Todt, Geçiş Eksikliği Nedeniyle Pistleri Eleştirdi

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’a konuşan Todt “2010’daki geçiş yapılamayan Abu Dhabi yarışı gibi olanlar kabul edilemez.  Son veriler seyircilerde düşüşü gösteriyor. İnsanların boş vakitlerini geçirmek için bir çok seçeneği var ve her gün, eğlenceyi daha fazla nasıl arttırabiliriz diye sormalıyız.” dedi.

Todt ayrıca görünüşteki eksikliğin seyirci sayısını azalttığını söyledi.

Todt “Televizyonlarda araç içerisinde kimin olduğunu zor söyleyebiliyorum. Sadece uzmanlar kaskları biliyorlar ve bir çok sürücü yarıştan yarışa kask stilini değiştiriyor. NASCAR bu konuda iyi iş çıkarıyor. Sürücü kariyeri boyunca aynı numaralarla yarışıyorlar ve taraftarlar hemen tanıyabiliyorlar.” dedi.

Todt yapmış olduğu söyleşide bir kez daha 2013’teki turbo motorları desteklediğini dile getirdi.

 


Yorumlar

  1. benim yöntemim biraz daha basit tabii bu benim için geçerli ben kask yerine hangi pilot olduğunu ayırt etmek için onboard kameralara bakıyorum bilindiği gibi 1.pilot kırmızı kamera kullanırken 2.pilot sarı kamera kullanıyor. tabii mclaren ferrari ve mercedesi kameraya bakmadan ayırt etmek diğerlerine göre daha kolay ama özellikle redbull ve toro rossoda sadece kasklar değil araçlarda birbirlerine çok benziyor.

  2. Haklısın hocam.. Dışardan bakıldığında bi an tororosso ile RBR karıştırılıyor hoş numara verseler ne değişecek onu da anlamadım numaralar zaten okunmuyor..

    Alonsoda vizörünün üzerine yeşil şerit çektirmiş uzaktan çekimlerde bi an massa sanıyorum =))

    Lewis Sarı kask zaten değişmiyo, buttonda aynı ingiliz bayrağı

    vettel webber harbiden bilmiyorum kamera onları naraca geldiğinde isim yazmasını bekliyorum..

  3. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    eyvALLAH

  4. 2 yil kadar once bir forumdan indirmistim ama neresi hatirlamiyorum. sorun degil kisa bir aramayla yine bir forumdan buldum linkleri. 1989dan 2010a tum sezonlari paylasan birini buldum. sec-begen-indir, maden mubarek =)

    http://forums.freshwap.net/tv-shows/201830-formula-1-2000-season-full-races.html

    ilk mesajda diger sezonlara da link vermis.

  5. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Aynen kasklar daha belirleyici.Numaraları sezon başlamadan araçların isimleriyle bir kaç kere okuyunca hafızana yerleşiyor zaten.Ama STR yi pek ayırt edemiyorum.Gerçi İsviçre bayrağı ben buradayım diyor ama yarıştada kaskın tepesini görmek pek mümkün olmuyor.

  6. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Onu geçtim yarış yarım kalacak gibi.Cuma günkü 3-6mm yağmur gayet şiddetli bir yağmurken,pazar 16mm ye kadar çıkıyor.Yağmur heyecanlı,ilginç oluyorda resmen,Bernie'yi bir yağmur merakı sardı bu aralar.Sistem çıkarıyorlar ondan sonra orda-burda kullanma,yağmur yağarken kullanma vs …….

    Yağmur yağmazda aşırı sıcak olursada Pirelli'nin sefilleri oynayacağını düşünüyorum.Yani iki ucu o tip bir değnek var karşımızda.Ondan sonra biz böyle sıcak görmemiştik bilmiyorduk derler.

  7. ayırt etmek adına numaralarda çözüm olabilir ama yarış esnasında hangi açıdan ekrana taşındığı yada numaranın uzak bir açıdan okunup okunamadığını felan düşnünce iyi bir çözümmüş gibi gelmiyor bana. aracı tanıyıp kasklara bakıyorum ben kendi yöntemimi söyliyim pek numara okumuyorum Red Bull dışında sebebi hem Vettel ile Webber in kaskları çok benzer hemde ekrana gelen görüntü değiştiğinde bazen Toro Rosso ile de karıştırabiliyorum kısa bir süreliğine ama Vettel in kaskı yeşile bakan daha süslü olan kask 🙂
    eğer araç Toro Rosso ise kırmızılı olan Buemi sarı baskın olan Alguersuari
    Mclarende Button mavi, Hamilton sarı
    Ferrari de Alonso nun kaskı maviye bakarken Massa nın ki yeşile dönük
    Mercedes te Rosberg in sarı tutkusunu bilmeyen yoktur Schumi kırmızı
    Avustralya da gördüğüm kadarıyla da Williams ve Force İndia da Rubens ve Adrian ın kaskları çaylaklara göre daha oturaklı renklere sahip felan filan bu da benim yöntemim :))

  8. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    dostum lutfen bana o yarışları nerden izlediğini söylebilirmısın

    Özellılke 2000-2001-2002 yarışlarını cok istiyorum lutfen lınk fılan atarsan cok sevınırım

  9. araçlar yine yüzücek anlaşılan :))

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    zaten kaç haftadır aralıksız yağmur var, yarışı muson dönemine denk getiren bay E yi tebrik ediyorum.

    araçların güçleri dedik,drs dedik ancak yarış yağmurlu olursa hiçbirini göremeyeceğiz

  11. gecis eksikligi bence biraz asiriya kacan standartlasmadan oldu. sezon arasinda 2003 sezonunu izledim. o kuru havada tam bir resmi gecit toreni dedigimiz macaristan yarisinda bile kac tane gecis oldu. mesela ralf schumacher yarisin basinda arkalara dusuyor ama neredeyse 10 kisi gecip onlere geliyor. pitte falan degil ilk virajda geciyor rakiplerini. macaristanda bile gecis oluyor ve olmus.

    tabi o sezona baktigimizda f1 de neler var, soyle bir bakalim:

    1) bridgestone vs michelin. bazı hava kosullarinda bridgestone kullananlar iyi oluyor, bazilarinda michelin kullananlar. hatta yaris icinde hava ve pist kosullarinda degisiklik olunca dengeler de degisiyor ve heyecanli yarislar oluyor (daha dogrusu olmus 🙂 )

    2) rpm sinirlamasi yok. motorlarda sinirlama yok. dolayisiyla guc farkindan dolayi gecisler kolaylasiyor.

    3) takimlar arasinda hiz farklari fazla. buna sebep olarak bir cok seyin standart olmamasini, testlerin sinirli olmamasini (buyuk takimlar daha da gelisip iyice farki aciyorlar tabi) gosterebiliriz. yarislarda mesela son siradakiler 3-4 tur yiyorlar. orta grup 2 tur yiyor. puan alanlar bile 1 tur yiyor. ilk 2-3 takim sadece ayni turda yarisi bitirebiliyor. dolayisiyla guclu bir aracin basina bisey gelse ve geriye dusse bile digerlerinden cok daha hizli oldugu icin pist uzerinde mucadele ederek tekrar onlere geri donebiliyor ve heyecanli yarislar izlettirebiliyor.

    sonuc olarak toparlarsak; araclar birbirine ne kadar hiz olarak yakinsa gecis o oranda zorlasiyor. bu eskiden de boyleydi. son yillarda 1 sn icine dusen 10-15 arac oldugu yarislar izledik. bu kadar yakin araclarin birbirini gecmesi zor tabi. bu hep boyle olmus.

  12. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    http://www.weathercity.com/my/kuala_lumpur/

    Cuma günkü yağmur normal ancak Cumartesi-Pazar inanılmaz boyutlarda olacak gibi gözüküyor.

  13. Time of Revenge  avatarı
    Time of Revenge

    Massa-Alonso değilde,

    Buemi-Jaime hiç anlaşılmıyor.Geçen senede Hulk-Rubens çok karışıyordu.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yıl massa ve alonso yu ayırt etmek zor oluyor cidden

  15. kask renginden dolayı McLaren da hangi pilot olduğu hemen anlaşılıyor.

  16. Pilotlara numara ver eye taktı kafayı. Bay E ölünce bu numara olayını gerçekleştirir bu todt. Bence numara vereceklerine belli renkleri kullansın takımlar. Nasıl futbol takımlarının forma rengi varsa takımlarında belli renkleri olsun ve o şekilde ayıralım. Kasklarda yada araçlarda rahatlıkla uygulanabilir.

  17. Numara olayı mantıklı ama F1 aracının üzerinde numaraları gösterecek kadar büyük bir alan bulunabilecek mi acaba? Sidepodlar reklam dolu, burun da öyle. Kim "paraya kıyıp" kocaman bir numara yerleştirecek araca? Federasyon zorlarsa, belki.

    Motorlarda da 1.8lt V6 bi-turbo mantıklı gibime geliyor. Hatta 1.6 4cyl bi-turbo boxer bile kullanılabilir.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    turbo kadar başına taş düşsün todt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir