Alonso: "Henüz Gerçek Tempolar Görülmedi"

yazar:

kategori:

Red Bull’un ilk antrenmanda açık ara lider olmasına rağmen öğleden sonra, Button’un önderliğinde McLaren zirveye oturdu.

Alonso: “Yeni bir şey yok, başka ne görmeyi bekliyordunuz? Bu iki serbest antrenman seansı, takımların birbirlerine göre gerçek güçlerini ortaya çıkarmadı”

“Bu sabah Red Bull iyi gitti; öğleden sonra sıra McLaren’indi. Bizimle Mercedes bu karışımın içindeydi ve Williams ile Renault da rekabetçi göründü”

“Galibiyet için şansı olabilecek birçok takım var ve dolayısıyla iyi bir Cumartesi geçirmek gerektiği ortada; önden başlamak istiyorsanız hata yapmamalısınız”

İspanyol pilot, Pirelli lastiklerinin performansının hâlâ tam olarak bilinemediğini söyledi ve esnek stratejilerin öneminin altını çizdi.

Alonso: “Yarış sırasında çok esnek olmamız gerekiyor. Çünkü şu anda, hangi turda pite girmemizin en iyisi olduğunu tam olarak söylemek için çok az şey biliyoruz. Bugün gördüğümüz kadarıyla bir setle belki 10 tur, belki de 30 tur atılabilir”

“Aracın çalışmasından memnunum. Başta biraz önden kayma vardı ve ön tarafta tutunma konusunda hâlâ mükemmelden uzağız. Ama beklediğimden daha iyi gitti”

Takım arkadaşı Felipe Massa da lastiklerin nasıl davranış gösterecekleri konusunda henüz net bir resmin ortaya çıkmadığını söyledi.

Massa: “Gördüğümüz kadarıyla yumuşak lastikler, beklediğimizden daha az bozuluyor. Ama yarışta yine de böyle olacaksa bunun üzerine çalışmamız gerek. Mesela bu pist, testlerimizin çoğunu gerçekleştirdiğimiz Barselona’ya göre lastikler üzerinde daha az sert.”

“Bu sene her piste göre lastiklerin davranışları üzerine çalışmak hayati önem taşıyacak. İki çeşit lastik arasındaki performans farkı çok belirgin. McLaren ve Red Bull çok güçlü görünüyor ama tempoda olabilecek diğerleri de var”


Yorumlar

  1. Alonso&Massa  avatarı

    =)) iyi olacaktır Felipe.Hata yapmayan neredeyse yok gibiydi.Birde Hamilton ilk antremanda arka kanadı açınca aracın dengesizliği dikkatimi çekti.İki sn sonra Kamui bir hareket yapıyor eliyle..neden öyle bir sorun olduki..

  2. bu arada, hafta sonu boyunca verilen lastik istihkakının az oluşu ile birlikte yarış esnasında daha fazla yeni lastiğe ihtiyaç duyulacağı için, her bir lastik altın değerine sahip. bugün bunu açıkça gördük. felipe ilk antrenmanda, ilk viraja gelirken frene fazla abanınca, lastik resmen cayır cayır yandı. seansın bitmesine henüz 15 dakika civarında zaman kalmasına rağmen, yeni lastik seti takmayıp yanık lastikle pite giriş çıkış turları attı. lastiklere iyi bakmak çok önemli olacak.

    dün akşam, bir yorumumda "felipe lastiklerin ısındığını görüp, viraja girerken pirelli'leri ateşe vermezse iyidir" demiştim. aynen öyle de yaptı =) ama bunun antrenman seansı ile sınırlı kalmasını tavsiye ederim kendisine..

  3. felipe bugün 2 antrenman boyunca bir çok şeyi test ettiklerini, alonso ile birlikte (yapılacak) işleri paylaşarak, farklı yönlerde çalışmalar yaptıklarını söylemiş.

    antrenmanları izlerken bir noktadan sonra kim neyle gidiyor, kers mi kullanıyor, arka kanadı mı açıyor, ayağındaki lastikle kaçıncı turunu atıyor, bir sonraki tur aniden tur derecesi düşecek mi……… hiç bir şeyi takip edemedim, fena halde kafam karıştı. seyrettim ama film izler gibi oldu. bilinmezlikj iyidir de, tüm bunları izlerken kafamızda (az çok) yorumlamak biraz zaman alacak gibi.

    gördüğüm kadarıyla alonso, bulduğu ayarlardan memnun. ki bu durum tur derecelerine de yansıyor. massa ise daha çok uygun ayarları bulmak yerine sürekli bir şeyler deniyor gibiydi, çünkü aracının üstünden aero paint hiç eksik olmadı. yarınki 3. antrenmanda kendi ayarlarını uygulayıp sıralamaya hazır olur.

    acayip heyecanlı ve bir o kadar da kafa karıştırıcı bir sezon bizi bekliyor sanırım.

  4. saatler geri alınmıycak dostum sınav nedeniyle pazartesi gün alınıcak saatler geriye. yarış normal saatinde 08:00de yapılacak ama ben bakamıycam maalesef sınavım var kaydedip gelince bakıcam. :))

  5. Alonso&Massa  avatarı

    8 de.(cumarteside-pazarda).Antremanları siteden izliyoruz.RTL 3.antremanları Türkiye saati ile 7 de verecek yarın.

  6. sedat yılmaz avatarı
    sedat yılmaz

    arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak pazar günün kü yarış saat 09.00'da mı olacak yoksa saatleri geri alnması ile 08:00 de mi olacak.birde antraman turları nerden izleyebilirim

  7. Görülen o ki pilotlar gene ortalığı velveleye vermiş. 4 pit yapılacak diyorlardı, şimdi 30 tur gideriz diyorlar.

  8. Alonso&Massa  avatarı

    Ben yinede 2 pit olacağını düşünüyorum.Bozulmalar ne kadar erken başlar bilemeyiz ama,sonlara doğru Button'ın dediği olay gerçekleşebilir.

  9. Herkes aşağı yukarı aynı yorumları yapmış lastiklerle ilgili ancak zaten barcelona normaldede lastikleri çok zorlayan bir pist. Downforce lada alakalı olduğunu düşünüyorum. Burası en nihayetinde cadde pisti. Ancak yarışda pistteki kauççuklarla daha iyi tutunma ve daha geç bozulma görülebilir.
    Bu diğer pistlerde böyle olmaz.

  10. Alonso&Massa  avatarı

    Bugün gördüğümüz kadarıyla bir setle belki 10 tur, belki de 30 tur atılabilir"

    ?????

    Bu kadar eleştirilen lastiklere ne oldu bir anda?Mercedes,Redbull,Ferrari pilotları nerdeyse bozulma yok diyecekler?Acaba yarışta ne olur,iki günde hava kapalı gösteriyor.Bugünkü gibi.Yağmur suprizi olabilir.

  11. Massa: "Gördüğümüz kadarıyla yumuşak lastikler, beklediğimizden daha az bozuluyor."

    Demek o ki Ferrari daha mufazakar ayarlar yapmış.
    yarın daha agresif ayarlarla yarışacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir