Massa, Taptaze Bir Başlangıç İstiyor

yazar:

kategori:

Bugün gazetecilere konuşan Massa “Tabiki hedefimiz her açıdan 2010’a göre farklı bir şampiyona geçirmek.  Tepede olmak ve her sıralama seansında üst sıralar için mücadele vermek geçen sene pek olmadı ve bunu yapabileceğimden eminim.” dedi.

Massa, geçen sene pek iyi bir sezon geçiremeyip takım arkadaşı Fernando Alonso’nun açık bir şekilde arkasında kalsa da, Pirelli lastikleri sayesinde bu sene durumun değişeceği konusunda emin.

Massa “Çok daha fazla eminim çünkü lastikler daha yüksek ısıda çalışıyorlar ve benim sıralamalarda zorlandığımın aksine ön bölümde daha fazla tutunma var. Bu da beni çok daha emin yapıyor ve dediğim gibi bu sene sıralamaların ve yarışların daha farklı olmasını umuyorum.”

“Bu sene pistine göre yarışlarda 3-4 pit stop olacak. Geçen sene ise sadece bir kere pite geliyorduk! İyi bir strateji bulmak bize bağlı çünkü bu sene yarışlar çok farklı olacak.” dedi.

Massa ayrıca Ferrari’nin de bu sene iyi hazırlandığını düşünüyor.

Massa “Geçen seneki kış dönemini hatırlamıyorum ancak bu seneki kış döneminin oldukça iyimser geçtiğini söyleyebilirim. Kurallardaki tüm değişikliklere bakarsak, diğer takımlar karşısında en fazla mesafe kat eden takım biz olduk. Bir çok gün sorunlar yaşayan ve 60 km yol kateden araçlar gördük ancak biz en az 10 tur atıyorduk ve bu oldukça iyi bir şey.”

“Şu anda performans hakkında konuşmak çok zor çünkü herkesin aynı anda düşük yakıtla tur attığı ve aynı lastikleri kullandığı zaman olmadı. Bu olmadığı için durumu bilemiyoruz ancak kış boyunca en güçlülerden birisi olduğumuzu söyleyebilirim.”

“Her şeyi bir arada düşününce iyi bir aracımız olduğunu sanıyorum. Ancak aracın ne kadar iyi olduğunu ve Red Bull, Mercedes ve Mclaren gibi rakiplerimiz karşısında nerede olduğumuzu bu hafta sonu göreceğiz. Tabi ki Red Bull’un güçlü olmasını bekliyorum ancak ne kadar güçlü olduğunu Red Bull bile bilmiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Arkadaşlar ,mikser gibi ortalığı karıştırmayı,sonrada sayfanın kapanmasına sebeb olmayı kendilerine iş edinmiş olan provakatörlere cevap vermeyin.Bırakın acizliğin hazzını doyasıya yaşasınlar.

  2. Hakikatlerin yılmaz savunucusuyuz aynı zamanda. Herkese bol f1'li günler.

  3. İyilerin dostu kötülerin düşmanı minardi:D Herkesin duruşu kendine doğrudur izleyip göreceğiz sezonu bol F1'li günler olsun bizlere, sezon başlıyor.

  4. İyilerin dostu kötülerin düşmanı minardi:D Herkesin duruşu kendine doğrudur izleyip göreceğiz sezonu bol F1'li günler olsun bizlere, sezon başlıyor.

  5. 2008/09'da Massa'nın Kimi'yi harcadığı zamanda böyle konuşuyor muydun:D

  6. Geçen sene kimin haksızlığa uğradığı, zulme maruz kaldığı belli… Mazlumun yanında, zalimin karşısında olan zatlar olarak bizim durduğumuz yer de belli… Hadi bakalım.

  7. ferrari de massa dan iyi ikinci pilotluk yapacak kimse olmadığı için orda ya anlamıyo yada anlamak istemiyo

  8. bu açıklamalar massanın temennileri…buraya kadar tamam. geçen sene takım arkadaşının gerisinde kaldı. arada ciddi bir fark vardı. fakat bu fark takımın tamamen ispanyol pilota ağırlık vermesinden kaynaklandı. buna ilaveten massanın ağır bir kazadan çıkması etken olarak görülebilir. takım her ne kadar pilotlar eşit desede pratikte böyle bir durum söz konusu değil. bu senede benim kanaatim aynı durum olacak…takım şumi dönemindeki gibi 1.pilot 2.pilot uygulamasını hayata geçirmeye ve bununla başarılı olmayı hedefliyor. massanın bunu kabullenmesi lazım. aksi durum ciddi bir motivasyon kaybı olarak performansına yansıyor. bunu ferrarinin massaya açık bir dille anlatması lazım. bu şartlarda ferrari takımlar şampiyonluğunu çok zor yakalar…ben ferrarinin ve pilotlarının geçen seneye benzer bir performans göstereceklerini tahmin ediyorum. eşit şartlarda massa alonsoyu bozuk para gibi harcar…

  9. Massa için üzücü ama malesef Alonso'nun gene gerisinde kalır. Kaliteli pir pilot ama Alonso acıkca kendini gösterdi. Şu anda pistteki en iyi ve en hızlı takım arkadaşına sahip.Tabi Shumi'den sonra.:)

  10. Malum Çok kötü bir sezon geçirdi Massa geçen sezon lastikler bunda büyük bir etkendi keza schumi de de aynı sorunlar meydana geldi.Ama bu seneki Pirelli lastikleri ne kadar çok aşınıyor dense de geçen seneki Bridgestone lastiklerine göre ön lastiklerin çok daha kuvvetli olduğu söyleniyor buda Schumi ve Massaya yardım edecektir ama burası Massanın pekte başarılı olduğu bir pist değil 2007 yılında Q2 de elenirken 2008 de daha ilk turda yarışını kendi hatalarıyla noktalamış 2009 da silik bir yarış çıkartmıştı en iyi sonucunu geçen sene 3. olarak kazandı ama onda da 3.lüğü zorlanarak kazanmıştı bu sene umarım talihsizliğini kırabilir ve iyi bir yarış çıkartabilir.Bu bağlamda massadan iyi bir şeyler bekliyorum ama talihsizlik yaşarsa ve kötü bir performans sergilerse de hemen eleştiri yapmamak gerektiğini söylüyorum çünkü burda kendi normları düşük ama sezonun ilerleyen zamanlarında illaki gerçek performasıını gösterektir umarım sorunsuz bir yarış olur

  11. İşte böyle arkadaşlar ,bakın ne kadar sakin ve olumlu bir şekilde yorumlar ortaya çıkıyor.İnşallah ortalık karıştırıcı mikserler gelip huzurumuzu bozmazlar.
    Massa 2008 sezonunu özlemiş ve kazanabilmenin verdiği hazzı tekrar yaşamak için sabırsızlanmaya başlamış.Bu yıl ki lastikleri sevmiş ama önümüzdeki yıl ne olur belli olmaz.Massa kendine has sürüşlerden ziyade birazda değişkenlere ayak uydurabilmeli.Test sonuçları kesin bişeyler ifade etmese de bu yıl inşallah işler yolunda gidecek.Massa ,Fernando'nun da dediği gibi birilerine yeteneğini ve hızını ispatlamak zorunda değil.
    Ben Massa'yı 2008 yılının gerçek şampiyonu olarak gördüm ve öyle devam edeceğim.

  12. Alonso&Massa  avatarı

    😀 Ancak Massa'nın dikkat çektiği bir konu var.Oda strateji.Bu sene bu konuda hata yapmamak lazım.Nedense bu sene boşluk geçmek bilmedi.Bahreyn iptal edildikten sonra bitmez demiştim.Bu lafı bir kerede askerde 147 gün kaldığında söylemiştim.Askere başlayalı 1 hafta olmuştu o geçti bu 130 gün geçmedi =) beklediğimizin karşılığını fazlasıyla almak istiyoruz.

  13. 130 günü sabırla bekleyerek geçirdik. şimdi kalan sayılı saatlerde geçmiyor zaman, sanki zaman durdu..

    massa, geçen seneki lastiklerin acısını çıkarmak için "bak nasıl ısınıyor lastikler" deyip pirelli'leri virajlarda ateşe vermezse iyidir bugün =)

  14. Alonso&Massa  avatarı

    Benim için önce Alonso,Sonra Massa….Önemli olan Ferrari'nin kazanması.Aslına bakarsan bu sezon tek bir yanlış kararın bile alınmaması gereken bir sene.Massa'nın motive olduğunu görmek güzel.Son 8 saat….

  15. Allah yardımcın olsun felipe. birikmiş bir çok hesabı birer birer keseceğin zaman geldi çattı artık. eline ayağına aklına kuvvet.

  16. alonsodan hersıralamada 0,4 s yavaş kaldı genelde ortalama olarak bu senede geride kalırsan seneye artık hrt mi desem bilmıyorum. ama massa saf hız anlamında cok iyi pilot sadece sorunsuz bi araclazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir