Renault Motorlular Yakıtlarını %10 Fazla Kullanmış

yazar:

kategori:

Melbourne’deki yarışta podyumdaki iki aracın motoru Renault’tu ve Fransız üretici bugünkü basın bildirisinde, Albert Park’taki araçlarında yakıtların %10 fazla kullanıldığını belirtti.

Bu faydalı kullanımla takım, artık çok etkili bir alan olan egzoz beslemeli difüzörlerden daha fazla yarar sağladı.

Bildiri: “Bu sene egzoz beslemeli difüzörlerin yaygınlaşması, motor ve egzoz idaresinin önceki sezonlara göre artık daha da önemli hale gelmesini sağladı.”

“Egzoz beslemeli difüzöre etkili bir şekilde güç sağlamak ve ilave yere basma kuvveti elde etmek için motor, önemli miktarda egzoz gazı üretmek zorundadır. Kabaca, daha fazla yakıtın yanması ile daha fazla egzoz üretilir ve sonunda potansiyel olarak daha fazla yere basma kuvveti de”

“RS27’nin yakıt tüketim oranının oldukça iyi olmasından bu yana Renault motorlu takımlar, Avustralya’da -yakıtlar bitmeden- normalden %10 fazla yakıt yakabildiler. Dolayısıyla egzoz beslemeli difüzör kullanan iş ortaklarına daha fazla egzoz akışı sağladılar”


Yorumlar

  1. Teşekkür ederim adaşım

  2. redbull un yarısta neden sıralamadaki kadar hızlı olmadıgını bu acıklıyor sanırım. %10 fazla benzin =)
    ayrıca bu sistem ilerleyen yarıslarda motor arızalarına neden olabilir. ama ne olursa olsun su an hızlılar =)

  3. yorgan için pire yakmak gibi bişey 😛

  4. Redbull yine yapacağını yapmış o zaman akıllıca bir çözüm bakalım neler olacak kurallar ne kadar belirgin olsada Mühendisler rahat durmuyor anlaşılan

  5. Viraj dönerken motoru relantiye düşürmek yerine belirli bir devirde tutarak virajlarda egzoz gazının çıkmaya devam etmesi sağlanarak DF kaybının önüne geçiliyor. Bunun yan etkisi ise daha fazla yakıt tüketimi. Yarım gazla viraj dönmek gibi bişi anlayacağınız…

  6. Ben bu yazıdan şunu anladım. Renault motoru diğer motorlara oranla %10 fazla yanma sağlıyor. Kullanılan yakıt miktarı aynı ama yanma fazla olduğu için daha fazla egzoz gazı üretiyorlar. Ve haliyle daha fazla df. Benim anladığım bu:)

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    az yakıtla çok egzoz elde etmekte ne demek ? 🙂

  8. Az yakıtla çok egzoz elde ediyor

  9. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Yani adamlar yakıt tasarrufunu daha az yapmışlar ve daha fazla zorlama imkanı bulmuşlar.Ağırlıkları konusunda bir kıyaslama yapmaya gerek yok bence.

  10. Teşekkür ederim didem Akıllıca bir çözüm ürettikleri için bende takımımı tebrik ederim.

  11. Yanmış benzin ile df üretiyolar adamların zekasına hayran kaldım Hakan takımını tebrik ediyorum kardeşim =))

  12. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Yarış bittğinde minimum ağırlıklar herkes için aynı

  13. Evet motorun yapısı ve yerleştirilme şekli etkili oluyor ama dediğimiz gibi Renault motoru az yakıt tükettiği için böyle bir hesaplama yapmışlardır yoksa rakipleri ile aynı benzin ağırlığı ile piste çıksalar ekstrdanda yüzde onluk bir yakıt tüketmek için benzin almayı göze alamazlar yine denk gelmiş durumda.

  14. Evet motorun yapısı ve yerleştirilme şekli etkili oluyor ama dediğimiz gibi Renault motoru az yakıt tükettiği için böyle bir hesaplama yapmışlardır yoksa rakipleri ile aynı benzin ağırlığı ile piste çıksalar ekstrdanda yüzde onluk bir yakıt tüketmek için benzin almayı göze alamazlar yine denk gelmiş durumda.

  15. Nasıl bir çeviri bu :S

  16. Evet banada mantıklı geldi bende uzaman değilim o kadar ama geçmişte Renault motorlarının az yakıt tükettiğini duymuştuk belkide bu oran ile bir değişim olmamıştır.Kimiside bu az yakıt tüketmeyi 15 bg zayıf olmasına bağlıyorlardı

  17. MagicAlonso avatarı

    evet yazılımla sağlanıyor ama o sırada sıcak gaz üretilmek için mecburen bir miktar yakıtta gönderiliyor.sonuçta çevrim devam ediyor.eskiden gazdan ayağını gazdan çekince yakıt kesilirken şimdi biraz yakıt gönderiliyor.Yusuf arkadaşın bahsettiği gibi redbull kers yerine bu ağırlık avantajını yakıt olarak kullanmış.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    minimum ağırlığın artırıldığı bir sezonda, hemde kers gibi fazladan ağırlık getiren bir sistemi kullanmayıp bu alana yönelmek, hımm uzman değilim ama mantıklı gibi.

  19. Bir nevi öyle evet daha fazla yakıt anlamına geliyor.Evet egzoz gazının verdiği avantaj ağırlık avantajından daha üstün geliyor Df ne kadar fazla olursa Tutanma lastikleri daha fazla koruyor bunları düşünmüş olabilirler.Ama ben bu gaz akışının Motorda bulunan bir yazılımla sağlandığını duymuştum

  20. Bir nevi öyle evet daha fazla yakıt anlamına geliyor.Evet egzoz gazının verdiği avantaj ağırlık avantajından daha üstün geliyor Df ne kadar fazla olursa Tutanma lastikleri daha fazla koruyor bunları düşünmüş olabilirler.Ama ben bu gaz akışının Motorda bulunan bir yazılımla sağlandığını duymuştum

  21. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Bence Renault motor yapısı gereği daha az yakıt kullanacağı için geçen yıl normalde bizim takımın yarış başında sahip olduğundan daha az yakıtla yarışa başlayabiliyordu.
    Ancak bu yıl ağırlık avantajından daha fazla avantaj kazanacaklarını hesaplayarak geçen yıla göre daha fazla yakıt koyuyorlar. Onun için geçen yıla oranla %10 farketmi olabilir.

  22. Normal bir yol aracı kullandığı benzinden ancak %30 kadar verim alabiliyor geri kalanı yanmadan dışarı atıyor. Belki daha fazla yanma elde ederek verimi arttırmış olabilirler üstelik aynı miktarda benzin harcayarak.

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    peki bu daha fazla yakıt anlamına gelmiyor mu ? yani daha ağır araçlar, egzoz gazının verdiği avantaj ağırlık avantajından daha mı üstün acaba

  24. Virajlarda ayaklarını gazdan çekselerde yazılım sayesinde egzos gazları çıkmaya devam ediyor bundan dolayı olsa gerek…

  25. Anladığım kadarıyla Normalde Renault motorları daha az yakıt tüketiyordu rakiplerine göre ama Melbournede Yüzde on daha fazla yakıt tüketmiş motorlar Bununda nedeni Egsozdan daha fazla gaz akışı sağlamak ve "Egzoz beslemeli difüzöre etki etmek ve böylece yere basma gücünü artırmaya çalışmışlar

  26. Fatih Akmaz avatarı

    Anladığım kadarıyla renault motorunun daha az yakıt tüketmesi sayesinde arttırdığı yakıtı egzoz gazı üretmek için daha verimli şekilde kullanmış olması. Bu sayede saha fazla yere basma kuvveti elde edilmiş.

  27. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    benim anlaymadığım madem çok yakıt harcayan motorlar engoz beslemeli difüzöre daha çok besleme yapıyo o zaman f1 de en çok yakan motor ferrari motoru diolar buna göre egzoslu difüzörü en iyi ferrari kullanması lazım ama öle deil o zaman bu ferrari motoru çok yakıyo sölentisi bir masaldan ileri gitmiyo bana göre

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    bir şey anlayan anlatabilir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir