Massa, Ferrari'nin Konumundan Emin Değil

yazar:

kategori:

Kış testlerinde genel olarak dayanıklılığa ve uzun mesafe kat etmeye odaklanan Ferrari, yeni aerodinamik parçaları ancak son testlerde getirmişti.

Massa “Piste çıkmak için sabırsızlanıyorum ve tüm takım, kış testlerinde çok fazla mesafe kat ederek beklediğimizden de iyi bir şekilde hazırlandı.”

“Araç dayanıklı görünüyor ancak sadece bu yeterli olmuyor çünkü aracın aynı zamanda hızlı olması lazım. Şu an için dayanıklılık iyi ve performanstan da şikayet edemeyiz ancak Melbourne’de hep birlikte piste çıkana kadar açık bir fotoğraf olmayacak.” dedi.

Pirelli lastikleriyle birlikte lastik ısıtma sorununu geride bıraktığını söyleyen Massa, yeni lastiklerin yarışları çok fazla etkileyeceğini düşünüyor.

Massa “Görmüş olduğumuz aşırı bozulmayla birlikte yarışlar çok farklı olacak ve çok fazla pit yapmak zorunda kalacağız. Geçen sene ise bir çok yarışta tek pit yeterliydi. Bunun yanında daha sıcak ülkelerde lastiklerin nasıl çalışacağını bilmiyoruz. Avustralya’da koşulların çok sıcak olması beklenmiyor.”

“Bunun yanında yumuşak ve sert lastikler arasındaki fark çok büyük, bu da sıralamaların ardından bir sonraki gün hangi lastiği kullanacağınız konusunda farklı düşüncelere sahip olmamıza neden olabilir.”

“Tabi ki sürücüler bu sene pit stoplar konusunda daha etkili olacaklar. Yarıştan önce strateji için plan yapılacak ancak yarış içerisinde lastik bozulmasının başlamasıyla birlikte sürücülerin hisleri değişince durumun çok daha hızlı değişeceğini ve önündeki aracı geçmek için ya da güvenlik aracı ihtimaline karşı erken pit yapılacağını düşünüyorum.” Çok farklı olacak ve belki izleyiciler için daha heyecanlı olacak.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir