Schumacher: "Barselona Formuna Yaklaşıyoruz"

yazar:

kategori:

Mercedes, kış testlerinin sonunda Barselona’da zirvedeydi ama Melbourne’deki yarışta hayal kırıklığı yaratan bir sonuç aldı.

Bugünkü serbest antrenmanlarda ise Mercedes araçları, her iki seansta da ilk 10’daydı ve Schumacher sabah 3., öğleden sonra 5. idi.

Schumacher: “Kesinlikle bir adım attık, Barselona’dakinden (testte) daha fazlası var. Yarın için daha da fazlası gelecek. Bu yüzden mutluyuz”

Aracın son testlerdeki kadar iyi olup olmadığı sorusuna Schumacher: “Ona çok yakınız. Tam olarak orada değiliz ama, yaklaşıyoruz.”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de ümit verici bir gün olduğunu düşünüyor.

Aracın Melbourne’deki göre kullanışının daha kolay olup olmadığı sorusuna Rosberg: “Genel olarak bugün olumluydu. Avustralya’ya kıyasla birçok alanda ilerleme kaydettik. Bu da iyi.”

“İleri yönde bir adım oldu. Her şeyi göz önüne aldığınızda olmamız gereken yere kesinlikle daha yakınız”

“Ama her şeyi henüz çözmediğimizi de söylememiz gerek. Halletmemiz gereken hâlâ bazı meseleler var ve ne kadar kısa sürede yapabileceğimizi göreceğiz”


Yorumlar

  1. gerçekten doğru dürüst bilgisi olmayan insanlar için güzel bir bilgi yazmışsınız. Ben 96 dan beri formula1 i takip etmekteyim bazı yorumları görünce gözlerime inanamıyorum . Kimin kim olduğunu bilmeyenler var maalesef 😉

  2. çok iyimser bir yorum.umarım öyle olur ama cok zor.Bende rüyamda gördüm bu yarısta yagmur altında birinci oldugunu ama bakalım tersi cıkmaaz umarım 🙂

  3. çok iyimser bir yorum.umarım öyle olur ama cok zor.Bende rüyamda gördüm bu yarısta yagmur altında birinci oldugunu ama bakalım tersi cıkmaaz umarım 🙂

  4. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    bana da öyle geliyor ulaş

  5. Bayıldım teşekkürler 🙂 bence bu reklamın devamı olmalı yani kız birini seçmeli oğlanda diğerini ve hastaneye gitmeliler. hatta 3. çekilir ve mesela Schumi ve oğlan hastaneye varmış diğerlerini bekliyor olarak devam etmeli :)))

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    teşekkürler sağol
    harika bir reklam
    çok keyif aldım
    üstelik senin tercüme etmenle birebir izledim
    dahada keyiflendim
    hele o ses yokmu (yağmurlu yarışların ilahisidir vs…)
    Didem'in belirttiği gibi arşivlik bir reklam.

  7. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    evet bir o vardı haklısın. tşk

  8. Evet, Mercedes bu reklam işini iyi yapıyor, bir de elini çabuk tutup güzel bir araç yapsa da biraz keyiflensek.

  9. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    gerçekten çok güzel. böyle bir durumda bile hangisinin iyi olacağını tartışıyorlar. ama güzel olanı "yağmur da michael daha iyi" sözü 🙂 pazarda böyle olur inşaallah.

  10. Çok doğru söylemişsiniz. O Mühendisle Rory Byrne'ı kastediyorsanız. O da arka plandaki efsanelerdendi. 1997'de Benetton'dan gelmiştti.

  11. Bayıldım çok güzel olmuş reklam hemen arşivime ekliyorum =)))

  12. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    yarın yağmur yağarsa schumi podyumda 1. basamakta

  13. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    ben yaşlı ve sakat bir adamın bu kadarını hatırlıyorum. düzeltmeler için teşekkür ederim.

  14. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    İnan karamsar olmamak için verileri didik didik ediyorum ama ne yazıkki yok 1 senedir geliştirilen araç malesef tam bir fiyasko örneği sergiliyor tamam sezonun başı ama geçen sene puan puana bitti bu yarışlardan alınıcak 2 puan son yarışta ilk 3 takım arasında yada şampiyon olmada etken olan puanlar.Mclaren eğer aradaki 1.5-2 saniyelik farkın ondalık seviyesine düşürebiliyorsa ve bunu en az test süresi ile en radikal değişimlerle başarıyorsa .Yıllardır Mclaren ile ortak olan Mercedes te düşürücek Mercedes bir HRT bir Virgin değil Mercedes fabrika takımı olarak AR-GE konusunda dünya liderleri arasındadır.F1 in en köklü takımlarından birisidir Alfa Romeo Masserati Ferrari ile birlikte bunlar F1 i oluşturan takımlardır bir F1 kültürü olan takımdır mercedes ayrıca kaynakları aktarmada önceki döneme görede sıkıntı yok bütçeleri ta senenin ortasında şekillendirdiler.Hal böyle olunca birde umut verici açıklamalarla gelip 2 saniye farkları görünce ne yapalım dostum sen söyle geçen sene tamam araç uygun değildi yapılanma durumları vardı 3 yıllık aradan sonra dönen yeni araçlara yeni kurallara alışma dönemi geçiren efsane bir pilotumuz mevcuttu ama dere bitti yol göründü onları hoşgördük kaldıki takım yeni değil Brawn F1 de 20 yıldan fazlasını vermiş bir adam zira schumi 15 yıldan fazladır f1 dünyasında(aradaki ayrılıkları saymıyorum neticede pistte olmasada gridde idi)Rosberg yine williams tan geliyor oda en çabuk adapte olabilen kural ve araçlara bir pilot şimdi baktığında duruma geçen senenin kopyası geçen seneki antreman turlarıda aynı sıralarda bitirdiler geçen sene q2 den öteye yine gidemediler geçen seneki gibi yine yarışta yoklar.

    Hal böyle olunca sen barcelona performansına yaklaşsan ne olucak adamlar o testin üzerine 0.7 saniye koyup geldi mclarende redbullda bakma reno ferrari burda kötü durumda gözüküyor ferraride geçen sene böyle idi avrupaya bir geldiler son yarışa götürdüler reno da geçen sene başta kötüydü sonra adamlar birde ilk 5 ten aşağı dereceler almamaya başladılar.Ama bizde aynı tas aynı hamam ha son umut avrupa serisi ama ordada iş yapabilecek araç %40 ihtimal veriyorum.

    Yani keşke hep haksız çıksam ben schumiyi bennetton takımından beri izlerim o kürsüye çıksın ben yazmamaya razıyım 🙂

  15. bende benzerini anladım :)) çok sempatikler çok iyi olmuş reklam

  16. ferrariye 96 da geçti schumi ve geçerken çifte dünya şampiyonu ünvanıyla geçti(94 benetton ford, 95 benetton reno). jean todt'un ferraride ki görevine yeni başladığı yıllardı ilk olarak schumi ile anlaştılar ardından özellikle schuminin isteği ile ross brawn ve bir mühendis daha transfer ettiler benettondan. sadece tarihlerde ki hataları düzeltmek için yazıyorum dostum, bu arada schuminin başarılı olacağını düşünüyorum bende ve 42 yaşında ki bu büyük şampiyona sonsuz güveniyorum en azından cesaretini alkışlıyorum

  17. Kız: Bu Nico Rosberg!

    (Schumacher damlayınca)

    Erkek:Bu Schumacher!

    Erkek: Bekle, Bekle bu Michael 7 defa dünya şampiyonu. Onunla gitmeliyiz.

    Kız: Evet ama; Nico onun iki katı kadar puan topladı.

    Erkek: Yağmur yağacak.

    Sunucu(ya da havadan bir ses): Michael yağmurlu yarışların ilahıdır (Tanrısı)

    Kız: Fakat Nico ilk geldi, hızlı olduğu kanıtlanmış (Schumacher söz almaya çalışıyo)

    Erkek: İkinizden hangisi daha hızlı (Bizimkiler ikisi aynı anda ben diyor.)

    Kız, Nico diye tutturken erkek; Michael diyor 🙂

    Benim anladığım bu 🙂

  18. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    jean todd 2000 de ross brawn ve schumi yi ferrari ye getirdiğinde sanırım schumi nin sadece 95 te bir şampiyonluğu vardı. 6 marka 5 pilotlar şampiyonluğu geldi bildiğim kadarıyla. 2006 da zorla schumi yi ayırdılar f1 den. kimi geldi bir kere şampiyon oldu galiba. işte o zaman pilot tutmayacam demiştim. ta ki hamilton a iki kere haksız yere ceza verildiğinde nerede ise şampiyonluğunu çalacaklardı. biraz onun peşinden gittim. mercedes gp kurulunca tamam dedim. marka ve takım taraftarıyım ben dedim fakat schumi de gelince kafam karıştı ne de olsa eski dosttuk. bir de ona güvenen adam ross geldi biz 4 lüyü kurduk masada. bir yazı hatırlıyorum ünlü f1 yorumcusu Murray Walker a atfedilen bir söz bana daha da çok ümit verdi. şöyle demişti "rosberg in turundan sonra aynı aracı schumi aldı ve indiğinde 9 tane hata saydı" veya buna yakın bişey. brawn bu adamı bu yaşta bunun için çağırdığına inandım. aracın işi bittikten sonra schumi ile yolları ayıracaklarını sandım. sonra sonra bişeyler daha aklıma geldi schumi damon hill e çarpmıştı http://www.youtube.com/watch?v=DTgLf3mNva0 (burdan seyredin) ve hiç umursamamıştı. bu adamın kanında var. bir keresinde "2. olmak başarı değildir" diye bir açıklama yapmıştı fernando alanson un lastiğine arabasını yasladıktan sonra. hırslı oluşu mercedes gp ye başarıyı bu getirecek. aslında çokta masum sayılmaz.

  19. kardeş geçen gün şahsına bir şey yazdıysam kusura bakma istemeden olmuştur.
    zayıf ingilizcemle ve mimik hareketlerine bakarak reklamdada sanırım hangisi hızlı ise o götürsün bizi diyorlar bayan michael erkek nico diyor kararsız kasıma dönüyorlar ve nico ve michaele soruyoarlar hanginiz hızlı diye her ikiside ben diyor sanırım.çok güzel reklam

  20. dostum bu kadar da karamsar olma ama.bırakalım o zaman yarışları zaten kaybedecekler diye. tamam haklısın dağlar kadar fark yok ama adam da zaten barcelonadaki performansımıza giderek yaklaşıyoruz diyor. ayrıca adama soru soruyorlar o da cevap veriyor konuşmasınd a ne yapsın.

  21. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    güzel reklam beğendim
    ayrıca bizlerle paylaştığın için teşekkürler…
    dediğin doğru Mercedes'ten daha iyi reklam yapan yok şu anda
    yalnız bir şey belirteceğim
    reklamı izlerken keyif aldım ancak diyaloglarını duyamadan :S
    ingilizcem neredeyse sıfır olduğu için hiç bir şey anlayamadım
    ama buna rağmen reklam içindeki şahislerin hareketlerinden,mimiklerinden anladım (buradan eğlendim 🙂 )
    bir zahmet diyalogları tercüme edersen çok sevinirim
    ha yapamam diyorsan (tembellikten :p) saygı duyarım. 🙂

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    tüh bu sefer şapkadan mika çıkmamış 🙂 ama güzel reklam olmuş

  23. ahaha 🙂 harika olmuş

  24. Kerem Toprak avatarı

    Geçen seneki antrenman turlarıda aşağı yukarı böyleydi rosberg sanırım biraz daha öndeydi. Çok büyük değişiklik yok Alonso biraz geri. Sıralama turunda bütün maharetlerini gösterir umarım MSC. RBR en aşağı 1-1,2 sn fark atacak belli oldu. Bu herifler kesin hile yapıyo bence:))Neyse yağmurda kaos olur bizimkiler aradan sıyırır dileğim yoksa neyse…

  25. Bizim çocuklar yine iş başında 🙂
    Mercedesten daha iyi reklam yapanı göremedim. Reklamları harika oluyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=HRpXqbaSDzE&feature=player_embedded

  26. Sanırım Rainman (Rainmaster) biraz geçmişte kaldı. Yine de belli olmaz, bakarsın eski günlerdeki gibi birkaç sihirli numara gösterebilir.

  27. Hani sonuçta Mercedesi sonuca götücerecek olan pilotlardır. Pilotlar da Mercedesin bir parçası olduğuna göre Schumici olmanız son derece normaldir.

    Bu sezon istediğimiz gibi bir konuma gelmezsek bile Schumacher ve Rosberg rekabeti kıran kırana geçecek.

  28. yarın yağmur yağarsa shumi alonso lewis gerisi yalan 🙂

  29. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    niye olacak barcelona da ki güncellemelerin hemen hemen yarısını söktüler araçtan. roos düşündü yine bişeyler.

  30. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    thrillercd hadi iyisin schumi yarın büyük süpriz yapabilir. hele yağmur yağarsa senin keyfine diyecek olmaz.

  31. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    sabırlı olun sabırlı olun. daha yeni başladık. gerçekten gönül verenler haricinde aramızda üzgün emo lar var onlara kulak asmayın. belki şampiyon olamayabiliriz fakat ilk 4 arasında bitireceğiz bu sezonu ben mclaren in şampiyon olarak bitireceğini düşünüyorum. rb sınırlara geldi daha fazlası olmaz. sanayide bile ustalar reno ve opel olmaza para kazanamıyacaz derlerdi reno utuandırmadı yine arıza çıkardı.ferrari de sorun yeni lastik formu şasi ile uyuşmadı.çok gecikirler böyle giderse.mclaren daha bir çok ayarı bulamadı ama yavaş yavaş bulacak. neyse konumuz mercedes gp.
    thrillercd in bu sene schumi ile zevkli bir sezon geçireceğine inanıyorum ben de schumi ci yaptı helal olsun

  32. Ben şöyle düşünüyorum. Red Bull, Barselona'da gerçek hızını göstermediği için bizimkiler karşılaştırmayı Ferrarri ile yaptılar. Baktılar nerdeyse başa başız ve ortalıkta Mclaren yok. Onlarda beklentileri biraz daha yükseltiler . Mclaren tüm takımlara son dakika golü atınca ardından Red Bull gerçek gücünü ortaya koyunca ve de hafta sonu biz de gerçek performansımızı ortaya koyamadığımızdan ortya böyle bir sonuç çıktı kanaatindeyim.

  33. Biz bu tür söylemleri tam 1,5 yıldır dinliyoruz. Daha iyi olacağız aracımızı tanıyoruz derken bir bakıyoruz sıralamalarda ilk 10 da bile değiliz.

    "Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır." demiş Brecht. Umarım bu teori tutar:)

  34. rosberg:henüz çözemediğimiz meseleler var.çözebilirsek öndekilere yaklaşırız demekki.hadi bakalım
    schumi de rosbergi geçti antrenmanda etkileyici.genelde antrenmanda hangisi diğerininin önündeyse o sıralamalarda önde oluyor.

  35. Çok güzel de acaba Barcelona'da ileri adım attıktan sonra niye geri düştük orası büyük bir merak konusu ama olsun. Seni önlerde görmek çok müthiş İnşallah yarış da güzel bir sonuçla tamamlanır bizim açımızdan

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    mercedes i üst sıralarda görmeyi isterim. hatta podyumda 3 mercedes yıldızı hiç fena olmaz

  37. Ne zaman böyle konuşsalar, ya 7-9 ya da ilk 10a giremiyorlar, umarım gerçektir de scumiyi önlerde görürüz eski günlerdeki gibi. Tabi red bulla yetişebildiğimizi sanmıyorum ama bari ilk 5te olalım.
    saygılar.

  38. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Hadi schumi sana inandık diyelim(yalandan bakalım sezonun ilk antreman seanslarında mercedes nerdeydi )

    4 8 Nico Rosberg Mercedes GP 1:28.152 1.321

    7 7 Michael Schumacher Mercedes GP 1:28.690 1.859

    Peki bugun ilk antremanlarda ne oldu dersiniz onada bakalım 🙂

    3 7 Michael Schumacher Mercedes 1:39.791 2.140

    10 8 Nico Rosberg Mercedes 1:40.646 2.995

    Geçen yarışta 2.antremanlarda ne oldu onada bakalım 🙂

    6. Schumacher Mercedes 1m26.590s + 0.736 31

    10. Rosberg Mercedes 1m27.448s + 1.594 23

    Bu yarıştaki 2.antremanlara bakalım 🙂

    5. Michael Schumacher Mercedes 1m38.088s + 1.212 26

    7. Nico Rosberg Mercedes 1m38.565s + 1.689 25

    3.Antremanlarıda koyardım ama daha değil şimdi bu tabloya bakıp nerde olduklarını rahat görebiliriz yani umut verici bir gelişme yok arkadaşlar mercedesin açıklamaları balondan ibaret başka bir yanı yok alın bakın matematiksel veriler aynı yerdeler değişen tek şey ferrarinin bugun düşük performans göstermesiki sıralamalarda belli olucak onlarda mercedes gp nin üstünde muhakkak olucaklar.

    İlk 10 a kaldık diyorlar iyide arkadaş geçen antreman turlarındada ilk 10 daydınız ne oldu q2 den yukarı çıkamadınız (rosberg şans eseri geçti o anki aracın durumu ile) Hani artık konuşmayın ya yeter artık konuşma değil çalışma zamanı ama burdada hüsranla dolu bir yarış izleyeceğimize adım gibi eminim 🙂

  39. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Hadi bakalım inşallah bu ileri yönde bir adım olur fakat tur derecelerine bakarsak eğer rb ve mclaren bu dereceleri geliştirirse aradaki fark artacak gibi görünüyor inşallah öyle olmaz.

  40. hadi bakalım gösterin yapabileceklerinizi de bizde inanalım herkes de inansın. bundan önce de bu tür açıklamalar geliyordu ama sonu hayal kırıklıkları oluyordu du bakalım bu sefer belki gerçekten de ileriye doğru bir adım atılmış olur. ayrıca bugün yağışın olmaması da güzel oldu herkes ne seviyede olduğunu daha iyi gördü aksi durumda tam bir kaos olacağı için herşey bir sonraki yarışa kalacaktı o arada da afaki açıklamalarla geçecekti şimdi kim ne kadar güçlü az çok belli oluyor. yağış pazar günü gelsin nasılsa yağmur ilk sıralardakiler dışında herkes için bir fırsattır o yüzden bu umut verici söylemlerin doğru olduğunu varsayarak ve yarışda yağmur ihtimalini düşünerek yine umut dolu bir hafta sonu başlangıcı yaptık sonu hayırlı olur umarım

  41. Hem; "Kesinlikle bir adım attık, Barselona'dakinden (testte) daha fazlası var. Yarın için daha da fazlası gelecek. Bu yüzden mutluyuz" demiş hemde; "Ona çok yakınız. Tam olarak orada değiliz ama, yaklaşıyoruz." tuhaf. Ancak umarım gerçekten daha fazlasını çıkarırlar. yoksa çok geç kalmış olacaklar.
    Şampiyonluk mücadelesi için bir podyum herşeyi değiştirir takıma moral ve inanç kazandırır. Ben bir kırılma noktası yada psikolojik bir sınır olduğunu düşünüyorum bu şeytanın bacağını kırmak gibi bişey, onu bir becerebilirlerse gerisi gelecek kendiliğinden. Hadi hayırlısı…

  42. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher: "Kesinlikle bir adım attık, Barselona'dakinden (testte) daha fazlası var. Yarın için daha da fazlası gelecek. Bu yüzden mutluyuz"

    Umutlandırdılar Bakalım Bu Sefer Ne Olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir