Hakemlerin Kararı İngilizleri 2ye Böldü

yazar:

kategori:

Britanya Formula 1 sahnesinin iki tecrübeli ismi, temyiz mahkemesi sonucundaki Lewis Hamilton’un şampiyonluk şansı konusunda ikiye ayrıldı.

Eski takım patronu Eddie Jordan, şüpheli araçların cezalandırılmaması ile ilgili hakemlerin doğru kararı verdiklerini düşünüyor.

Ama BBC Radio Five’ye konuşan Jordan, üç aracın yakıtlarının araca girerken çok soğuk olduklarının kanıtlanmasının imkânsız olduğunu söyledi.

Jordan: "Aracın içinde köprü içinden giden yakıtın telemetrisini söyleyecek çok özel bir donanımınız olmadıkça bunu yapabileceğinizden emin değilim"

"Açık bir şekilde, eğer orada ve kolayca ulaşılabilir olsaydı, hakemler buna bir harekette bulunurlardı ve araçların ihracı için derhal etki edilirdi"

1996 dünya şampiyonu Damon Hill ise hakemlerin kararını beğenmedi ve McLaren’e karşı bir art niyetin devam ettiğini savundu.

Hill: "Geçmişteki performansında FIA’nın McLaren’e, bu sezon yaptıları bütün ihlâller için McLaren’e eziyet ettiğini düşünüyorum"

Hill ayrıca, Ferrari’nin şampiyonluğu kaybetmek üzere olmasının Brezilya’da hakemler tarafından engellendiğini düşünüyor.

Hill: "Böyle bir his var. Bazen Ferrari için bir kural, diğerleri için bir başka kural olduğunu şüphesiz söylemelisiniz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir