Ferrari'nin B Planı Hazır

yazar:

kategori:

Bu ifade La Stampa ve Le Republica dâhil İtalyan gazetelerin ifadesi.

Takım yetkilileri Stefano Domenicali, Aldo Costa ve Pat Fry, bu hafta Şangay’daki yarış için Doğu’da kalmak yerine Maranello’ya döndü.

Domenicali: “Gelişimin bu döneminde işlerin neden bizim beklediğimiz gibi çalışmadığını bulmak için her şeyi analiz ediyoruz.”

Domenicali ayrıca Italia 150 aracına bu hafta sonu bazı yeni parçaların ekleneceğini açıkladı.

Domenicali: “Eğer Çin’de her şey beklendiği ve umulduğu gibi çalışırsa iyi; ama üzerine çalıştığımız gelişimler sonuç vermezse, mümkün olan en kısa sürede uygulamaya girecek alternatif bir programımız var”

La Stampa’ya konuşan Domenicali: “Zaman sınırımız var. Şimdi, bu aero peket ile mi devam edeceğiz yoksa yönümüzü mü değiştireceğiz, karar vermemiz gereken Çin’e gidiyoruz”


Yorumlar

  1. ya şu adam bi siktirse gitsede ferrari de bizde kurtulsak geride olamaktan

  2. 2009 yılından beridir aynı olan şasi gibi tanımlar dış görünümcülerin verdiği cevaplardır.Unutmayınki; bu sezon başındaki güvenlik testleri sonrasında Ferrarinin açıklaması dikkate değerdir.Bu kadar çok değişim sonrasında testlerden geçmesi Ferrari cephesinde sevinçle karşılanmıştır.McLaren in sidepod değişimi farklılıkdan sayılıyorsa F10 un a bakın.Şasinin uzunluğu kısalığı değişimden sayılıyorsa; hiçbir sezon aynı yapı uzunluk kullanılmıyor.Çok değişimler var ama siz sadece ana yapıyı değerlendirebiliyorsunuz.RB ve McLaren in arkasındaki motor soğutma hava çıkışı dahi aynıyken Ferrari nin o kısmının değişik olması bir yana bir kanatçıkla dahi desteklenmiş olması dikkatlerden kaçmışdır. McLaren in takla barının arkasındaki ekstra soğutma meşhur egzoz istemiyle aşırı ısınacak olan şanzıman için tasarlanmış olup kullanılmayınca buda kalsın denilmişdir( tüm aero hesaplar değişecekdi).F10 un motoru 5 derece eğimle yerleştirilmiş olmasını çıpla gözüyle görmüş olanlar şasilerinde benzerliğini irdelemiş olmalıki aynı yada farklı gibi kelimeleri kolay kullanıyorlar.F10 daki sidepod iç çökük kısım öndeki türbülansdan çok etkilenmesi sebep olduğundan o yapıdan kaçmış olabilirler.Unutmayın ki; ana yapı belirlenmiş haldeyken Pat Fry Ferrari ye gelmişdi.Çok istenilen bir yapı olsaydı o sidepod illahda kullanılırdı.Bilmeden abartmaya yada bilge gibi piyasaya satılmaya gerek yok.

  3. Emre Aktaş avatarı

    Kış boyunca yatmışlar şimdi de kalkmışlar aracı geliştirecez diyorlar buna inanmak zor.

  4. ahmet karanın yorumunun altına yazdım daha altta çıktı !

  5. monte ye müstehak
    ama
    ferrari-alonso-massa taraftarlarına yazık

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    bu resim ben yorum attıktan sonra konuldu.Ama resim cuk diye oturmus harbiden :))

  7. Mevcut resim tam da uyuyor aslinda habere, ne yapacagini bilemeyen cuvallamis bir teknik yonetim 🙂 Kov bunlari Monte, bunlardan bi cacik olmayacak..

  8. iyi en azından ne yapacaklarını biliyolar.

  9. Yeni bir şasi tasarlandı zaten. Çift katmanlı difüzör yasaklandıktan sonra bütün takımlar tekrar normal difüzör tasarlayıp araçlarını onun üzerine inşa ettiler. Dıştan çok da değişik görünmeyen Ferrari aslında alttan bakıldığında çok değişik. Motorun konumlandırma açısı bile değişti.

  10. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    yaw su habere bi resim koyun böyle çok garip gözkuyor koyun bi F150 resmi gitsin 🙂

  11. rocco junior avatarı

    Demekki Toyota rüzgar tüneli verileri ile pisttekiler uyuşmuyor.Güncellemenin çalışmaması başka nasıl adlandırılır?Otomobilde yeteri kadar downforce olup olmadığını cfd simülasyonu ve bu devasa tesisler sağlıyor

  12. Çinde Ferrari bir miktar gelişim gösterecektir. Bunu RB lerle olan mücadelesinden anlayabiliriz ancak. Bu pistte çok uzun düzlükler var ve salt hız anlamında mercedes motoru çok güçlü. Mclareninde aerosu buna eklenince düzlük sonunda max hız anlamında en hızlı takım olurlar. Eğer kazaya karışmazkar vede strateji hatası yapmazlarsa Mclaren bu hafta double yapabilir.
    Ferrari RB lerle mücadele edebilir bu hafta diye düşünüyorum.
    Bizim MGP ise yine ilk 10 için zorlamaktan başka bişey yapamazlar.

  13. Puhahahaha….

  14. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    pilotlarda zaten sorun yokta herkül işte alonso için gönderilen raikkonen olunca böyle bi karın ağrısı kaldı

    F2008 ile şampiyon olamayan Raikkonen F10 ya da F150 ile şampiyon olabilcekmiş gibi konusuyor

  15. salim kaya sana katıLıyorm.. ferrari bu hafta bicok yenilik yapacakmıs… hızlı olabilirler.. türkiyeye kadar esnek kanat yapacaklar… stefano domenicalı öyle diyordu türkiye'ye kadar baya bir yenilik var…

  16. düzeltmisiniz erken davrandım 😀

  17. sayın padokman , yazdıklarınızı ben mi yanlıs anladım bilmiyorm ama rakipleri cok muhafazakar demişsiniz. tam aksine ferrari mclaren ve redbulla göre muhafakazar bir tasarıma sahip. benim bu haberden anladıgım ise, gelişim iyi gitmezse bu pakette … cok ekstrem tasarımları uygulamaya sokup risk alacagı yönünde takımın

  18. DÜZELTME: Ferrari aracı Redbull ve Mclaren araçlarına göre çok muhafazakar ve basit kalıyor

  19. Pilotlarda bence sorun yok..Sorun araçta kanımca rakiplerinin Redbull ve Mclaren araçları çok muhafazakar ve basit kalıyor…Mercedesi saymadım geçen hafta Force İndia ile yarışan Mercedes aracı ne kadar basit olsada şu anda Ferrariye rakip olamaz..

  20. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ya bırak bu işleri domeni
    sen hiç birşeyden anlamıyorsun
    senin "B" planında fos çıkar

  21. Ferrari'nin B planına geçeceğini duyan Ross Brawn şöyle demiş: "Onlar B'ye yeni geldi, biz Z'ye ulaştık bile!"

  22. Yahu 2009 senesinde insa edilmeye baslanmis bir sasi den daha ne kadar verim alabilirler ki? Sasi gelisiminin sonuna geldi muhtemelen, Bu sasi son 2 yarista alinan sonuclardan daha iyi eminim ama bu sasinin gelisim omru yarim sezon, sonra bitti.. Iste bu yuzden testlerde Ferrari ucarken Mclaren surunurken yine de yeni agresif yaklasimlarin daha basarili olacagini soyluyorduk..
    Ferrari 2010 sasisi iyiydi guzeldi, ama neden yeni sasi tasarlamiyorsun abi? bunu Force india yapsa anlarim ki yaptilar, hizlarini korudular risk almadilar, ama sen Ferrari`sin, F1`in anlamlarindan birisin, muhafazakar yaklasim ne demek ya??? O yonetimde ki ya basarili olamazda isimizi kariyerimizi kaybedersek diye mevcut sasi ile yola cikan korkak adamlarin tamamini kov Montezemello, Ferrari gibi bir dev muhafazakar olma luksune sahip degildir, bu kadar kaynakla bu kadar bilgi tecrube ile yepyeni fikirlerle gelmeli gride, Ferrari`nin adina sanina yakisan budur..

  23. sanane döt oğlanı.

  24. yaşar koçyiğit avatarı
    yaşar koçyiğit

    hakan şu azmine hayranım ya.bıkmadan usanmadan şu adamla uğraşıyorsun.

  25. F1Innocenzio avatarı

    Geçen yıl ferrari esas çıkışa spa sonrası nasıl çıktı ise bu senede canada ile başlayacaktır diye düşünüyorum.Ama tüm sorun araçlarda değil tabi alonsonun mevcut aracı stabil kullanması bile yetecektir şampiyonluk için.

  26. alfabenin bütün harflerini plan olarak kullansalar dahi başarılı olamaz ferrari…
    araçta sorun yok.sorun pilotlarda…birde ferrarinin yönetim şeklini benimsemeyen ve kabul edemeyen ferrari fanlarının oluşturduğu duygusal güç…

  27. Radikal yenilikler lazım.Vurgu yapılacak nokta az ama başka çare yok

  28. Takım patronlar 1 haftalık ara olmasına rağmen malezyadan italyaya ordan çine geçeceklerse kesin önemli bir adım atacaklar demektir.
    Bu hafta Ferrari daha hızlı görülebilir.
    Keşke Mercedesinde bir B planı olabilseydi. yada ross almanyaya falan gitseydide bizde heyecanlansaydık.

  29. doğrusu umarım değiştirirler, değişik fikirlerle gelmeleri daha güzel olur bizim için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir