(Schumacher) o tur boyunca şikanı kaçırmış olabileceğini düşünmüş

    kardes buardaki ceviriyi yanlıs yapmıssın,dogrusu' bu yüzden o(schumacher),o tur içinde şikanı kacırmıs olabilir' o şikanı kacırdıgını düşünmüyor baskaları düşünüyo,hem şikanı kacırsa kacırdıgını bilmezmi adam :D:D

  34. Evet testlerin son günü yağmurlu bitti. Mclaren yine son sırada kaldı. Demekki araç yağmurdada berbat. Ne diyelimki mclaren programını yapmaktada büyük bir hata yaptı. Normalde ilk 4 gün olan programını testlerin ilk gününde değşştirip son gününü bu yağmurlu güne alarak buradada sınıfta kaldı. Mclaren bu zihniyetle devam ederse artık birdaha şampiyonluk göremeceyek ne yazıkki Williams yolunda ilerliyor büyük bir takım olmaktan çıkacak yazık çok yazık…Yönetime acilen el atılması lazım.

  35. Evet testlerin son günü yağmurlu bitti. Mclaren yine sonuncu. Demekki araç yağmurdada berbat. Ne diyelimki mclaren programını yapmaktada büyük bir hata yaptı. Normalde ilk 4 gün olan programını testlerin ilk gününde değşştirip son gününü bu yağmurlu güne alarak buradada sınıfta kaldı. Mclaren bu zihniyetle devam ederse artık birdaha şampiyonluk göremeceyek ne yazıkki Williams yolunda ilerliyor büyük bir takım olmaktan çıkacak yazık çok yazık…Yönetime acilen el atılması lazım.

  36. Ne yapalım yani şansına bu geldi…
    Rosberg'de 1 gün çalışmamayla ileriye gidecek yada geri düşecek değil heralde ? Profesyonel sürücülerden bahsediyoruz.
    Arkadaşların dediği gibi seninki schumacher nefreti…

  37. emredeicide avatarı

    :))))))

  38. harika tespit..

  39. Alonso&Massa  avatarı

    Blogum yok ama testlerde okuyup,çevirebildiğim kadarını arkadaşlarla paylaştım.Dün birisi nickimi değiştirip kendince soru sormuş.Nerden ediniyormuşum blogum varsa taki edecekmiş.Arkadaşımızın bünyesi kaldırmadı ama bizim göreceğimiz çok şey varöış.Çok güzelmiş.Selam olsun burdan kendisine namı diğer spa2008.

  40. Evet testlerin son günü yağmurlu bitti. Mclaren yine sonuncu. Demekki araç yağmurdada berbat. Ne diyelimki mclaren programını yapmaktada büyük bir hata yaptı. Normalde ilk 4 gün olan programını testlerin ilk gününde değşştirip son gününü bu yağmurlu güne alarak buradada sınıfta kaldı. Mclaren bu zihniyetle devam ederse artık birdaha şampiyonluk göremeceyek ne yazıkki Williams yolunda ilerliyor büyük bir takım olmaktan çıkacak yazık çok yazık…Yönetime acilen el atılması lazım.

  41. Alonso&Massa  avatarı

    Hepimize hayırlı olsun.Testler bitti.

  42. Saglik olsun yapacak bir sey yok Schumi dun 67 tur atti Rosbergde dun bugun 50 tur atti. Altinda baska bir sey arama

  43. Saglik olsun yapacak bir sey yok Schumi dun 67 tur atti Rosbergde dun bugun 50 tur atti. Altinda baska bir sey arama

  44. Saglik olsun yapacak bir sey yok Schumi dun 67 tur atti Rosbergde dun bugun 50 tur atti. Altinda baska bir sey arama

  45. ya kardeşim rosberg senin kadar mızmızlamıyodur bu ne ya

  46. olabilirde.en çok güncellenen araç şu an mgp görünüyor.bu güncellemede dün sabah yapıldı.ve bu aracı rosberg sadece 1 saat kullandı kuru havada.

  47. aynen öyle bir anlık gafletle yazdım evet.dünden beri bugünü bekledim rosbergi bekledim üstelik araç bu kadar güncellenmişken.gerildim. işte al sana rosberg jetman ne kadar çok çalıştı değilmi yorgunluktan bitap düştü bizim eleman :))

  48. bu satten sonra turlasa ne olur dereceye bak demekki pistte yoğun su var.gitti koskoca gün

  49. Öküzün altında buzağı arasa vallahi bişi demicem; ama işi abartıp artık öküzün altında deve, dinozor arıyor bu şahsına münhasır zat 🙂

  50. al işte turluyor rosberg de.

  51. gene brawn rosberg e dün şans verdi dün şans bulamayan pilotlarda vardı.

  52. ne olmuş yani altı üstü 1 gün çalışamadı rosberg onuda yarış öncesi antrenmanlarda halleder merak etme.schumi 3 yıl yarışmadı sen takmışsın 1 günlük alışma evresine.ayrıca son günün yağmurlu olmasından tek muzdarip pilot rosberg değil.

  53. rocco junior avatarı

    Ferrari: 5,221kms; Red Bull: 4,407; Mercedes: 4,297; Sauber: 4,099; Williams: 3,787; Force India: 3,745; Toro Rosso: 3,737; Renault: 3,700; McLaren: 3,690; Virgin: 3,361; Lotus: 2,403; HRT: 1,949

    Alonso 2,803kms,Schumacher on 2,451, Massa on 2,417, Webber on 2,373, Barrichello on 2,198 and Perez on 2,129.Gerçek rakamlar bunlar yani Jetman

  54. uzasın istemiyorum ama "işin içinde fitnelik var gibi kıllandım.iyice sinirlendim ha" ya da "acayip bir iş hemde çok acayip" dedikten sonra art niyet aramıyorum demek çok çelişkili jet man. neyse insan duygusal davranabiliyor böyle durumlarda:)

  55. rocco junior avatarı

    Ayrıca bir yanlışın var jetman,Alonso testlerin en çok tur atan pilotu olması lazım ve dün aracın en son halini yine o kullandı.Farkında mısın bilmiyorum ama Massa çoktan ne var ne yok denemiş bilgileri takıma ulaştırmıştı.Alonsoya kalan ise araca binip gitmekti ve dün 140 tur attı herhalde son o sırada kaçırdın.Daha nasıl aracın son şeklini anlasın bu adam ve üstelik dün yeni pakede övgüler yağdırmışken.Yani bilgiye dayalı yorum yapıcaksan yap yoksa kendi hislerine dayalı olucan biraz garip oluyor gerçek dışı oluyor yani

  56. rocco junior avatarı

    Bu 3 takım zaten beraber 9-12 Mart arası çıkacağını çok önceden belirtmişti o aşamada belki hava tahmin raporlarından haberleri olmasa bile elbet yağmuru hesaplamışlardır.Boşa geçen bir gün olarak algılanabilir tabiki çünkü yağmur demek aracı test edememek,garajda beklemek demek o yüzden birisi akıl etti diğeri neden edemedi tarzı yorumlar pek mantıklı değil.Bu takımlar daha çok tur ve daha az kırmızı bayrak ihtimali daha boş pistte tur atmak için bu stratejiyi seçtiler.Ama zaten Ferrari ve Mercedes en çok tur atan ve test yapan takımlardan.Bunda yine en zararlı çıkan Mclaren gibi çünkü Perşembe garajda bekleyip Cuma-Cumartesi çalışmayı seçtiler.Tur atılmayınca data toplayamazsınız ancak tek faydası yağmurda araç ve lastik nasıl çalışıyor onu görürsünüz.Yinede araç perfonmansı yağışlı havada aerodinamik olarak ortadan kalkıyor.Getirilen ek parçalar denenemiyor.Tam koşullar ne bilmiyorum ama herhalde berbat gözüküyor kimse turlamadığına göre.Yani bunda komplo aramak çok saçma işte Rosberg tur atmasın diye yağmurlu gün seçtiler bilmem ne komplo teorisidir.Oldu olucak yağmuruda Mercedes yağdırdı deyin tam olsun.Mercedes uzun sürüşlerde yani yarış mesafesinde tam gücünü ve pakedin getirdiklerini görmesi adına boşa giden gün her 2 pilotuda kısaca takımı etkiler.O yüzden daha sezon başlamamış böyle anlamsız bir kayırma olamaz

    Lastik konusuna gelince 4 tip lastik var;süper yumuşak,yumuşak,orta ve sert.Bunlardan bir adet set sezon boyunca kullanılması beklenmiyor.Nedir o?Süper yumuşaklar.Yani adam zaten kullanmayacağı lastiği ne diye piste getirip alın takımlar test etsin desin mantıksız.Takımlar ilk 4 yarış için belirlenmiş lastikleri kullanacak ve zaten ona göre hazırlanacaklar.İlk yarış için son ayarlamaların yapıldığı aşamada en yumuşak lastik türü ile tur atmak anlamsız yani.Kısaca o duyduğunuz söylentiden öteye gidemez arkadaşlar…

  57. kardeşim 11 tur attı ya rosberg daha ne istiyorsun.Ne yani Schumiye yrn yagmurlu sen yarım gün calıscaksın mı diyeceklerdi.sansa rosberg'in calısacagı güne yagmur denk geldi.bu düşünerek saten 11 tur hakkı verdiler.öküzün altında buzagı arıyosun ya.Bu rosberg sevgisi degil Schumi nefreti

  58. gidişim kötü oldu amaaa, dönüşüm muhteşem olacak 🙂 deeermişsiniz…

  59. ne oldu ya burdan msn vermek yasakmi (bayz)ondan sonra @ sonrada live.nl olucak arkadaslar demokraside care tukenmez

  60. salim kaya
    dün sabahtan itibaren bugünün aşırı yağmurlu olduğunuda herhalde koskoca mgp biliyordu değilmi.art niyet aramıyorum şu an çalışıyorum sadece soruyorum değilmi
    diğer takımların yaptıkları onları bağlar.rosberg mgp de olduğuna göre brawnda strateji dehası olduğuna göre bunu nasıl düşünemediler ?

  61. MaYKiL Schumacher kardes tsk ler yaptim bakalim olursa artik ha bu arada schumici arkadaslara duyrulur yenilere gerci bizim eskilerden de ses seda yok ya onlar kendilerini biliyorlar kacaklar neyse yeni schumici ve raici arkadaslar *********.nl ben burdayim isteyen olursa eyvallah kapi sonuna kadar acik tekrar tsk ler ve iyi seyirler

  62. ayrıca benden başka rosbergcimi var piyasada müsade edinde biraz konuşalım.

  63. çok konuşurum arkadaş son test günü ve güncellenmiş araç var ama tur atamıyoruz gün rosbergin günü ise ben konuşurum.bazı şeyleri abartmış olabilirim oda ayrı

  64. Alonso&Massa  avatarı

    Önemli değil=) arkadaş daha iyi çevirmiş yukarda..

  65. pardon ikinci yazdığım derece 1.21.268 olacaktı.

  66. çeviri: Bazı okuyucular 5-tur stinti boyunca Schumacher'den gelen 1.21.249'lık derece hakkında sorular sormuşlar.
    O sırada sistem kapalı olduğundan derece silinmiş,O da(Schumacher) o tur boyunca şikanı kaçırmış olabileceğini düşünmüş,sonra takım sabah ki 1.21.249'luk turun, tek turluk sıralama simülasyonunda elde ettiği en iyi derece olduğunu onaylamış.

  67. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    zfr arkadaşım,
    avatar ile ilgili görüşümü belirtmek isterim (yardımcı olmak adına)
    ha biliyor isen affola
    şimdi TRF1 sitesinin en tepedeki arama motoruna avatar yaz
    ilk çıkan zaten tek link var anlayacaksın
    linke girdiğinde gelişmeleri takip et ve uygulumaya koyyul.
    olacaktır avatarın
    eğer olmuyor ise o zaman ya sizler bir yewrde eksiklik yapıyorsunuz
    ya da sistemde bir ariza var
    deneyin yapmaya çalışın.

  68. schumercedes  avatarı

    Eveeett çok güzel bir test günü oluyor maşallah. böylece testler bitmiş oldu. gel 27 mart geeell.

  69. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    senin dediğinde olabilir (mantıklı)
    yalnız ingilicem zayıf olduğu için ve google sitesindeki çeviri bölümünden aktarıyorum
    çeviri bölümündeki kelimeleri anlamlarını birleştirmekte zorlanıyorum
    demekki yanlış değerlendirmeler olabiliyormuş
    o yüzden beni anlamaya çalışmanızı rica ediyorum teşekkürler…

  70. Ha bu arada arkadaslar avatar neden gorunmuyor bilen varsa bi zahmet yardimci olursa sevinirim iyi seyirler

  71. Ya jetman nickli arkadas ya ben bu f1 den hic anlamiyorum yada sen f1 profu oldun basimiza ne cok konusuyorsun kardes ya biraz diger arkadaslara yer ac ya kimsenin hakkini yeme ve burasi ilkokul sinif tahtasi degil bosuna karalama ya gunlerdir bekliyorum susar durur diye yaw kardesim birak su sacmaligi artik tamam anladik cok seviyorsun rosbergi ama rai olayinda oldugu gibi yine insanlar senin yuzunden rosberden nefret edicek hem cok iyiyse bu senede gecer schumiyi o zaman sezon sonunda bol bol konusursun ama artik biraz agir ol ya kabak tadi vermeye basladi senin rosberg sevgin

  72. Haklısın. o durumda ben de kendi adıma sinir olurdum. ama en azından "işin içinde bi iş var" diye kötüye yormayıp strateji hatası olarak değerlendirirdi. az önce demek istediğim buydu. senin mantıkla şu anda ferraride de (dün motorla uğraşmış olsalar da) mclaren de de bi işler dönüyor olmalı.

  73. Alonso&Massa  avatarı

    Birkaç kişi sormuş işte 1.21.249 değilmiydi diye.o derece 5 turluk stintte gelmiş.Takım işte o turla ilgili bilgi vermiş,şikanı kaçırmış.
    En iyi derecesi 1.21.268 olmuş sıralama formatında.Yani buda benim anladığım.

  74. By fikirlerin senin kişisel komplo teorilerin ve seni bağlar. Teslerde hangi gün hangi pilotun çalışacağı 1 hafta önceden açıklanmıştı. ancak 1 hafta önceden testlerin son gününde yağmur yağacağını kimse bilemezdi. perşembe ve cuma Schuminin test günüydü senin dediğin gibi cuma rosbergin değildi. Buna rağmen takım ve Schumi rosberginde tur atmasına fırsat verdiler.

  75. huseyin ersoz avatarı
    huseyin ersoz

    anladigim kadarıyla

    en iyi tur 5 turluk bir seride geldi

    o turda bir şikan kaçırdım ve sistem kapalı oldugu icin derece daha sonra silindi.
    takım bu sabah 1.21.268 i en iyi zaman olarak belirtti.

  76. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Hüsayin arkadaşım iyi güzel aktarıyorsunda hiç olmazsa kendince tercüme edebilirdin
    ha yanlışmı oldu burada bulunan arkadaşlar tartışma ortamında doğruluk adına tercüme edip bizlere aktarabilirdi.
    bir dahakinde öyle yap tamammı Hüseyin.
    ********************
    benim anladığım kadarıyla Schumi en hızlı turunu attıktan sonra şikanımı ne kesmiş ondan dolayı zaman aralıklarında uçurum oluşmuş.
    yanlışmı doğrumu değerlendirdim bilmiyorum
    benden daha iyi sağlam ingilizzcesi olanlar var
    onlar ne diyecek bakalım 🙂

  77. mclareni tebrik ediyorum en azından 1 tur atıp denemişler.bizde tık yok

  78. saygıdeğer schumi ci arkadaşlar tersi olsaydı dün tam gün rosberg çalışsaydı bugün schumi ye ayrılsaydı ve 1 tur bile atamasaydı acaba siz ne düşünürdünüz.herhalde sizde benim gibi çıldırırdınız

  79. sadece1 saat 1 satte aracı anlayamazsınız.kaldıki sürekli turlamadı 1 saat boyunca

  80. schumercedes  avatarı

    adama turluyor dedik nazarımız değdi galiba 14 te kalmış

  81. yani ne demiş biz ingilizce konuşmuyoruz.çevirin türkçeye anlayalım.

  82. belki abartmış olabilirim ama bu işin altından çapanoğlu çıkmasında
    koskoca gün 1 tur bile atamadan bitecek ya olaya bak gelde kudurma

  83. bazen sacmalıyodun iyice sacmalamaya başladın

  84. anlaşılan bu 4 takım için son test güme gitti,geçmiş olsun.

  85. Massa yazmışım Alonso 🙂

  86. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    jet man koskoca adamsın
    5 yaşındaki çocuk gibi davranıyorsun
    saçma sapan konuşma
    sizin gibi zihniyetlerden bıktım usandım yeminle…

  87. Alonso&Massa  avatarı

    Sence bu sezon hiç yağmur yağmayacakmı?Biraz kurusa çok iyi bir fırsat olur.Hem şimdiye kadar yeterince denendi araçlar.

  88. dostum bu kadar kötü düşünmeni gerektirecek bir durum yok ortada. bir hata olduğu ortada. en azından rosberg e daha fazla zaman verilebilirdi. ama sonuçta ferrari gibi diğer araçlar da tam olarak güncellenmiş araçlarıyla sürüş yapacaklardı bugün. en azından diğer takımlar böyle bir yöntem izlemediği halde mgp diğer sürücüsüne de bu hakkı tanıdı. art niyet araman yanlış bence…

  89. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    mclaren lansmanı haberındekı alaycı yorumlardan dolayı

  90. bütün takımlar biliyordu bugünün yağmurlu olacağını mgp hariç hepsi dünü tek pilotla geçirdi saçma sapan konuşmayalım lütfen fanatikliğe gerek yok

  91. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    ne resmı koymustun dostum sıte acılmıyor hata verıyor

  92. brawn-schumi ltd şti yine iş başında anlaşılan.brawn ki strateji uzmanı dehası brawn adı gibi biliyordu bugünün yağmurlu olacağını buna rağmen rosberge yarım gün şans vermedi.sabahta seansa gün rosbergin olduğu halde schumi başladı ama turlayamadan geri döndü acayip bir iş hemde çok acayip

  93. birsey olmaz be dostum antrenman turlarında kapatırlar açığı hem o kadar da büyük açık yok 1 gün altı üstü.millet f1 e yıllarca ara verip dönüyor:)

  94. huseyin ersoz avatarı
    huseyin ersoz

    schumi soyle demis=
    Several readers have asked about Schumacher's 1m21.249s lap yesterday, that came during a five-lap stint.

    That time was later deleted off the system, so he might have missed the chicane on that lap. The team confirmed that his morning 1m21.268s was his best, and that it came on a one-lap qualifying simulation.

  95. schumi soyle demis:

    Several readers have asked about Schumacher's 1m21.249s lap yesterday, that came during a five-lap stint.

    That time was later deleted off the system, so he might have missed the chicane on that lap. The team confirmed that his morning 1m21.268s was his best, and that it came on a one-lap qualifying simulation.

  96. Alonso&Massa  avatarı

    kişilerden dolayı.

  97. mclaren-mgp-ferrari-williams testlerin son gününde sınıfta kalmıştır.
    hamilton-alonso-rosberg takım arkadaşlarından daha az sürüş yapmış oldular ve araçlarının son haliyle turlayamadılar.bugünde artık bu saatten sonra birmiştir.geçmiş ola.özellikle mgp yi kutluyorum salakca stratejisi için.dün bugünün yağmurlu olacağını bildikleri halde rosberge dün yarım günde olsa sürüş şansı tanımadılar.işin içinde fitnelik var gibi kıllandım.iyice sinirlendim ha

  98. Alonso&Massa  avatarı

    öyle birşey yok :S öğlen arası oldu.10 dk sonra başlayacak.

  99. McLaren sorunu çözmüş Sanırım şu radikal parça sayesinde

    http://i1081.photobucket.com/albums/j350/drv89722/182.jpg

    =)

  100. schumi sunlari soylemis

    Several readers have asked about Schumacher's 1m21.249s lap yesterday, that came during a five-lap stint.

    That time was later deleted off the system, so he might have missed the chicane on that lap. The team confirmed that his morning 1m21.268s was his best, and that it came on a one-lap qualifying simulation.

  101. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bugün iptal edildi. Bitti. Yani damalı bayrak sallandı. Finishhh.

  102. Alonso&Massa  avatarı

    Umarım sene boyunca ilk ve SON olur.

  103. Alonso&Massa  avatarı

    Ne olacakmış??Söylede bizde bilelim =)))

  104. eski kanat takılmış ama dünde Schumacher hep yeni kanatla çıkmadı dün Mercedes 3 farklı kanat sistemi denedi büyük ihtimal en iyisi en son güncellenen kanattır ama 3 tane kullandıklarından eminim herkes 2 tane farklı kanat gibi görebilir ama güncellenmiş kanat hariç o diğer ikisi birbirine çok benziyor fakat ikisininde ayrıldığı nokta var neyse çok uzattım 🙂 böyle işte büyük ihtimal bu gün hiç takmazlar güncellenmiş kanadı…

  105. M.Schumacher  avatarı

    Mclarene karşı bu alaycı tavır neden anlamadım ? :S

  106. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    ahaa maklaren lider

  107. Herkes McLaren'i gözden çıkarmış.

    çok çok güzel.

    Bu olacaklardan daha fazla keyif almamızı sağlayacak.

  108. Alonso&Massa  avatarı

    Öyle birşey bilemeyiz.Çünkü herkes hangi lastiklerle tur attılar acaba diye soruyor,buna pilotlar ve takımlarda dahil.Onlarda bir fikir üretiyor.Mesela Rubens dün 14 tur attı ve bozulma çok azdı.Farklar o kadar fazla olmayacak gibi.

  109. Alonso&Massa  avatarı

    Yok sonunda birisi zaman yaptı ona sonunda demiştim =).Mercedes'in rengi yağmur altında daha bir güzel gözüküyor.Özellikle turkuaz bölümler.

  110. arkadaşlar bi mclaren taraftarı olarak biraz sitemkarım takımıma ondan öyle yazdım.geçen sene ferrari-redbull-mclaren sezon sonuna kadar birbirlerine çokta uzak değildi arada farklar vardı fakat ekstrem bi tasarım yapmamızı gerektiren bi fark yoktu neden gelişime kapalı bi tasarım yaptık anlamak mümkün değil sezon içinde mutlaka gelişeceğiz fakat ne denLİ yeterli olur bilinmez

  111. MagicAlonso avatarı

    Belki dediğiniz gibi olabilir açıklama böyle olduğu için öyle dedim.Yanlız şuda var.soft ile hard arasında pilotların söylediklerinden yola çıktığımızda 1 sn civarı fark var.Bu durumda mercedes inanılmaz derecede hızlandı mı?Böyle bir ihtimalin olma olasılığı çok düşük olduğu için bence autosport yersiz bir vurgu yapmıştır.belki onlarda bunu göz önünde bulundurmadan söylemişlerdir.Ayrıca şuan pireli lastiklerin hamur farklarını anlamamızı sağlamak için nasıl bir yöntem izliyor bileniniz varmı.Şahsen ben anlayamadım.1 resimde sanki sarı yerine gri pirelli yazıyordu.Eğer bunu belli edecek bir farklılık kullanmamışsa pirelli autosportun söylediğinin de doğruluğu tartışılır durumua gelir.Sonuçta sadece mercedes hızlanmadı ferrari de hızlandı ama mercedes tabi daha fazla hızlanarak farkı kapattı.Ama fark zaten büyüktü o bilgiden yola çıktığımızda ozaman merecedes ferrariden de hızlı durumda.Ama böyle bir durum da imkansıza yakın olduğunu göre ortada bir bilgi yanlışlığı var.

    Gerçi 2 hafta kaldı herşey ozaman meydana çıkacak.

  112. fatih çağan avatarı
    fatih çağan

    sonunda mclaren gerçek gücünü gösterd bişeyyler sakladıkları belliydi zaten hamilton birinci:)

  113. schumercedes  avatarı

    mclarenin son gün aklı başına geldi galiba, sadece hamilton turluyor.

  114. Yusuf  Hitay avatarı

    meteorolojiye rağmen cuma günü ara vermeyi seçen mclaren, bu gün sel içinde test yapmaya çalışıyor =)

    bu bir yönetim zaafiyetimidir, yoksa hala ingiliz burnu(havada olur biraz) ile mi hareket ediyorlar.

  115. Hamilton lider onu kutluyorsunuz herhalde 😛

  116. bahri  toprak avatarı

    nihayet

  117. Alonso&Massa  avatarı

    Hepsini getirmiş ve seçimi takımlara bırakmış olabilir.Çünkü takımlar tüm lastikleri farklı sıcaklıklarda denemek istiyor.Pirelli zaten 3 yarışta vermiyecem denemenize gerek yok diyemez.Arkadaşımızın dediği doğru.Dün Autosportta süpersoft la değil diye vurgu yaptılar.Yakıt yükleriyle ilgili birşey söyleyemeyiz.Ancak uzun sürüşlerde Alonso,Schumacher ve Rubens'in turlarıda çok iyiydi.Ondan önceki günlerde yine RBR iyiydi.

  118. evt ya çok şükür nihayet

  119. Mercedes GP avatarı

    Mclaren için bu sene şampiyonluk zor..Mercedes GP 3.takım

  120. Alonso&Massa  avatarı

    SONUNDA !

  121. Doğru söylüyorsun aslında Pirelli ilk 3 yarışta kullanılacak lastikler belli olduğu için buraya o lastikleri getirecekti. Buraya kadar senin söylediklerin doğru ancak Perez'in 3.gün en hızlı derecesini süper yumuşak lastiklerle ve boş depoyla yaptığı haberi vardı. Ortada bir çelişki var bence.

  122. MagicAlonso avatarı

    MaYKiL Schumacher arkadaşım pirelli zaten son teste süper yumuşak ve orta sert hamurları getirmedi.süper yumuşak ve orta sertlerdeki aşırı bozulma ve son test olması nedeniyle takımlara sadece soft ve sert lastik verdi.Ondan dolayı shumi de Alonso da yumuşak yani soft lastiklerle bu dereceleri yapmışlardır.Tabi yakıt yükleri farkı nekadar dı bunu bilmek imkansız.Ama şu bir gerçek ki mercedes ön gruba oldukça yaklaşmış durumda belki de yetişmiştir.Bunu 2 hafta sonra görebileceğiz

  123. yayınlar trt 1 ve trt 3 de şifreli verilecek

  124. Alonso&Massa  avatarı

    Resimlerdende anlaşılacağı gibi şartlar baya kötü.Öğleden sonra düzelirmi bilinmez.

  125. schumacher61 avatarı

    arkadaşlar bu arada dikkat ettiniz mi? schumi'ye tekrar eski kanat takılmış.ne için olabilir sizce ?

  126. Evet bende başka bir yerde okudum. Alonsoyu bilmem ama schuminin derecesinin yumuşakla geldiği ve deposunun da boş olmadığı söyleniyor. Zaten en iyi derecesini 7 turluk bir serinin 2 turunda geldi.

    Ben hala Mercedesin şampiyon olabilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Ferrari ve RBR hala en güçlü adaylar. Bunların içine Mclarende girecektir. Ama en azından bizim için önemli olan galibiyetler alabilmek ve podyum mücadelesi içinde olabilmek…

  127. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada yabancı sitelerin forum sayfalarında,
    Schumi'nin dünkü attığı en hızlı tur derecesinde soft (yumuşak) lastikle attığı iddia ediliyor
    alonso'nun en hızlı turunda ise süper soft (süper yumuşak) lastikle attığı iddia ediliiyor
    bu durum her ne kadar test olsada bir nevi ışık tutmamıza yardımcı oluyor.
    kısaca değinmek gerekirse Mercedes iyi yolda…

  128. Alonso&Massa  avatarı

    en iyisi shift2 oynamak.

  129. seansın başında schumi-alonso-maldonado piste çıkmışlar ama zaman turu atmadan geri dönmüşler.pist berbat demekki

  130. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    arkadaşlar oradaki son durum ile ilgili fotoğraflar…
    yağmur şiddetliymiş
    ayrıca rüzgarda kuvvetli esiyormuş

    http://www.f1today.nl/fotos/12226.html
    http://www.f1today.nl/fotos/12225.html
    http://www.f1today.nl/fotos/12228.html
    http://www.f1today.nl/fotos/12227.html

  131. Renault ve Redbull Renault gerçekten akıllı davrandılar Testlerini yağmurdan etkilenmesine izin vermediler

  132. Alonso&Massa  avatarı

    Normal şartlarda sıralamaya 2 saat kalmıştı!!!!!Off…..

  133. yarış zamanı uyduyu iptal edip eski tip tv üstü antenle izleyebilirsin. tabi anten yerine kablo,bakır tel veya jelatin takıpta anten görevi gördürebilirsin.eğer yok dersen ufak bir tv alıp uyduya bağlamadan izleyebilirsin.

  134. Ben bu olaydan hiç bir şey anlamadım. Hadi mercedes böyle bir fikir ortaya attı gitti çarşamba-cumartesi çalışacağım dedi. Dünde belki hata yaptıklarını anlayıp azda olsa rosberge şans verdi. Diğer takımlar niye böyle bir hataya düştü? Ferrari gibi büyük bir takım ( bana göre bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı) hava raporlarını bilmiyormuydu? Böyle önemli bir testte boşa giden koskoca 1 gün. Gerçekten çok enteresan.

  135. bugün güme gidecek gibi.dün schumi yarım gün nico yarım gün çalışsaydı bugünde aynı şekilde yarım gün yarım gün.hiç olmazsa nico yeni araba ile daha çok çaışmış olurdu.havanın bugün böyle olacağını takımlar biliyordur zaten ne biçim iş bu s:

  136. hrt ye akıl sır ermiyor.böyle gevşeklik mi olur yahu. şaka gibi

  137. yani aşağı yukarı yakaladı öyle geçen yılki gibi vettel efendiye kolay ekmek yedirmezler.

  138. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    arkdaşlar surda sezonun baslamasına 2 hafta kalmıs TRT ne reklam verıyor ne haber verıyor Yayınlar yıne şifrelımı olucak uydu alıcımız vestelin biraz eski modeli haberi olan varsa yazsın yine internettenmı ızlemek zorunda kalıcaz

  139. üsküdarda sabah oldu uyanın.bana kalırsa mgp:rbr ve ferrariyi yakaladı.

  140. Testlerin ikinci günün de atılan tur derecelerini nereden bulabilirim Her tur derecelerini

  141. Alonso&Massa  avatarı

    Evet oda olabilir =) Aslında Suzukadaki yağmur daha fazlaydı,Korede yağmur+pistin asfaltı sorun yarattı diye hatırlıyorum ama,öğle diyorsanız Kore gibi olsun =)

  142. Alonso&Massa  avatarı

    Bugün Schumacher ve Rosberg kullanıyormuş.Dün nasıl Nico kuru hava şartlarında kullandıysa,bugünde Schumacher yağmurlu havada kullanacakmış.Ancak yağmurun seviyesi 2010 Suzuka cumartesisi seviyesindeymiş ve devam edecekmiş.Schumacher bir tur atmış ve geri dönmüş diyorlar.

  143. Gerçekten de diyecek laf yok Yorumsuz

  144. Mercedes GP avatarı

    Yokya öyle düşünmeyin Mercedes bu sene erken bırakmıcak..hiç belli olmaz yani

  145. Alonso&Massa  avatarı

    HRT müthiş yani.Diyecek laf yok.

    Schumacher'de bugün tur atabilir.

  146. Bu Hrt nin amacı ne anlamış değilim bu adamların hiç mi tam bir işi olmaz Helal olsun Lotusa Dün 138 tur tamamladı adamlar yeni gelen takımların en iyisi olduklarını bir kez daha kanıtladılar

  147. Sadece 4 pilot mu :S? Alonso ile Rosberg arasında geçer 😀

  148. arkadaşlar hangi kanalda söylermisiniz

  149. Anlaşılan RedBull ve Ferrarinin ardından 3. takım olarak Mercedes geliyor.Bu sene şampiyonluk onlar için yine imkansız bana göre.Belki yarış galibiyeti olabilir

  150. hadi bakalım nico.umarım yağmur yağmaz yada çabuk kurur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir