Alguersuari: "Podyum Gerçekçi Hedef Olmaz"

yazar:

kategori:

Formula 1 çevresi, Red Bull’un sahibi olduğu Toro Rosso’nun STR6 ile büyük bir atılım yaptığını düşünüyor ve bu sene podyum potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

El Mundo’ya konuşan Alguersuari: “Evet, bunları duydum”

“Bu, takımın Red Bull’a sırtını hiç dayamadan geliştirdiği ilk araç. Çünkü geçen senenin aracında, öncekine göre ortak şeyler vardı”

“Gerçek şu ki, işler yolunda gidiyor. Geçen seneden daha iyi diye düşünüyorum. Ama yine de gerçek potansiyeli bilmiyoruz. Hızlı görünüyor ama tam olarak nerede olduğumuzu Avustralya’ya kadar öğrenemeyeceğiz”

Melbourne’de podyum ihtimali sorulduğunda Alguersuari: “Bu bir rüya olacaktır. Ama gerçekçi düşünürsek mücadelemiz Ferrari, Red Bull, Mercedes veya McLaren ile değil”

“Onlarla ne bütçe ne de başka bir şeyde mücadele edebiliriz. Üstesinden gelmemiz gereken rakipler Force India, Sauber ve belki de Williams. Bu bizi tatmin edecektir.”

Ama Alguersuari’nin 2011’deki en büyük rakibi, 2012’de Red Bull’u birlikte düşündükleri takım arkadaşı Sebastien Buemi, diğeri ise enselerindeki Daniel Ricciardo.

Alguersuari: “Evet, Buemi’nin önünde olduğumu düşünüyorum.”

“Büyük yeteneğe sahip ve benden daha hızlı turlar atabilir ama bir araya gelmesi gereken birçok şey var: Dayanıklılık, olgunluk, zihinsel güç, ahenk… Ve genel olarak onun önünde olduğumu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Buemi'den gayet önde bence,hani son cümlesi açısından kendisi geride Buemi daha çok sonuca dönüştürdü sürüşünü.Ancak gelecekte Alguersuari Buemi'nin önünde olacaktır hatta bu yıl belkide

  2. Tolga Soydan avatarı

    bueminin nası önündesn ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir