Ferrari Yine Ayrılmakla Tehdit Ediyor

yazar:

kategori:

Auto Bild’e konuşan Montezemolo, lastiklerin bilerek kolay bozulacak şekilde tasarlandığını ve geçişi arttırma amacıyla hareketli arka kanatların kurallara sokulduğunu, bu şekilde de sporun çok suni hale getirildiğini söyledi.

Montezemolo: “Direksiyon şimdi butonlarla kaplı bir bilgisayar ve taraftarlar artık anlamıyor”

Ferrari başkanı ayrıca Concorde Anlaşması’na atıfta bulundu ve istekleri olmazsa gelecekte sporun içinde olmayabileceklerini işaret etti.

Montezemolo: “Anlaşma, 2012 sonunda bitiyor. Şimdi nasıl devam edeceğini görüşmemiz gerek. Ferrari, ürettiğimiz otomobillerin teknolojilerini geliştirme adına spor bize bir şeyler sağladığı sürece (sporun içinde) kalmaya devam edecek. Aksi halde yokuz”


Yorumlar

  1. Hasan Yaman avatarı

    Zaten sadece tehdit ederler

  2. Hasan Yaman avatarı

    Zaten sadece tehdit ederler

  3. 1.6 turbo motoru savunan arkadaslar ola ki Ferrari,mclaren giderse ne yaparsınız.''force india,williams'ı geciyooorrr'' gibi anonslar olacak ne heyecan ne heyecan! F1 fanlarının %60'ının ferrarici geri kalanının mclaren ve mercedesten olustuğu bir ortamda bunu söylemek cocukluktur.Acınacak halde olur Formula.Yeni kurallarla Palio cup'a döndürecekler iyice.Ses eskisi gibi değil,aero kısıtlı,test yok.Üstüne 2013 kuralları mantıklı değil.zaten Fia'nında tıpası yemez ferrariyi karşısına almayı gecen senelerde gördük.Paşa paşa büyük takımların dediği olacak.
    F1 hızın kalbidir ve bunu oluşturan bi kac takım var başındada Ferrari gelir.Luca di Montezemolo haklı.

  4. mesela ben drsnin bütün yarıs aynı bölge boyunca kullanılmasına karşıyım buna bir sınır koymaları lazım yoksa pilotlar güle oynaya gecebiliyorlar birbirlerini mesela alonsonun drs arızası olmasaydı biz hamiltonun yanından güle oynaya gececekti ve biz bu ikilinin çekişmesini seyredemeyecektik bu iş bu kadar basit işte…

  5. kimi peachini kovdun ya,kurban olam sana adamsın!

  6. McLaren zaten 1 firmadır.Su andada spor arabalar üretiyor f1 qirdiklerinden biraz sonra araba üretmeye basladılar

  7. ferrari f1 qibi qüclü motorlar koyuyor v8 lik normal araclarına v4 ü napsın 😀

  8. aynen katılmamak elde deil 😀

  9. Aynen katılıyorum aslında Hami yi tutuyorum ama Alonso'nun Drsi bozuk olmasa böyle keyifli olmayacaktı aslında vettele katılmak lazım ''F1 de geçiş Futbolda attıgınız gol gibi degerli olmalı'' bence doqru söz cok sıradanlastı bu sistemle qecisler

  10. birisi şunlara emzik versin

  11. İyide bunu zaten herkes biliyor. Birde bunu diyebilecek Mercedes olabilir başkada yok.

    Ama şöyle bir durum var ki diyelim McLaren F1 bıraktı kendine bir seri kurdu yada ne bileyim Lemans a filan girdi. Ozaman çok farkı şeyler olur. FİA kolunu kaybetmiş gibi olur.

    Yani demek istediğim McLaren gibi takımların tehtit etmesine gerek bile yok. Bize ceza verdiklerinde spordan cekilmeyeceğimizi bildikleri için böyle bir ceza verdiler. Sonra yok McLaren spordan men edicektim gibisinden atıp tuttular.

    Renault a ne yaptılar, ceza bile veremediler. Adamların zaferini bile iptal etmediler. Aradaki fark bu yani.

    Ferrari diyebilir, bir başka nedeni Ferrari bir firma. McLaren bir şirket ama firma olma yolunda ilerliyor. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu ferrari adamı kanser eder
    ya da çileden çıkarır
    geçmişte turbo motorlar kullasnıldıysa bundan sonra bal gibi kullanılır
    ferrari ve özellikle monte haddini aşıyor
    gitgide daha antipatik olacaklar (benden söylemesi)
    Formula 1 teknoloji demektir
    Formula 1 mekanik demektir
    Formula 1 hız demektir
    Formula 1 yaratıcılık demektir
    Formula 1 bir yarış serisidir
    hiç bir şey olmaz paşa paşa yarışırlar
    merak etmeyin.

  13. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Monte ye Hak veriyorum nedenmi?..
    F1 denilince aklımı her zaman rekabet ve hız gelir değilmi bu gelişen bir teknolojiye neden gölgelendirirsinizki F1 daima üretkendir tamam anladık turbo motorla geçelim dior fia ama Ferrarinin teknolojisine uymuyor bu tür yapımlar o yuzden çıakr gider kendi serisini kurar arkasından Mclaren le Mercedesinde gideceginden eminim cunku 2007 yilinda Mosleye tehdit etmisler moslet de onaylamis ama ardindan bernie anlasmak yapip devam edeceklerini söylemisdi yani sezon ici boyle gorusmeler devamlı olur, ama F1 de Her zaman icin Ferrari nin adı vardır senin yapın buna yetmiyorsa hangi buyuk takımlarla bu seriyi yureteceksinizki, Bay FIA anlamıs değilim gerçekten burada Asıl Buyuk rekabet F1 deki HIZ Ve Teknolojiye bağlı bazı değişimlerdir sizler Torbo motorlarla eskiyi arındırmak istiyorsunuz ama Ben Monte cok vererek 2013 de Ferrari gerekirse Sporda olmaz O zaman F1 de asıl değişim o zaman başlar Tehditler her zaman için Korkunçtur ama Ferrari çekilirse Arkadasinda olan FOM başkani Whirtmarsh Ferrarinin yolunda gidecektir. Dedikleri gibi kendi serileri kurar kendi maplari secerler Sporun adı değişir F1 çömez kalır Bernie nin korktuguda bu buyuk ihtimalle Ferrarinin Dediği olucak Göriceksiniz bu konustuklarımı hafızanıza Sokunuz.

    SaygılaR…

  14. Monte Kinte ile günün birinde kısmen dahi olsa aynı fikirleri paylaşacağım aklıma gelmezdi.

  15. Mclaren Forever avatarı
    Mclaren Forever

    ayrılırsanız ayrılın çok da tın

  16. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Ferrari olmadan F1 hiç bir şeydir.2008 öncesi ve 2008 sonrası sezonlara bakın dağlar kadar fark var.
    eskiden heyecan vardı, çekişme vardı, geçiş vardı.pilotlar yetenk şovu yapıyordu.Şimdiki gibi her şey yapay olursa sokaktaki adam da F1 pilotu olur.

  17. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Montezemolo sana sonuna kadar katılıyorum. özellikle Lastikler ve DRS konusunda. F1 izlerken pilotların maximum zorladıklarını görmek istiyorum. lastiğim bitecek korkusu pilotlara asla sınırları zorlatmaz.bu türden lastikler 2005 te olsaydı MP4-20 şampiyon olurdu çünkü aracın limitlerinde gitmek zorunda kalmazdınız. bu uyuz döngüden umarım vazgeçilir. pilot kendisinin ve aracının kabiliyetlerini mi sınayacak yoksa lastiklerin kabiliyetini mi? ha diyeceksiniz pilotun lastiklerini korumasıda bir yetenektir, haklsınız ama hangisini tercih ederdiniz? şahsen seçimim sınırlarını zorlayan pilotları seyretmek olurdu.

  18. rocco junior avatarı

    neyin devri kapandı?siz öyle sanıyorsunuz kardeşim.adam halen çıkıp fiayı tehdit edebiliyor.bunu yapabilen başkası var mı?o zaman devam ediyor…

  19. schumercedes  avatarı

    sana kesinlikle katılıyorum özellikle de son paragrafa

  20. gerçekten öyle 😀

  21. taraftarlar anlamıyormuş. gerizekalılar mı izliyor f1'i? alt tarafı bi kers bi de drs var. f1'de yarışan adam, msc'nin de söylediği gibi, direksiyonda fazladan iki buton var diye otomobili kullanamayacak değil. ayrıca çok güzel bir geçiş yapıldığında insanlar drs ve kers'i değil bu geçiş görüntülerini hatırlayacaklardır.

    sezon içi testlerinin sınırlı bir şekilde geri getirilmesine karşı değilim ama monte'nin sezon içi test diye ağlaması otomobili diğer takımlarla eşit şartlarda geliştirmek zorunda kalınca bütün bir sezonu domine edecek güce ulaşamamasından kaynaklanıyor. ki bu da f1 için iyi bir şey.

    sıralamalarda yarışa başlanacak yakıt yüküyle çıkılması kuralı birkaç sezon uygulandı ve f1'e getirdiği tek farklılık q3'te q2'den daha yavaş tur zamanları görmemiz oldu. zaten çoğu zaman öndeki otomobiller birbirlerine yakın yakıt yükleriyle çıkıyorlardı q3'e.

    lastiklerin durumu ve drs sayesinde normalden daha kolay geçişler görebiliriz ama ben yine de bunu otomobillerin birbirlerine yarım saniyeden fazla yaklaşamadığı yarışlara tercih ederim.

  22. İlk defa sana katılıyorum,Tam benim düşüncelerime(düşünmedillerimde:) Tercüman olmuşsun tebrikler.

  23. eski "Le Mans Series" şimdiki "Intercontinental Le Mans Cup" var mesela. 2013'ten itibaren F1 için üretecekleri motoru yol otomobillerinde kullanmayacaklarına göre (yani 4 silindir olayını), Ferrari oradaki yarışlara odaklanırsa yol otomobillerine de katkı sağlar kanaatindeyim.. orada da dizellere karşı ciddi kısıtlamalar yapıldı, benzin motorluların dizelleri yakalaması artık daha mümkün.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    lastik konusunda kendisine katılıyorum. artık lastikleri zorlayan değil, melül melül süren pilotlar prim yapıyor. iyi pilot kavramı nı neye göre dile getireceğiz artık ? perez gelmiş geçmiş en iyi pilot olabilir mi ? =)

    yakıt ikmalinin yasaklanması bence en çok sıralama turlarına balta vurdu, az yakıt koyup ilk sırayı almak diye bir şey kalmadı, artık en hızlı araç her halükarda ilk sıradan başlıyor. tüm sezonu domine eden f2002, f2004 bile böyle baskın şekilde ilk sırayı alamadı. en hızlı araç ilk sırayı rahat şekilde alsın, sonra yarış başlar başlamaz uzasın gitsin, nerede bunun heyecanı ? geçen yıl bazı yarışlar heyecanlı geçtiyse redbull un saçma salak pilotları ve takım yönetimi sayesinde oldu.

    yakıt ikmali geri gelmeli bence. varsa q3 te en hızlı aracı göremeyelim.

    ayrıca motor konusunda da kendisini destekliyorum, kesinlikle ilgi kaybolacaktır. wrc buna en güzel örnek. wrc de motorlar küçülünce ne oldu ? yeni takımlar mı geldi, yoksa mitsubishi, subaru, peugeot gibi önemli takımlar ayrılma kararı mı aldı ? izleyici sayısı mı arttı ? heyecan mı geldi ? hayır hiç biri olmadı, wrc artık kimsenin takip etmedi, en fazla dakar rallisi kadar ilgi çeken 2. sınıf bir organizasyon oldu.

    aynı hataya f1 düşmemeli, 5 tane f1 aracı çevreci olsa ne olur olmasa ne olur allah aşkına ? mosley zaten içine etti yeterince, bari sen yapma todt

  25. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yine başladı monte efendi klasik ve kilşe olmuş laflarına
    geçiyorum bunu
    *****************
    buradaki bazı zavallı kişilerin yorumlarını görüyorum
    cidden bu iş sıkmaya başladı
    drs'ye laf atan beğenmeyen gitsin gp2 izlesin
    bu kadar basit.
    ******************
    buraya dikkat
    F1'de şu anda tek ve büyük sıkıntı olan nedir biliyormusunuz?
    bana göre sezon içi testlerin yasaklanmasıdır.
    işte bu hadise F1'in ruhuna,gelişmesine,mücadeleciliğine bir parça gölge düşürüyor.

  26. adam piyasayı yükseltiyor sonrası ise zamlı anlaşma.:

    işte rest çekiyor koyuyor postasını sıkıysa ayrıl desinler diyemezler..

    bakın bilmem ne dergisinin bilmem kim sayfasında çıktı şimdi hatırlamıyorum

  27. oldu olacak dizel yapsınlar tor tor yarışsınlar

  28. hiç bir yere gidemez ferrari. tek başına hareket ettiği sürece kimse takmaz. devir değişti artık. nasıl ki "ferrari olmadan F1 olmaz" deniyorsa, ondan daha kuvvetli tez "F1 olmadan ferrari olmaz" sözüdür. sen bir BMW, honda, ya da toyota değilsin. onlar ayrılınca da çatır çatır araba satar, ki satıyorlar da zaten. F1 diğer takımlar için "zaruri ihtiyaç" değil. ama ferrari için öyle. o nedenle, giderim küserim darılırım gibi ayaklar yapmaya hiç gerek yok.

    illa gidecem diyorsan, tek başına def olup gidebilirsin monte. arkandan ağlayanın olacağını hiç sanmıyorum.

  29. Bu adamın açıklamalrına genelde uyuz olsamda bu sefer aynı fikirdeyim. Gayet mantıklı. Yakında gelecek gibi görünen V4 motorlu f1 aracı Nascar tarzı geçiş sağlayan DRS her yarışa yağmur etkisi yapan Prelli lastikleri kısıtlanan Aero… Hadi lasitler yakında anlaşılır olacak ama diğerleri.

  30. Artık o günler geride kaldı. Hani Ferrari için iyi f1'in selameti için kötü olan 2004 yıllarından bahsediyorum. Takımlar yakın, geçiş daha kolay, yine de çok kolay değil. Yarışlar çok daha heyecanlı. Lastik kullanabilen ön plana çıkıyor. Gayet iyi. Direksiyonların butonla dolmasının ise taraftarlara bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, biz kullanmadığımız sürece sorun yok.

    Arka kanat durumunda ise, gören de sanacak ki böyle bir alet koymuşlar, Virgin bile bir Ferrari'yi rahat rahat geçebiliyor. Öyle bir şey yok. Bu sistemi kullanabilmek için öndeki araçtan hızlı olmanız şart. E zaten hızlı olan araç hava koridoru etkisiyle öndekine yaklaşabiliyordu, bu sistemin getirdiği şey bu avantajı biraz daha arttırmak, öndekine yaklaşmayı kolaylaştırmak. O da her pistte etkili değil, Monaco'da, Singapur'da kullanacak yer yok. Takvimin en uzun düzlüklü pistlerinde işe yarayan bir uygulama. Malezya'da etkiyi katmerleyen şey, ana düzlükten önce çok uzun bir arka düzlüğün olması. Çoğu pistte böyle bir şey olmadığından arka kanat buradaki kadar etkili olmayacaktır. Bunu Avustralya'da gördük hep beraber.

  31. F1'in en büyük 2 geyiği.

    1- Ferrari F1'den ayrılabilir.
    2- Rossi seneye Ferrari pilotu.

  32. 2013 de Ferrari olurda Monte amca olmaz ganımca… =))

  33. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    drs estetik açıdan araç güzel görünsün diye getirilmedi ya ?

    geçen seneden daha güzel yarışlar izliyoruz.ama ilgiyi arttıracağız derken bataklıga saplanmayın.Aman !

  34. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Aslında düşünsenizde vettel yeni lastiklerle massanın arkasında takılıp kalıyor hamilton dahada yaklaşıyor alonso ve hamilton arasında gerçek rekabet yaşanıyor.daha adil ve rekabetçi olmazmı.yoksa drssi olan vettelin massayı geçişinden bana ne

  35. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Aynen katılıyorum.. DRS gerçekten saçma bir sistem.. Alonso & Hamilton mücadelesin de DRS olsaydı hemen geçecekti büyük ihtimal ile Alonso ve bizim hoşumuza da gitmezdi hani..

  36. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Lastikler konusunda itiraz eden yok ama drs tam bir rezalet.hele bir de kobayaşinin webberi geçişi vardı.nascarda bile o kadar kolay geçiş yok

  37. bu çıkışı bir miktar anlayabiliyorum. 1.5 lt v6 lar falan Ferrari ile pek bağdaşmıyor. Tuşlar hakkında da haklı. Ama yarışlar artık daha eğlenceli, suni yada değil, tren gibi arka arkaya gitmelerinden iyi böylesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir