Lastik Bozulmasının Malezya GP'yi Çok Heyecanlı Kılması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Sıcak hava koşulları ve pistin zorlayıcı yapısı, Malezya’da lastiklerin çabuk bozulmasına neden oluyor ve tüm bunların hafta sonunun oldukça heyecanlı bir hale getirmesi bekleniyor.

İlk izlenimlere göre sıralamalarda en hızlı tur yumuşak lastikle elde edilirse, yarış içerisinde sürücü yaklaşık 8 tur o lastikle gidebilecek. Bu da sıralamalarda bu lastikleri kullanarak yaklaşık 1 sn kazanan sürücülerin yarışta en az 3 pit yapmasını sağlayacak.

Ancak sert lastikle yarışa başlamayı tercih eden bir sürücü, pist koşullarının biraz daha gelişmesiyle 20 tur atabilirse, o zaman 1 pit az yapabilir ve bu açıdan avantaj sağlayabilir.

Antrenmanların ardından konuşan Paul Hembery “Ortalama 3 pit stop olacağını düşünüyorum ve 4 olursa şaşırırım. Henüz cuma günündeyiz ve sıralamalarla yarışta her şey değişebilir.”

“Melbourne’de pistin oldukça hızlı geliştiğini gördük ve oranın tam olarak burayı temsil ettiğine emin değilim. Ancak şu an için sert lastiklerle 12-14 tur atılabiliyor gibi. Biraz gelişimle 18 atılabilir gibi görünüyor. Bu da sizi 3 pit stop stratejisine yaklaştırıyor. 2 pit stop da deneyecekler olabilir.”

“Bu pist zor. Asfalt sıcaklığı 50 derece seviyesinde olduğu için bozulma Melbourne’de gördüğümüzden fazla oluyor. Ancak yapmak istediğimiz seviyeye oldukça yakın.”

“Bir takım adına çalışan mühendisseniz bunu tabi ki istemezsiniz çünkü aracınızın dengesi yarış ve o lastiği kullandığınız bölüm boyunca değişecektir. Ancak bize göre böyle olması beklentiler doğrultusunda.” dedi.

Hemberty, yumuşak ve sert lastikler arasında 1 sn fark olmasının, sıralamalarda farklı stratejiler uygulanmasını sağlayabileceğini söyledi.

Hembery “Lastik türleri arasındaki fark 1.2 saniyeye kadar çıkabiliyor ve bu iyi bir şey. Bu sıralamalarda bazı sorulara sebep olacak ve bir karar verilmesi gerekecek.”

“Red Bull, aracı hızlı olduğu için farklı bir strateji düşünebilir ancak onların dışında herkes yumuşaklarla sıralamaya çıkmak zorunda kalabilir.”

“Şu anda yumuşaklarla  8 tur yapılabiliyor gibi görünüyor. Yumuşak lastikleri ne zaman kullanacaklarını bilmiyorum ancak o lastiklerle başlayan 3 pit stop yapar.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Güzel olurdu.

  2. Arkadas bu strateji oyunlarindan nefret ediyorum, dusunsenize ornegin Button fazla zorlamadan (hizli gitmeden) lastiklerine daha iyi bakarak tek pit ile yarisi kazaniyor, Lewis sonuna kadar zorlayarak (yani hizli giderek) 3 pit yapmak zorunda kaliyor ve 3. oluyor!!! Abi bu yaris degilmi? en hizli giden kazanmiyormuydu? yanlismi hatirliyoruz???

  3. kendi adına konuş bence adamlar iyi iş çıkarıyo sanki eskiden yakıt ikmali varken takımlar farklı hareket ediyodu bence pirelli en doğrusunu yapıyo

  4. Tolga Soydan avatarı

    yağmur yağsın ama yarış durmasın 🙂

  5. Bundan sonra aralıksız yağmur varmış.Kaucuk falan kalmaz pist kurusa bile.

  6. heyecen heyecen diye diye f1 içine ettiler ya
    sen lastigini yap ne böyle yok şu lastikle 3 pit yok şu lastikle 4 pit

  7. Tolga Soydan avatarı

    pist kaucuk kaplandıkca düzelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir