Pirelli Mevcut Sert Lastikleriyle Devam Edecek

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi, Sepang’da Cuma günkü antrenmanlarda takımlara ikişer adet yeni ürün sert lastik verdi ve değerlendirme yaptı ama umulan sonuç alınamadı.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, eski hamurları değiştirmek için bir neden görülmediğini belirtti.

Hembery: “Yeni sert hamur denedik, çok az çalışma sonunda karmaşık neticeler aldık. Öğleden sonra denemedik, çünkü herkes yarış stratejisi üzerine çalıştığından kimse kullanmak istemedi. Isınmanın daha yavaş ve daha stabil olduğunu söylediler.”

“Isınmanın bu kadar yavaş olmasını beklemiyorduk; özellikle de bu sıcaklıklarda, böylesi bir pistte. Ama gelecekteki gelişim adına bize yardım edecek bazı değerli bilgiler sağladı.”

“Sorunun, takımlarla test yapamamış olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu yüzden takımlarla gerçek bir yarış şartlarında test yaptığınızda değerli geri bildirim ve bilgi alırsınız”

Türkiye için planları sorulan Hembery: “Malezya’da gördüğümüzü temel alarak eski sert lastiklerle devam edeceğimizi düşünüyorum”

“Burada herhangi bir çarpıcı durum oluşursa, fikrimi değiştirebilirim. Ama endişemiz, aslında çok muhafazakâr olma yönünde. Sert lastiklerin bu uyarlamalarında bir takım adımlar attık, bizi bir yarış mesafesinde asgari bozulma doğrultusuna sevk etti.”


Yorumlar

  1. Bu lastiklerle İstanbul'da 8. virajda çok aksiyon göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir