Alonso: "McLaren, Kazanan Bir Takım Değil"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren Mercedes’in "kazanan bir takım" olmadığı için geçen senenin sonunda oradan ayrıldığını söyledi.

Hollanda’da bir internet sitesine konuşan eski dünya şampiyonu bu şekilde, geçen senenin sonunda McLaren’den ayrılıp Renault’a geçmesinin Ron Dennis ve Lewis Hamilton yüzünden olduğu yönündeki düşünceleri reddetmiş oldu.

Alonso: "McLaren, kazanan bir takım gibi görünüyor ama öyle değil"

"Bazı takımlar iyi araçlar üretebilir. Kazananlar gibi görünebilirler ama gerçekte, öyle değillerdir, McLaren gibi"

"Yıllardır hiç bir şampiyonluk kazanmadılar. Bu yüzden, aynı süreçte iki pilotlar ve iki takımlar şampiyonluğu kazanan Renault’ta olmayı tercih ederim"

Alonso, şu anda rekabetten uzak görünmesine rağmen Renault’un gelecek yıllar için doğru seçim olduğunu düşünmesi nedeniyle Fransız takıma geçme kararı verdiğini belirtti.

Alonso: "Başka takımlara da gidebilirdim ama sonunda Renault; tecrübesi ile, yarışlar kazanma ve iyi bir araç çıkarma adına doğru seçime benziyor gibi görünüyordu"

Şu anda Alonso, 2009 için Fransız takıma bağlı olma üzerine konsantre değil.

Alonso: "Gelecek sene, kazanabilecek bir takımla olmak istiyorum."

"Şu anda bunun Renault olabileceğini düşünüyorum. Çünkü, sezon sonu ile bir çok eksikliğimizi telafi edeceğiz ve sonrasında gelecek sezon için ilave küçük bir adım atabiliriz"


Yorumlar

  1. Anlaşamadığımız nokta burda işte. Sen hala Alonso yenildi diyorsun ben buna katılmıyorum. Yanlış anlaşılmasın Alonso taraftarı değilim ve yaptığı hareketlerin söylediği sözlerin çoğunada katılmıyorum.

  2. Bende alonsonun yeteneğine laf etmedim..benim karşı olduğum nokta hamiltonun alonsoya karşı kayrılmış olduğunu soylemen sanki alonso bu yüzden yenilmiş olduğunu soylemen…

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    enescim beni kimse beklememiş:D:D alonso mu? boş ver gitsin,10. luk için yarısan bir adamın yorumlarını kaale almamayı uygun buluyorum:DD

  4. Ben zaten Hamilton un yeteneğine laf etmedim. F1 deki hiçbir pilotun yeteneğine laf etmem çünkü dünyanın en iyi pilotları yarışır F1 de (sponsor desteğiyle gelenleri bunun dışında tutuyorum). Ben sadece Alonso bir çaylağa geçildi lafına katılmıyorum. Takım değiştirmek, tamamen farklı bir otomobile uyum sağlamak, sürüş stilini ona göre değiştirmek her zaman sıfırdan başlamaktan daha zordur. Alonso nun başına gelen buydu. Bence Hamilton geçen yıl Alonso ya göre daha şanslıydı bu yönden…

  5. ErhanF1 arkadaşım alonso sezonun başında ne kadar kayırıldıysa hamilton sezonun sonunda o kadar kayırıldıı çünkü alonso ile aralarında çok ciddi puan farkı vardıı bu bahane değil boşuna olayı dramatize etmeyelim..

  6. niye böle kendinizi kanıtlama çabası içerisine girdinizki? bu rakamları alonso sizden çok daha iyi biliyordur merak etmeyin. ayrıca alonso mc laren hiç şampiyonluk fırsatı yakalayamadı gibi de bi söz etmemiş şayet aynı yazıyı okuyosak.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Rakamlar konuşuyor işte ey yavrum ey birde takım binalarının dili olsada konuşsa :))

  8. 8 Markalar, 11 pilotlar şampiyonluğu, 134 pole, 135 en hızlı tur.
    Şampiyon olamadığımız dönemde: bu dönemde kaçan 2 şampiyonluk ta 1-2 yarışlık farkladır.

    2007 yılı: ?
    2006 yılı: 3.
    2005 yılı: 2.
    2004 yılı: 4.
    2003 yılı: 3.
    2002 yılı: 3.
    2001 yılı: 2.
    2000 yılı: 2.

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ayrıca bir darbe başarılı olursa kahraman başarısız olursa vatan haini olrsunuz bunu unutmayın

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Batan gemiyi önce kim terkeder ?neden terkeder ? terkedilen gemi şayet batmazsa terkedene ne olur ? işte size cevaplar

  11. ha ayrıca alonso takımını sattı fikrine katılmıyorum.bunuda belirtmek isterim

  12. ferrari nin en büyük rakibinden 'ewet bilgileriniz takıma yayılmış ve hatta bazı parçalar bile üretmişiz. özür dileriz' cümlesini duymaktan daha tatmin edici bişey olmazdı heralde.100 milyon dolar ve şampiyona puanlarının silinmeside cabası.eee daha ne olsun.şu güven meselesine gelince.alonso takımı sattı diyosun.sende biraz çerçeveyi genişletip neden sebebine bakmıyorsun? durduk yere o mailleri açığa çıkarmadıki bu adam.

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yeteneğini inkar eden yoktur tahninim dimi arkadaşlar ? fakat hain olduğuda kabul edilmelidir kızacaksınız belki fakat kişi bazlı değilde takım bazlı düşündüğünüzde hak verirsiniz umarım ;Fatih TERİM in bir lafı vardı bir kişiye ya güvenirsiniz yada güvenmezsiniz güven hiçbir zaman için %90 veya %99 olan birşey değildir mutlaka %100 olmalıdır ve alonsoda patlak veren skandalda takımı satmıştır güveni boşa çıkarmış ve takım tarafından dışlanmıştır olaylar ayyuka çıkıncada Ron DENNİS mecburen özür dilemiştir ;ferrari madem haklıydı ve suç çok büyüktü bir özürle olay kapanırmıydı biraz çerçeveyi büyük tutarak ve stratejik olarak düşünmenizi tavsiye ederim

  14. Ben Alonso nun Hamilton a yenildiği fikrine katılmıyorum. Ne kadar inkar edilse de sezonun 2. yarısından itibaren Hamilton açıkça kayırıldı. Ron Dennis bile demedimi "biz Alonso ya karşı yarışıyorduk" diye?

    Hem Alonso McLaren koltuğunda Hamilton dan daha tecrübesizdi. Ne kadar kabul etmek istemesenizde Alonso büyük bir pilot. Öyle olmasa şampiyonluklar kazanmazdı.

    Ayrıca çok konuşması benimde hoşuma giden bir özellik değil ama yeteneğine laf yok…

  15. bende burda olmayı çok isterim ama f1 sezonuyla beraber benim okul sezonuda açıldı.dönem bitene kadar böle ara sıra malesef.ama çok üzülme ya yazın bi aksilik çıkmassa burdayız:)))

  16. alonso kazanan bir takım olmadığı için mclarenden ayrılmadı.alonso bir çaylak pilota yenilmenin vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı takımdan ayrıldı ve takımı suçlayıp durdu (bana hiç destek vermiyorlar ve bu yüzden çaylağa yenildim gibilerinden)..yani binevi karizma çizilme meselesi diyebiliriz..Düşünsenize iki sene üst üste şampiyon olarak mclarene gelmişsinizz ve bir çaylağa yeniliyorsunuzz boyle utanç verici birşey olabilirmi..saygılar id1984

  17. bu arada alonso_ ve benzeri arkadaslar hic ugramıyorlar buralara yazılarını gormuyorum sezon basladıgından beri..nerelerdesiniz arkadaslar sezon baslamadan yorumlarınızı birdaha gormek isteriz.onlar bile yok artık..sizler olmadan buralar cekilmiyor:)) ve hala alonsonun bu yorumunuda destekliyorsunuz ya ben daha ne diyim..(apo silme ) :D:D

  18. Alonso ya kaldıysa mclaren ın büyüklüğü işimiz var… kaldı ki mclaren burada büyüklüğü tartışılacak son takımdır..formula1 için verdiği hizmetler, yaptığı buluşlar bu spora yön vermiştir. "Alonso konuşur durur Alonso budur" tezinin ise kanıtlanmış olması beni de ayrıca mutlu etmektedir…

  19. hakan köşk avatarı

    adam sonuna kadar haklı alonso yo laf yok f1 camiasında ne kadar pilot var ise hepsiynen hesaplaşacak renault renaul yakın bakın görün

  20. geçen yıl alo şampiyon olamadıysa bunun sebebi mclaren'in düşük performansı mıydı?? barcelona'da massa'yı kafalamaya çalışmasa şampiyondu, macaristan'da hami'yi bilerek engellemese şampiyondu, fuji'de hırsına yenik düşüp kaza yapmasa şampiyondu, kanada'da hami'yle meydan okumaya çalışmayıp ilk virajda sakince geçse şampiyondu… gibi. mclaren aracı şampiyon olabilmek için fazlasıyla hıza ve dayanıklılığı sahipti. alonso zorla mı renault'u bırakıp mclaren'e gitti? mclaren'e ilk gittiği günler hayalimdeki çocukluğumdan beri istediğim takımdı demedi mi? renault'un simulatörü mc'nin yanında playstation gibi demedi mi?

  21. o olsa şampiyondun şu olsa şampiyondun. bunlar boş cümleler bence. önemli olan ne? şampiyon olabilmek. 2 takımın son 10 yılına bakın.reno nun 2 mc laren 0 şampiyonluğu var.alonso da zaten bunu söylemiş.sonuna kadar da haklı. hem bu onun mc laren den ayrılmasının sebeplerinden sadece biri.asıl sebebin ne olduğunu artık herkes biliyo zaten.(bazıları hala inanmak istemesede)

  22. ogun savaş avatarı

    Hayatımda gördüğüm en gurursuz f1 pilotu alonsodur bu laflarınıda okudumya tescillendi artık.Gerçekten Macca koltuğunda oturmaya haketmemiş.Macca son 10 yılda sürekli kazanan takım olmuştur.Alo fanları tükürdüğünü yalayan birini nası tutuyosunz anlamıyorum 😀

  23. Ama şimdi ayıp ettin Alonso, tuttuğum pilot olsan da tuttuğum takıma kazanan bir takım değil diyemezsin… Sen de Hamilton da son yarışa kadar son yarışa kadar şampiyonluk şansını korudun. Hamilton Brezilya başında sorun yaşamasa şampiyondu, Ferrarinin stratejisi başarılı olmasaydı Alonso şampiyondu.

  24. bu adamda karakter diye bişi yok resmen bu haberler kanıtlanmış oldu McLaren takımına gelmeden önce rüyalarımın takımı en iyi takım diyordu hatta geldikten sonrada diyordu taki Lewis'e geçilene kadar ondan sonra 2.cü yüzü ortaya çıktı buadam Ferraride Kimi ile yarışırsa orayıda karıştırır çünkü takım arkadaşının yanında ezilmesini ve kendisi ile yarışmamasını isteyen kendi egoları için herşeyi yapan bi adam daha seni hangi takım alır sen bu kafayla devam et Renaultda son sıralara oynuyorsun Renault şampiyon bir araç ya ilk Super Aguri ile çekişirsin sen artık..

  25. hocam eşitlikti bana gereken saygıyı göstermediler hami'yi kayırdılar … falan diye niye ortalığı velveleye verdin o zaman?? alonso kendi ağzıyla mclaren'in ve ron dennis'in takım içinde haksızlık yapmadığını, ayrılık sebebinin bu olmadığını kanıtlamış oldu, bilmem farkında mı kendisi?? demek ki ron amca, mclaren yönetimi ve hami suçsuzmuş, kendisi öyle diyor :))

  26. alonso yu artık ciddiye almıyoruz diyenlerin nasılsa her alonso röportajının altında yorumları mevcut. belli yani hiç ciddiye almadığınız:))))))

  27. hakan köşk avatarı

    arkadaşım hangi olay ile çalkalandıysa ona bak f1 camiyası adamların tam 780 sayfalık ne demek bu siz böyle bilirisiniz alonso yakın da yine zirvede olacaz inşallah ha bu arada mclerenin işi çok zor en iyi 2 takım bmw ve artık şampiyonlık çok zor sizin için şunuda bilin o bazıları renonun küçük takım olduğunu demişler şunu unutmayın her bir pilotun hemen hemen renoda geçmişi vardır takımız bitti bu sene merak etmeyin henıltın da bitti renault çu arkadaşlara saygılar alonsoooo

  28. hakan renoda mclarenden araç çizimlerini çalmadımı her kez mclaren e yükleniyor ama reno da en az mclaren kadar kopyacı ve hırsız.

  29. ya alonso reno şu an çok mu hızlı artık hiç kimse renodan etkilenmiyor arka sıralar için mücadele eden bir takım neymiş renoyu tercih edermiş haklı her zaman zirve için mücadele eden araç yerine puan için yarışan takımı tercih etti hepsi bu 🙂

  30. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Modern f1 de kazanan kaç tane takım varki ferrari,mclaren,williams,renault eeeee başka varmı ;alonso arkadaş konuşup duruyor ha 2000 yılından sonrayı veya f1 e kendi girişini baz alıyorsa tamam 2 takım ferrari ve renault yaklaşım olarak bir taraftan bakınca haklı fakat 50 yıllık f1 in 7 yılını görmek ne kadar doğru onun takdirinide alonso yapsın

  31. Başlığa gelince Alonso ya kesinlikle katılmıyorum. McLaren kazanan ve şampiyon bir takımdır.

  32. McLaren hırsızlık yapmamış olabilir. Ferrari ye ait gizli dökümanlar organize bir şekilde takımın eline geçmemiş olabilir. Ama bu bilgilerin takımın elinde olduğunu sadece tek bir mühendis değil, test pilotları, yarış pilotları yöneticiler hatta Ron Dennis bile biliyordu ve yapılması gerekeni (yani bu bilgileri sahibine teslim etmek ve bunu yapanı ihraç etmek) yapmadılar ve haklı olarak suçlu durumuna düştüler.

    Benim hoşuma gitmeyen McLaren taraftarlarının hala takımın hatasını kabul etmeyip bunu sanki Ferrari ve Mosley in bir komplosu gibi göstermeye çalışması. Takım patronunun bile kabul ettiği ve özür dilediği bir suçu taraftarlarının kabul etmemesi.

    Gerçi yine boşuna uğraşıyorum şimdiye kadar anlamayan bu mesajla da anlamayacaktır.

  33. kaan kaanhan avatarı

    ortada McLaren ın bir hırsızlığı yok hala yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz. konuları haberleri biraz daha iyi analiz edin ne olduğu ortada zaten dönüp dolaşıp hırsız diyorsunuz eğer McLaren hırsızsa ferrari hırsızın Kralı olur tabi geçmişi bilmiyorsanız bu konuda yorum yapmayın.geçen sene dahil bu senede aynı araçların kazandığı pistler bile farklı ee insaf biraz, bu kadar yanlış bakılmaz bir olaya. ayrıca tüm dünya mosleye istifa derken fiat çıkıpta sadomazo nazi mosley e birşey demiyor neden desinki ferrari lobisinin başı adam. buda fiatın ahlak anlayışını gösteriyor, adam sapıkta olsa bulunduğu konumda bizim işlerimizi yapıyor bize destek çıkıyorya o yeter, ohh ne ala.

    Alonso iyi pilot ama kişilik olarak dipte bir adam, geçen senede McLaren ın simülatörlerine girdiğimde Renonun simülatorleri play station gibi kalır bunların yanında, müthiş bir takım vs..vs.. laflar etmişti. belkide haber kaynağı açısından üfürükte olabilir malum pekçok haber çarpıtılıyor F1 dünyasında.

  34. alonsoyu artık biz ciddiye almadıgımız icin merak etmeyin artık burası alonso yuzunden karısmaz.
    soyle kısa bir acıklama yapmak istiyorum ama.. tamam biz hakkinenden beri sampiyon olamıyoruz fakat sampiyonlugun ferrariyle birlikte en buyuk adayı olduk.hep son anda bir talihsizlik sanssızlıkla o buyuk ve mutlu sona ulasamadık..alonso zaten kendisi soylemis mclarenin iyi arac urettigini zaten o aracı uretiyorsan en kısa zamanda sampiyon olursun ama alonsonun dusuncesi iyi arac uretiyorsun ama gecmiste sampiyon olamadın icin bu senede olamaz bu kadar sacma bir dusunce gormedim.bu sahsiyetin bizimle yarası oldugu icin sacma bile olsa karalamaya calısıyor ama basaramıyor sadece kendini rezil etmekle yetiniyor..daha 3 yıl oncesine kadar sampiyon olan takımıda suan goruyoruz zaten yerlerde surunuyor..bu isler gecmise donerek olmaz ileriye bakmak lazım ama demek ki bu alonsoda yokmus..alonso boyle sacmalıklara devam cok gulduruyorsun bizi cunku..

  35. bu takımda herkes degisti,pilotlar mühendisler sefler ama ron degismedi.?

  36. benim kaanatım arkadaslar isteyen istedigini söylesin fikirlere saygılıyım lakin bence bu mclaren idarecelerinde sorun var.eger kaynakların süper ise,mühendislerin iyi,en iyi pilotlara sahipsen,arkanda otomobil dünyasının en büyük firmalarından biri var ve gecmiste formula 1 tecrüben ,gelenegin var ise neden kazanamıyorsun ? geriye bir tek sonuc kalıyor idarecilerin durumu kordine ve idare edemiyor.?

  37. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Arkadaşlar eğer Alonso böyle söylemişse bile ki kaynak pek güvenilir gelmedi bana, haksız da değil. Yarış kazanmıyor demiyor. Yıllardır şampiyonluk kazanamıyor diyor. Yalan mı peki? Geçen yılki başarılarının kaynağının hırsızlık olduğu da ortaya çıktı. Bu yıl son iki yarışta da döküldüler resmen.

  38. yaaa yine neler demiş alonso.. bu sözün üstüne diyecek bişeyim yok.. yorumsuz……

  39. crashın(fatih küskü) yorumu gelene kadar hepiniz bekleyin… 🙂

  40. hakan köşk senden bekelediğim bir yorum yaptın:)

  41. amaaannnn boşver alo konuşsun pistte birşey yapamıyorlar çenelerine vurdu…

  42. hakan köşk avatarı

    adam sonuna kadar haklı niye kazamnamadılar raikonenle arabadan kaynaklanıyır alonso 2002006 da raikonene yol vermedi niye takım iyi değil kopya raba ile daha çok işleri var onların

  43. ne demek kazanan değil ferrariye gitmek istiyorum de net anlayalım:) neyse ben sinirlenmiyorum alosoya zaten:)

  44. valla alonso illaki karıştıracaksın ortalığı ha 😀

  45. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hem kazanan bir takımda olmak istiyorum diyor hemde Renault' ta duruyor.Kendi ile tezat bir adam.Bu ropörtaj sarhoşken falan yapıldı herhalde.Dedğim gibi ona en güzel Petrol Ofisi Jason' ın yanı yakışır.

  46. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Alonso bu ne söylese hoştur ve boştur.

  47. Naptın Alonso.. Burayı karşıtıracaksın yine.

    McLaren ci arkadaşlar, Alonso öyle demek istemedi aslında =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir