Horner: "Webber'in de Zamanı Gelecek"

yazar:

kategori:

Webber, Malezya’da formasyon turunda KERS’te sorun yaşadığı için yarışın başlamasıyla birlikte en kötü kalkış yapan sürücü oldu ve 10.luğa kadar geriledi.

Horner “Startta şanssızdı. Yaşayabileceği her türlü kötü şeyi yaşadı. KERS güvenli moda girdi, daha önce görmediğimiz bir elektrik sorunu oldu. Kötü start aldı, Formula 1’in en uzun ikinci düzlüğünde KERS’i yoktu ve ilk turu da harika değildi, Kobayashi’ye sıra kaptırdı.”

“İlk turun sonunda 10.ydu bu yüzden onunla agresif olmayı tercih ettik ve 4 pit stop tercih ettik. Bunu çalıştırması gerekiyordu ve harika sürüşüyle çok iyi düzeldi. Strateji ve performans birlikteliğiyle neredeyse podyuma çıkıyordu.” dedi.

Horner, Vettel’in her iki yarışı kazanmasının yanında Webber’in çok fazla üzgün olmadığını söyledi.

Horner “Açıkçası startlardan dolayı hayal kırıklığı yaşayacaktır ancak onunla konuştum ve performansıyla çok cesaretlendi. Yaşadığı ilk turun ardından podyumu kıl payı kaçırdı ancak sürüşü harikaydı. Gerçekten memnun kaldım. Mark, sezonun ne kadar uzun olduğunu ve bu puanların paha biçilemez olduğunu bilecek kadar yaşlı. Zor yarışlardan 4. ve 5. olarak ayrılmayı başardı ve sezonun sonunda bu puanlar hesaplanacak. Mark’ın da zamanının geleceğine eminim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bende olmasını isterdim ama Vettel'i geçmesi lazım …

  2. sezon uzun, kim bilir, webber de olabilir ama bence takım emri vettel olur red bullardan birisi olursa.

  3. Sinan Cem Aziz avatarı
    Sinan Cem Aziz

    İçime doğdu bence bu sene Webber şampiyon olacak! -Webber fanı değilim ancak ilk olarak Vettel'e 2. olarak da Hamilton-Alonso-Button üçlüsüne bir ders verecek bu sene-

  4. bakalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir