Heidfeld İlave Baskı Hissetmiyor

yazar:

kategori:

Alman pilot Melbourne’de S1’de elenmiş ve yarış, ilk turda aldığı hasar nedeniyle pek varlık gösterememişti.

Takım arkadaşı Petrov’un ilk yarışta podyuma çıkmasına rağmen Heidfeld, hemen iyi bir sonuç alması konusunda üzerinde baskı olmadığını belirtti.

Heidfeld: “F1’de her zaman baskı hakkında konuşmalar olur ama ben uzun zamandır buradayım. Kendime baskı yaparım, evet, ama başka bir şeyden gerçekten endişe etmiyorum”

“En önemli şey, aracın hızlı olması. Vitaly, iyi bir yarışla podyuma uzandı. Şansı ile değil, iyi bir yarış ve iyi bir strateji ile.”

“Bir taraftan bakınca, bu nedenle aldığım sonucu hazmetmek daha da zorlaşıyor. Çünkü neyin mümkün olduğunu biliyorsunuz. Ama diğer taraftan, sezonun geri kalanı ve bu hafta sonu için de büyük bir motivasyon sağlıyor.”

“Dürüst olmak gerekirse tekrar başlamak için sabırsızlanıyorum. Ne yazık ki iki yarış arasında iki hafta vardı (ama) bunun bir hafta olmasını ve hemen tekrar yarışmak isterdim.”

Renault’un sezona güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen Alman pilot, tekrar Red Bull ve McLaren gibi takımlarla mücadele etmelerinin garanti olmadığını ifade etti.

Heidfeld: “Mercedes’in, aldığı sonuçtan memnun olmadığını düşünüyorum; ceplerinde biraz daha fazlaları olduğuna inanıyorlar. Bu yüzden burada ellerindekileri ortaya koyup koyamayacaklarını görmemiz gerek.”

“Bana göre McLaren daha da iyi bir iş çıkarabilirdi; en azından Button ceza almasaydı. Bu yüzden testlere kıyasla muazzam bir sıçrama yaptılar, daha da tur derecesi bulabilirler. Çünkü kötü bir araçtan, oldukça iyi olana geçtiler.”

“Ve Ferrari de burada daha iyisini yapıp yapmayacağını tahmin etmekte zorlanıyor; Avustralya’da lastiklerde çok sorun yaşadıklarını düşünüyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir