Casusluk Skandalı Renault'un Yeniliğini Engelledi

yazar:

kategori:

Bir İspanyol gazetesinin haberine göre geçen sene ortaya çıkan casusluk skandalının bu seneki düşük performans gösteren R28 üzerinde etkisi çok büyük.

AS gazetesinin haberine göre Renault takımı R28 için planladığı süspansiyon yeniliğini ortaya çıkan casusluk skandalından sonra askıya kaldırdı.

Geçtiğimiz sene Mclaren çizimlerinin Renault’a geçmesinin ardından Renault Patronu FIA’tam tam açıklık kazanmadan bu süspansiyon yeniliğini 2008’de kullanmak istemedi.

Fernando Alonso Bahreyn yarışının ardından Barcelona’da süspansiyon geliştirmesi olacağını söylemişti. Çıkan haberlere göre bu süspansiyon sistemi 2006’da yasaklanan "kütle amortisör (mass damper)" sistemine benzer bir sistem.

Renault takımı FIA’ya yaptığı açıklamada bu sistemin başka takımın çizimleriyle ve sistemiyle alakasının olmadığını bildirdi.

Renault Takım Patronu Flavio Briatore AS’ye yaptığı açıklamada bellli konular yüzünden R28’in bazı bölümlerinin hayata geçirilmediğini söyledi.

Bu arada Renault’un Barcelona’da kullanacağı araç geçtiğimiz hafta test pilotu Luca di Grassi ile Elvington Havaalanında piste çıktı.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    böyle şeyler hep olur diye F1 in önde gelenleri hep söylediler, daha öncede McLaren ın çizimleri Tombazis ile ferrariye geçmişti kimse oralı olmadı. sırf sadomazo mosleyin Dennis nefreti.. olan McLaren a oldu.

  2. bu olaylar pek konusulmuyor cünkü içinde ferrari yok:) mclareni araştırıyoruz diyerek tüm bilgileri kamuoyuna sunan fia yetkililerini unutmamak lazım.mclaren için sorun degil bu takım 1990 ların teknolojileriyle yarışmıyor.her sene bir öncekinden farklı oluyor kurallar çerçevesinde.kimin f1 e ne getirdigine bakmak lazım o zaman gercek teknoloji yaratıcıları ortaya cıkar.kurallarında normal aracların gelişimine katkısı kesilmeyecek sekilde ayarlanması onemli.arge yapılıyor o yasak bu yasak:S mantıklı degil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir