De la Rosa, Pirelli'nin İstanbul Testine Çıkacak

yazar:

kategori:

Formula 1’in yeni lastik üreticisi, İstanbul Park’ın zorlu pistinin gereklerini yerine getirebilecek ürünler sunmayı amaçlıyor.

Pirelli, bu senenin yarışları yanı sıra 2012 için yeni bir sert lastik üzerinde çalışıyor.

De la Rosa’nın McLaren ile anlaşmış olmasına rağmen Pirelli, bu kilit test için en çok bilgiye sahip pilot ile çalışmak istediğini gizlemiyor.

De la Rosa’nın durumu ile ilgili konuşan Paul Hembery: “Lastik çalışma grubuna, Pedro’nun o testi yapacağını tavsiye eden bir yazı yazdım. Onlardan herhangi bir olumsuz geri dönüş almadım.”

“Aslında onu kullanmamız gerekiyor. Geçen sene aracı kullandı ve Toyota’yı, çok daha fazla yere basma kuvveti oluşturması amacıyla fazlasıyla modifiye ettik. Bunun amacı, 2010 yere basma kuvveti seviyesini yakalamaktı”

“Anladığım kadarıyla burada araçlar, 2010 seviyelerine yakın; yapılan değişiklikler göz önüne alındığında bu olağanüstü. Bu yüzden önceki ve sonraki araçtaki farklılıkları bize söylemesi için ona ihtiyacımız var.”

Hembery, İstanbul’da test yapmak istemelerinin nedeni olarak 8. ve 9. virajları gösterdi.

Hembery: “Test, öncelikle 2012 için. Yeni bir ürün üzerinde de çalışıyoruz. Ayrıca Türkiye için de bizim için bir kontrol olacak. Çünkü İstanbul’daki 8. ve 9. virajlar çok zor. Hamurlar hakkında konuşmuyor, yapılardan bahsediyorum. Oraya gidip emin olmak için iki defa kontrol etmek istiyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir