Montezemolo: "Sıralama Sorununa Kısa Vadede Çözüm Yok"

yazar:

kategori:

Ferrari, geride kalan 2 yarışta yarış performansı olarak çok geride kalmamasına rağmen sıralamalarda önde yer alan Red Bull ve Mclaren’e göre çok fark yedi.

Montezemolo “Umarım biraz gelişim, özellikle sıralamalarda görürüz ve pazar günü yarışta rekabetçi olduğumuz gini sıralamalarda da güçlü oluruz. Ancak bir haftada durumu tersine çevirebileceğimizi düşünmüyorum ve zor olmasını bekliyorum. Domenicali ile yeni görüştüm ve herkesin kafasını eğip sıkı bir şekilde çalıştığını söyledi.”

“Yarışta Ferrari’yi en iyilerle aynı seviyede gördüm ve bir kaç sorun yaşamasaydık kesinlikle podyumda olurduk. Aynı zamanda Alonso’yla da araca dair görüşlerini öğrenmek için uzun bir görüşme yaptık. Yarıl içerisinde olanlardan oldukça emin olduğumu söylemeliyim ancak yine de gelişmek için çok fazla gelişmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. M.Schumacher  avatarı

    Vah Ferrari Vah .. Schumi ve Ferrari acaip üzüyonuz beni vizelerim war ulen moralimi bozmayın !

  2. pirellinin de lastikleri sürekli değiştirdiğini de unutmamak lazım. her yarışta baştan başlıyorlar nerdeyse ayar yapmaya…

  3. rocco junior avatarı

    Sorunu çözebilirler ama görünen o ki kısa sürede değil.2008 ve 2010da yaşananlar araç ile ilgili değil pilotlardan kaynaklanan sorundu.Zaten f2008 ve f10 çok güçlü araçlardı.Ama bu sezon araçtan kaynaklanan bir sorun var.Ama yarıştaki perfonmansın iyi oluşu ve farkın kapanması pek ala yarış kazanabileceğimiz anlamına geliyor.

  4. Ferrari sıralama sorununu çözecek diyordu bazı arkadaşlar. Ferrari sıralama sorununu birkaç yarış içinde çözemezse fark çok fazla olacak. Sonra Red bull'ların hata yapmasını bekleyeceksiniz her zaman yaptığınız gibi. Red bull geçen seneden ders çıkardıysa o da düşük olasılık. Her halükarda işiniz çok zor.

  5. buda demek oluyorki ferrari belli bir zaman en iyi 5.lik için yarışır sıralama turlarında buda normal şartlarda podyuma çıkamama haliyle yarış kazanamama anlamına geliyor işin ilginç yanı kış testlerinde okadar tur atıldı onca setup onca veri nereye gitti. tek turda lastik ısıtma sorunu çok kötü üzerinden gelinmesi kolay bir sorun değil. bu sorun 2008 yılında heidfeld 2010 yılında massanın başını ağrıtmıştı sıralama turlarında.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    en son 2003 te kimi , şampiyonaya şumiden daha iyi başlayıp şampiyonluğu kaybetmiş. bu şekilde 2 ilk iki yarışı kazanıpta şampiyonluğu kaybeden benim hatırımda yok, zaten son 15 yıl içinde yok yanılmıyorsam. sezona iyi başlayan alıp götürüyor genelde.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    redbull'un ki gibi esnek ön kanat en azından türkiye'ye yetiştirilebilir.

  8. rocco junior avatarı

    Aferin size koca kış lastikleri anlamak adına 1.000.000 tur attığınızı söylüyorsunuz sonra bir bakmışız lastikte en iyi olan en az turu atan,en kötü olan ise en çok turu atan.Ters orantının bu kadarı.Ama sezon öncesi testi es geçen Mclaren pilotları simülasyonda yeni lastik tipini çıkardık dediğinde kimse dikkate almamış belli ki.Üstüne koca kış araç tek turda nasıl,düşük benzin ve yumuşak lastik uyumu,ayarı vs nasıl ölçmemişler.Ne zaman bir yeni kural veya zımbırtı girse çuvallıyoruz.Bu gidişle bir sezonu daha çöpe atılmış olarak izleyeceğiz.Zaten iki yarışta 30 puan fark oldu biz anlayıp sorunu çözene kadar 100 puan olur.Bari yarışlarda başarılı olsakta iddaamızı sürdürsek.Ben ilk iki yarışı kazanıp şampiyonluğu kaybeden görmedim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir