"Alonso, Schumacher Kadar İyi"

yazar:

kategori:

Corriere dello Sport’a konuşan Montezemolo, Formula 1’in istatiksel olarak en iyi pilotu olan Michael Schumacher’e göre Fernando Alonso’nun bir eksiğinin olmadığını söyledi.

Montezemolo, Schumacher’in harika olduğunu kabul etti ancak onun açık bir şekilde diğerlerine göre daha hızlı olan araçlarla bunu başardığını söyledi.

F1 Racing’e konuşan Stirling Moss da “Dürüst olmak gerekirse tüm bu şampiyonlukları alırken şanslıydı. Doğru araçta olduğu için kazandı.” dedi.

Moss’un düşüncesi karşısında Schumacher ise olaya alaycı bir şekilde yaklaşarak “Evet çok şanslı birisiyim.  Başarım hep kendisi adına konuşuyor. Her zaman şanslı olamazsınız.” dedi.


Yorumlar

  1. emreagdemir avatarı

    ya bırak allah askına ya alonso renaultla sampiyon olurken schumi yine ferrariyle harikalar yaratıyodu aynı otomobil gian carlo fisch.da vardı o da massa gbi orta sıralardaydı ama alonso samp. oldu bu da onun cok iyi pilot old. gosterir

  2. emreagdemir avatarı

    ya bırak allah askına schumi sampiynluklar kazandgında altındaki araba tartısmasız en iyiydi.bi de simdiki ferrariye bak massa hep orta sırlarda aynı araba alonso da da var o surekli sampiyonluga yarısıyo bide alonsonuun sampiyn oldgu yıllara bak renaultla sampyn oldu aynı araba yine gian carlo fish.da vardı o niye bu kadar iyi degl kim ne derse desin su an formulanın en iyi piltu f.alonsodur

  3. ya yine sacmalamıs moss alonso kim schumi kiiiiiiiiiiiim ya alonso schuminin eline su bile dökemez abartmayalım artık su alonsoyu alonsoya kadar griddeki iyi pilot olarak hamilton var yarışmasa bile ben raikkonenim bile alonsaya beş çeker saygılarımla ı love you KİMİ RAIKKONEN

  4. caner yıldırım avatarı
    caner yıldırım

    bugünkü ferrariyi ferrari yapan schumacherdir.schumi ferrariye geldiginde ferrari bi enkazdı

  5. caner yıldırım avatarı
    caner yıldırım

    aslında bugunkü ferrariyi bu kadar populer yapan da gene schumacherdir.ferrari tabiki gene şampiyonluklar kazanıcaktır.ama bunun schumacher döneminde oldugu gibi sezona damga vurarak olucagını sanmıyorum

  6. alonso gerçekten şumiden iyidir…ama bazı konularda…takımda kollanma ve şans:) diğer konularda şumi alonsoyu suya götürür susuz getirir…

  7. alonso farkı

  8. tabiki öyle ama ferrari eski ferrari değil 4. en hızlı. bakmayın en hızlı 3. göründüğüne, gerçek yeri massanın olduğu yer.

  9. MSC Ferrari'ye geldiğindeFerrrari muhteşemmiydi zannediyorsun?
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Formula_Bir_Tak%C4%B1mlar_%C5%9Eampiyonas%C4%B1_Galipleri
    1983 ten 1999 a kadar hiç şampiyon olamadılar.

  10. HARIKA BIR YANITTI

  11. eeee biz bunu zaten biliyoruz :D. shumi bir efsane doğru ölede kalacak ama alonso kesınlıkle onun kadar yeteneklı.

  12. cemal cemal avatarı

    Ferrari madem Schumachere sampiyonmluk kazandırabilecek bi takımdıda neden onca yıl şampiyon olamadı acep?? kaç yıl şampiyonluk hasreti çektiler

  13. cemal cemal avatarı

    bu adam böle yaw rai hakkında da böyle konuşuyordu arkasından demediğini bırakmadı. massa'nın yerine birisi gelse massa hakkında da onu biz massa yaptık falan demeye başlar. alonsoun yerine vettel gelse vettel alonsodan daha iyi demeye başlar. bu adam bi garip ne desek boş alıştık artık bölr saçma sapan konuşmalarına:)

  14. ver gazı veer … biliyoruz ne kadar iyi plot oldugunu gecen sene petrov un arkasındayken telsizden ögrenmiştik takım şimdide shumiden daha iyi oldugunu ögrendik hadi hayırlısı sıgır monti aklı sıra gaz verıyor

  15. aynen öyle oluyor şöföörrr
    senin ros şöför işte

  16. yani saydıklarınız pilot oluyor diğerleride şoförmü oluyor(kurduğunuz cümle itibariyle)

  17. soförrlermi ? şoförmü nedir bu kamera şakasımı ?

  18. Doğru söylüyorsun. Fernando yu biraz daha gaza getirmeye çalışıyor.

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Nankörlükten Başka Birşey Değil.Diyecek Laf Bulamıyorum Gerçekten.

  20. Alonso&Massa  avatarı

    Hayır o öyle değil.

    1……………………………2……3…4.5.6.7

    Son yıllar bunu açıkça gösteriyor.

  21. 1..2……..3……………….4……………………….5……………………………………….6………………………………………………7

  22. Eline sağlık kardeşim çok güzel dedin.

  23. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    klasik monte gazlamaları..

  24. madem öyle ferrari schuminin takım arkadaşlarına neden şampiyonluk kazandıramadı

  25. Kişilik bozukluğunun, karaktersizliğin örneği karşımızda, başka söylenecek söz yok.

  26. caner yıldırım avatarı
    caner yıldırım

    Alonsonun ferrarride yapabileceği en büyük basarı ferrari tarihinin en iyi 2.pilotu olmaktır.

  27. Yıl 96,, M.Schumacherin Ferrariyle ilk yarışı,,paddockta gazetecilerin kendi aralarındaki konuşmalarında kaçıncı turda ferrarisiyle yolda kalıcağına dair bahis oynadıklarına tanık olur_F1RACİNG 06_…

  28. olaya Ferrari başkanı gözüyle bakmak lazım belki de; takımı geliştirebilen schumi ile çalıştıktan sonra kimi'den aradığını bulamadı ve geçen yıl alonso takımı yine geliştirerek neredeyse şampiyon oluyordu. sanırım monte bunu kastediyor ama ifade biçimi yanlış.

    Şunu söylemeliyim (ki buna buradaki tüm arkadaşlar katılır sanıyorum)
    Şu anda gridde olan pilotlar içerisinde takımı geliştirebilecek kapasitede olanlar:
    1.Schumi
    2.Alonso
    3.Hamilton
    4.Kubica (ne yazıkki bu sene yok, umarım erken gelir)

    Bu pilotlar ile diğer şoförler arasında dağlar kadar fark var…

  29. olaya Ferrari başkanı gözüyle bakmak lazım belki de; takımı geliştirebilen schumi ile çalıştıktan sonra kimi'den aradığını bulamadı ve geçen yıl alonso takımı yine geliştirerek neredeyse şampiyon oluyordu. sanırım monte bunu kastediyor ama ifade biçimi yanlış.

    Şunu söylemeliyim (ki buna buradaki tüm arkadaşlar katılır sanıyorum)
    Şu anda gridde olan pilotlar içerisinde takımı geliştirebilecek kapasitede olanlar:
    1.Schumi
    2.Alonso
    3.Hamilton
    4.Kubica (ne yazıkki bu sene yok, umarım erken gelir)

    Bu pilotlar ile diğer şoförler arasında dağlar kadar fark var…

  30. Alonso&Massa  avatarı

    Gilles Villeneuve
    Niki Lauda
    Michael Schumacher
    Fernando Alonso

    ———————————————————————————————————————————————-

    Bunlar benim mahşerin 4 atlısı olarak tabir ettiğim pilotlardır.Katılırsınız,katılmasınız ayrı.Bence bu dördü muhteşem pilotlardır,hepside Ferrari pilotu olabileme şerefine ulaşmıştır.

    Bir Tifosi olarak Luca'nın ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum.Schumi'yi zorla emekli ettirdin,ondan sonrada şöyleydi böyleydi diye atıp tutuyorsun.Alonso,Massa Schumacher hakkında güzel konuşurken,Schumacher bu sabah onlarla şakalaşırken,senin bu yaptığın ortalığı karıştırmak.

    Ayrıca neden herkes bir Schumacher olsunki?Her pilot kendine göre iyidir.Schumacher'le diğer pilotları kıyaslamak için asla şampiyonluk sayısına bakmaya gerek yok.Alonso,Hamilton,Massa,Kubica,JPM,Kimi,Button,Webber…bunlar tabiki iyi ve harika pilotlar.

    Ama 42 yaşlarına gelmeleri nasib olursa griddemi olacaklar?Yoksa Button'ın dediği gibi aileleriylemi?42 yaşında gençlerin karşısına çıkıyorlarsa o zaman konuşalım.

    Luca'yada olur olmaz yerlerde pilotlarımızı,takımımızın bir tarihini simgeleyen eski pilotumuzla kıyaslamamasını,sadece pilotlarıyla mutlu olmasını ve aynı yemeği ısıtıp ısıtıp getirmemesini söylemek isterdim.

  31. Güzelmiş:))) ama kimin reklamını yaptıkları belli değil:) redbul daha domine olmuş sanırım…

  32. Burak Soylu avatarı

    bir Juan Pablo Montoya taraftarı olarak içinizde schumacher den en nefret eden adamlardan biriyimdir belki.. ama kardeşim Sezar 'ın hakkı Sezar'a .. Alonso kim Schumacher kim ya.. montezemelo iice saçmalamaya başladı.. bi örnekle açıklamak gerekirse.. İzmir le Los Angeles'ı kıyaslamak gibi bişi bu..

  33. Şu bir gerçektir ki Alonso; Schumacherin Ferraride kazandığı başarıları kazanmadıkça tarihte Ferrarinin diğer pilotlarından çok farklı bir konumda olmayacak. Montezemoloya gelince başkanlıktan çekilir çekilmez adı unutulacak. Schumacher ise, Mercedesten emekli olduktan sonra fotoğrafı tekrardan Enzo Ferrarinin fotoğrafının yanına asılacak diye düşünüyorum.

  34. Schumacher çok yetenekli ve usta bir pilot ama Ferrari dışında bi takımda yarışsaydı bu kadar başarı elde edemezdi.

  35. ferrariyi ferrari yapan schumidir diyen arkadaşlara katılıyorum ki bunu bende her fırsatta savunmuşumdur. 5 şampiyonluğun belki ikitanesini aracın açık ara hızlı olmasının etkisi büyüktür.(2002, 2004) ancak diğer üç sezonda schuminin yeteneği konuşmuştur.schumi o dönemde ferraride olmasaydı 2000-2001 hakkinen veya coulthard şampiyonluğu vermezlerdi. 2003 kimi kesinlikle şampiyon olurdu. öte yandan alonsonun schumiyle ortak özellikleri var ancak henüz erken schumi ve alonsoyu kıyaslama açısından. monti herzamanki gibi…

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    son yılların en güzel ve en anlamlı reklamlarından biri (mutlaka izleyin) :))

    http://www.youtube.com/watch?v=C9DBlGpnzqY&feature=player_embedded

  37. hic bir başarı ucuz değildir.benetton damı diğerlerinden 2 sn daha hızlıydı veya ferrariye geldiğinde ferrarinin ne kadar köhne bir takım olduğunu f1 e hakim hangi insan inkar edebilir şans insanları bir yere kadar taşır ve bırakır siz yeteneklerinizle devam edersiniz böylesine efsanevi bir başarıyı gölgelemek için insanın ya beyin özürlü olması gerekir ya da başka hesapları olması ki bu daha mantıklı.
    yakında michael jordan a veya golf ün efsane si tiger a veya pele ye maradona ya da bir kulp takarlarsa hiç şaşırmayın. aslında maradona doping yapmış gibi:)
    emekçiyi emeği küçümseyen bu insanlar bana hep askerde bir baltaya sap olamamış tipler vardırya gider çavuş olurlar ortalığın anasını ağlatırlar öyle egolu tipleri çağrıstırıyorlar.

  38. tek kelime ile nankörlük alonsonun schumi ile kıyaslanabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım schumi bir efsanedir

  39. Ferrari bu kadar iyi takımdıda nerde o zamn herkesden 1 sn hızlı olan ucan ferrari ondan bahsedin

  40. Bu adam tam bir nankör.Schumacherden önce Ferrarimi vardı ? Su söyledikleri kalitesini ortaya koydu moss'un ne yazık ki bu adam ferrarinin patronu.Bu adam kendinden baska kimseyi düşünmeyen egoist bir insan.Koçum schumisiz sen takımı 2 sene üst üste sampiyonluga taşı ben f1'i bırakıcam.Yavas yavas rb mclaren ve mercedes'in gölgesinde kalcaksınız yakındır.bakalım o zamn nasıl demeçler vericeksin

  41. benim anladığım şu şekilde;
    Schumacher aracı aldiği ilk andan itibaren geliştirerek rakipleriyle açık ara yapmıştı, sizin bahsettiğiniz iki sn.lik fark bu sürecin devamında gelen üstünlüğün neticesiydi.
    Aynı durumu geçen yıl Alonso biraz farklı bir şekilde yaptı, sonuçta sezon ortasına doğru gittiğimiz günlerde ferrari'nin geride kaldığını konuşuyordu herkes, ancak sezon sonu takımın stratejik hatasıyla alonsonun şampiyonluğu kaçırdığı konuşuluyordu, ve üstelik bu redbull gibi sezonu domine eden bir araca karşı yapıldı…
    Ferrari ve Mclaren'in en bariz özelliği pilotaja göre araç gelişimlerinde olağanüstü başarı sağlayabilmeleri değil mi zaten?
    Burada iki parametre var, birincisi araç yani takım, ikincisi pilot. ikisi birbirinden beklediklerini karşılayabildiği müddetçe gelişme olacaktır. Bunun en güzel örneği ve varsayımı şudur: Schumi geçen yıl araçtan karşılık bulamadığı için geride kalmış, webber gibi bence sıradan bir pilot ise altındaki aracın fazlalıkları nedeniyle neredeyse şampiyon olacak duruma gelmiştir.
    Bunlar benim kendi gözlemlerimdir.

  42. Yavuz Balcı avatarı

    ben anlamıyorum. herkes işine geldiği gibi konuşuyor. schumi ferrariye gelmeden önce ne haldeydi bu takım bunu sorgulayan yok. kaç sene şampiyon olamamışlardı,schumi'le son buldu.keza geri bildirimse schumi'nin üstüne adam yok. hadi herşeyi geçtim, sana 5 şampiyonluk veren bir pilotu ( efsaneliğini geçtim ) sen nasıl altındaki araç kazandırdı diyerek yeriyorsun. Senin işin zaten rekabetçi aracı yapmak,onunda amacı bu aracı getirmek. siz nasıl işinizi yaptıysanız bu adamda işini yaptı.

    ben bunları schumi'yi seven biri olarakta söylemiyorum. nötr bir adamım Schumi'ye karşı. koskoca Ferrari nasıl demeçler veriyor. bence bunun tek sebebi Massa kazasının ardından Ferrari'de yarışmaması ve sonrasında Mercedes'e gitmesi.

    Gelelim Alonso,Schumi kadar iyi demesine. kendileri böyle düşünüyorsa buna yorum yapmam. kendi düşüncemi sorarlarsa vereceğim cevap,

    biri everest tepesi,biri ağrı dağı.

  43. Doğru aracı ortaya çıkarmak için kaç yıl uğraştı şumi,onu neden söylemiyorsunuz.Ferrari ye geldiğinde kazanan bir takım değildi,hatta yarış bitirmekte zorlanan bir takımdı,unutmamak lazım….

  44. alonzomanyaa  avatarı

    Dikkatinizi çekerim, bu adam şamp olduğunda karşısında rekabet edecek araç yoktu 2010 örneğini verdiğiniz gibi. Hakinen de bıraktım ben dedikten sonra diğerlerinden 2 saniye hızlı bir araçla aldı bir çok şampiyonluğu. O yıllarda ben kanal değiştirdim yarışın ilk 3-4 turundan sonra, çünkü 4 turda 20 saniye fark atardı adam.

  45. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Onların dediği nankörlukse senınkı de nankörluktur.

    Acaba Ferrariyi Ferrari yapan bu adam hakkında yaptığınız bu açıklamalar nankörlük değilmi?

    ,

    Ferrari'yi Ferrari yapan Enzo Ferrari ve O'nun yarıscı ruhudur.

    Schumacher Ferrari'ye 5 şampiyonluk kazandırdı tamam.

    Ama birde şu yönden bak Ferrari'de Schumacher'e 5 şampiyonluk kazandırdı.

  46. Alonsomania  avatarı

    katılıyorum…

  47. Acaba Ferrariyi Ferrari yapan bu adam hakkında yaptığınız bu açıklamalar nankörlük değilmi? Gündeme gelmenin kolay yolunu bulmuşsunuz yine. Madem Schumi çok sanslıydı Alonsıda şanslı öyleyse neden geçen sene şampiyon olamadı? Peki ya bu senede şampiyon olmazsa çok şanssızdımı diyeceksiniz? Kocaman adamlarsınız ama 5 yaşındaki çocuklar gibi demeçler veriyorsunuz.

  48. Doğru araçta olmadan nasıl şampiyon olsun ? Rekabet gücünde bir aracın olursa şampiyonluğa koşarsın Bknz 2010 3 farklı takım 5 pilot şampiyonluğa rekabet ediyordu.

    Demi zaten bu adam hiç rekabet etmedi yarışa girdi aldı çıktı şampiyonlukları.
    Ne kadar geri kafalı adamlar bunlar 7 şampiyonluğu var rekortmen hala konuşuyorlar genç bir pilot yeni bir pilot olsa anlarım şunu iyi şunu kötü diye ama bu adam daha ne yapsın ?

    Moss sen tv'yi sadece yarışı izle koçum…

  49. Alonso iyi olabilir, ancak Schumi gibi bir efsane değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir