Lauda: "Hareketli Arka Kanatlar En Saçma Fikir"

yazar:

kategori:

Sport1’e konuşan Lauda “Geçişlere sürücü karar vermeli. Bu, kokpitte yeşil ışık yaparak kanatların açısını değiştirerek FIA tarafından yapılmamalı.” 

“Ben bu sistemi asla spora dahil etmezdim. Bu kesinlikle spora gelmiş en saçma fikir.” dedi.

Büyük umutlarla spora dahil edilen arka kanatlar, Melbourne’de pek bekleneni veremedi ancak takımlardan yapılan açıklamalarda, yapılan ince ayarlarla birlikte sistemin önümüzdeki yarışlarda daha etkili olmasının beklendiği söylendi.

 


Yorumlar

  1. ilk defa çok haklı…

  2. rocco junior avatarı

    İyi de araç yapıları zırt pırt değiştiriliyor işte daha ne yapıcaklar ki?Ayrıca 2000lerin başında motor sorunu yoktu ve o zamanlar hiç geçiş olmuyordu.Zaten bu aracın yapısı ile alakalı değil pistlerin tasarımı ile ilgili bir sorun.F1de her zaman öndekini geçmek zor olmalıdır.Amaç budur sadece biz seyirciler kısmı bunun tersidir.Yani geçişin zor olması saçma değil aksine olması gerekendir.2010 yılındaki kurallar 2009a ve geçmiş yıllara göre daha zevkli yarışlar izletiyorken yine tuttular bir sürü zımbırtı soktular işin içine.

  3. bencede bu kanat kullanımının FIA tarafından denetlenmesi çok saçma.ayrıca şu motorları rahat bırakın nerde 20000 devir çeviren canavar makinalar nerede eski heyecanlar.f1 kuralları tamam ama özgürlük biraz yahu.

  4. geçişi arttrımak için yapılan kural değişiklikleri saçma olabilir, ama başka seçenek kalmadı geçiş için. öncelikle, geçişi kolaylaştırmak adına DRS gibi sistemleri eleştirmek yerine, geçiş yapmayı bu kadar zor hale getiren durumlar incelenmeli. DRS ne kadar saçma ise, geçiş yapmayı zorlaştıran kurallar da o derece saçmadır. ve araçların mevcut yapısı değiştirilmedikçe, MOTOR LİMİTLERİ KALDIRILMADIKÇA, aracın arkasından süzülen havanın takip eden araçta DF üretimini azaltmasının önüne geçilmedikçe, bunun gibi yapay çözüm arayışları mutlaka var olacaktır. kısaca, DRS, F kanal gibi sistemlerden önce, araçların yapısını belirleyen saçma sapan kurallara el atılmalıdır.

  5. schumacher075 avatarı
    schumacher075

    laude, sen git hormonsuz domatesini yetiştir her şeye karışma .senin dönemindeki f1 ile şimdiki dönem arasında o kadar fark var ki

  6. GP2 de veya SF'da sanırım böyle bir şey uzun süredir vardı. Push to Pass: haftasonu boyunca sanırım 2 kez kullanılabilen devir limitörünü kaldırma özelliği. ama F1'de gereksiz bu…

  7. Ayrton Senna da Silva avatarı
    Ayrton Senna da Silva

    Kesinlikle katılıyorum…Yok son virajdan önce 1 saniyeden az fark olacakmış,yok öndeki açamayacakmış vs vs saçma şeyler bunlar…Bu bir yarış,pilot geçiş yaparken bunlar ile uğraşmak zorunda değil,olmamalı !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir