Mercedes'e Yeni Bir Araç Tasarlama Tavsiyesi

yazar:

kategori:

TZ’ye konuşan Ross Brawn da “Belki aracın konseptini yeniden düşünmemiz lazım. Ancak liderlik mücadelesine nasıl ortak olacağımızı da düşünmeliyiz. Sınırlar var. Mesela monokok, bu kesinleşen temel bir şey.” demişti.

Stuck ise Mercedes’in gelişim yönündeki değişimin başarıyı getireceğinden emin değil.

Stuck “Bu araçtaki sorunları çözeceklerinen emin değilim. En kısa dingille risk aldılar. Bu en iyi fikir değil gibi görünüyor.  Yeni bir konsept, yeni şasi ile durumu kurtarabilirler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. hemde hd

  2. kısa dingil bu yıl için yanlıştı. Lastikleri daha fazla aşındırıyorlar. Mclaren'i örnek alın

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Saçma bir yorum olmuş dostum.Kusura bakma ama.

  4. Mercedes sorunun ne oldugunu biliyor ama sorunu nasıl çözeceklerini bilmiyorlar.yoksa 2 sn falan kapanmıcak fark değil.cok umutsuz olmaya gerek yok.gecen sene istanbul parkta ferrari mercedesin gerisindeydi unutmamak lazım.ama en büyük sorun araç sıralamada yavas yarıs performansıda kötü bu biraz düşündürücü

  5. yanlış tercih yaptı mercedes mclarenin çoğunluk hissesini almaları lazımken ucuz diye brawnın takımını sectiler ve cok buyuk kaybettiler eger 2 yıl daha boyle giderse bu takımda kapanır ve üretici kalmaz f1de..1.3 motorlara gecsinler bende meganımla yarısırım heralde artık gerçi 1.6 ama olsun 😀

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    pazar günleri doğru kanalı izlediğinden emin misin ?

  7. salim kaya ve michael schumacher biraz ters düşmüşler salim kaya demiş malamat olduk ben bu lafı çok seviyorum schumi malamat olduda(olmadı ben kabul edemem rekabetçi bir araçla yarışmadığı sürece) biz ne olduk biz vezirmi olduk rezilmi.bizde malamat olduk rezil kepaze olduk.isme bak mercedes gp sonuca bak sanki lada gp gibi.trajedi

  8. yazını okuyunca ben bile umutlandım ama biraz gerçekçi olmak lazım araç rekabetten çok uzak yarış temposu berbat seviyede yarışları izlerken imkanınız varsa live timingi açın öyle seyredin daha iyi fikir sahibi olursunuz muadili araçlarla kıyaslandığında tur başına 2 sn fark var çok çalışması gerek mersonun çoook…

  9. tırı vırı dediğin takımlar sana suana kadar tur başına 2 sn koydu.Şaka gibisin

  10. bi halt olmaz başta rosberg sonra schumi kendini ve kariyerlerini kurtarsınlar.3 büyük takımdan birine geçsinler.aahh dişlerimi sıkıyorum rosbergin düştüğü durumlara bak

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    afadersin sadece meraktan soruyorum
    yaşınız kaç?

  12. dingil mesafesi ile hiç alakası yok olayın aerodinamik problem. birde şu var hepimiz ross brawn a saldırdık rb kopyalamaktan bahsettiği için. adam orda f1 yönetimine resmen kafa bulmuştu rb nin aracı yasal başkalrı diskalifiye. adam diyor ki bak aynısını yaparım bana bahane bir şekilde bulursunuz. mercedes in kendi sitesinde fanlar bölümünde w02 tanıtıldıktan sonra birisi sormuştu bu dingil mesafesi konusunu ta o zaman bundan testlerde çok iyi verim aldıklarından bahsetmişti şef mekaniker. bu araba düzlükte arka kanat arızalı 311 km yi gördü rb7 302 yi geçemedi. virajda sıkıntımız. aerodinamik sorun yaşıyoruz. efendim kers te sorun varmış. rb ciler telsizden yalvardılar adam kers kullanma diye onlarda da sıkıntı var. arka kanat arıza yapmasaydı sepang ta schumi ilk 5 arasına çok rahat oturuyordu. rb de çok iyi değil yarış bitince hemen aracı kenara çekiyor adamlar ahhahahahah 🙂 atsana turunu ama tur yarıda kalabilir. o kadar övülen mclaren rb yi geçemedi onlarda tırt. herşey mercedes gp ye bakıyor arkdaşlar şu sorunları yarıya indirsinler 4 arasına girer schumi. biraz ümit ya biraz ümit. ekonomide bir kural vardır. kötü bir ekonomide insanlar herşey çok iyi desin ekonomi düzelir iyi bir ekonomide insanlar kriz var desin kriz çıkar. taraftarlık nerde kaldı. bir de bana futbolla karıştırma bu sporu o hamal işi demişti bir arkadaş. ama siz maşaallah futbol taraftarından da kötüsünüz.

  13. Çok açık birşekilde rezil oldular. Ama bunu böyle anlıyanlar genellikle yüzeysel bakanlar.

    Yani koskoca Mercedes 2011 aracına en erken başlayan firma ve sonuç hüsran. Nasıl oluyor bu gibisinden.

    Ama bir de benim gibi derinsel bakanlar var.

    Yani şöyle, Mercedes F1 de çok güçlü bir alt yapıya sahip değil. Alt yapı derken mühendisiydi teknik verilerden anlıyanı yada kullandıkları teknoloji gibi. Daha simülasyonları bile yok.

    Dünyada ki ismi ne kadar büyükse, F1 de ki bütçesi okadar küçük bir firma. Yani öndeki sınırsızları sayarsak Mercedes böyle devam ederek onları yakalıyamaz. Çünkü herşeyin başı paradır.

    Bakın RB ye bastırdı parayı aldı Neweyi ve şampiyonlar ve en güçlüler. Demek istediğim anlaşılmıştır umarım.

    Mercedes tek başına takım kurma işini gerçekleştirirken Daimler cepesinden çatlak seslerin geldiğini biliyoruz. Daha çok olanak yaratmaları lazım. Böyle iddalı konuşmalarla sadece isimle kazanılmıyor şampiyonluklar.

    Sonra böyle madara olursunuz ismi duyulmamış elemanlara.

  14. Bu aracı çöpe atıp yenisini yapsınlar. Daha kötüsünü yapamazlar nasılsa.

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    (:

  16. İç çatışma çıkartmayın 🙂

  17. "Yeni bir konsept, yeni şasi ile durumu kurtarabilirler." bu adam sanırım Mercedesi henüz tanımıyor. Arkadaş biz şu an yarıştığımız araç üzerinde en az 1 yıldır çalışıyoruz. Tüm hesaplamalar yapıldı. Hatta şampiyonluk mücadelesi verecek olan araç için en uygun şasinin bu olduğuna karar verildi. Ama sonuç ortada.

    Bu takım 1 yıldır üzerinde çalıştığı aracı tanıyamadı bile. Geçen yıl sezon sonunda biraz olsun tanımaya başlamışlardı. Tam birbirlerine ısınacaklardı sezon bitip kurallar değişti. Şimdi yeni şasiyi ne zaman tanıyacaklar?

  18. rocco junior avatarı

    Araçlarının aks mesafesi ile ilgili değil bu sorun.Aerodinamik olarak gelişmiş araç ister kısa ister uzun olsun her pistte başarılı olabilir.İki opsiyonunda birbirine göre avantajı var tabi;hızlanma,virajlardaki denge,kıvraklık,sürtünme ile ilgili bazı durumlar.Ama zaten şampiyon oldukları 2009 sezonunda da böyleydi araç o yüzden temel bütün bileşenleri güçlü bir araç ise zaten başarılı olacaktır.Şimdi tekrardan araç yapmak demek önümüzdeki sezon için büyük risk ve kurallar hemen hemen aynı olucak.Bu sefer büyük değişmeler yok o yüzden olabildiğince araçtaki problemleri anlamak,sonuna kadar zorlamaları gerekiyor.Bu sezon öğrendiklerinin çoğunu seneye aktarıcaklar.Şimdi yavaş olan ve anlamadıkları bir aracı seneye baştan tasarlasan ne değişecek?

  19. Kaldığı yerden devam edemiyorsan en baştan başlarsın diye bir söz var. Dediğin gibi saydığın adamların hepsinde bunu başarabilecek yetenek var, Firma büyük paralarıda var. Ancak sonuç çıkmıyor. Bir ölü toprağı var ama anlamıyorum.
    Bu Haug da var bi uğursuzluk bence:)

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    peki 🙂

  21. Ne zaman susup konuşacağımı ben bilirim, bana karışmamakda senin hayrına olacak. İşine bak sen.

  22. Bu Hans Joachim Stuck abimiz Volkswagen'in motorsporları danışmanıydı galiba, Helmut Marko'nun Volkswagen versiyonu yani… Buyur firmanı al da gel Formula 1'e Mercedes'ten iyisini yap denilebilir kendisine aslında.

    Ancak Mercedes konusunda haklı olduğu taraflar var. Griddeki en iyi motora, Renault'un başarısında söz sahibi Bob Bell'e, efsane Ross Brawn'a, F1 yönetimi konusunda uzman Nick Fry'a ve Norbert Haug'a sahipler, efsane Schumacher'e ve Alman F1'inin Vettel'den sonraki yükselen ismi Rosberg'e sahipler ve başarı gelmiyor; gelemiyor. İlginç.. Ama sıfırdan başlayacak ve iyi işler yapacak ekibe teoride sahipler.

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    alem birisin 🙂
    sevdim seni.
    ama biraz susarsan biz Schumiciler için daha hayrına olacak
    ben saddece mücadeleye devam ve sabır diyorum.

  24. Adamı zorla döndürdünüz, döndüğüne döneceğine pişman ettiniz. Malamat olduk resmen. Bu ne muamma şaseymiş arkadaş? Neden kısa yapıldı amacı neydi onuda açıklamıyolar…

  25. Hondanın hayalaeti belirmey başladı çoktan. Bu takımda Schumi dışında ümit veren kimse yok. Mercedes yıldızı bile fos şu aşamada

  26. 3 ay sonraya kadar kazanacak araç yapacaksanız hiç durmayın, bırakın hatta hiç yarışa çıkmayın o zamana kadar. Fakat ben yine bir fiyasko olmayacağından emin olamıyorum.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    bu kadar kısa dingil mesafesi ne için onu anlamadım. monaco dışında bir fayda getireceğini sanmıyorum. ki en güçlü araç rb7 ortalamanın üzerinde bir dingil mesafesine sahip.

  28. Beklenen demeç geliyormu yoksa :)) önümüzdeki yılın aracına odaklanıyoruz 🙂 yada avrupada Schumiye yeni bir şase ve konsept vereceğiz!!!

    Bu ne ya ben hiçbişey anlamadım bu açıklamalardan. Neler oluyo Allah aşkına. Resmen dalga geçiyolar. Ben MGP de patron olsam bu açıklamasından sonra Ross u kovardım; "Belki aracın konseptini yeniden düşünmemiz lazım. Ancak liderlik mücadelesine nasıl ortak olacağımızı da düşünmeliyiz. Sınırlar var. Mesela monokok, bu kesinleşen temel bir şey."
    8 aydır naaptın lan sen derdim……….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir