Massa Zorlu Şartlara Hazır

yazar:

kategori:

Malezya’da en sıcak ayın Nisan olduğu biliniyor ve sıcaklıklar düzenli olarak 30 derecenin üstünde yer alıyor. Ancak nem oranının % 80’lere kadar çıkıyor olması sürücüleri daha da fazla zorluyor.

Massa “Sürücü olarak sıcak koşullarda yapabileceğiniz çok şey yok. Ancak yeteri kadar zindeyseniz çok fazla şey yapmanıza gerek olmuyor.”

“Starttan önce tulumumu soğuk suya sokma gibi bir çok yöntem denedim. Ne yaparsanız yapın zor oluyor. Sadece sıcaklık değil, yüksek nem oranı yarışı hoşnutluktan uzakta tutuyor.”

“Mesela Bahreyn’de 40 derece sıcaklıkta yarıştık ancak buna rağmen terlemedim bile. Çünkü çölde çok kuru sıcaklık var.”

“Malezya’da ise nem oranı yüksek ve bu daha fazla zorlanmanıza neden oluyor. Çok fazla sıvı kaybediyorsunuz ve bu sizin gücünüzle motivasyonunuzu etkiliyor.” 

“Ne kadar zinde olursanız olun bu pistte diğerlerine göre daha fazla etkileniyorsunuz.” dedi.

Massa, Ferrari ve kendisi için oldukça zorlu geçen Avustralya’nın ardından Malezya’da tamamen farklı bir yarış beklediğini söyledi.

Massa “Antrenmanlar başladığında yine çok fazla cevaplanmamış soru olacak çünkü Melbourne ile Sepang arasındaki fark, beyaz ile siyah arasındaki fark kadar açık.”

“Melbourne’deki asfalt farklı, hava sıcaklığı daha düşük ve pist şehir pisti şeklinde. Gerçek pist olsa da viraj tipleri çok farklı.”

“Sepang ise çok sıcak ve bir çok yüksek hızlı bölümü, hızlı virajları ve yön değişimleri ile normal bir yarış pisti. Fiziksel olarak da çok farklı. Albert Park’ta sürüş çok kolay ve yarış bittikten sonra araçtan tamamiyle rahat çıkabiliyorsunuz. Malezya’da ise çok fazla ile kilo sıvı kaybediyorsunuz. Aynı zamanda genel olarak daha zorlayıcı.”

“Tüm bu nedenlerden dolayı takımımdan ve aracımdan tamamiyle farklı bir performans bekliyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. umarım malezyadaki yarışlarda kendini podyuma sokmayı başarabilirsin gerçekten tam bi hayal kırıklığı nerde o istanbul parkın açıldıgı ilk yıllarda üst üste 3 şampiyonluk kazanan hırslı adam :Dtek umudum 2011 sezonunda onu podyumda görmek gerçi şimdiden bunun pek mümkün olamıyacağının sinyallerini vermeye başladı ya neyse :D:D

  2. Söylediğine kendin de inanıyo musun yoksa sırf yorum olsun diye mi ??

    L.O.L

  3. massa…
    senin zorun yanındaki…eşit bir mübarezede ondan daha iyisin. ama fırsat vermiyorlar. farklı formüllerle şampiyon olmasına mani olmaya çalışıyorum. ama sen hiç gayret etmiyorsun.

  4. Ben yine Alonsonun arkasında kalacağını düşünüyorum…

  5. Yaptıgı kazadan öncesine kadar kendisine saygı duyuyordum. Ama artık pek fazla saygım kalmadı. Sadece Alonso için yarışan bir 2. PLOT yine gördük … Avusturalyada Button ceza alsın diye hemen alonsoya yol verdi böylece buttonda alonsoya geçilmeyi göze alamadı … İşin garibi bir daha böyle birşey olamayacak demiştiki daha ilk yarıştan gördük …

  6. Deli_Manyak avatarı

    alonso faster than you demişlerdir kulaklıktan 😀

  7. resme bak 😀 resmen korkmuş küçük masum çocuk gibi çıkmış 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir