Alonso "Temyizin Başarısız Olmasını Umuyor"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, temyiz mahkemesinin sonucu ile Lewis Hamilton’un şampiyonluğu elde etmesinin Formula 1 için kötü olduğuna inanıyor.

2007 dünya pilotlar şampiyonasının sonucu, McLaren’in FIA’ya temyize gideceklerini bildirmesi ile şüpheye düşmüştü. BMW pilotlarının yanı sıra Williams’tan Nico Rosberg’in araçları üzerine incelemeler yapılmıştı.

Bu üç pilot da, İnterlagos’taki yarışı Lewis Hamilton’un önünde bitirmişti ve yarış sonrasında araçların incelenmesi sonucu yakıt örneklerinde yönetmeliğine aykırılık bulunmuştu.

Ama eğer McLaren’in başvurusu kabul edilir ve üç pilot ceza alırsa Hamilton, şampiyonluğu elde edecek kadar puana sahip olabilecek.

Alonso, böyle bir durumun F1’e zarar vereceğine inanıyor.

İspanyo radyosu Cadena Ser’e konuşan Alonso: "Bu bir şaka olmalı. Biz zaten bir çok defa karşılaştık. Eğer buna benzer bir şey olursa, sporu toprağa vermek olacaktır"

Eski dünya şampiyonu, Brezilya’daki yarışı 3. bitirdi ve seoznu sıralamada da 3. olarak tamamladı.

İspanyol pilot, kendisinin şampiyonluk çalışmalarına McLaren’in daha çok destek verebileceğini yineledi.

Alonso: "Sezon, çok iyi bir şekilde idare edilmiş gibi görünmüyor."

"Sonuç ortada. McLaren belki de aldıkları kararlar ile şampiyonluğu kaybetti. Özellikle de sezonun ikinci yarısında. Onların bana fazla yardım etmedikleri bir sır değil"

"Çin’de patronumun söyledikleri, Raikkonen’e karşı değil bana karşı yarıştıkları, niyetin ifadesidir. Bu yüzden McLaren, şampiyonluğu kaybetmek için üzerine düşüne yaptı ama ayrıca Ferrari de, diğerlerinden daha iyi bir iş çıkardı."

"Son yarışlarda hem ellerim hem de ayaklarım bağlanmıştı. Herhangi bir güce sahip değildim. Onların dediklerini her şekilde yapmam gerekiyordu ve bu da, arayı kapatmamı daha zor hale getirdi."

Ama takımını eleştirmeye devam eden Alonso, McLaren’den ayrılmaya karar verdiği yönündeki düşünceleri ve eski takımı Renault ile anlaştığını reddetti.

Alonso: "Dedikoduların olduğunu biliyorum. Ama diğer herhangi bir takımla görüşmedim ve bu gerçek."

"Eğer McLaren’de kalmazsam, Renault’un benim ilk seçeneğim olduğunu söyleyemem."

Alonso’nun transferi ile ilgili İspanyol pilotun menejeri de konuştu.

Kendisine Renault ile anlaşıldığı yönündeki dedikodular sorulduğunda "Yanlış, kesinlikle yalan. McLaren ile bir anlaşmamız var. Bu yüzden başka bir takımla anlaşma imzalayamayız. Bu yasak." dedi.

McLaren Pazar akşamı Sao Paulo’da bir yemek verdi ve bu yemeğe, Alonso ve onu temsilen herhangi biri katılmadı"


Yorumlar

  1. bir insan bu kadarmı kıskanç olur? takım arkadaşının onu ezmesi bu kadarmı bir insana koyar? açıklamalara bakarmısın? yuh kere yuh…yemeğede gelmemiş. bırak bu adamla yemek yemeyi turşu suyu içilmez. kafanı çevirirsin yemeğine tükürür. Allahım iyiki bunu desteklememişim. yoksa hayatta tekbirşeyden utandım alonsocu olmak….ben f1 in sahibi olsam bu adamı hacklerim. tribüne sokmam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir