Çin GP İddaa Programı ve Yorumları

İlk iki yarışta Pirelli lastiklerinin etkisi ve özellikle son Malezya yarışında DRS’nin katkısı ile daha eğlenceli ve izlenir yarışlar yaşanıyor.

Sepang’ın hemen bir hafta sonrasında araçlarda büyük değişimler beklenmiyor. Sadece bazı takımların Çin’de deneyip de tam verim alamadığı veya bir kısmını Çin’e sakladıkları paketler olabiliyor.

Cuma antrenmanlarında gördük ki güç dengesinde fazla bir oynama yok, anca bazı aralar kapanmış veya açılmış olabilir.

Ayrıntıya girmeden önce programa bir göz atmanızda fayda var TIKLAYINIZ

Sıralama

Cumartesi günü için Vettel ilk sırayı almayacaksa gerisi karışır. Sıralama tempolarında McLaren içinde Hamilton her ne kadar önde görünse de Button, en iyi derecesi yaptığı sürüşte Hamilton’a göre iki fazla tur attı. Hamilton araçtan tamam memnun değildi ve Cumartesi sabahı durumu düzeltebilir ama Button da ilerleme kaydedecektir. Öte yandan bir RB7 de Webber’de var. Ferrari, lastik ısıtmalarda iyileşmiş olsa da aradaki fark Sepang’da muazzamdı ve burada da önlere pek yakın görünmüyorlar. Vettel 1.40 veriyor. Oynamış olmak için denenebilir. Webber ancak kendini aşarsa Vettel’e sıralamada rakip olur.

Yarış

Yarış içinde bu hafta sonu başka bir senaryo seyredebiliriz. Sanki bu sefer Red Bull aradaki farkı açacak, Ferrari de McLaren’e daha çok yaklaşacak gibi. Uzun sürüşlere bakınca özellikle Webber’in turları gayet iyi. Webber, Vettel’e göre 4 tur fazla attığı sürüşünde en hızlı turları neredeyse aynı ve geneline baktığınızda biraz sonlarda düşüş yaşamasa Webber ciddi işler yapmış. Lastiklerine sert davranması devam ediyor gibi. Hembery’nin dediği gibi hızlı araçlardan burada Webber 3 pit yapıp, performans sağlarken lastiklerle de başını derde sokmaktan kaçınabilir. Ama Vettel’in 2 pitstop yapacağını düşünürsek aradaki 1 pitlik zamanı nasıl telafi edecek? Bir de KERS’in olması ile kalkışlar da önem kazandı. Webber eğer sıralamada ilk 3’ü bulur ve sakin bir kalkış yaparsa Vettel’in galibiyet serisine bu sefer dur diyebilir. Önceden de dediğim gibi McLaren’de bu sefer işler biraz ters gidiyor. Podyumları bile tehlikede. Kısacası eğer Vettel sıralamayı lider geçer ve ilk virajdan sonra Webber ile arasına araç koyarsa şansı artar ama Cuma günü gerçekten etkili görünen, 4.75 oranı ile Webber’in normal şartlarda kazanmasını bekliyorum, denenebilir.

Grup A (Alonso-Hamilton-Webber-Vettel): Yarış için söylediklerim burası için de geçerli. Sıralamada veya ilk virajın ardından geride kalmazsa Webber’in favori olduğunu düşünüyorum. Denenebilir. Oran: 4.00

Grup B (Button-Heidfeld-Massa-Petrov): Öğleden sonraki seansta Massa’nın iyi turlar attığını gördüm. Sadece yarışı göz önüne alırsak Button’u geride bırakır diyebilirdim ama Brezilyalı pilot, sıralamada çok geri kalırsa telafisi zor olabilir. Ayrıca burada pitstop sayıları da azalacak ve stratejinin önemi düşecek. Renault bu sefer bana göre pek etkili olamadı. Heidfeld’in eski kanatla yarışacak olması da ayrı bir etken. Petrov’un dereceleri de pek iyi değil. Button-Massa çekişmesi olur ve bana göre lastiklerinden memnun kalan Ferrari pilotu öne çıkar. 5.25 ile denenebilir.

Grup C (Alguersuari-Kobayashi-Rosberg-Schumacher): Cuma çalışmalarına göre Rosberg’in Schumacher ve Kobayashi’ye göre bir parça daha iyi olduğu görülüyor; hem kısa sürüşte hem de uzun. Sıralamada Schumacher tekrar sorun yaşayabilir. Bu sıralamanın artık biraz da yaşla ilgili olduğunu düşünüyorum. Tek turda her şeyi bir araya getirmek “genç işi”. Yarış ise daha çok tecrübe ve istikrar istiyor. Yani sıralamada Rosberg’in öne çıkmasını bekliyorum. Yarışın kalkışı bu sefer düşünülmeli. Schumacher, Ferrari’deki yıllarının aksine ikinci baharında çok iyi kalkışlar yapıyor. Bu sefer de bir benzeri olabilir. Ama Rosberg, bu sefer geri döndüm demek için işi sıkı tutacaktır. Hem Kobayashi hem de Schumacher’i geçeceğine inanıyorum. Performansı buna yeterli. Denenebilir

Grup D (Barrichello-Di Resta-Perez-Sutil): Di Resta’nın ikinci seansta çalışamaması büyük dezavantaj yaratacak. Zaten yeteri kadar iyi bir araçları yok. Öte yandan Barrichello, yeni egzoz sistemini denedi ama çok etkili olduğu söylenmiyor. Sam Michael, bu akşam karar vereceklerini söyledi. Ciddi bir katkısı olmazsa bana göre eski düzende kalırlar, çünkü yeni sistemde her zaman bir sürpriz, bir dayanıklılık sorunu ihtimali vardır. Sutil fena işler çıkarmadı. Sauber’den Kobaysahi ile benzer turlar attığını gördüm. Aşağı yukarı benzer stratejideydiler. Perez’in turları ise iç açıcı değil ama takım, tek pit nasıl olur diye deneme yapmış olabilir. 1:46’lı turlar çok yüksek, Sauber’e göre bile. Tam dolu depo denenmiş olabilir. Çünkü kısa sürede tur derecelerinde düşüşler yaşanmış. Burada çok zor bir durum söz konusu. Uzak durmanız taraftarıyım. Oynamak isteyen risk alıp, aracından memnun olan Sutil’i deneyebilir.

Grup E (Buemi-Kovalainen-Maldonado-Trulli): Burada Maldonado her zaman soru işareti. Geçen hafta sonu da bunu yaşadık. Yarışı bitirmesi lazım öncelikle. Diğer tarafta Team Lotus var. Geliştiler ama Buemi’ya kafa tutacak kadar değil. Lotus’un İspanya’da yeni difüzörü ile -başarı sağlarlarsa- atılım yapmasını bekliyorum, şimdi değil. Buemi yaşadığı sorun nedeniyle uzun sürüşünü yarıda bıraktığını söylemişti. Yarış performansı için bir şey söyleyemiyorum ama Toro Rosso aracının burada “yarışı bitirmesi şüpheli” olan Maldonado ve Lotus’lardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Buemi oranı düşük ama denenebilir 1.65

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Karthikeyan-Liuzzi): Virgin gerçekten dibe doğru yol alan gemiler gibi. Battı ve diğer batıkların da altına inecek. HRT’nin F111’i daha çak km yol kat etti ki onların arkasına düşüyorlar. Bilgisayar başında iş bu kadar oluyor demek ki… Formula 1’i küçümsediklerini düşünüyorum… Yarışı bitirmeleri hepsi için bir soru işareti. Saf performans olarak D’Ambrosio’nun turları dikkatimi çekti, seans başında yaptığı uzun sürüş. Demek ki sorun yaşamasa Glock da buna benzer turlar atabilirdi diye düşünüyorum. HRT’ler kapalı kutu. Buradan uzak durmanızı tavsiye ederim. Diretenler 1.75 ile Glock yazabilir veya yarışı tek bitirecek potansiyel isim Liuzzi’ye oynayabilir. 7.50 veriyor.

Oynanabilecek kupon1: Webber-4.00 (Grup A) – Massa-5.25 (Grup B) – Rosberg-1.95 (Grup C) : 40.95

Oynanabilecek kupon2: Sıralama Vettel-1.40

Oynanabilecek kupon3: Yarış Webber-4.75

Bol şans…

 

Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Di resta,nick heidfeld ile temasından eğer büyük bir ceza almazsa (30sn civarı) ki gündemde böyle bişey yok 159,57 TL tutturmuş bulunuyorum beyler:))
    yarış:HAMILTON
    a grubu:HAMILTON
    d grubu:DI RESTA
    f grubu:D'AMBROSIO…
    Şansınız bol olsun…

  2. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    benim tahminimdeki oranlar bugünkü sıralama turundan sonra iyice düştü.

    31 Formula Dünya Şampiyonası Çin Grand Prix – Gruplar (Yarışı Kim Önde Bitirir? – Grup E)
    Mbs: 3 Oyun Tipi : Özel Etkinlik Buemi : 1.1

    31 Formula Dünya Şampiyonası Çin Grand Prix – Gruplar (Yarışı Kim Önde Bitirir? – Grup C)
    Mbs: 3 Oyun Tipi : Özel Etkinlik Rosberg : 1.02

    31 Formula Dünya Şampiyonası Çin Grand Prix – Gruplar (Yarışı Kim Önde Bitirir? – Grup B)
    Mbs: 3 Oyun Tipi : Özel Etkinlik Button : 1.02

    31 Formula Dünya Şampiyonası Çin Grand Prix – Gruplar (Yarışı Kim Önde Bitirir? – Grup A)
    Mbs: 3 Oyun Tipi : Özel Etkinlik Vettel : 1.05

  3. teşekür ederim.

  4. Yorumları özellikle ikinci antrenman seansında lastik kullanımı, uzun sürüş, kısa sürüş üzerine yaptım. İlk seans pek temsili görünmüyordu, pist zorluydu…. Trafiğe takılıp da derecelerin etkilenmesini takip edemiyoruz haliyle. Tahminleri yapmadan önce gruplardaki güç sırasını çıkarıp üzerine yorumları yazıyorum. Yani oranları ilk başta dikkate almıyorum…

    Not: Webber'in KERS sorunu her şeyi bozmuş görünüyor

  5. tahsin bey, ifadelerinizi tekrar okuduğunuzda eminim siz de hatanızı gördünüz. burada gördüğünüz üzere "tahmin" diyor, kesin size para kazandıracağız gibi bir ifade asla olmadı. gökhan abi yapmaz da öyle birşey. ha yaptığı tahminler doğru çıkar yanlış çıkar, bunun garantisini ne o verebilir ne de bir başkası. ama yapmış olduğunuz eleştirinin de bir sınırı olmalı. adam zamanından bir çok bölümü çalarak, tek tek tur analizi yaparak burada bazılarına yardımcı olmaya çalışıyor. ki onu geçtim sabah akşam sizler haberleri anında öğrenin diye tabiri caizse bir taraflarını yırtıyor ve sitenin ayakta kalmasını sağlıyor. sözüm size ve zaman zaman da çevirilere laf atanlara. aceleyle bir şeyler yapmaya çalışırken hata olunca hakaret edenlere. kimse elini taşın altına sokmaya çalışmıyor, ama elini taşın altına koyduğu zaman taşın üstüne büyük bir taş da ben atayım demekten çekiniyor. ben de kırdıysam özür dilerim.

  6. Yanlis yere geldiniz galiba, burasi trf1.com degil

  7. işlerin ters gittiği bi ekip varsa o da bizimki yani ferrari… redbull her zamanki gibi gerçek hızını antrenmanlarda ortaya çıkarmıyor. mclaren lar sıralamalarda biraz daha yakın olacaklardır muhtemelen ama yine de vettel bir şekilde sıralamalarda lider olur küçük bir hata yapmazsa. çünkü sıralama performansında mclarenlarla arada 1 saniye bile yok.. webbere gelince baskı altında ve zorladıkça zorluyor,bu yarışta yarış dışı kalmasına hiç şaşırmam..gazetecilerin sorularına verdiği cevaplarda da içinde bazı şeylerin ne kadar biriktiği ortada..keskin sirke küpüne zarar derler… b grubunda her zamanki gibi button lider götürür. sürpriz yapabilecek isim haidfeld,sıralamalarda ne kadar geride olsalar da start performansına odaklanmış durumda renault takımı,her an herşeyi yapabilir. c grubunda rosberg favori fakat kobayashinin gözü karalığını gözardı etmek yanlış olur. d grubunda perezin sahne almasının vakti geldi çattı,eğer bariz bi şanssızlık yaşamazsa kalitesini gösterecektir. e grubunda her ne kadar toro rosso lar favori gözükse de pilotlar açısından imajları zedelenmiş durumdalar. maldonadodan herşey beklenir…f grubunda hrt lerin %107 barajını aşıp aşamayacakları soru işareti iken glock yarış dışı kalsa bile diğerlerinden daha sonra kalacaktır muhtemelen ve bu grupta da glock..

  8. herkes yarış dışı kalırsa en son yarış dışı kalan pilot o grubun kazananı olur.. burada sürpriz şu,aynı anda 4 pilot birden birbirine çarparsa ne olacak:))) heralde çarpışmaya en son giren lider olur:D şaka bir yana tabiki,sorunun cevabı ilk cümlem..

  9. bu gökhana vahiy geldi heralde antremanlarda 3 4 olduk yaranamadık adama…duble yaparsak yarısta belki inanır artık…

  10. zoruyamı gettttiiiiiiiiiiiiiii bemweci

  11. zoruyamı getti len bmwci

  12. evet ben ve burdaki birçok arkadaşımız boş beleşten sallayan türkiyede sporun gelişmesini istemeyen sağa sola saldıran formula 1'in türkiyede ne işi var diyen sadece vakit öldürmek için burada olan kişileriz. aslında formula 1 nekadarda sıkıcı bir şey bir sürü araba bir yolda sürekli dönüyor ve insanlarda bunu izliyor bla bla bla… bir kişiyi eleştirmek suç oldu neden bu kadar tepki aldı anlamadım %100 kazanma garantisi falanmı veriyorsunuz haa haklısınız ozaman tepkiniz bundan anlaşılan birşeyi tepkimizi veremeyecekmiyiz birşeyi eleştiremeyecekmiyiz. tepkimi şundan dile getirdim mclaren'de işler ters gidiyor podyum bile tehlikede webber yarışın favorisi ifadeleri. bunların tahminmi yoksa temennimi olduğunu bilemedimde ondan kusura bakmayın ben herhalde geçen eski yarışları izliyorum webber minardide yarışıyor schumi durdurulamıyor montaya çılgınca yarışıyor. ondan tepkimi dile getirdim montoya ve schumi nasıl favori olarak gösterilmez ona kızdım…

    2011 yılındaymış pardon oysa webber bu yıl podyuma çıkamadı değilmi ilk çizgidende start alamadı vettel'e karşı bariz şekilde geride ama yarışın favorisi olarak gösterilmesi ilginç ayrıca mclarende işler yolunda gitmiyor ifadeside çok enteresan geldi bana herhalde mclaren trf1.com'a mail atmış işler iyi gitmiyor ve birde bahisçilerinizi zengin etmek istiyoruz şeklinde. at yarışı uzmanı sözümden dolayı özür dilerim ayrıca, kasti olarak kulanılmış bir ifade değildir sadece bana çok mantıksız geldi program ondan öyle yazdım. sonuçta buraya güvenip oynayan insanlar var ve bu programın daha gerçekçi olmasını beklerdim. yazımdan dolayı kırılan insanlar varsa tekrar özür diliyorum.

  13. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    F1 Kulübünde de bir kaç kez izlemişliğim var gayet bilgili bir arkadaşımız Gökhan.

  14. Bir de, Webber'in her ne kadar sevsem de Vettel'in önünde bitireceğini düşünmüyorum. Zaten oranlar her seans sonrası değişiyor, muhtemelen o kadar yüksek oran vermiyorlardır artık Webber'e.

  15. Farazi bir şey:
    Misal bir grubta bir pilota oynadınız ama o grubtaki herkes yarış dışı kaldı. O zaman Ne olur? Hepsi aynı tur yarış dışı kalırsa ne olur? Bilen var mı?

  16. terbiyeli birisi olduğu ve Türkiye'de bu sporun gelişmesine, insanların bir şeyler öğrenmeye çalışan yegane insanlardan birisi olduğu kesin. boş beleşten sallayan, sağa sola saldıran bazı insanlardan birisi değil.

  17. Yavuz Balcı avatarı

    İddaa pilotları yarış için 4'erli gruplara ayırmış ve bu 4'lü gruptan yazacağınız pilot kalan 3 pilotun önünde yarışı tamamlamalı. En az 3 tahmin yapmanız lazım kuponun geçerli olabilmesi için.

    Sıralamalarda kazanacağını düşündüğünüz pilotuda bu 3 tahmin içinde yazabilirsiniz veya yarışı kim kazanır tahmininizide.

    ilk kim ayrılır tahmini ise sadece yarış için geçerlidir.

    Mevcut programa göz atıp bunlardan seçeceğiniz en az 3 tahmini aynı kuponda bulundurarak bahisinizi yapabilirsiniz.

    benim tahminim;

    Grup A: Lewis 3.50
    Grup B: Nick 4.00
    Grup C: Kamui 6.50
    Grup E: Heikki 6.00

    Toplam : 546,00*2 = 1.092 TL ( en az 2 TL'lik oynanıyor.Çarpı 2 o yüzden oldu.)

  18. Bu gruplandırılmış 4 pilotun içerisinde yarışı hangisinin o gruptaki diğer pilotların önünde bitireceğinimi tahmin edicez?
    En az 3 pilotmu tahmin etmek zorundayız?
    Ben bilmiyorum oynamasını ama şansımı denemek istiyorum yardımcı olursanız.

  19. moto gp ye bile iddaa oynanır ama f1 oranları ve sistemi saçma.

  20. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    Oynanabilecek kupon:
    Vettel 1,4 (Grup A)
    Button 1.2 (Grup B)
    Rosberg- 1.75 veya Schumacher- 2.15 (Grup C)
    Sutil 2,30 (Grup D)
    Buemi 1,7 (Grup E)

  21. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    Oynanabilecek kupon:
    Vettel 1,4 (Grup A)
    Button 1.2 (Grup B)
    Rosberg- 1.75 veya Schumacher- 2.15 (Grup C)
    Sutil 2,30 (Grup D)
    Buemi 1,7 (Grup E)

  22. rocco junior avatarı

    Arkadaşın demek istediği herhalde çalışmayan updateler.çünkü hamiltonda aracın dengesinden rahatsızdı.malezya da yine çalışmadı bu güncellemeler.o yüzden yakalamak için sorunları halletmek şart her 2 takım için de gerek Ferrari gerek Mclaren.Gökhan Kamil site editörü arkadaşlar bu arada

  23. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    Geçen haftaki tahminlerinizin altına da görüş yazdım ve yarışı genelde mucizelerle tamamlayan son grup hariç tahminim tuttu.
    Düşük oranları sevmiyor ve önplana çıkan yerine oranı yüksek olanla sürpriz yazıyorsunuz
    ama bu da sizi yanıltıyor…

    Oynanabilecek kupon:

    Vettel 1,4 (Grup A)
    Button 1.2 (Grup B)
    Rosberg- 1.75 veya Schumacher- 2.15 (Grup C)
    Sutil 2,30 (Grup D)
    Buemi 1,7 (Grup E) (riskli)
    F grubu tümünün şansı eşit…

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    siz mi hazırladınız ?

  25. kan mevsimi avatarı

    arkadaşlar şimdi ben gruptan kim çıkar kısmına iddaa oynasam bu yarış için geçerli dimi sıralama ile alakası yok,bilen birisi yardımcı olursa sevinirim

  26. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    beyler bi kupona yarıs + grup + sıralamayı yazsam oynanırmı veya neleri yazarsam oynanır?

  27. bi bülten hazırla baride o kadar çok biliyorsan. Oynayalım bizde

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    😀

  29. bu program komedi programı gibi olmuş mclarende işler ters gidiyormuş podyumları bile tehlikedeymiş. ilginç kimdir bu gökhan kamil at yarışı uzmanı herhalde.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren da işlerin ters gittiği nasıl anlaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir