"Motor Sesleri 2013'te de Güzel Olacak"

yazar:

kategori:

2013’te 4 silindirlik turbo motorlara geçileceğinin açıklanmasının ardından bir çok kesim Formula 1’in büyüsünü kaybedeceği yönünde endişelerini dile getirdi.

Auto Motor Und Sport’a konuşan White “Motosiklet motorları da 12000 devir seviyesinde ve sesi iyi çıkıyor.”

“2013 motorları üzerinde çalışmaya çoktan başladık. Bu kuralla birlikte yeni formata uygun motorlar hazırlayan üreticiler spora gelecekler.” dedi.

Renault motoru şu anki 2.4 V8 motorlar içerisinde en güçlü motorlar olarak görülmüyor ve motorların dondurulmuş olması gelişimi engelliyor.

White “En güçlü motorlara sahip değiliz. Ancak iyi bir tur zamanı için motorun gücü yanında etkili olan çok şey var.”

“Mesela sürülebilirlik bunlardan birisi. Sürücüler için motorun bu karakteristiğini mükemmelleştirme konusunda çok sıkı çalıştık.” dedi.


Yorumlar

  1. bence v12 en güxzeli

  2. schumacher075 avatarı
    schumacher075

    v10 motorla barichellonun,montoyanın 2003 monzada attığı turları anımsıyorum nereden nereye geldik yazık

  3. efendimayin  avatarı

    Turbo motorları küçümsemeyin. Tork büyük ihtimal daha fazla olacak. Beygirde aynı olur bence.

  4. "Motosiklet motorları da 12000 devir seviyesinde ve sesi iyi çıkıyor."
    yuhh Motogp ye de f-1 yarısına da gittim, seslerin alakası yok ve f-1 aracının sesinin yanında motogp'de ki sesi tartısmak ayıp olur. iyi filan değil.

  5. V8 ve kers gayet iyi ve yeterli gelir hiç gerek yok 4 silindire felan…
    Motor sporlarının zirvesinde 4 silindirli motorda neyin nesi…
    Jeat Tod un bir an önce gitmesi lazım…

  6. Atmosferik motorların hem sesi hemde viraj çıkışlarındaki ivmelenmeyi,turbo motorda göremeyeceğiz,eğer şimdiden motor üzerinde çalışmaya başladık diyorlarsa bu işten geri dönüş yok.F1 kuralları üzerinde okadar oynandiki,sürücü yetenekleri ikinci plana atıldı ve daha zevksiz hale geldi yarışlar.

  7. Konuşanın teknik uzman oluşu haklılığı yada doğruyu ifade edemeyebiliyor. Adama sorarlar arkadaşın verdiği örnek gibi geçmiş motorlar kadar şimdikiler etkileyici mi ki sizin v4 cücükleriniz aynı sesi verebilecek. Bak buda güzel diye kandıracaksınız insanları ama biz yaşlılar yemeyeceğiz. Bugün V12 leri özleyen bizler yarın daha küçüklerini anar olacağız buna geleceğin kehaneti değil ayan olan diye bakılır. 🙂

  8. Alonso&Massa  avatarı

    2009 öncesi araçlara dönersek bu motor kabul edilebilir.Yoksa asla.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bişe olmaz, geçmiştede vardı bu turbo 4 silindirliler.1500beygir üretiyorlardı. artık o kadar üretmesine izin vermezler ama olsun. o kadarda yabana atmayın turbo motoru, deli bişeydir küçük olduğuna bakmayın. bence seside güzel, tabi herkesin zevki farklı saygı duyarım.

  10. Ferrarinin V10 sesini özlüyorum

  11. ALİ  ULUSOY avatarı

    Yahu bu adamlar ciddi ciddi üretecekler galiba bu motoru.Şaka Gibi.Birde motosikletler 12.000 devirde sesi iyi çıkıyor demiş.He he he.12.000 devirde güzel falan çıkmıyor sesi.Taaaa 15.500-16.000 devir ancak güzel ses çıkar.İnanamıyorum Motogp hatta süperbike,süpersport bile F1'den fazla devir çevirecek.Hatta sokakta gezen plakalı motosiklet bile…….
    F1'in biraz daha özel olduğunu düşünüyorum.Geçmişte 19.200 devirler görülmüştü 2003 sezonunda olması lazım.Bence F1'in şu an 20.000 – 22.000 devirler çeviriyor olması lazımdı.Her sene dahada yavaşlıyor….2008'den sonra üretilen araçlarıda beğenmedim.Eski F1'i istiyorum NOKTA

  12. Kesinlikle katılıyorum

  13. Alonso&Massa  avatarı

    yorumsuz.

  14. kers 80 beygirden 250 beygire çıkacak bu arada… yine de v10 ları tercih ederdim her şartta

  15. Benim sesten yana bir endişem yok Mühendisler halledeceklerdir ama o Viraj çıkışlarındaki V8 motorlarının ivmelenmesini özleyeceğiz gibi.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    ya bir git allahını seversen. sanki tek giden ses olacakmış gibi . tur başında 4-5 saniye yavaşlayacak araçlar daha ne olsun yahu, monza ve spa gibi pistlerin hiç bir tatavası kalmayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir