Massa: "Beklediğimizden Daha Az Rekabetçiydik"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, kış testlerindeki çalışmaların ardından Red Bull’u zorlaması beklenen takım olarak görülüyordu ancak bugünkü sıralamalarda birlikte durumun şu an için öyle olmadığı görüldü.

Fernando Alonso seansı 5. sırada tamamlarken, Avustralya’da pek de iyi yarışlar geçiremeyen Massa 8. sırada kaldı ancak Red Bull sürücüleri karşısında fark oldukça büyüktü.

Massa “Şüphesiz beklediğimizden daha az rekabetçiydik. Pol pozisyonu mücadelesi vermeyi, Vettel’in zamanlarına baktıktan sonra beklemiyordum ancak biraz daha yukarılarda olmayı umuyordum.”

“Kış testlerinde kullandığımız ve lastikler üzerinde daha zorlayıcı olan pistlerin aksine burada hem yumuşak hem de sert lastiklerde yol tutuşu sorunu yaşadık. Bu ilk turda araçta daha az yol tutuşuna neden oldu. Ya da en azından bizim aracımızda durum öyle oldu.”

“Şimdi yarınki yarışa mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Saf hız öne çıkan tek şey olmayacak. Dayanıklılık ve takım çalışması da önemli olacak.”

“3. seanstaki spin mi? Pitten çıktığında hızlanmaya çalışıyordum ve lastikler hâlâ çok soğuktu. O lastiklerim yarış öncesinde zarar görmedi ancak kesinlikle hızlı turumda bir faydası da olmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. f1f1f1f1f1f1f1f1 avatarı
    f1f1f1f1f1f1f1f1

    yorumları okumadan önce benimde bu aklıma geldi ilk resmi görünce :DDD

  2. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Ben bi Ferrari taraftarıyım ama Massa bana göre ferrari sürecek kadar kapasitesi yok onun hakkı lotus..
    sebep:
    ben massanın ferrariye geldiğinden beri o aracı limitlerde sürebildiğini veya rekabet edecek kadar deneyimli göremedım ki daha önceki takımındada aynıydı. massa eger pole posisyonunda başlarsa (ki bu massa için olağan üstü bi durum) evt alır gider ama kritik veya stresli yarışlarda massa hep yenildi üstesinden gelemio yağmurlu havada zaten massa koca bi 0 (sıfır).
    Belki ferrariyi destekleyen arklar bu yoruma katılmazlar ama benim düşüncem bu. Zaten bugünkü yarışta massanın yerine padoktan kimi koysan daha iyisini yapardı.. yeni massa bu takımın pilotu olamas . uleyn bir kere sıralamarda alonsoyu gecte bende diyim evt bişiler yapar ama o kapasite yok.

  3. sana bayılıyorum. bu nasıl bir bağlılık ya

  4. paşamızı izleyeceğim diye 2 gecedir ayaktayım, uyumak bügün gündüz saatine nasip oldu. uyandım, aklıma geldi hemen bugünkü sıralama. yine sinir oldum.

    massa, adamı hasta etme. daha ilk haftasonundan değişmeyelim külahları. bitse de gitsek der gibi elinin ucuyla sürüyorsun sanki. ver kendini biraz. yarınki yarışta affettir bugünü. hadi bakiyim aslanım.

  5. Tolga Soydan avatarı

    o kötü kazadan sonra toparlayamadı

  6. massa basgaza yoksa bu sezon sonunda eline verir tezkereni ferrari.

  7. eren yüksel avatarı

    massa sen git kumda oynaaa

  8. Massa seni severim ama bugünkü performansın sezon öncesi konuşmanla birebir zıt yönde

  9. Alonsomania  avatarı

    rekabetçi değildiniz ki..

  10. MagicAlonso avatarı

    Hem massanın hemde Alonsonun demeçlerine bakınca kış testlerinde atılan onca tur neticesinde ferrari lastikleri kullanmaktan çok onları en nazik nasıl idare ederiz diye çalış görüntüsü verdi.Bu durum belki yarış performansında yardımcı olabilir ama lastikleri fazla zorlamayan pistlerde benzer sorunlarla karşılaşacağımız aşikar.Tıpkı 2009 brawn gp aracı gibi lastik ısıtma sorunu yaşayan soğuk ve zorlayıcı olmayan pistlerde ciddi sıkıntı yaşan bir araç yapmışlar.Eğer ciddi bir yere basma gücü sorunu yoksa bu sorunu bir nebze düzeltebilirler diye düşünüyorum

  11. Tam oturmuş 😀

  12. Gizem Aydın avatarı

    buna rekabetçilik diyorsan…

  13. alonzomanyaa  avatarı

    resme bakınca, herkes gider mersine, massa gider tersine gibi durmuş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir