Renault, Büyük Güncellemeyi Türkiye'ye Saklıyor

yazar:

kategori:

Lotus Grubu’nun sponsorluğundaki takım, geçen hafta sonu Malezya’da düzenlenmiş bir ön kanat, zemin ve difüzör ile piste çıktı ama geliştirilmiş arka kanadı kullanmama kararı aldı.

Malezya’nın bir hafta sonrasında Çin’de ise takım, yeni kanadını İstanbul’a bıraktıklarını belirtti.

Takım Patronu Eric Boullier: “Nakliye meselesi çok karmaşık ve Cuma antrenmanlarında deneyeceğiiz yeteri kadar küçük güncellemeler var.”

Daha önce Petrov’un da dile getirdiği gibi Boullier, kalkışlarda daha da iyi olmak için bazı düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

Boullier: “Kalkışları nasıl geliştirebileceğimiz üzerine her zaman araştırma yapıyoruz. Sahip olduğumuz düzende hâlâ ince ayarlar yapıyoruz. Bu yüzden biraz daha gelişebiliriz.”

“Bu sene KERS’in dönüşüyle kalkış stratejisi üzerine çalıştık. Çünkü KERS’e yatırım yaparsanız, etkisini azamiye çıkarma şansınız doğar. Bulduğumuz bir iki şey var”

Lotus Renault GP Patronu, Çin’de Ferrari’yi geçmeleri halinde mutlu olacaklarını, çünkü bunun, tekrar podyum mücadelesine girmeleri anlamına geldiğini ifade etti.

Boullier: “Bana göre makul hedef, Ferrari’nin önünde olacak kadar gelişmektir. Ardından podyuma çıkmak, yarış olaylarına, iyi kalkışa veya stratejiye bağlı.”

“Bir yarıştan diğerine gidilirken çok fazla hızlanacağımıza inanmıyorum. Ama iki farklı tipteki pistte iki podyum çıkarmamız bizim için iyiydi. Bunun anlamı, iyi bir aracımız, iyi bir temelimiz olduğudur. Ama açıkçası öndeki büyük çocukları yakalaması kolay değil. Hedefimizi koruyacağımızı bekliyorum: Gelişmek ve Ferrari’yi yakalayacak kadar gelişmek”

Renault burada, Malezya’da Petrov’un aracında kırılan direksiyon yuvasının sertliğini tekrar inceleyecek.

Boullier: “Düşey eksende yaklaşık 30G yük olduğunu düşünüyoruz. Direksiyon hâlâ elindeydi. Bu yüzden ilave güç oluşturdu.”

“James (Allison, teknik patron) burayı bir şekilde güçlendirip güçlendiremeyeceğimize bakmak istedi. Gerekli değil ama bunun tekrarlanmasını istemiyorum”


Yorumlar

  1. hayret petrol kumarından bahsedememiş

    adam konuşamıyor korkusuna her an bir bomba hali ah petrol ah paralı şoförlük stresli iş ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir