Herbert: "Hamilton, Vettel'in Aklını Karıştırmak İstiyor"

yazar:

kategori:

Herbert’e göre Lewis Hamilton, Vettel’e karşı akıl oyunları yürütüyor.

McLaren pilotu, Vettel’i Nigel Mansell’in zayıf hali olarak nitelemişti.

Bu konu sorulan Herbert: “Bu pek de kötü bir şey değil. Bazı oyunlar döndüğünü düşünüyorum. Ayrıca Lewis’in, Red Bull’un rekabetçi olması için KERS’i kullanması gerektiğini söylediğini de okudum. Bunları, Vettel ve Red Bull’un aklını karıştırmak için yapılan küçük oyunlar olarak görüyorum. F1’de bazen bu kelimeleri kullanmak normaldir”

“Lewis’i, tarzını severim. Bazen fazlaca hata yapabiliyor ama bunlardan dersler aldı. Bu, oyunun bir parçası ama Sebastian o tipte değil. O sadece yapması gereken işi yapıyor”

“Geçen sene Mark Webber’e karşı sezonun son bölümünde geri dönüşüyle gördük. Çok ama çok hızlıydı. Hâlâ genç. Bana göre geçen sene şampiyonluğu kazandıktan sonraki gelişimi ile bu sene daha komple oldu. Kendine çok güveniyor, kendine inanıyor ama aynı zamanda takıma da öyle.”

“Lewis’in de McLaren’de aynı şeyleri hissettiğinden eminim. Şu adan Red Bull’un en hızlı araca sahip olduğunda şüphe yok. Ama Sebastian2ın da cebinde dahasının olduğunu düşünüyorum, daha hızlı olacaktır.”

Ferrari için ise Herbert, McLaren’den çok uzak olmadıklarını söyledi.

Herbert: “(Ferrari’nin) biraz daha rekabetçi olamamasına şaşırdım. Onlar için de muhtemelen sürpriz olmuştur. Ama yeterli tempoları yoktu. Yarışta işler Alonso için biraz daha iyiydi ama belki lastikleri ayarlamak için biraz daha zamanlara ihtiyaçları var. Özellikle Fernando, kötü bir kalkış yaptı ve bu da onun yarışını çok ama çok zor bir hale soktu”

“Şu anda McLaren’den uzak olduklarını sanmıyorum. Lewis ve Fernando çok yakınlar. Ama onlarla Red Bull arasındaki fark çok büyük”


Yorumlar

  1. Geçen yılki melburne en heyecanlı yarışlardan birisiydi, yağış ve bol ataklar, rbr lerin yaşadığı sorunlar, hamiltonun son turlardaki çakıla girmesi ve dahası.
    Ancak yarışın başında Alonso Scumiye çarpmamış olsaydo çok daha güzel ve farklı bir yarış olurdu hem ikisi hemde genel yarış için.

  2. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Avustralya gayet rutindi (2010 la kıyaslarsak) o bakımdan değerlendirdim,ama senin dediğin gibide olabilir tabii.

  3. Yönetimin hangi işi doğru ki buda doğru olsun…

  4. Yağış olmazsa pit stratejileri nedeniyle bence pek rutin geçmeyebilir. bu yarışta mclaren ve ferrarinin rbr ye karşı birazdaha gelişim göstermiş olmalarını bekliyorum. yakın bir yarış olabilir.
    Keşke Schuminin aracıda bunlara ayak uydurabilseydi dahada güzel olurdu.

  5. alonzomanyaa  avatarı

    Kesin bu yarışta yarım kalır. Ulan şu yarışı muson yağmurlarından sonra bir zaman alamıyorlar kardeşim, hem geç başlatıyorlar saat olarak, hemde en yağmurlu mevsimde yapıyorlar. Zati bu takvimi hazırlayanın aklından şüpe etmek lazım. Geçen sene, taa Kore'den Birezilya'ya gidip, ordan Abudabi ye geri döndürdüler adamları 1 hafta için, adam gibi sıralasalarda millet o kadar masraf yapmasa, soracak olsan masrafları azaltıyorlar…

  6. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Oda var tabii..

  7. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Yarışın durdurulması veya iptal olmasına varacak kadar kötü olmasında..

  8. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Bende bu pisti sevmediğim için yağmasını istiyorum.Çünkü bu pistte ne zaman kuru yarış olsa çok rutin geçiyor gibi geliyor bana.F1 gerçek anlamda Avrupada başladığı için,kuru yarışların oraya kalmasında bir sakınca yok bence.Gerçi bu hava durumu daha çok değişir.

  9. Herzaman yağmurlu yarışları çok sevsem de takımların gerçek güçlerini görmek için burada yağmamasını istiyorum.

  10. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale
  11. Alonso hep startta kötü kalkış yapıyor. Geçen sene de böyleydi zaten.

  12. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Yoğunluğuna bakarsak 2009 gibi duruyor.(rakamlardan yola çıkarak )

  13. ilk yarış itibariyle Herbert'ın söylediklerini Düzeltelim:> “Şu anda McLaren'den uzak olduklarını sanmıyorum. Button ve Fernando çok yakınlar. Ama onlarla Red Bull arasındaki fark çok büyük"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir