Lotus Davası Gelecek Hafta Çözülecek

yazar:

kategori:

Dava, geçen ay Londra Yüksek Mahkemesi’nda Team Lotus ile Lotus Grubu arasında başlamıştı.

Speed Week’e yazan editör Mathias Brunner, gelecek Çarşamba 20 Nisan’da hükmün verilmesinin beklendiğini belirtti.

İsim kullanımı ile yaşanan karışıklıkların son örneği geçen hafta sonu Sepang’da yaşandı. Malezya’da Red Bull, resmi basın bildirisinde Nick Heidfeld’in takımı Lotus sponsorlu Renault’u, ‘Lotus’ olarak yazdı.

Vettel: “Aynalarımda siyah bir şey gördüm. Onun bir Lotus olduğunu biliyordum”

Aslında F1’de Lotus olarak sadece T128 aracı ile yarışan Tony Fernandes’in yeşil takımından bahsedilir ama Button, emin olamadı ve durumu Heidfeld’e sordu.

Button: “Şimdi size ne diyeceğiz?”

Heidfeld ise “Lotus Renault GP” olarak cevapladı.

Bununla birlikte Fernandes, Sepang’daki yarışın ardından Team Lotus’un daha fazla saygı hak ettiğini ifade etti.

Fernandes: “Sadece 18 ay içinde başardıklarımızla muazzam gurur duyuyoruz. Bunu sıkı çalışma ve kendini adama ile gerçekleştirdik; araca etiket yapıştırıp başarı satın alarak değil”


Yorumlar

  1. Bu konu çok uzadı umarım mahkeme doğru kararı verir.Lotus Sadece Renault un isim sponsorudur Genii Renault ile çalışıyor Ve gelirler için Renault adına yarışıyor anlaşmalar böyle sadece Lotus 2017 yılına kadar isim sponsorudur.Şöyle bir söylenti var Şun ki mevcut takım ile Renault iki yıla kadar tekrar F1 e yüzde yüz Renault olarak gireceği söyleniyor bakalım neler olacak.
    F1 in belli bir amacı vardır şuanda Renault bunu dört dörtlük yapıyor.

  2. Yeşil Lotus gerçek Team Lotus'un yani Colin Chapman'ın Lotus Cars'tan bilerek ayırdığı takımın devamı niteliğinde. Lotus Renault GP ise Lotus'un isim sponsorluğunu alan ve aslında bunu reklam olarak kullanan bir Renault takımı devamı. Benim görüşüm bu şahsen. Bakalım mahkeme ne karar verecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir