Renault: "Petrov Farklı Bir Adam Oldu"

yazar:

kategori:

Kubica’nın kazasının ardından Renault için zorluk geçen kış bittikten sonra Petrov, Melbourne’de Cumartesi günü güçlü bir performans ortaya koydu.

Kariyerinin en iyi sıralamasını çıkaran Petrov için Boullier, pilotunun kaydettiği ilerlemenin etkileyici olduğunu belirtti.

Boullier: “Bir sene önce ortalıkta değildi. Geçen seneye göre çok tecrübe kazandı ve şimdi, aracın hızlı olması konusunda iştirakte bulunması gerektiğini biliyor.”

“Geçen sene ilk yarışta sıralamayı nasıl tamamladı hatırlamıyorum ama burada farklı bir adamdı. Bu adamın kesinlikle F1’de yeri var”

Rus pilotun performansı, bir anlamda Nick Heidfeld’in S1’de elenmesi ardından teselli gibiydi.

Bu konuda konuşan Boullier: “Hüsrana uğradım. Çünkü açıkçası trafik sorunu, Nick’in S2’ye kalamamasını sağladı. Ama aracın performansıyla rahatladım. Mutluyum”

Sürekli olarak Petrov’dan iyi işler çıkaran Kubica’nın nerede sıralanacağı sorulduğunda Boullier: “Tahmin etmek istemiyorum; daha da hüsrana uğramak istemem.”

“Ama Vitaly açık bir şekilde ileri yönde iyi bir adım attı. Takımla olan ilişkisi çok daha iyi. Takıma dâhil oldu ve açık bir şekilde iyi bir iş çıkardı. En azından 0,2 saniye daha hızlı gidebilirdi ama Alonso’nun temposuna ayak uydurmak da iyi.”


Yorumlar

  1. yorumumda nick ismim ve avatarım çıkmadı.Bugün site çok yoğun belki de bu yüzdendir.–quva–

  2. Koskoca Takım patronu da buradaki yorumcular gibi konuşmuş.Bir yarış işler yaver gitti diye bir pilot göklere çıkarılmaz.Geçen yıl macaristana kadar sürekli fırça atılan petrov, macaristanda 5.olunca takımda kalabilir diye konuşmaya başladılar.Singapur sıralamalarına geldiğimizde baktılar ki macaristan tesadüften ibaret.Singapurdaki hatalar bardağı taşırmaya başlamıştı.Bu sefer Raikkonen dedikoduları çıktı.Sonra rus sponsor olayı ve Raikkonenin uygunsuz demeçleri sonucunda petrov sezon sonuna kadar gelebildi.Şimdi yine aynısı yapılıyor.İlerdeki yarışlarda Heidfeld petrovu geçerse ,Boullier bu sefer farklı konuşmaya başlayacak.

    Kubica olsaydı ne olacaktı? Yarış mı kazanacaktı.Bundan daha iyi bir sonucu alabilmesi normal şartlar altında imkansızdı.En son Spa dan beri podyum görmeyen takımın bu yarışta podyuma uzanması Boullierin ayaklarını yerden kesmiş.
    Geçen yıl Petrovun nerede ne yaptığı ile ilgilenmeyenler , sadece ultimatom verileceği zaman hatırlanan bir pilotu neredeyse şampiyon adayı ilan edecekler.Ben Heidfeld'in sıralamalarda engellendiğini ve diğer yarışlarda aynı şekilde gerilerde kalmayacağını düşünüyorum.

  3. bukadar taraflı bir yorum daha olamaz Petrov'da ne şansı vardı startta ne kaosu oldu? arkadaşım nasıl izliyorsunuz yarışları yav doğru yer tuttu doğru frenlemeyle iki sıra kazandı.Çok iyi aracınız vardı da neden Massa'ya 7-8 saniye fark açtı Petrov ilk pitstop'a kadar yani yazmayım diyorum ama çıldırtıyorsunuz adamı.Alonso ve Webber 2.pitstop için içeri girip çıktığında Webber Petrov arası 22 saniye civarındaydı Vitaly içeri girse yine önlerinde çıkacaktı yani.Üçüncü pitstop seçsek son turlarda fark azalmayacaktı yani.Kişisel isteklerinizi genel kanıymış gibi atmayın ortaya komik oluyor.Adam kendisinin olmasını istediği şeyi genel gerçeklik edasında yazıyor buraya komik..

  4. petrov yine şanslı gününde idi..

    start kaosu en fazla ona yaradı..

    renonunu kenar yönetimi de 2 pit stop olayında ucu ucuna durumu kurtardı eğer bir iki tur daha olsaydı
    renonun 2 pit olayıda petrovda yalan olacaktı ileriki yarışlarda bekleyelim ve görelim sevgili petrovu ilk 10 çizgisinin neresinde

    evet iddialı konuşuyorum bir sonraki yarışta bakın nerede.

  5. arkadaşım farkın kapanması Alonso'nun aşırı iyi olmasından ya da Petrov veya Renault'un kötü olmasından değil Petrov'un lastiklerinin bitmesinden kaynaklanıyordu.Petrov'da 3 pitstop yapsa o fark kapanmaz belki de açılırdı.

  6. efendimayin  avatarı

    Kubica olsaydı vetteli geçecekmiydi buna kargalar bile güler. Onunda alacağı 3. lüktü belki lewis sorun yaşadığından belki onu geçerdi.

  7. Sürekli olarak Petrov'dan iyi işler çıkaran Kubica'nın nerede sıralanacağı sorulduğunda Boullier: "Tahmin etmek istemiyorum; daha da hüsrana uğramak istemem.Biz upradık ve içimiz yanıyor Şimdi Kubica olsaydı daha iyi olabilirdik ama buna şükür Renault un kaderi bu hep tek pilot ile yarışır

  8. MagicAlonso avatarı

    petrov çok istikrarlı harika yarıştı.2 pit yapmalarına rağmen hızları harikaydı.Hatta bu yarışta ferrariden daha güçlülerdi.Umarım bu gidişatını sürdürür ve en kısa zamanda kubi de düzelerek uaak bir ihtimal de olsa sezon sonuna doğru döner

  9. alonso'nun yine onunde bitirmesi ise ayri bir ironi tabi.

    "…petrov'un intikami.. kaldigi yerden…"

    :)))))

  10. Adama meğerse sırf bu laflarımızı yedirmek için 19.yarışta gerçek performansını sergilemiş…Şimdide 3. oldu tebrik ediyorum.

  11. valla gecenlerde dalga gecmistim petrov ile ama lafimi bir bir yedirdi bana helal olsun.

  12. ne yedirdiler ne içirdiler acaba sezon arasında 😀 alonsonun fotoğrafını dart yapıp bütün kış kendini motive etmiş olabilir 😀 bence "petrovun intikamı o el inecek" alonsonun önünde bitirmek alışkanlık yapmasa bari

  13. burak evmez avatarı

    çok komik 2-3 tur daha olsa görürdüm petrovu 3.lükte kalabiliyor muydu ayrıca alonsonun avustralyada buttonun yanında olmaması lazım bu adam saçma saçma işler yapıyor ya dışarı itiyor ya çarpıyor araba kullanmayı öğrensin

  14. Petrov:2 – Alonso:0

    İlk yarı sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir