Petrov : "S3'te Tek Şansım Vardı"

yazar:

kategori:

Takım arkadaşı Nick Heidfeld’in hayal kırıklığı yarattığı sıralamalarda Renault’un bayrağını son seansa Rus pilot taşıdı.

Renault pilotu, güçlü bir yarış bekliyor.

Petrov: “Bütün takımın kış boyunca ortaya koymuş olduğu sıkı çalışmaların ardından buraya gelip üçüncü çizgide yer almak harika bir his veriyor. S3’de büyük baskı vardı. Çünkü tek sürüş yapacaktım, seansın en sonunda. Bu yüzden ikinci şans yoktu ve turu düzgün atabildiğim için memnunum”

“Antrenmanın başından beri araç iyiydi ve her seansta istikrarlı olarak geliştik. Yarış için de harika bir konumda olduğumuzu düşünüyorum; yarın puanlar için mücadele edebiliriz.”

“Lastiklerden pek endişe etmiyorum. Çünkü bizim için şimdiye kadar iyi çalıştı. Kış testlerinde gördüğümüz düşüşler olmadı”

Alman Nick Heidfeld ise KERS’teki sorun ve trafik nedeniyle S1’de elendi.

Heidfeld: “Sezona çok gerilerden başlayacağım için hayal kırıklığı yaşıyorum. Kolay bir seans değildi. KERS’le sorun yaşadım; bu da ayarlarda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalmamı sağladı. Tur derecelerimden birine mal oldu. Ardından çok trafik vardı ve biraz boş alan bulmaya çalıştım ama benim için işe yaramadı”

“Kötü şanstı. Ama bunu artık unutmam gerek. Vitaly’de gördüğümüz gibi aracın temposu iyi görünüyor. Yarış ortada. Bu yüzden yükselip puanlar için mücadele edebileceğimi umuyorum”


Yorumlar

  1. Takımın tamamı Geninin şuanda Renault yüzde 25 lik hissesinide sattı.Lotus ismine gelirsek 2017 yılına kadar Konkorde anlaşmasında geçen Renault F1 in isim sponsoru.Fabrikalar Mühendisler herşeyi Renault tedarik ediyor ama yani biz yine Renault F1 diyoruz yoksa ortada Yüzde yüz Renault olan bir takım yok.Renault Sport F1 adı ile podokta şuanda Renault.

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    "renault artık Lotus Renault GP'yi özel olarak görmüyor. zaten büyük ölçüde genii capitale sattılar takımı. geçenlerde basın açıklamasında Renault Sport F1 ol"arak yeni bir isim kullanıyorlardı ve Bu ad altında 3 takıma "Red Bull, Lotus Renault GP, Team Lotus" destek verdiklerini açıklamışlardı. isim renault ama ne kadar renault? ne olduğu belli değil hatta takımın "

    Evet işte,Abdullah'ın üzerine bastığı gibi RENAULT artık F1'de olmak istediği yerde sanırım.Kendisi dışardan destek sağlayarak daha önceleri "toplama" diye tabir ettiğimiz takımların yarışmasına olanak veriyor.Bu sayede daha fazla reklam geliri elde ederken,masrafları da neredeyse sıfırlamış oluyor.Yani masraf yapmadan kazanmanın yolunda ilerliyor.2 yıl önceki açıklamalarında zaten fabrika takımlarının çekilmesinin daha doğru olduğunu ,sporun gelişmesi için bunun doğru olduğunu savunuyorlardı.Bir ölçüde kendi adlarına bunu da yapmış oluyorlar.Bilindiği gibi diğer serilere de motor sağlayıcısı olan RENAULT'un bu alanda yoğunlaşması aslında sürpriz de değil.

  3. Petrov 6. olduğuna göre Kubica olsa en az 3 olurdu. Aaaah Kubica ah !

  4. renault artık Lotus Renault GP'yi özel olarak görmüyor. zaten büyük ölçüde genii capitale sattılar takımı. geçenlerde basın açıklamasında Renault Sport F1 olarak yeni bir isim kullanıyorlardı ve Bu ad altında 3 takıma "Red Bull, Lotus Renault GP, Team Lotus" destek verdiklerini açıklamışlardı. isim renault ama ne kadar renault? ne olduğu belli değil hatta takımın

  5. fabrika takımı olan biz neden motor müsterimiz red bull ve diğerlerinin gerisinde olmalıyız kabul edilemz

  6. Sana güveniyorum Petrov yarın ilk 5 hedef

  7. Heidfeld'e yazık oldu. Petrov'dan 0.5 saniyeye kadar daha hızlı olmasını bekliyordum oysa.

    Neyse, en azından gerilerden başlaması sayesinde bize heyecanlı geçişler izletecek.

  8. petrov iyi iş çıkardı. heidfeld'in geride kalması şaşırtmıştı. ama mantıklı bi açıklaması varmış. aracın rekabetçiliğini görünce keşke kubica yarışıyor olsaydı diyorum. neler neler yapardı bu yıl.

  9. petrov biraz daha gelisirse istanbulpark'i tek basina doldurur 🙂 ayrica bu kers siralamada yine sorun cikarmis, kers renault'a bela olacak gibi, arizasiz gunu yok!

  10. Yavrum petrov yine alonsoya ızdırap çektiriceksin 😀

  11. efendimayin  avatarı

    Petrov iyi iş çıkardı gereken cevabı verdi, İnşallah yarıştada devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir