Brawn: "Lastikler Yarışları Tepe Taklak Edecek"

yazar:

kategori:

Brawn, oldukça hızlı bir şekilde bozulan ve 3-4 pit yapılması beklenen yarışların, taraftarların alıştıkları yarışlara göre çok farklı olacağını söyledi.

Brawn “Bu sene yarışlarda olacaklar çok daha az tahmin edilebilir olacak ve sonuçlar lastiklerden dolayı büyük ölçüde etkilenecek.”

“Sadece lastiklerin etkisi olmayacak, onların etkisiyle güvenlik aracı gibi başka koşullar da ortaya çıkacak. Her şey tepe taklak olacak ve sezonun ilk döneminde takımlar doğru dengeleri bulmaya çalışacaklar.”

“Bu sene hızlı takımların, daha akıllı takımlar tarafından yenilebileceğini düşünüyorum. En hızlı araca sahip olsanız bile yenilebilirsiniz. Eskiden öyle değildi. Geçen sene en hızlı araca sahipsen ve hata yapmıyorsan yenilmiyordun. Bu sene ise hata yapma riski daha fazla. Hızlı araca sahip olanlar tabi ki daha iyi lastik stratejisi yapabilecekler ve böylece yarış içerisinde geri dönebilirler. Ancak neler olduğunu göreceğiz.” dedi.

Brawn, sıralamalarda üst sıralarda yer almak için kullanılan fazla lastiklerin yarışta cezalandırıcı olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Brawn “Sıralamalarda üstlerde yer almak için çok fazla lastik kullanırsanız yarışta cezasını çekersiniz. Çünkü sürekli olarak lastiklere ihtiyaç olacak.”

“Sıralamalarda ve yarışta kullanacakları lastikler arasında dengeyi kurabilenler başarılı olacaklar. Tüm lastikleri kullandıysanız pol pozisyonunu kazanmanın bir manası yok.”

“Her şey en sonunda ortaya çıkacak. Pite erken gelirseniz yeni lastiklerle hızlı turlar atabilirsiniz ancak bunu kaç kez yapabilirsiniz? Pite erken geliyorsanız diğerlerinden 3-4 tur daha önce pite gelirsiniz ve en sonunda bir pit daha yapmayacaksanız lastikleriniz bitmiş olur. Bu yüzden dengeyi bulmak önemli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    hrt alacak yarışı size söylüyorum

  2. Senden bahsettiğin o "akıllı takımlar" ın en üstündeki adam olmanı bekliyoruz. en hızlı değiliz bari en akıllı işleri yapalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir