Red Bull: "Webber'in Aracında Önemli Bir Sorun Yok"

yazar:

kategori:

Avustralya’da Mark Webber’in performans anlamında geride kalmasının ardından takımdan yapılan açıklamada, aracın arka amortisörlerinde hata olduğu söylenmişti. Ancak Christian Horner, Webber’in oldukça yavaş kalmasına neden olan açık bir nedenin olmadığını söyledi.

Horner “Yapılan incelemelerde bir kaç şey öne çıktı.”

“En açık sorun yarışın bir bölümünde ortaya çıkan arka amortisör sorunuydu. Gerekli tüm parçaları değiştirdik ve neden olduğunu anlayabildik. Böylece bu hafta sonu onun her zamanki formunu göstermesini umuyoruz.”

“Yavaş olmasında bir çok neden vardı. Sebastian süper formdaydı. Mark muhtemelen ayarlar açısından Sebastian’a göre biraz farklı yönde ilerledi ancak çok küçük farklardan bahsediyoruz.”

“Ardından arka amortisörde küçük bir sorun bulduk. Yapbozun tüm parçalarını birleştirmeye çalışıyorsunuz ancak, işte şu diyebileceğimiz bir sorun bulamadık.” dedi.

Horner, Webber’in kendi evindeki yarışında şanslı olmamasının da performans düşüklüğünde etkili olabileceğini düşünüyor.

Horner “Melbourne Webber için iyi bir yarış olmamıştır. Minardi’de ve Williams’ta 5. oldu ve şimdi Red Bull’da da 5. oldu. Orası onun için gulyabani gibi bir pist, bu yüzden çok fazla deşmiyor. Bu hafta sonuna odaklandı ve burası onun hep iyi olduğu bir pist.” dedi ve Webber’in Sepang’da daha iyi olacağını söyledi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yalan söylemenin de bir sınırı olması lazım.
    webber 1.pitstop :23,426 sn. Alonso 1.pitstop:23,251 sn
    webber 2.pitstop:22,520 sn. Alonso 2.pitstop:24,733 sn
    webber 3.pitstop:26,230 sn. Alonso 3.pitstop :24,181 sn.

    toplam 1,12,176 sn toplam:1,12,165 sn.
    Kaynak:http://www.trf1.net/formula1_haberler/19664-avustralya-gp-hizli-turlar-pit-stratejileri.html

    Ayrıca diğer arkadaşlar webberin minardi yıllarındaki 5.liğinden bahsediyor.

  2. strateji pek iyi değildi. bununla beraber pitte lastikler 7.5 saniyede değişti. kırmızı lının 4 saniyede…öyle olduda geri düştü. yoksa bağdat caddesinde bile yarışsalar webber almanyada takım emri ile kazanmış olan o kişiye geçilmez. ben hatırlamıyorum.

  3. Deli_Manyak avatarı

    yinede altındaki araç minardiydi hani su tur basına 3 sn yavaş olan araç 😀

  4. değil mi orası da var 🙂

  5. Tabii 5.lik güzel de, onu 8 pilotun finiş gördüğü yarışta yaptığını hatırlatmak lazım. Adam durduk yere 5. olmadı yani.

  6. aynen. minardi gibi bir araçla 5. çok iyi ama neredeyse 1 sn hızlı red bulla 5. olursan altında başka bişi ararım.

  7. Minardi'de 5.lik ciddi bir başarı yalnız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir