Massa: "Güçlü Yarış Temposu Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

Takım yetkilileri, Malezya’dan sonra Çin yerine Maranello’ya gidip, sorunları daha iyi anlama adına toplantı yapmıştı.

Kaynaklara göre şu andaki odak noktası, rüzgâr tünelinden alınan verilerle üretilen güncellemelerin neden ilave yere basma kuvveti yaratmadığını bulmak üzerine.

Bu sorunlara katkıda bulunduğu öne sürülen bir başka unsur ise, Ferrari’nin rüzgâr tünelini geçen sene %50’den %60’a çıkarması.

Ferrari, sorunları daha iyi anlama adına Çin’de aerodinami simülasyonu üzerine yoğun bir çalışma yürütecek ve Massa, bu çabaların sonuç vermesini umuyor.

Massa: “Elbette sorunlar üzerine çalışıyoruz. Ama yeni parçalar getirmek için iki yarış arasında sadece 5 gün olduğu da bir gerçek.”

“Herkesin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde gelişme adına çalışması önemli. Biz de bunu yapmayı planlıyoruz”

Sıralamaya göre yarıştaki temposunun iyi olmasından ümitlenip ümitlenmediği sorusuna Massa: “Evet, ama sıralamada 1 saniyeden fazla yavaşsak bu yeterli olmaz”

“Araç yarışta daha iyi olsa bile zorlamalı ve gelişmeliyiz. Çünkü bu yeterli değil”


Yorumlar

  1. Ferrari nin bu sorunlarla yarış performansı sıralamaya göre çok daha iyiyken geçişe elverişli pistlerde yüzleşmesi büyük şans ilerleme mutlak olacaktır sorunlar analiz ediliyor hayati puanlar alınıyor

  2. zoran zubizaretta avatarı
    zoran zubizaretta

    Formula1'de, ruzgar tunellerinde takimlar yari yariya kucultulmus scale modellerle calisir. Daha gercekci sartlar uretmek icinde ruzgar tunelinin urettigi ruzgari bu model araclar icin daha dusuk seviyeye cekerler. Yuzde 50 ile kast edilen kisim bu oluyor sanirim. Ferrari yuzde 50 ile calistirmak yerine yuzde 60'ta calistirarak bu scale modelin uzerinde tasarimcilarin calismalarini daha verimli test etmek istemis olabilir. Ve yariya kucultulmus bu modelde yuzde 10 daha fazla ruzgarla calismak cesitli problemlere sebep olabilir. maksimum 300 kilometre saat hiza ulasan , spesifik bir viraji 200km/s hizla donen bir araci ruzgar tunelinde 360 km/s duzluk hizina , 240 km/s test etmek demek. Aracin urezindeki drag etkisini azaltmak icin iyi bir yontem ama downforce icin pek iyi bir calisma sekli degil. Bana Ferrari'nin bunu yapmis olabilecegi pek mantikli gelmiyor. Tabi anlatilani anlamamista olabilirim.

  3. "Bu sorunlara katkıda bulunduğu öne sürülen bir başka unsur ise, Ferrari'nin rüzgâr tünelini geçen sene %50'den %60'a çıkarması."

    Ne yapmışlar bunlar anlayabilen varmı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir