Basın – Red Bull'un Aracı Mükemmel Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Avustralya’yı domine ederek kazanmasının ardından Malezya’da antrenman seanslarında durum pek değişmedi ve bu sefer Mark Webber sazı eline alarak iki seansta en hızlı isim oldu.

Auto Motor und Sport, KERS’in RB7’den dayanıklılık endişeleri nedeniyle çıkarıldığını doğrularken sorunun bataryaların aşırı ısınması olduğunu söyledi.

KERS sorununun yanında RB7’nin yakıt deposunun küçük olduğu söyleniyor. Webber’in Melbourne’de bu nedenle yarış biter bitmez kenara çektiği, Vettel’in ise yarışın sonunda yakıt tasarrufu yaptığı tahmin ediliyor.

Bunların yanında RB7’nin lastik kullanımının da aşırı olduğu söyleniyor. Avustralya’da ilk pit stoplar öncesinde Vettel, arkasında yer alan Hamilton’dan daha erken performans kaybetmeye başlamıştı.

 


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    tartışması bile olmaz tabiki MP4-4 en dominant araçtır.

  2. Adamlar şov yapıyor hala mükemmelliyet arıyorlar.

    Güldürmeyin beni.

    Açın bir Vettel in pole turunu izleyin.

  3. Hatta bahsettiğiniz yarış Japony GP olsa gerek ?

  4. Söylenenlerin doğru olduğunu sanmıyorum sıralama turlarında en yakın araca 1 sn fark atarlarsa şaşmam.Nereden elde ettiklerini bilmiyorum fakat diğer takımların farkında olmadığı bir gelişim alanları var,depolarının küçük olduğu yakıtların yetmediği gibi şeyler tamamen uydurma,adamlar en azından şu anda rakipsizler.

  5. evet 2002den beri en iyi iki araç o mp4-4ün eline su dökemezler o seneki rakipleriyle karşılaştırdığımızda 2002 ve 2004te sürünen mclaren bile yarışlar kazandı
    üstün oldukları tek konu vitesin direksiyonda olması bence:D

  6. Kazanamadıkları tek yarışta da Senna yarışın bitimine iki tur kala tur bindirirken kaza yapmış. Ondan dolayı. Yoksa 16 da 16 olacaktı. Gerçi burada o günleri hatırlayan kim var ki? Milletin f1 bilgisi Schumacher'den başlıyor. Doğaldır böyle neresinden tutsanız elinizde kalan iddiaların ortaya atılması.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da double yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım

    mp4/4

  8. F2002 -F2004 çok daha iyi araçlardır.Hem görüntü,hem dominantlık bakımından.MP 4/4 3.Sırayı alır.Ancak RB7 nin mükemmel olarak adlandırılabilmesi için bu sezonu domine etmeleri gerektiğini düşünüyorum.Ama nedense öyle olacakmış gibide hissediyorum.

  9. Haberin gerçeklik payı varsa eger bunu iyi değerlendirmemiz gerekir.

  10. Tolga Soydan avatarı

    bence en önemlisi yakıt deposu.diğerleri giderilebilir.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    http://en.wikipedia.org/wiki/1988_Formula_One_season

    yarışlar sadece 2 mclaren pilotu arasında geçtiği gibi geriye kalan pilotlar genelde 1 tur geriden geliyor, rb7 o seviyede olabilir mi üstad =)

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    o seviyede mi 🙂

  13. Bence RB7 o seviyede bir araç ama pilotlar o seviyede değil.

  14. Mükemmel?

    Tarihin gelmiş geçmiş en mükemmel F1 aracı MP4/4 Honda.

    Bir araç mükemmel olarak anılmak isteniyorsa, geçmesi gereken araç budur. Geçilene kadar (bir sezondaki tüm yarışların kazanılması gerekli) F1'in en mükemmeli bir McLaren'dir. ve diğer araçlar için mükemmel kelimesi kullanılmamalıdır.

  15. MagicAlonso avatarı

    hmm eğer bu söylenti doğruysa demekki redbull yarışta sıralamalardaki kadar fazla difüzörden fayda sağlayamıyor ve buda yarış hızlarının daha düşük olmasına neden oluyor.Bu onlar için ciddi bir engel.eğerki mclaren yada ileride ferrari tek tur performansında yaklaşırsa redbulla o zamn yarışı kazanmaları çok daha güç olacaktır.bu durumu göze aldığımızda mclaren oldukça güçlü görünüyor hem lastikleri kullanmada hemde kers konusunda.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    renault daha fazla egzoz gazı ürettiğini açıklamıştı, sanırım bu fazla tüketim varolan depodan daha fazlasını talep ediyor. bende şaşırmıştım webber in pit çıkışına park etmesine.

    kers i kullanmasa bile yarışları kazanacak güçte redbull, ancak bu benzin ve lastik durumu işleri değiştirebilir

  17. Bunların yanında RB7'nin lastik kullanımının da aşırı olduğu söyleniyor. Avustralya'da ilk pit stoplar öncesinde Vettel, arkasında yer alan Hamilton'dan daha erken performans kaybetmeye başlamıştı.

    yanlız yanlış hatırlamıyorsam Hamilton pite girdikten sonra piste döndüğünde aradaki farkın 6 sn den fazla arttığını tespit etmiştim Mclaren in piti 1 tur sonraya alması 6 sn den fazlaya maloldu. kıyas yapmaya çalışırsak benzer durumda Mclaren in performans düşüklüğü daha fazla yine de Red Bull şu aşamada kötünün iyisi kaldı ki tüm takımlar gelişime aç bir halde şu an dayanıklılık endişeleri de cabası
  18. nereye mükemmel değil ya..AdamLar kanatLanmaya devam ediyor !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir