"Kalbimin Bir Parçası Her Zaman Kırmızı Olacak"

yazar:

kategori:

1994 ve 1995’te Benetton ile kazandığı iki şampiyonluğun ardından 1996’da Maranello kökenli takıma geçen Alman pilot, Ferrari’de 5 şampiyonluk kazandı.

The Independent’e konuşan Schumacher: “Her zaman yanımda Ferrari’den bir parça olacak; kalbimin bir parçası her zaman kırmızı olacak.”

“Scuderia, gerçekten özel bir bağ. Bir aile olarak kendini ortaya koyuyor; uzun süre boyunca parçası olduğum ve hâlâ olduğumu hissettiğim bir aile. Ferrari’deki zamanım harikaydı. Arkadaşlar buldum, onsuz olamayacağım tecrübeler kazandım. Ferrari’den önceki dönemimde hiç düşünmediğim konseptler, orada hayata geçti: Efsane, inanç, tarih”

“Bunlar bana anlam ifade etmiyordu, kendimi içinde hiç endişeli hissetmiyordum. Ferrari’nin İtalya ve Tifosi için önemini ilk olarak tecrübe ettiğimde ancak bu konseptin değerini kavradım.”

“Kesinlikle şiirsel bir adam değilim ama bu tutkuyu yeteri kadar iyi bir şekilde anladım. Derinlerdeki tutkum, yarışmaktır ve bu konuda aynıyız. İlk başlardaki yanlış anlamamın ardından bu bağlamda kendimi kısa sürede güvende hissettim”


Yorumlar

  1. jetman…
    lütfen sakin ol…bu site senin gibi değerli ve sevilen çok adam kaybetti. kızıpta buralardan gitmen beni ve buradaki çok arkadaşı üzer. relax…
    sen dengeli ve sürekli yorumlarınla buradaki birçok arkadaşın haklı saygısını ve sevgisini kazanmış bir insansın. kontrolün özellikle geçici olduğunu düşünüyorum. lütfen sabırlı ol. herşey düzelir merak etme…

  2. jet- man bugün silinmiş olan yorumlara dair bir sansür uygulamasına karşıyım; ama senin de şunu kabul etmen gerekiyor: provakatif yazıyorsun. sen eğer durup dururken haksız bir şekilde schumacher e saldırırsan (ki bu kişinin schumacher olması gerekmiyor bir başkası da olabilir) insanların buna tepki vermesi son derece doğaldır. etkiye tepki yani. ayrıca dün silinen "ulann" lı yorumunu hatırlatmama gerek yok sanırım… aşağıda yazıldığı gibi: sevmiyoran sevmiyorsundur saldırmana gerek yok.

  3. yorumlarımın alayı silinmiş ! sakıncalı olanlar olabilirde(sanmıyorum şahsa yada aküfür yok şahsıma saldırılmadığı sürece) diğerleri neden !
    hadi bakalm maYKiL Schumacher buna ne diyeceksin.
    sen ve senin gibiler muradına ermişler.(seni ve yorumlarını sevmekle beraber)

  4. yorumunuz kontrol edildikten sonra yayına girecektir.
    göreceğiz ;yaz oğlum osman(misal) bir zaman yayılnanır.ben üye değilim yada küfürlü yada bilmemnece konuşuyorum ya kontrol edin bakalım

  5. benden bahsediyorsan benim yorumlarımın alayı silinmiş zaten.yazık site yönetimi demekki senin tabirinle beni değil benden çok onlarca schumicileri kaale alıyor.! bu durumda yorum yapmanında anlamı yok zaten benim için.
    haaa yok senden bahsediyorsan sen hep iyi bir adamdın ne olduda birden parladın ve kötü adam oldun

  6. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    =)) kim istemezki…

  7. Vettel ve Red Bull'u çıkarırsak çoğu zaman adaletli yorumlar yaptığını düşünüyorum. Bu arada yeni Nickin de hayırlı olsun, güzelmiş. Şunu da itiraf edeyim benim çorap değişmemden daha fazla sıklıkta Nick değiştiriyorsun acaba yanılıyor muyum 😀

  8. Yok hocam sizinle hiçbir ilgisi yok 🙂 çok zorunlu olmadıkça böyle tabirleri pek kullanmıyorum ve sevmiyorum. Ancak böyle durumlarda kaçınılmaz oluyor. İnşallah hafta sonu iyi işler çıkaracağız. Ben 5. ya da 6.'lıktan daha kötü bir sonuç beklemiyorum. Umarım dediğin gibi podyum gelir ve Mercedesin yükselişini yavaş yavaş görürürüz.

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    peki öyle yapacağım ama değişeceğini sanmıyorum
    umarım yanılırım.

  10. Maykil Schumacher öncelikle sana saygım olduğunu belirterek başlamak isterim 🙂 sol alttaki ünleme tıklarsan rahatsız olduğun yorum adminlerin gözünden kaçmış olma ihtimaline karşılık duyduğun hassaslığın onların tarafındanda dikkate alınmasına yardımcı olur 😉

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    TRF1 size sesleniyorum
    Ustalara saygı diyerek yola çıkıp davranmanızı beklerdim
    o zavallının görüş mesajı hala orada duruyor
    niye kaldırmıyorsunuz
    o zavallının yasptığı tahrikten öteye gitmiyor
    boş boş karalamaktan öteye gitmiyor
    bana ve benim gibilerine gelince aslan kesiliyorsunuz
    kusura bakmayın ama sizin şu yaptığınız TRF1 "nabza göre şerbet vermek" sözünden öteye gitmiyor
    yazıklar olsun size…

  12. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    çok şey istemiyorsun ama sabır. araç hazır değil. o da tamam olduğunda 43 yaşında ki bir adamdan herkes saldırganlık nasıl olurmuş atak nasıl yapılırmış şovunu görecek o daha ölmedi. mercedes gp hazır ve durumda sadece schumi var ne takım iyi ne de araç.

  13. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    işte bunu bir türlü oturtamıyoruz. takım + araç + pilot biri kötü olduğunda herşey aksıyor. schumi çok yetnekli her zaman söylerim f1 tarihinde 1. aytron senna 2. schumi gelmiş geçmiş en iyi pilotlar ama onların küçük takımlarda olduğunu düşün. çok iyi fakat değeri ortaya çıkmamış yetnekler olarak kalacaklardı. yorumun çok güzeldi ellerine sağlık

  14. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    bu sözler inşaallah bana değildir. seninle schumi nin kariyerini tartışan varsa bu sözleri yapıştır çokta güzel olur. boş ver şimdi bunları malezya da hava çok kötüymüş. schumi böyle havaları sever. sence ne yapar ? bence bu yarış podyum getirir. her ne kadar takım taraftarı olsam da schumi nin podyumda ki mahcup tavırlarını özledim.

  15. :)) istediğin şey her pilottan istenebilecek şey değil ama kimden isteyeceğini iyi belirlemişsin .Açıkçası Mercedes ile geri döndüğünü öğrendiğimde rekabetçi olmazsa bunun o harika kariyerinden götürüsü olacağını düşünmüştüm ama en azından Schumi benim zihnimde en ufak bir darbe bile almadı tutkusunun onu yeniden pistlere döndürmesi de gerçekten görmekten zevk aldığım bir kare

  16. sürdürebildiği kadar sürdürsün kesinlikle. ama gözünü seveyim iyi bir araçla sürdürsün:)
    şampiyonluk beklentim yok (bu sene en azından) ama rekabetçi bir araçla bizi heyecanldırmasını bekliyroum en azından. Alonsoyla tekrar kapışmalarını istiyorum mesela. ya da 2006 brezilyadaki gibi en son sıradan gelip 4. olmasını… çok şey mi istiyorum yahu:)

  17. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Onlarında istediği bu.Kendi adamlarının haberine yorum yapmazlar.Tek amaçları bizim canımızı sıkmak.Ama son kez uyardım.Bundan sonra bir daha uyarmayacağım.

  18. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Sana sadece söyleyebileceğim,bu adamın F1'e renk kattığı.Sürdürebildiği kadar sürdürsün.Ama 1 2 yarış daha böyle giderse bu daralan ön lastiklerlemi ilgili diye düşüneceğim.Çünkü aslında performasının kötü olmadığı oldukça açık,sadece o kırılma noktasını aşamıyor.

  19. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    alonso haberi neden yoruma kapalı admınler 3 5 kendını bilmez insan yuzunden biz pilotumuzun haberıne yorum yapamıycakmıyız

  20. "Çakallar istedi diye atlar ölmez." Mircea Lucescu zaten durumu özet geçmiş.

    Kimseye tavsiye ya da öğüt verme gibi bir niyetim yok. Michael Schumacherin kariyeri ortada, tartışmaya gerek var mı ? Bence yok.

  21. dünyanın yarısı onu seviyorsa yarısı da sevmiyordur. bu tüm büyük sporcular için geçerli bir kuraldır. gerçi buraya yazılan yorumlarda bir kişi sevmiyor gibi görünüyor ama ben yinede bu formule inanan bir f1 severim. benim gibi düşünenler onun f1 de olmasından büyük keyif alıyordur eminim. onu 94 yılında en iyi olmayan araçlan şampiyon olduğunda da sevdik 96 da astronomik fiyata ferrari ye geçtiğinde de sevdik, 2004 de oluşturduğu inanılmaz ekiple ve takımı tarihinin en şaşahalı günlerine taşıdığında da sevdik 2006 da japonya gp de son 4 tur kala şampiyonayı talihsiz bir şekilde kaybettiğinde de sevdik 2010da mercedes gp ile geri döndüğünde de sevdik. benim için Michae Schumacher hiç bir zorluğa teslim olmayan gözü kara bir f1 pilotudur. atıldığı bu yeni macera ve gelinen bu nokta onun muhteşem kariyerine leke sürmez. bu kadar genç pilotun arasına girip verdiği mücadele yeter.

  22. Şişirmişler diye hala zırbalıyorsun , yazdıklarıma cevap vermedin ?

    Hala Rosberg geçicek diye ağlıyorsun. Şuanki Schumacher i geçse ne olur ? Onun yaşındayken Michael ne yaptı ortada . Daha onun 1 gabiliyeti bile yok !

    Rosberg gitsin 3 sene ara versin gelsin bakim neler yapıcak ? hea değişen kurallarla yaşı saymıyorum bile …

    Sana Rosberg in le mutluklar ama Rosberg şuana kadar hiç birşey kanıtlamş biri değil , es kaza mMchael form tutarda Rosberrg i geçerse gel bana tanıdık doktor var depresyondan kurtarrız seni

  23. ya rosberg daha iyi olsun bu sene de ,nolucak yani,bu rosbergin iyi pilot olduğunu gösterir,schuminin kötü olduğunu değil! Öyle değil mi?

  24. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Tamam,sanada iyi geceler.

  25. yok öyle değil schumiyi şişirmişler bence
    .sana saygı duyarım.
    şişirsinler şişirsinler patlasın
    rosberg schumiyi geçecek

    ooo saat geç olmuş yatmam gerek.başta senin nezdinde herkese iyi geceler hemşehrim

  26. örnek schumi:rosberg
    ilk yılıydı;kurallardı vs deme
    ikinci ylınıda göreceğiz.

  27. jet man sakin ol dostum. sakin düşün biraz. burada kimse "ulan"lı lafları haketmiyor gördüğüm kadarıyla. çocukça davranıyorsun. etki- tepki olarak düşün bunu durumu. sen durduk yere anlayamadığım nefretinden dolayı schumiye saldırdın. biz de bu anlamsız saldırına karşılık verdik. ama yazdığını tekrar oku ve tekrar düşün…

    "ulan ya sabır ne özeti ne yarışı siz izleyin o yarışların tamamını.atmayın lan.fıddırdınız beni. bi dahada yazmayın rezil ederim hepinizi"

  28. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Adamım tamam sevmiyorsunda,sevmiyorum de,başarız olsun de.Rosberg onu yensin de.Sene sonunda görüşürüz de.Yani Schumi'yi kötülemene gerek yok.1 tane yorum yap insanlar ne derse desin.

    Sonuçta adam efsane olmuş.Boşver,bence adam bana göre en iyi pilottur.İyi biridir.Hatalarıda vardır.Sen pilotunu destekle…Sana katılmıyorum Schumi konusunda.Ha Rosberg'mi?Yeterince iyi pilot.

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    boynu bükük zavallı jet man
    Allah'ın belası
    defol git ……………..

  30. adam bizle kafa buluyo cevap vermeyin suna ya yazsın ne yazıosa

  31. canım hemşehrim doğru diyorsun.
    ama schumiyi sev mi yo rum .
    sev mi yo rum

  32. Her zaman yanındayız, kim ne derse desin

  33. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Jetman nedir bu Schumi düşmanlığı?Adam F1'in gelmiş geçmiş en iyi iki pilotundan birisi.Sevmiyorum de çık git.Başarılı olmasını istemiyorum de çık git.

    Hamilton ve Raikkonen'in ,Vettel i ben sevmem.Ama kötü pilotta demem.

    Benim için Gilles Villeneuve,Lauda,Schumi,Alonso'dur.

    Prost ve Senna'yı /Gilles ve Lauda'dan daha iyi bulanlar var.Benim için Lauda efsanedir.Senna muhteşemdir ama bunlar kadar sevmem.Gelipte burda Senna şudur budur diyede laf etmem.

    Sen Rosberg'le Schumacher'i kıyaslıyorsun.Eğer Schumi 2006 da bırakmasa 2007 2008 de şampiyon olurdu.Kurallar nasıl değişti?Bütün bunlara rağmen katılmıyorsan,katılmıyorum de çık işin içinden.Her Schumacher haberinde adama saldırıyorsun.Hem kendini,hemde sevidiğin pilotu zor durumda bırakıyorsun.

    Schumacher en azından istatistiksel olarak en iyi pilot.Her zamanda en iyi araca sahip olmadı.Hataları olmadımı?Yanlışları olmadımı?Oldu….Ama bu kadar da saldıracak bir durum göremiyorum.Dediklerini bazen alakasız buluyorum.Boşver sen Rosberg'e bak.Kim kötü diyor Rosberg^'e?

  34. ulan ya sabır
    ne özeti ne yarışı siz izleyin o yarışların tamamını.atmayın lan.fıddırdınız beni.
    bi dahada yazmayın rezil ederim hepinizi

  35. ayrıca sana alonsonun mclaren da şampiyonluk yarışı sonrası renault ile puan kovaladığı dönemleri de hatırlatayım,bi kişi çıkıp pilotu karaladı mı? Arabası kağnı gibiydi,adam ne yapsın…

  36. İnsan denilen yaratığı sevmiyorum huyu bozuklar çıkabiliyor arada.
    İnsanların yaptığı şeylere saygı duymalısın

  37. ya anladık schumi düşük bir profil sergiliyor ama schuminin altına en az ferrari kadar iyi bi otomobil vermeden bu kadar net hakarete varan cümleler kurma,herkesin demek istediği o…

  38. bunu sezon sonu konuşsak daha iyi olur. ama rosbergin de schuminin önünde bitirmesi ihtimal dahailinde olan birşeydir ve bu durumda da schumi kendinden birşey kaybetmez. tekrar ediyorum haksızlık ediyorsun bunun nedeni de bu adamı sevmeyişin. sevmediğin bir adama da saygı duymayı başarabilmelisin. düşünsene bu adam 43 yaşında ve 20 lik adamlarla çarpışmak için 3 sene sonra bir külüstürle f1 e dönüyor. normal şartlarda böyle bir kariyere sahip hangi pilot bunu yapar…

  39. daha gerçekçi ol lütfen.sende biliyorsun ama işine gelmiyormu acaba.masalları geçelim

  40. Schumi taraftarıyız saygıyı elden bırakmamak gerek 😀

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    he he he
    akşam akşam sinirlenip şu anda gülüyorum inanın
    bu zavallı neyin peşinde inanın bilmiyorum
    birde bu zavallıya saygı gösteren varmış (ilginç)
    şimdi anyayı konyayı görüpde anladığınıza inanıyorum
    Allah bizlere sabır versin (amin)

  42. Yeni gibi davranıyorsun…

  43. Altta yazdığın yoruma aldığın tepkilerden haberin yok galiba ???

  44. ney banamı yani jet man amı söylüyorsun güldürme beni
    ……hatta gülenlenr var kısır kısır.sen mi yenisin diye ?

  45. bunun cevabını ancak bu sene görürsün.Dediğin sey suanda soru işareti

  46. Gözünü seviyim jetman! bu nasıl bir yorum,tamam yorumlarına saygı gösterdik,dobra konuşur dedik,okuduk zaman zaman hak verdik de vur dedik sende öldürdün,bukadar mı canınızı yaktı ya schumi? Ne alaka şimdi haberle senin söylediklerin? Schumiyle ne derdiniz var sizin ya,tamam sevme ama şuan istatistiksel anlamda gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu schumidir,hem senna ve prost döneminde de kendini göstermiştir,sen daha neyin kavgasını yapıyosun,eski dönem F1 ile yeni dönem arasında köprü teşkil eder,stilleri harmanlayan bir efsanedir!!! Sen bunu değiştiremezsin,ama saf hız anlamında da bukadar net şekilde senna prost eniyi diye konuşamazsın,ne yani ferrari iyiydi de niye başka hiçbir pilot şampiyon olamadı,arabalarına ağırlık mı bağladılar? Sıralamalarda da mı geçemediler,hadi yarışta takım schumiyi destekledi diyelim? Bir kere barichello takım emriyle yol verdi diye bu mu yani tüm kozunuz? Ferrari an hızlı arabaydı desek bile bana söylermisin ne çabuk unuttun taa ocak ayında 5 yarış 6 yarı kala schuminin şampiyonluğu garantilediği dönemleri,hemde 10 puanlık sistemde? Bana 1 tane pilot söyle en hızlı arabasıyla pisti süpürsün !!! Üstelik bu şampiyonluklarının enaz 3 sezonunda mclaren saf hız anlamında en hızlı araçtı !! Geçin bunları yaa, redbull gibi bi uçak ile hala son yarışta şampiyon olsun vettel,hamilton saf saf her yarışını hırsı uğruna mahvedip şampiyonluğu kaçırsın,button bana sıra gelecek diye boş boş umut beklesin,alonso pistin en hızlı arabası ferrari olana kadar şampiyon olmayı beklesin,massa schumiden onca şey öğrenmesine rağmen bitürlü kullanmayı beceremesin,webber altındaki arabayı kullanmayı bırakıp F1 siyasetine atılsın!! bu mu yani schumi sonrası dönem?

  47. ghonco sende benim gibi o yılları takip etmişsin daha önceki yorumlarınıda hesaba katarak.nba de 5 oyuncu 1 takım eder.bana göre 1 michael jordan ise en az yarı takım yada 1 takım eder.
    peki f1 de takımda 2 oyuncu(yani pilot vardır) yegane rakip kendi takım arkadaşlarıdır yani
    bulls ve wizards günleri jordan ın her ikiside harika idi.hatta mükemmel.ama schumininki öylemi.yani:wizards günerinde jordan hala takımın lideri ve en skorer oyunsusuydu.peki schumi mgp nin en hızlı yada en fazla puan alan elemanımıydı

  48. Çok doğru demişsin.
    Jetman Lütfen yorumlarına dikkat et yeter artık

  49. öyle bir kariyerden sonra bunca olumsuz şart a rağmen dönmek cesaret ister , ruh ister. Schumacher F1 deki komple bu ruha sahip pilotlardan .. Herzaman bunla saygı duyuldu.

    Schumacher en kral olduğu dönemde bile bi defa bile magazin sayfalarında görülmedi yada show amaçlı gösterisi olmadı. Schumacher diyince tüm otoriteler , Alman disiplini , durmadan çalışma ve mühendislerle sabaha kdar vakit geçiren biri olarak anlatıldı Senna da öyleydi Prost ta işte bunlar F1 ruhuna sahip insanlar geri gönmeside bu ruh , bu yüzden bu ruha sahip oldukları için bu adamlar efsaneler

  50. Jordan konusunda haklısın. Benim de aklıma hemen 63 sayıyla play-off sayı rekorunu kırdığı maç geldi. Hani 63 sayı atıyordu ama şampiyonluktan çok uzaktı. Sonra Pippen gibi, Kukoç gibi Rodman gibi görev adamları+Phil Jackson ile beraber şampiyonluktan şampiyonluğa koşmaya başladılar. Nba'de bu tip örnekler çoktur. Shaq-Kobe, Duncan-Robinson, Garnett-Pierce- Allen-Rondo Detroit takımı. Johnson Abdul-jabbar ikilisi. Bunlar birbirlerine muhtaçtır. Bir parça eksik olursa bina yıkılır. Mesela Kobe Shaq gittikten sonra bireysel olarak performansının tepesine çıkmasına rağmen( 81 sayılık toronto maçı) takımı bir yere taşıyamıyordu. Ne zaman Gasol geldi, takım seviye atladı.

  51. bi daha oku istersen ve ne yazdığını hatırlıyarak oku . Superhızlı araçı kasdettim senin msg ında belirttiğin !

    Evt grid de açık ara en hızlı araça 2 defa sahip oldu 2002 ve 2004 de ama onun dışında hiçte öyle açık ara en hızlı araç değildi , zirveye yarışabilcek araçlara sahipti.

    En hızlı araç a sahip olduğu zamanlarda hakkını vermiştir açık ara götürdüler şampiyonayı show yaptılar , bak RedBull a tıpkı 2002 ve 2004 deki gibi araçları vardı ama nasıl şampiyon oldular.

    Sen hikaye diyorsunda bunlar gerçekler , izlediysen bilmiyorsan o zamanın sezon özetlerini bul araştır veya oku yada izle . Bütün bunları görüceksin. Sıcak havalarda Michelin lastiklerin ne kadar büyük avantajı vardı Ferrariye kan kusturdular özellikle Williams-BMW , McLaren sonlara doğru Renault

    ben sana düzgünce yazıyorum ama senin hitap şeklini hiç beyenmedim yok çocuğuna anlat filan , biraz daha seviyeli lütfen . Ama hala öle diyorsan emin ol çocuklarıma anlatırken görüp bilip yaşadğım birşeyi anlatıcam bilmedne kulaktan dolma anti düşünceleri sallamicam !

  52. harika bir cevap olmus.

  53. Sayın JetMan bak sana sayın diyorum lütfen Michael Schumacher başlıklarına yorum yapma lütfen istemiyorum kardeşim sen kimin ağzından Rosberge kötü laf duydun nedir bu Schumi çekememezliliği. Kimin kimden ne kadar iyi olduğunu yada hangi mekanda ne yapacağını nasıl biliyorsun bu kadar emin konuşuyorsun ? Lütfen işine bak Schumacher e laf söyleme.
    Ferrari onu o istemesede yarışlardan bıraktırdı aynısını Kimi Raikkonen'e de yaptılar ama Schumacher ne kadar kaliteli bir insanmış ki hala iyi şeyler söylüyor tabiki silemez Ferrari de bunca sene bir sürü rekor ve 5 şampiyonluk kazandı…

    2003 Sezonu 2000 Sezonu bunları nasıl unutursun sen F1 takipçisi değilsin sadece 2-3 senedir izleyen F1 tarihi hakkında bilgisiz bir arkadaşımızsın lütfen git araştırma yap tüm sezonları incele ondan sonra konuş.

    Senna Prosta saygım sonsuzdur dönemlerinin en iyileri ama kimin daha iyi olduğunu bilemezsin.

    Senna,Prost,Mansel,Hakkinen,Hamilton,Schumacher,Alonso,Raikkonen,Lauda

    Bunlar mükkemmel pilotlardır diğerleri ise F1 pilotudur…

    Tek diyeceğim budur…

  54. aşağıdaki michael jordan örneği gayet yerinde olmuş.jordan ı takip edenler bilirlerki arka arkaya kazandığı şampiyonluklardan önce uzun süre bir başarı edinemedi chicago bulls la. neden? çünkü bulls takım değildi tam olarak. ne zaman pippen geldi rodman geldi işte o zaman efsane bulls ortaya çıktı ve jordan yüzüklerini takmaya başladı… dolayısyla jet man sen de biliyorsun ki aynı şekilde bir pilotun başarılı olması sadece kendi çabasıyla olmaz. f1 de yok böyle birşey. yani sen tutup schumiye hezimete uğradı dersen çok büyük haksızlık etmiş olursun. tıpkı jordan ın wizardsa döndükten sonra hezimete uğramadığı gibi. çünkü kimse ondan öyle bir takımla şampiyon olmasını beklemiyordu.onu o yaşta tekrar sahalara döndüren basketbol aşkıydı… ayrıca seni anlamıyorum çünkü tutarsızsın. yorumlarına baktığımda schumi hakkında bir saygı dolu ifadeler kullanıyorun bir nefret dolu. şu anda anlıyorum ki saygı dolu ifadelerin gerekli gördüğün için kurulmuş cümleler. bu yüzden senden ricam schumi hakkında en azından güzel yorumlarını kendine saklaman. çünkü hakikaten samimi gelmiyor artık. ayrıca yukarıda durup dururken yaptığın "saldırı" tam anlamıyla gereksiz bir provakasyon ve bunu neden yaptığını anlayabilmiş değilim…

  55. Alonso iki kez dünya sampiyonu oldugunda renault en iyi aracti.vettel sampiyon oldugunda en iyi arac rb idi.Hamilton oldugunda acık ara mclaren en iyi aractı.senna ve prost tüm sampiyonlukları en iyi aracla kazandı.jetman öyleyse bana görede böyle

  56. niye döndün schumi brawn a mı kandın her şey eskisi gibi olacak dedi.hiç bir şey hiç bir insannın hayatında eskisi gibi olmaz.sen büyük pilotdun öylede kalmalıydın schumi.sen;mücadelen ve azmin şapka çıkarılr cinstendi ama eskiendi galiba

  57. yapma herkes gerçekleri biliyor.5 kez dünya şampiyonu olduğunda sadece 2 kezmi en hızlı ve en dayanıklı arabaya sahip oldu schumi ?
    çocuğun varsa birkaç çocuğun varsa ona yada onlara anlat bu hikayeleri

  58. senin yaptığın görüş değil.direk başarıyı küçümsemek emeğe saygısızlık.kısaca KARALAMAK

  59. o senin görüşün saygı duyulur
    ama başkalarının görüşü nedir ?

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sabır sabır sabır…

  61. adam senmisin.
    1-kardeşim sana saygı duyarım.duydumda
    2-aşırı fanatikliğin kimseye faydası yok
    3-sen adamsan ben tövbe haşa hayvanım o zaman senin tabirinle

  62. Schumacher Ferrari döneminde Süper hızlı diyebilceğin 2 araç vadır biri 2002 diğeride 2004 deki araç onun dışında hiçte öle süper hızlı değildi araçlar .

    00 – 01 de McLaren le kafa kafaydı , 02 de yeni araç gelene kadar BMW kafa kafaydı , 03 de Ferrari özellikle sıcak havalarda Michelin lastiklerle çok zor başa çıkıyordu .

    5 şampiyonlukta süper hızlı araç 2 defa geldi . Ama geldiği zamanda hakkı verildi ! Geçen sene Super hızlı araç redbull son saniye goluyle şampiyonluğu almadımı ? demekki süper araçın olsa bile sende de iş olucakki bişiler yapabilesin

  63. hezimet mi ? jetman sen bu işleri cok hafife alıosun kardeşim.Yarım sezon yarısamayan massanın hali ortada.adam 3 sene yarısmamaıs ve 42 yasında.hangi hezimetten bahsediyorsun?Prost ve sennanın Schumiden iyi oldugunu neye dayanarak söylüyorsun ki ? mercedesteki ilk yılına göre mi ? ben istatistiklere bakarım 7 dünya sampiyonluguna bakarım.Ferraride schumi yerine bir başkası olsaydı 5 dünya saşmpiyonlugunu asla kazanamazdı.Vettel bile 1 sn hızlı araçla zor sampiyon oldu.Schumisiz Ferrarinin hali ortada bos konusmaya gerek yok.Her zamn her yerde f1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu Schumacher olarak gececektir.istesenizde istemesenizde !!

  64. evet boru değil.7 şampiyonluk 91 zafer bilmem daha hangi pilotlar bu ünvanı kazanırdı ?
    michael jordan basketbolun 1 numarasıdır.michelal michael jackson popun 1 numarasıdır.ama f1 in 1 numarası kimdir ! yenien dönen schumimi yada süper hızlı araba ile kazanılan şampiyonluklarmı yada rekorlarmı.takdir f1 camiasınındır.ne senin ne senin gibi düşünenlerin.nede benim gibi bilmem kaç yıldır f1 i takip edenlerin.

  65. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    k.bakma jet man ama sen boynu bükük zavallının tekisin
    boş boş kafadan haybeye sallamışsın
    yazmak için yazmışsın
    yazıklar olsun senin gibi zihniyete.
    Schumi Ferrari'ye gitmeseydi ya Benetton ile devam ederdi ki şampiyonluklarada devam ederdi
    ya da McLaren'e geçerdi çünkü o zamanlar Mercedes'in büyük baskısı vardı McLaren yönetimine
    son olarak bu arkadaşın bana adresini verin ben bu herifi benzetmezsem adam değilim
    ARTIK YETER jet man

  66. Varsayımlara göre konuşursak Dünya yerinden değişir …
    Schumacher gelmeden önce Ferrari ka. sene şampiyon olamadı ? Ne zamandır F1 i takip ediyorsunuz bilmiyorum ama Schumi RainMaster lakabını Ferrari den önceki dönenmde , herkes aynı lastiklerle olduğu zaman kazanmıştır. Ferrari deki ilk yıllarında herkes GoodYear da iken yaptıklarını söylemiyorum bile . Arşivleri aç izle.

    kariyerini niye riske atmış ? yarış kazanamayınca gabiliyetimi siliniyor ? Şuanki pilotlarn hangisi 3 sene ara verip gelse kaldığı yerden devam edebilir ? değişen kuralları ve yaşını saymıyorum bile . F1 den bahsediyoruz karting değil bu.

    Michael Jordan diyince ne hatırlıyorsunuz ? Chicago zamanımı yoksa Washington zamanı mı ? Washington zamanı Jordan ın ilk kariyere göre çok başarısız dı ama geçen sene gelmiş geçmiş en iyi oyuncu seçildi . Schumacher in yaptıklarını bırak yapmayı daha yanına yaklaşan yok.

    Schumacher in geri dönmesine bizden çok anti-schumici ler sevindi adamın formsuz halini yakaladınız vurun içinde kalanları çıkarmaya çalışın…

    7 şampiyonluk 91 zafer bu kadar.

  67. geç bunları ferrari sendin sende faerrari uçtun.sen uçtun ferrari uçtu.kazandınız.daima ama tüm kariyerini riske attın.sonuç:hezimet.yani kırmızlar olmasa sen çok bir şey ifade etmedin.benetton yılları hariç.ama kırmızılar olsada çoğu pilot için çok şey ifade ederdi.yani :schumi-ferrari yada bilmemne ismi-ferrari yani sonuç çok değişmezdi.
    yani sen yada başka biri mika yada başkaları yer değiştirseydiniz sonuç tam tersi olurdu.yani mika 5 ada 7 dünya şampiyonu olurdu sen ise 2 yada en azla 4 yani prost kadar.halbuki hiç ilgisi yok prost ve senna tarihin en iyi 2 pilotundn biridir.listede sen yoksun schumi.prost ve senna senden daha iyilerdi.

  68. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    abidik gubidik yorumu benmi yazıyom yoksa senmi ben polemikğe felan girmiyom sadece senin yazına cevap veriyorum yazdıklarımıza dikkat edelim kardeş sonuçta hepimiz kırmızıya gönül vermiş insanlarız

  69. Button'ın yerinde olsa kesin şampiyondu. Barrichello'ya geçilmesine imkan vermiyorum.

  70. dürüst konuşmuş helal olsun. ferrari de onu hiç unutmayacaktır eminim. şimdi anlaşmalar gereği bunu pek söyleyemiyorlar olsa da schumacher, ferrarinin formula1 tarihi için çok önemli bir sayfadır. sayfa değil kocaman bir ansiklopedidir.

  71. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    yA SİZ iyimisinz arkadaşlar FERRARI de her zaman bir yer vardır Schumiye Çok özel bir dosyası var o adamın ferraride sizler bunları tartirmaya birakin her şey geride kaldı Schumi takımı kendisi BIRAKTI! Çünkü artık yoruldugunu gençlere fırsat verecegini soylemisdi 2006 sezonunu full time takip edenler bunları bilir ben kendim 1997 den beri Schumi taraftarıyım Ve Her zaman kırmızılar bende heyecan yaratmıştır.Schumi 2006 yılında emekli olmasaydı devam ederdi ama kendisi bunları istemedi Çünkü aynı dönem Todt Ross Brawn da bırakmışdı yani aile dağılmıştı şimdi size örnek verim siz Üye bir babamı istersiniz yoksa Öz bir babayla yasamayımı Schumideki Ortam dağılınca oda kendisi karar verdi artık YETER diye durum bu onu Ferrariden kimse zorla Sen cık yeter demedi anlatmak istedigim bu.

  72. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok duygusal bir konuşma yapmış gerçekten Ferrari de ayrı bir adamdı Schumi Mercedes de ise Yeni bir takımla farklı bir dünyaya girdi Ross la beraber devam edicekler gercek dost edindigi Ross Brawn ise onu bırakmayı hicde dusundugunu sanmıyorum onlar ayrılmaz 2 li bence belkide Button samp oldugu yl schumi gelseydi belkide 8 ci samp lugu almis olucakdi ama olmadi buttona yaradi kismet değilmis Schumi DİAMA EFSANE OLARAK KALACAKTIR.!!!

  73. bak kardeş ben şimdiye kadar bu sitede kşmseyle polemiğe girmedim senlede girmeyecem. Direk beni hedef alan yorum yapmayı bırak. Ayrıca da Ferrari sadece sizin takımınız değil tamam mı kendinizin tapulu malıymış gibi konuşma istersen. Fabrika da yatıp yatmamam da seni ilgilendirmez. Bi daha da benim yorumları abidik gubidik cevap yazma tamam mı Dino.

  74. Montezemolonun yaptıgı terbiyesizlikten sonra böyle bir demeç vermek büyük erdemdir.Nasıl bir karaktere sahip oldugu acıkca ortadadır Michael Schumacher'in..Umarım hak ettigin yerlere gelir monteye kim oldugunu tekrar tekrar gösterirsin(Unutanlar için)

  75. The Schumacher merak etmesin Ferrari onu tarihinden çıkaramaz.

    Çünkü Schumi'nin istatistikleri toplam Ferrari istatistikleri içinde 3'te 1 yer tutuyor. Tek başına.

    ve Schumi çıkarsa geriye 4 ayak üstünde duran bir at kalıyor.

  76. Bence bundan sonra ne Ferrari onu ister ne de O; Ferrari istese de gitmez, en azından ben istemem bir taraftarı olarak (Dal rüzgarı affetse de, kırılmıştır bir kere…) Schumacherin başladığı işi bitirmeden hiç bir yere gideceğine ihtimal bile vermiyorum.

  77. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    =)

  78. Evet haklısın 2007 ve 2008 araçları başa oynadı kalsaydı bende öyle olacağını düşünürdüm.
    Umarım Mercedesde aradığını bulur 1 galibiyet beni çok sevindirir…

  79. Bu acaba, ilerde isterlerse Ferrari'ye tekrar gelebilirim mesajını vermek mi?
    O'nu tekrar kırmızı arabada görmek ne güzel olurdu.

  80. Çok güzel bir sözmüş 🙂

  81. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    =))) yok istemem,zaten bir laf var ya,

    when you're born you cry and the world is happy. when you die, the world cries… and you are happy.

    al sana özet =)))

  82. 2006 da Ferrariden ayrılmasaydı eğer Schumacher 2007 ve 2008 dünya şampiyonluğunu kazanırdı.Olsaydılarla olmaz bu işler ancak durum bu.

  83. Evet, aratırken onu da gördüm hatta listeme de ekledim. Tavsiye için teşekkürler, izleyeceğim. Ama sonra hocalar gibi benden özetlememi isteme 🙂

  84. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    yav sen ferrarinin fabrikasındamı yatıp kalkıyon gönderildi yada kendi gitti tartışmaları uzayıp gider ama biz taraftar olarak istemedik kardeşim bunu bi aklının köşesine yaz bende çok meraklı deildim gitmesine . Kimi Raikkonen takıma geldiğinde sevinmedik kahrolduk ama Gerçek bir Ferrarici olarak yinede pilotumuzdur die sevmeye çalıştık destekledik

  85. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    the last thing ne ya!!!

    ONE last thing. http://www.youtube.com/watch?v=psGOvJPpwsA

    senin İstandul gibi oldu…izlemediysen izle derim,dün aksam arka arkaya iki kere izledim….

  86. the last thing bu filmi izlemedim. imdb'den baktığım kadarıyla öyle bir film göremedim. Bahsettiğin film bu The Last Big Thing olmasın 😀

  87. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    sen bizim için yarış kazanda kalbinin isterse tamamı ferrari de olsun :))) ama adamsın.

  88. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Konuyla alakasız ama,sen the last thing'i izledinmi?

    heralde beni requiem for a dream den sonra etkileyen ikinci film oldu….

  89. evet ya bizim unuttuğumuz ama onlarda hala olan bişey vefa. haklısın bence de vefa örneği göstermiş. hiç böyle düşünmemiştim. bana ferrari ye göz kırpma gibi gelmişti ilk anda.

  90. İstanbul'u da İstandul yaptım ya 🙂

  91. Biz buna vefalı pilot desek ne dersin ? Yoksa vefa İstandul'da bir semt adı mıydı ?

  92. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    =)) güzel laf ama …

    Yinede isterse Mclaren,isterse Virgin kullansın,Schumacher'in F1 de her zaman kredisi vardır.

  93. işte takım yerine adam tutarsan böyle olur. adam çıkar ben aslında aslı yı seviyorum perihan deyi verir.

  94. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance
    Ferrari-AStateOfTrance 25.03.2011 15:13:01
    Onların dediği nankörlukse senınkı de nankörluktur.

    Acaba Ferrariyi Ferrari yapan bu adam hakkında yaptığınız bu açıklamalar nankörlük değilmi?
    ,

    Ferrari'yi Ferrari yapan Enzo Ferrari ve O'nun yarıscı ruhudur.

    Schumacher Ferrari'ye 5 şampiyonluk kazandırdı tamam.

    Ama birde şu yönden bak Ferrari'de Schumacher'e 5 şampiyonluk kazandırdı.

  95. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    evet ben söylemıstım 🙂

  96. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Geçen gün bir arkadaş söyle demişti….

    Michael,Ferrari'ye 5 şampiyonluk kazandırdı ama,!

    Ferrari'de Micahel'e 5 şampiyonluk kazandırdı.

    Yinede SCHUMACHER'i F1 de görmek güzel.Asla onun ratingler için geri geritildiğini düşünmüyorum.Erken bıraktırıldı ve o yarışma aşkıyla geri döndü.Başarılı olurmu bilemem,tek isteğim seneye F1 den ayrılmasın.

  97. Mercedes'e geçtiğin gün Ferrari fabrikasındaki afişlerini yırtanlara (yırttıranlara) duyurulur.

  98. bırakıp gitti mi yoksa zorla gönderildi mi ? (bu soru işaretini 1000 puntoyla yazmak istiyorum ama site için mümkün değil şu anda)

  99. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    sende bizim kalbimizin bir parçasısın bizi bırakıp gitmeseydin be schumi seni özlüyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir