Pirelli: "Bazıları İki, Bazıları Dört Pit Yapabilir"

yazar:

kategori:

Lastiklerdeki çabuk bozulmalar konusunda sıkça şikâyetler gelmesine rağmen son Barselona testlerinde daha yüksek sıcaklığın olması, ilk başlardaki bu şikâyetleri biraz dindirmiş gibi göründü.

Geçen haftaki testlerden alınan dersler konusunda konuşan Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bize doğru işaretleri verdi: Doğru sıcaklıklar olduğunda, bizim için temel olan test sonuçlarımıza yakın verilere döneceğiz”

“İspanya’da bazı ilginç yarış simülasyonları gördük ama takımlar, taktiksel davranıyorlar. Yapılan açıklamaların bazıları, stratejilerle uyum sağlamıyor, ya da tam tersi”

“Bizim gördüğümüz, takımlara bağlı olarak 2 ile 4 pit stratejileri gelişiyor.”

Hembery, kış süresince yüksek sıcaklıktaki ortam eksikliğinin, Avustralya ve Malezya’da Pirelli lastiklerinin nasıl performans göstereceği konusunda soru işaretleri yarattığını belirtti ve hafta sonu boyunca pistin ne kadar kauçuk kaplanacağını merak ettiğini dile getirdi.

Bununla birlikte Hembery, Pirelli lastiklerinin iyi bir gösteriye yardım edeceğini ifade etti.

Hembery: “Bizim açımızdan; bizden istenmiş olanı -daha fazla pit yapılmasını- ortaya koyuyoruz”

“Amacımız iki pitti. Ortalama olarak şu anda 3 pit gibi görünüyor.”

“Birkaç defa lastik ve yakıt için pit yapılan yıllar oldu. Stratejilerinde daha iyi uygulamalarıyla insanlar harika yarışlar ortaya koydu. Michael Schumacher’in, Ross Brawn ile birlikte aldığı doğru kararlarla çok yarış kazandıklarını hatırlayın”

“Buna tekrar sahip olabilirsek, taraftarlar açısından heyecanlı olacak. Bazı takımlar iki pit, bazıları ise dört pit üzerine çalışırsa da işler ilginç olacak. Ayrıca son birkaç turda bunun nasıl sonuçlar vereceğini görmek de ilgi çekecek”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Ben 3 ten fazla pit görme taraftarı değilim.Evet strateji ve pitler önemlidir tek hamurla tüm yaırşı bas git bende istemem ama işin dozunu kaçırmamak önemli.Pist üzerinde mücadele istiyoruz biz pit stop mücadelesine dayalı yarış kazanmak değil.Yani en hızlı araç pilot kombinasyonu ve tabi bazen taktikte girip daha az rekabetçi araçla öndekileri avlayabilmekte önemli.Ama sırf taktiğe dayalı bir sezon geçirmemizde güzel olmaz.Adam ortalama bir araçla yarışları kazanacak sırf lastikleri iyi kullanıyor diye belki böyle bir şey var mı ya.Zırt pırt pite gireceklerine pist üzerinde bize geçiş izletsinler eeğer göremiyorsak pit mücadelesi opsiyon olabilir.4pit yapıp çok hızlı bir şekilde turlayan biri yarışı kazanabilir ama farkı müthiş açması lazım,güvenlik aracı,yağmur vs hiçbir faktöre takılmaması lazım ve bana göre çoğunluk 3 kez yapıcak.Pirelliye gelicek olursak f1 gibi motor sporları zirvesine lastik veren bir firmanın daha iyi lastikelr yapması gerekiyor.Tabi Michelin mi Pirelli mi derken geçen zaman kaybı yüzünden yeteri kadar hazırlanamadıkları buna kılıf olarakta dayanıksız lastik yaptık açıklamarı geldi.Bu kadar kısa sürede zaten optimum seviyede lastik üretemezlerdi ama zaman geçtikçe düzeleceklerdir.Neyse inşallah biz f1 severleri memnun edicek bol geçişli ve taktiksel yarışlar izleriz.Tabi taktiğinde dozunu kaçırmadan=)

  2. Testler bitince dımdızlak kaldık. Neyseki bu haberler çıkıyorda takip ediyoruz.

  3. Dostmusun düşmanmı anlayalım 🙂 bırak zıplasın adam. güzel anlatmışında eskisi gibi pistteki zamanı önde kazanması biraz zor ancak yarısını kazanabilir 🙂

  4. Bu endişelerini paylaşıyorum. Gerçekten geçen sene çok kötü zamanlama gerçekleştirdiler pit için. Özellikle SCHumiyi çağırdıklarında. Ancak en kısa pit zamanını gerçekleştirmeleri güzel. Bu yıl Schumide bence pitlerde ağırlığını koyacaktır. Aracı iyi hissettiğinde fazladan 1-2 tur çıkarabilir ve pitten çıkışta eskiden olduğu gibi cebinden 2 saniye çıkarabilir. Umarım herşey dilediği gibi olur efsanenin 🙂

  5. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Ne kadar fazla pit olursa yarışlar bir o kadar heyecanlı olur diye düşünüyorum. Bence süper bir sezon izleyeceğiz

  6. Bu haberi geçen yıl bu zamanlarda okumuş olsaydım söyleyeceğim tek şey BRAWN ve mercedesin herkesten bir adım önde olduğu olurdu. Hatta sırf bu strateji becerisi yüzünden birden fazla yarış kazanacağına bahse bile girerdim. Ama geçen sezonu izledikten sonra emin değilim ve tedirginim. Çünkü geçen sene o kadar basit strateji hataları yaptı ki iki kez schuminin podyuma çıkmasına, hatta yarış kazanmasına engel oldu.

    Umarım bu sezon en ihtiyacımız olan zamanda Brawn'ın o meşhur stratejilerini izleme fırsatı buluruz.

  7. schuminin fransada kazandığı 4 pitli yarış unutulmaz mesela

  8. Ross Brawn ilk yarışı en güçlü takımın kazanmayabileceğini söylemişti. Tahminime göre bunu işaret etmişti. Bu sezon strateji savaşları görebiliriz. Bir taraftan strateji efendisi Ross Brawn ve tayfası; diğer yandan güçlü Red Bull, Ferrari, Mclaren ve Renault …

  9. Schumi,

    İlk sıradan kalkar, ilk pitlere kadar pit toplam süresinden fazlasını pistte kazanır, pite lider girer, lider çıkar, millete tur bindirir, ve sevinçten havalara zıplardı (sanki ilk kez yarış kazanmış gibi).

    tam bir sadistti.

  10. efendimayin  avatarı

    Bence çok güzel oldu ne kadar pit o kadar heyecan. Ayarlanabilir kanat saçmalığı hariç güzel sezon olacak İnşallah.

  11. MagicAlonso avatarı

    anlaşılan o ki büyük takımlar en büyük gizlilik ve koz olan 2 pit stratejisini uygulayacak.Belki de daha hızlı olmak adına pozisyona göre 3 pit yapabilirler.Pirelli şimdiye kadar taraftarlar açısından güzel haberler verdi.Umarım tüm bu dedikleri gerçekleşir ve farklı stratejilerle yarışan takımların mücadelesini görürüz.

  12. sus ln! yarışa giden kim birinci kim sonunda anlamayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir